Topic - concediul medical, prenatal, postanatal(2)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mami25_7 spune:

Buna ziua,o intrebare as avea si eu,sunt insarcinata in 11 saptamani,ar trebui sa nasc la sfarsitul lui feb.2010,actualmente sunt in CIC pt copil,pana in octombrie cand ma voi intoarce la munca,as dori sa stiu daca am dreptul la concedii medicale,precum si daca voi beneficia de indemnizatia cu 85% din salariu,avand in vedere ca voi fi platitoare de cotizatii 5 luni?Multumesc si astept un raspuns.

mami de David Andrei 02.10.07 si 10 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

MAMI25 7 sigur ca beneficiezi de concediu si crestere ingrijire copil....
Perioada de CIC este considerata stagiu de cotizare(asimilat)si constituie vechimein munca deci poti sa-ti iei concediu conform legii ca stagiu ai...baza va include si indemnizatia de cic pe lunile care trebuie..numai ca din calculele mele in octombrie tu ai 18 saptamani iar concediul de sarcina ala platit cu 85% din media veniturilor pe ultimele 6 luni anterioare primei zile de concediu medical se poate lua 84 zile inainte de nastere si 42 obligatoriu dupa..deci.....ai ceva de stata la servici.....pana in saptamana 28..cam asa....

Madalina s37Eva-Maria

CEZARIANA 14.08.2008 la 38 s si 2 zile..

AMR 4 ZILE CU TOT CU LUNI,ADICA AZI....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns d_melli spune:

Fiti amabili si spuneti-mi si mie va rog dc este adevarat ca o data cu intrarea in prenatal se suspenda contractul de munca? Si dc da , avand in vedere ca vom fi platiti de catre angajator , pe langa plata prenatalului mai avem dreptul la celelalte prime anuale pe care le au angajatii ( de ex prime de craciun, din fondul de salarii , care se dqau anual).

Cel mai destept intotdeauna cedeaza!

Mergi la inceput

Dmelli..da contractul se suspenda....nu ai dreptul la nimic in afara de indemnizatie pentru ca pe perioada de concediu tu ai contractul suspendat.Perioada onstituie vechime in munca ca si stagiu asimilat,dar nu beneficiezi de nimic altceva.

Madalina s37Eva-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns d_melli spune:

Merci de raspuns.Mi se pare un pic aiurea totusi ca la noiprimele din decembrie se dau in funcite de cat ai lucrat tot anul .Asta ar insemna ca eu dc intru la 1 dec in prenatal nu am sa iau cu toate ca am lucrat 11 luni.Nu mi se pare normal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

Citat:
citat din mesajul lui d_melli

Merci de raspuns.Mi se pare un pic aiurea totusi ca la noiprimele din decembrie se dau in funcite de cat ai lucrat tot anul .Asta ar insemna ca eu dc intru la 1 dec in prenatal nu am sa iau cu toate ca am lucrat 11 luni.Nu mi se pare normal.

Pai e la latitudinea angajatorului daca mai primesti vreo prima sau nu, dupa intrarea in prenatal. Daca inteleg eu bine [eumada] ti-a spus ca nu mai ai dreptul din cauza ca ai contractul suspendat, dar nu ca este ilegal sa primesti primele cu pricina. La noi s-a acordat al 13-lea salariu si celor care erau in maternitate de ex. Bafta

monis 27+
acum si cu poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unombun spune:

voi spuneti ca se acorda acei bani in prenatal de la 85% la 100%.Sunteti sigure?Eu am explicat in toate felurile,exact cuvint cu cuvint,cum ati scris aici si au ris de mine.Ba am luat legatura cu avocati care au raspuns ca sefii mei au dreptate.Eu sunt functionar public si la noi nu se aplica!Daca ziceti ca se poate,explicati-mi cum e posibil ca un functionar public poate beneficia de asa ceva.Va repet-am intrebat oameni de meserie si nu 1,2 si raspunsul a fost ca nu se poate la functionari publici.

Mergi la inceput

si eu sunt functionar public si au dreptate..noi functionarii publici nu avem contract colectiv de munca....suntem la stat,angajati prin decizie.
au dreptate sefii tai...

Madalina s37Eva-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unombun spune:

eumada,sa inteleg ca nici dupa nastere nu vom primi noi,ca functionari publici acea prima data la nastere?
Concediul prenatal este socotit concediu medical?Intreb asta pentru ca eu sunt de ieri in prenatal si inainte am avut cm vreo 50 zile ,de-a lungul anului si fac socoteala ca pina la nastere,daca prenatalul se pune ca si conc.med,depasesc 90 zile calendaristice de cm pe ultimul an.

Mergi la inceput

Asa e..nu beneficiem de nica...traiasca statul roman
Concediul de sarcina sau prenatal cum mai zice lumea e separat de cel medical obisnuit
Deci poti avea 90 de zile de medical obisnuit(boala obisnuita) si 84 de sarcina..sunt diferite ..ca si mod de abordare.....deci poti sa-ti iei linistita concediu

Madalina s38Eva-Maria

CEZARIANA 14.08.2008 la 38 s si3 zile..

AMR 3 ZILE ....

Mergi la inceput