Parea ca duce o viata perfecta ...
Raspunsuri - Pagina 4
Avalon spune:
E trista alegerea acestei femei, cred ca orice om normal care trece prin ceea ce a trecut ea cade cel putin o data intr-o neagra depresie... si vede moartea ca pe o scapare... ce declick se produce atunci, care este distanta intre gand si fapta NU STIU, stiu doar ca (si nu ma dau drept exemplu neaparat, nu asta e intentia mea) probabil ca-ti trebuie o doza de egoism si de capacitate "de a te lua la tranta cu viata" ca sa NU alegi calea aia usoara, aia cu intunericul si linistea. Prefer sa cred ca aceasta femeie, fie-i tarana usoara, a ales calea asta pentru ca nu a mai vazut alta cale de iesire si nu pentru a atrage atentia asupra ei (caci se stie ca multe din tentativele de sinucidere au drept scop a atrage atentia celorlalti, un fel de semnal de alarma, un help disperat)...
si mai vreau sa adaug un lucru, de fapt sa completez ceea ce a subliniat Claudia: pe noi toti ne afecteaza un astfel de gest... nu poti sa nu fii influentat... nu ai cum sa treci impasibil... energia negativa degajata de sinuciderea cuiva, chiar necunoscut (desi prin mediatizare empatizezi cu persoana respectiva chiar daca nu ai cunoscut-o niciodata) are un impact extraordinar asupra celor din jur. Totul este energie de fapt, chiar si gandurile noastre care nu ajung fapte...
************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate**************
claudia79 spune:
sincer imi pare rau ca am intervenit sa scriu aici in primul rand cu atat mai mult cu cat eu inca sunt socata si nu doresc numanui sa aiba pe cineva in viata lor care ajunge la aceasta sinistra concluzie.ca viata nu merita traita .
am aflat fara voia mea unele amanunte pe care nu as fi vrut si credeti-ma ca imi este f greu sa le uit.
Doris, Luca stie ca imi este draga si ca o respect, stai linistita. respect durerea tuturor celor care eu pierdut o sarcina. am scris probabil prea mult si ce am zis eu este ceva cu care consolezi doar in vorbe pe cineva socat de o astfel de fapta. poate ca scris e prea mult.
dar. in mod ciudat asta este ceea ca pe mine ma ajuta sa merg mai dperte, este modul in care sora mea care stie ca incerc sa fac un copil si eu a ales sa imi prezinte situatia si eu v-am zis-o voua la fel pt ca probabil unele dintre voi asa cum zice Avalon ati empatizat.
eu nu o sa mai intru aici pt ca am decis sa uit pt sanatatea mea mintala fapta Corinei. nIci macar nu stiu inca daca o sa ii pastrez o amintire frumoasa. nu stiu nimic decat ca vreau sa uit si atat.
happiness is a choice
M Oana spune:
Carmen.cito, Natashico lasa energiile negative, ca citeam ieri pe la legislative si apoi pe la FIV-uri prin strainataturi ca esti intr-o perioada a vietii in care Dumnezeu te rasplateste cu varf si indesat pentru asteptarile tale, deci pofta de viata iti doresc din plin, de aceea uite ca zik si io vreo 2 pe subiectul asta, desi tare am vrut sa tac, deoarece din pacate pentru Corina nu mai pot face nimic cu troncanelile mele, deci as fi preferat sa ma abtin.
Insa pentru a inlatura energiile negative, vin cu niste ganduri pozitive pentru cele care am ramas pe frontul vietii.
De renuntat, ca o solutie usoara, eu una as fi renuntat de multe ori, dezamagita de tot si tati celi, insa cred ca-mi lipsesc cateva doage pentru a o face. In primul rand, cum stateam eu dezamagita, pe pragul disperarii si mai venea cate un prieten sa-mi mai traga un vant, ca parca nu prea eram aproape de buza prapastiei, tot cautam modalitati faine de a o face.
Ma, nu stau rau la capitolul imaginatie, dar cu sinuciderea nu mi-a iesit niciodata, desi zau daca n-am cugetat mult, am studiat la greu terenul...![]()
O prietena din copilarie a incercat s-o faca umplandu-si camera cu crini imperiali, dar nu i-a iesit, doar ca i-a putit camera cateva zile bune...![]()
![]()
![]()
Alta a luat 3 aspirine, s-a imbracat in hainele cele bune, de hora, insa a doua zi s-a trezit cum era ea, cu problemele ei cu tot.
Eu am fost mai perseverenta si am zis o data, ca daca iau 7 extraverale, o fac lata. M-am si autodenuntat la salvare, dar n-au vrut sa vina, au zis ca glume d-astea aud ei zilnic. Ma, si partea proasta e ca nici somn n-am avut vreo 3 zile, ca cica daca depasesti doza recomandata, te alegi cu efectul invers, deci m-am ales cu inca 3 zile de cugetare.
Eu cu taiatul venelor, jur ca nu cochetez, ca tin la mochete si parchet, e pacat sa-i pun pe oameni la cheltuiala dupa......
Cu legatul unei sfori de grinda, zau ca nu ma pricep la noduri si nici grinde zdravene nu mi-au iesit in cale, iar sa fac treaba de mantuiala, nu ma bag.
Ana Karenina mi-a fost model intr-o perioada, dar nu-mi plac trenurile ca fac zgomot si ma sperii, iar la metrou mi-e rusine de oameni, as face-o, dar chiar in public, mi se pare ceva mult prea personal.......![]()
Apoi, sincera sa fiu nu prea mi-a iesit nici la capitolul motiv temeinic. Pai m-au mai suparat pe mine unii rau de tot, nu m-au inteles, imi murira 2 copii, ma lasa barbatul cu ochii in soare, insa sa mor ca proasta nu prea am putut. As fi murit pe front, as fi murit ingrijind raniti ca Regina Maria, sau ca Maica Tereza, care statea cu leprosi toata ziua, deci un scop nobil, sa-mi donez organele macar, ca sa salvez niste vieti, ceva memorabil....
Deci din lipsa de motive temeinice, mai raman pe aici, acu' sper sa vrea si Al de sus. Oricum, dintr-un accident de masina cu masina in paguba totala, am scapat pri minune dumnezeiasca, deci daca mai am parte de minuni din astea, eu sigur, garantez, nu pot nascoci ceva temeinic sa trec la fapte, indiferent de cate aud ca se intampla in lume.
Un of mare am insa. Pe la vreo 20 de ani, un fost coleg de liceu, mi-a iesit brusc in cale, implorandu-ma sa stau de vorba cu el. Era genul de copil GENIU, olimpic si la mate si la romana si la engleza si la toate cele, pe care, din pacate parintii l-au dat la o SCOALA MILITARA, sa-l disciplineze cica, ca prea era energic si mereu imprastiat, ca orice geniu. Asta l-a distrus psihic. Iubita il parasise, iar el se apucase sa-l citeasca pe Cioran....

Cum aveam mana plina de babornite si nu-s ce fleacuri de facut prin casa, L-AM REFUZAT, zicand ca mai am timp de troncaneli cu fostii colegi. La nici 3 zile si-a tras un glonte in cap in armata, de fata cu toti colegii.
Mi-am blestemat multe zile acel refuz de a vorbi cu el, n-am iesit din casa o saptamana, iar inmormantarea lui a fost ceva ce n-am sa uit niciodata. Cu Cioran la cap, cu bunicii care i-au citit tot timpul, cu un car cu boi pe un deal, ningand ca-n povesti si peste 300 de copii de 20 de ani care ne uitam la el si nu pricepeam de ce simtim atata durere, mai ales pentru ca NU L-AM INTELES SI AJUTAT.......
Pentru familia ei e cumplit. Aaaa, am uitat sa va zic ca mama colegului meu nu a rezistat decat 2 ani, s-a simtit cumplit de vinovata pentru ca nu si-a inteles copilul, desi mai avea unul, insa nu a rezistat psihic.....
Asa ca inainte de orice, e vital sa punem accent pe PSIHICUL asta, ca pe la altele ne mai vindecam noi, le mai ducem noi..... Din pacate, ceea ce a omorat-o nu a fost infertilitatea, ci psihicul.......
Pacat ca a renuntat, daca depasea acea zi nefasta, poate ca fix in luna urmatoare ar fi avut parte de sarcina si copilul mult dorit, nu avem de unde sa stim ce planuri are Dumnezeu cu noi. Noi trebuie doar sa REZISTAM, CA DE RESTUL SE OCUPA EL, LA MOMENTUL POTRIVIT.......

Avalon spune:
Off topic total:
OANA, e prea trist subiectul... si eu sunt prea superstitioasa ca sa facem schimb de felicitari aici... spune pe unde mai scrii tu acum? ca sa te caut acolo, ca-mi era dor de tine, sa stii!
***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************
Avalon
11+ 

M Oana spune:
Aaaaa, eu off topic sunt de cand ma stiu, iar cu superstitiile n-am nicio treaba, sa incerce sa ma prinda, daca au curaj.....![]()
Desi sunt gravidoasa de 20 de saptamani, numai la odisee nu scriu, adica pe topic, dar ca sa fim pe topic intra pe "proteaja-ti inima", e ca pe vremuri......
Mai scriu si pe la FIV, ca mi-a ramas creierul blocat acolo si la fata de 18 ani care sufera de infertilitate juvenila, cu "sunt disperata, va rog din suflet sa ma ajutati", tot ca pe vremuri e si pe acolo, gasesti tu.....
li_am spune:
pentru mine e doar o stire de la ora 5. Din nefericire, ca atatea altele, in fiecare zi... si modul de relatare al jurnalistilor "impartiali" cu toate armele pregatite sa mai stoarca un sentiment romanului... banii, iubirea si durerea (cel mai bun rating daca sunt "victime omenesti")- vesnica telenovela romaneasca!
iertati-ma, dar ce relevanta are acest incident nefericit cu ceea ce ne aduce pe noi aici? imi pare rau, dar eu nu empatizez cu aceasta femeie, nu ii respect alegerea si nu vad in ea o victima sau, mai rau, o eroina.
_
FIV 1 dec 2006 - Austria - nereusit
FIV 2 feb 2007 - Austria - reusit (sarcina cu probleme - dar BB la termen!!)
FIV 3 - martie 2009 - Austria -
12 +
poze
goldi spune:
Nu cred ca este o telenovela pur romaneasca, prin alte parti nu se sinucide lumea ? Din cate stiu eu, tarile nordice sau asiaticii au cateva recorduri in materie.
NU este o eroina, Doamne, nici pe departe, este o victima. A propriei lasitati, a propriului caracter care nu a lasat-o sa caute ajutor, a propriei familii pe care si-a construit-o in asa fel incat nu i-a putut oferi sprijin.
Eu am deschis acest topic dar este destul de funebru pentru niste aspirante increzatoare si realiste cum suntem noi, asa ca propun sa-l lasam sa moara in liniste ...ptiu, ca iar mi-a iesit ceva macabru 
"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza