COMPROMIS--IMPREUNA PENTRU COPII
Raspunsuri
Zina spune:
Eu cred ca nu stii ce vrei in ceea ce-l priveste pe sot. Odata spui ca sunteti aproape de divort (deci nu v-ati despartit), dar tu ai venit cu propunerea de-a trai in continuare impreuna, pai locuiti deja impreuna, de ce vrei sa complici lucrurile? Odata spui ca totusi relatiile nu sunt proaste intre voi, limpezesteti gandurile si nu incepe inutil sa stresezi si copiii. Daca ajungeti sa divortati, atunci cel mai bine este sa va separati, nu sa locuiti impreuna.
dov spune:
eu stiu un caz...sunt in varsta acum, numai ca nu m-am aruncat sa-l pove pt. ca nu e chiar ca al vostru...mai precis, domnu' a tradat-o pe respectiva...nu stiu daca doar o data sau in mod repetat, cert e ca tipa a bagat divort...pe timpul lui ceasca fiind, au fost obligati ca si dupa sa traiasca in acelasi apartament. si-au impartit camerele/viata/etc. Tipa si-a refacut viata rapid...cand fostul sot a vazut cat succes avea nevata-sa nu i-a mai convenit, asa ca a facut tot posibilul sa se reimpace. Viata si-au reluat-o, doar ca femeia a zis ca nu mai vrea "acte" cu el never...pentru ca...atunci cand erau casat legal el a inaselat-o, cand nu au mai fost casat, nu a mai inselat-o si au fost si fericiti
sfarsitul povestii a fost unul fericit, numai ca , din cate inteleg eu, cazul lor e diferit de al vostru...ei ink se iubeau.
anamaria spune:
sincer eu una nu inteleg...
sunteti aproape de divort si TU i-ai propus sa locuiti in continuare, cel putin un timp, impreuna. EL 'sustine' ca te iubeste si vrea sa fiti impreuna.
aveti o ruptura emotionala... ce-o fi aia?
ca atata vreme cat aveti relatii amiabile, va 'suportati', nu aveti divergente majore...
sincer eu nu inteleg de ce divortati!
dar daca totusi asta e decizia voastra si nu e cale de intors, eu zic sa nu o mai 'aburiti', zapaciti copiii de tot: divortati si separati-va cu locuitul, atata vreme cat el doreste sa aiba o relatie stransa cu copiii si are - inteleg - sustinera ta, ii poate vedea cat de des!
dar dupa mine daca un cuplu ajunge sa divorteze, asta e FINALUL, nu se mai poate nimic. daca voi continuati sa locuiti impreuna ... atunci ce inteleg copiii?! v-ati despartit sau nu?!
sincer mi se pare ca va impiedicati strict de-o foaie de hartie - certificatul de casatorie...
scuze daca m-am bagat unde nu-mi fierbe oala!
Lorikay spune:
E o vorba romaneasca: "Boala lunga-moarte sigura". Cred ca e mai bine sa va separati acum, cat inca nu ati ajuns sa va urati.
Cat despre copii, cred ca e mai bine sa stie adevarul de la inceput, oricat ar fi de mici, pe intelesul lor. Altfel vor fi mult mai derutati si, il loc sa ii protejezi le vei face rau.
Bluel spune:
Lalilu, eu iti cunosc povestea, imi pare rau ca s-a ajuns aici, dar, dupa parerea mea, iti faci si tie rau si copiilor. Tu singura realizezi ca, pe termen lung, nu e viabila solutia ta. Gandeste la rece si vezi ce vrei cu adevarat sa faci cu viata ta! Din cate imi amintesc, copiii sunt destul de mici (?), nu cred ca vor ramane cu traume dupa divort, in fond, tatal lor va fi tatal lor si dupa divort.
Multa bafta!
anamaria spune:
draga mea... n-am dat cu rosii!
am spus doar ce cred... pentru ca am inteles ca de-aia ai deschis un subiect!
departe de mine sa dau cu rosii! imi pare rau ca ai inteles asta!
ma repet, am vrut doar sa-ti spun ca - nestiind povestea ta, optez pentru locuinte separate, dupa divort!
din putinele detalii pe care le-ai dat, mi s-a parut ca poate divortul nu este atat de iminent se pare ca situatia e pe dos... asa ca scuza-ma din nou!
Eliza5 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lalilu Bluel, multumesc. Copiii sunt de 3 si 9 ani. Relativ mici, dar... Ma doare sufletul si pentru el, pentru ca , in ciuda intregii situatii, am o anumita afectiune si pt el. E tatal copiiilor mei, am facut destule impreuna, il simt...aproape, l-as vrea prin preajma macar ca prieten, ca o echipa pt copii...Sunt in cea mai crunta situatie posibila. Nu doresc nimanui sa fie in pielea mea..asta mai ales amatoarelor de...aruncat cu rosii. Ca cine nu trece prin anumite situatii, oricata imaginatie ai avea , nu ai cum sa stii "cum este". Toti spunem..."daca mi s-ar intampla mie as face asa..." In realitate, cand ti se intampla, toate teoriile pica, habar n-ai ce faci cand ajungi in impas... Off...astept in continuare pareri, va rog... Lalilu-mama Mariei si a lui Luca |
Daca vrei sa divortezi, divorteaza. Cu adevarat!
Nu exista "cale de mijloc" aici, nu exista un loc caldut in care sa fii "divortat, dar impreuna".
Daca nu vrei sa supui copiii unei traume, daca inca ai afectiune pentru sot, atunci nu divorta.
Locuitul impreuna nu va produce decat confuzie in capul copiilor si durere prelungita.
Yasmine spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Lorikay E o vorba romaneasca: "Boala lunga-moarte sigura". Cred ca e mai bine sa va separati acum, cat inca nu ati ajuns sa va urati. Cat despre copii, cred ca e mai bine sa stie adevarul de la inceput, oricat ar fi de mici, pe intelesul lor. Altfel vor fi mult mai derutati si, il loc sa ii protejezi le vei face rau. |
Subscriu!
>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin
Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena