FIV IASI (3)
Raspunsuri - Pagina 19
bytzi spune:
amir,merci,nici la mine nu se vad semnele de la laparo din 2006,chiar dr Mihaila sa uitat cu atentie si cica nu le vede ,ma intrebat cine mi-a facut laparoscopia...
ginabulina,ai un PM de la mine daca ma poti ajuta
bytzi
doamne ,ajuta-ma sa am si eu un bebe

"Speranta,ca si credinta,nu inseamna mai nimic daca ii lipseste curajul;
nu inseamna nimic daca ii lipseste riscul." (Thornton Wilder)
bytzi spune:
ginabulina ,nu mai intra pe aici ![]()
va rog care a mai facut laparo la Cuza sa-mi zica si mie pe PM cam cum merg preturile
,si cum este procedura aici..se face cu anestezie generala?(caci mie asa mi-a facut la Giulesti),cit te tine internata...eu voi face cu dr Mihaila
va rog mult
,merci
dumnezeu ma va ajuta

sophie76 spune:
draga bytzi, informatiile mele nu mai sunt f actuale ,dar sper sa ti fie de folos. Din cite stiu eu cel mai recent a facut laparo bitza, si poate iti spune si ea niste informatii mai actuale.
Deci trebuie sa te prezinti dimineata pe la ora 7 la spital cu trimiterea de la medicul de familie si adeverinta de salariat.Ti se vor face analizele uzuale de singe si urina plus o electrocardiograma si o raza la plamini. Daca sunt OK probabil a doua zi iti vor face laparoscopia si in cel mult 2 zile dupa laparoscopie ti se va da drumul acasa, depinde cum te simti tu dupa operatie, dar in general recuperarea e rapida. Laparoscopia se face sub anestezie generala, de aceea la trezirea din anestezie s-ar putea sa experimentezi ceva greturi si varsaturi, dar iarasi depinde de fiecare aici; de asemeni ti se va face clisma inainte de operatie. Sa ti spun cum a fost in cazul meu: eu m am internat vineri dimineata mi am facut toate analizele pina la prinz si la prinz am plecat acasa.Duminica dupa amiaza am baut Fortrans dizolvat in apa (ca sa nu mi faca clisma la spital)si luni dimineata am fost la spital. Luni pe la amiaza m au operat (eu am fost din cele care am varsat dupa anestezie) si miecuri m-am externat.
Referitor la preturi, nu cred ca e un tarif standard: la doctor dai intre 3 si 5 mil cred, la anestezist 1-1.5 mil, iar la asistente vezi la fata locului daca e cazul si cit.Oricum dupa opertie vei sta la terapie intensiva unde asistentele stau permanent in salon cu tine si te ajuta cu tot ce ai nevoie fara sa astepte nimic.
Multa bafta si multa sanatate!!
sophie
bytzi spune:
sophie,sar'mina ,cam asa stau lucrurile si pe la Buc,m-am internat luni ,marti operatia si joi acasa...deci tot anestezie generala,eu nu vomit nu mi-a fost rau cind ma-m trezit,doar ca imi vevin mai greu dupa anestezie ,a2a zi nu m-am putut ridica din pat
a si la Buc mi-a facut 2 clisme 1 seara si 1 dim
ca asa proceda dr meu,altii nu cereau nici macar 1...de clisma mi-e mai frica decit la operatie
,e nasoala rauuuu
deci aici fac mai multe anal inainte...mi-e mia facut doar o colposcopie,control pe masa si analize de singe...sper sa fie ok ....
fetele care au facut mai recent laparo le rog sa-mi dea niste detalii pe PM despre
..stiti voi,multam
dumnezeu ma va ajuta

sophie76 spune:
bytza, poti vb cu medicul tau si in loc de clisma sa iei Fortrans cu o seara inainte, chiar daca stai in spital se poate , Fortrans e un laxativ f puternic si e nevoie sa mergi f des la baie, deci tb sa te gindesti daca iti convine sa mergi asa des la baie in spital![]()
sophie
pogonici1977 spune:
si eu am facut laparo la cuza voda...si e valabil ce sa scris mai sus..se da intre 4 si 5 mil la dct iar la anestezist 1 sau 1,5 mil..iar la asistente dai cat poti...op se afce cu anestezie generala..mia mia gasit si clamdya la laparoscop si mia dat sa afc antibiot dupa externare....nu te speria...e cea mau usoara op....
bitza20 spune:
Bitzy eu am facut o celioscopie pe 27 mai. E valabil ce au scris fetele sus.In ceea ce priveste clisma....chiar daca am baut fortrans tot mi-au facut 2 una seara si una dimineata ca cica dr vrea sa fie totul curat...asta e, dar nu are de ce sa ti fie frica ca nu doare. Eu m-am internat luni si m-am operat miercuri deoarece blocul operator era foarte aglomerat si nu au reusit sa ma opereze marti. Aveam iesirea din spital facuta de vineri, dar dr a zis ca e mai bine sa stau pana sambata sub observatie, asa ca sambata la amiaza am plecat spre casa. Asistentele care te pregatesc de op sunt f f f dragute, nu am mai vazut un personal atat de dragut nicaieri, inclusiv cele de la reanimare, veneau la mine la fiecare min sa ma intrebe daca ma doare ceva, daca am nevoie de ceva.
Daca mai ai vreo nelamurire ...sunt aici 
Eu din pacate vin cu vesti rele de la dr. Am fost sambata la dr. O si mi-a zis ca inca am niste foliculi mai mari de 8mm si nu are voie sa-mi dea tratamentul de stimulare. Asta e procedura si nu poate sa-mi dea. Sunt niste disfunctii hormonale pe care nu le poate controla cu nimic. Mi-a dat si luna asta sa iau marvelon si la menstruatia urmatoare trebuie sa iau si un antibiotic destul de puternic si niste antiinflamatorii. Luna viitoare poate sa-mi zica daca am sanse sa incerc cu IA. Din cate am inteles de la el cica ar trebui de facut direct FIV ca sanse cu IA nu prea sunt, dar nu vrea sa se pronunte acum ci luna viitoare sa vada cum mai evolueaza organismul meu
. Sunt tare suparata, speram sa nu se ajunga aici. Din ce stiti voi, la omini s-au inregistrat cateva FIV-uri cu succes? Fetele care au facut FIV sa-mi zica si mie care sunt procedurile, care sunt pasii pe care ii parcurgi la FIV.Nici nu stiu ce sa fac, sa merg la dr Dracea sa vad ce zice si ea, nu stiu unde sa merg si ce sa fac, as mai cere o parere.
Sa aveti o zi frumoasa toate
silc spune:
draga bitza20,
si io am facut fiv tot la omini. stai linistita procedura nu este asa de grea precum pare.
este o singura reusita de fiv la omini, o fata de 31 ani.
tratament fiv: diphereline pentru inhibare si puregon(150UI). doza de puregon este stabilita in functie de cum ai reactionat la inseminari(cazul meu) sau de cum reactionezi la momentul curent.
la control mergi des, o data la 2-3 zile chiar. cand foliculii au o anumita dimeniune >18 atunci faci pregnyl. la 36 ore urmeaza punctia, care se face cu anestezie generala, nu te doare nimic, te trezesti in salon si dupa aproximativ o ora poti sa mergi acasa.
in aceeasi zi sotul da o proba de sperma, care este prelucrata si care la 40 de ore de la pregnyl spermatozoizii rapid progresivi vor fi pusi la un loc cu ovocitele recoltate.
daca s-au format embrioni si cati iti va fi comunicat telefonic. daca lucrurile merg bine atunci dupa 2 sau 3 zile vor fi implantati in uter. dupa cate zile se implanteaza decide embrioloaga.
multa bafta si daca ai intrebari raspund cu mare drag.
bitza20 spune:
Multumesc tare mult de detalii
. Eu trebuia sa incep stimularea de luna trecuta cu puregon, pregnyl si utrogentant dar din cauza ca in z3 cand am facut monitorizarea aveam mai multi foliculi mari nu a putut sa mi dea tratamentul. Tu ce probleme ai, cand ai facut FIV-ul, nu a fost cu succes?
silc spune:
bitza20 si io am luat marvelon cu 2 luni inainte de a incepe fiv-ul, pt ca aveam chisturi. dupa 2 luni am inceput tratamentul pt fiv.
acum astept sa treaca timpul, sunt in ziua 3 de la embriotransfer.