Bunele maniere... in parc
Raspunsuri - Pagina 25
Laura25 spune:
Dov, Oana_C va rog sa incetati cu atacurile la persoana! E un avertisment inainte de unul colorat. Reveniti la subiect sau mergeti si scrieti la alte subiecte pana va calmati un pic!
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Cristina_C spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oanamada spunea cineva de haine de joaca...ok, nici eu nu o duc imbracata ca la petrecere, dar poate chiar exista parinti care tin la hainele alea indiferent ca sunt de joaca sau de petrecere, poate chiar exista parinti care nu-si lasa copilul sa se joace in nisip (dintr-un considenrent sau altul, intemeiat sau nu!) si ar vrea sa considere toboganul un loc de joaca unde copilul nu se umple de praf, mizerie sau noroi proaspat, ud (iaca, ieri fi-mea a venit plina de noroi de sus pana jos de la tobogan -nu m-ar fi deranjat atat de tare daca nu era in acelasi timp si foarte uda si daca din cauza asta nu trebuia s-o aduc destul de repede acasa ca sa nu se imbolnaveasca!- era spre seara si deja afara era destul de racoare) |
Tin si eu la hainele copilului, dar, daca le murdareste, nu inseamna ca le si distruge si atunci n-are de ce sa-mi para rau. Hainele ude se pot schimba foarte repede cu haine uscate si mai bine o faci acolo, pe loc, decat sa-l lasi ud tot drumul pana acasa.
lisaelisa spune:
Subiectul asta s-a transformat intr-o cearta si o paruiala generala.
In lumea reala, adica in orice parc v-ati duce, nu o sa va loviti de asemenea discutii.
Deja se exagereaza. Mult si fara sens.
Si eu iau dupa mine un sandvis sau un fruct, dar asta nu a starnit controverse existentiale in parc.
nelia spune:
Woau! Da' v-ati aprins, nu gluma...
Lara, nu ma supar deloc, ca nu detin adevarul si cheia educatiei, dar am spus ca pina pe la 4 ani mai admit un tufis, dar cu pregatirile de rigoare de acasa. Eu am vazut mamici procedind la fel si aici, rar si numai in cazuri de forta majora si chiar am avut citeva discutii pe aceeasi tema cu mamici prin parc, ce facem cind... si nu sint singura care procedez asa. Ceea ce vreau sa intelegi ca eu vorbeam doar de accidente, nu de o regula, adica nu facem asta in fiecare zi. Cred ca am avut doua pina acum in citiva ani, dar eu sint pregatita daca se intimpla. Si se mai intimpla, mie mi s-a intimplat cind eram gravida cu Tudora, a fost cumplit... ca eu chiar nu puteam rezolva problema asa, cu punguta. A fost cel mai groaznic sfert de ora petrecut in viata mea si acum imi vine sa pling cind imi amintesc prin ce am trecut. Este groaznic sa-i ceri unui copil sa se tina pina acasa, daca nu poate... Agata in general, si chiar si Tudora, pot sa se tina si de aceea accidentele ni se intimpla fff rar, dar eu tot sint pregatita si de aceea am intervenit, ca se poate face si intr-un tufis la nevoie, dar cu pregatirea de rigoare a mamei... Imi pare rau ca s-a inteles ca sint total de acord cu facutul la tufis sau ca la noi asta e solutia zilnica la... cind ne trece, ne trece...
Georgeasca, si mie mi s-a parut la un moment dat... Se discuta ipotetic, de fapt eu de aceea am si intervenit, ca sa dau una dintre solutii daca altfel nu se poate...
Haine - la noi nu conteaza, si la scoala si la gradinita sint imbracate in pantaloni si tricouri/bluze de bumbac, subtire sau gros, in functie de vreme si nu am oprit niciodata copiii sa se joace ca se murdaresc. Am tot timpul cu mine cite ceva de schimb, pentru cei mici mai ales, cind ii duc sa se joace, apoi singura lor grija este sa se joace, nu sa fie atenti la haine...
Nu stiu daca e bine sau nu cum procedez, dar eu nu am avut pina acum niciodata vreo discutie mai tensionata sau neplacuta, sa nu-i spun cearta, cu cineva in vreun parc. In general, nu ma deranjeaza niciodata ce face un copil, ca se urca cu picioarele pe tobogan etc. atit timp cit sint respectate minimul de reguli si joaca celuilalt. Daca toboganul e liber nu vad nici un motiv sa le interzic copiilor mei sa se dea si-n cap pe el, e treaba lor cum se joaca, a mea este sa supraveghez sa nu-si rupa ceva. Daca sint mai multi copii, e logic si nici nu trebuie sa le mai spun, ca toti se dau frumos, unul dupa altul, fara picioare, fara cap, pastrind rindul... Nu facem nici un rabat de la regula, au incalcat-o, sint atentionati imediat, nu asculta, ne mutam la alt obiect de joaca... In general, regula aici este cei mici la cele mici, cei mari la cele mari, dar se mai amesteca, parintii sint cei care trebuie sa aiba grija ca joaca copiilor lor sa nu fie periculoasa nici pentru ei, dar nici pentru ceilalti. Si asa, intr-o paranteza, acolo unde iese cearta, este clar ca aceste reguli nu se respecta, eu nu am vazut aici niciodata parinti certindu-se in parc, copii nici atit.
Stat in parc, da, si mie mi se par cam mult 4-5 ore pe zi de stat in parc, la orice virsta a copilului. Poate impartite in doua si in zilele in care vremea permite... Noi stam maxim doua ore, si daca stam mai mult, nu stam numai la locul de joaca, ci mai sint atitea chestii interesante de facut in parc si pe linga parc... In rest, au activitati, sportive sau culturale. Dar mi se par necesare acele 1.5-2 ore de stat in parc, nu pentru socializare, asta se poate face oriunde si chiar in conditii mai bune si in nici intr-un caz pentru aer curat... sa fim serioase, ce aer curat poate sa fie in praful de la groapa cu nisip!?! Dar sint importante pentru joaca in sine... mie asa mi se pare: in parc la copii, copiii mei se joaca cel mai bine! Poate pentru un copil care nu merge inca la gradinita, se pot pune doua ore dimineata si doua seara, dar la mine, cel mic (18 luni) e prea mic pentru atitea ore, eu ies doar o ora dimineata si intr-un parc fara copii, dar cu pietre, crengute, ciini si multe alte lucruri extrem de interesante, iar fetele sint la gradinita si scoala, unde au minim doua ore de stat la aer, iar eu ii mai duc pe toti, intr-un parc de joaca cu copii, cam 1.5-2 ore aproape zilnic, atunci cind nu pot, avem curte in spate.
Nu mai revin la subiect, am cam spus ce am avut de spus, dar va rog eu nu va mai certati, se poate si altfel... Am retinut o propozitie care nu-mi da pace... O mamica spunea la un moment dat ca hainele copilului ei sint murdarite in parc, de jegul de pe tobogan, lasat de picioarele copiilor nostri... Sincer, eu nu as putea spune asa ceva despre alti copii! Eu cind ma duc in parc, toti copiii de acolo sint copii si atit, iar daca ceva nu-mi convine, in cel mai rau caz am ce am cu parintii, mai ales daca dau dovada de indolenta in timp ce copilul lor chiar incalca regulile de baza de la un joc de joaca. Dar niciodata nu am putut sa simt altceva pentru joaca unui alt copil, chiar daca acesta a gresit - a pus nisip in capul copilului meu, de exemplu. Bun, daca acel copilas continua sa o faca si parintele lui nu are vreo reactie, atunci e de datoria mea, ca mama, sa-l invat frumos si blind pe copilasul respectiv ca nisipul nu se pune nici in capul lui, nici al altui copil... dar de aici si pina a-l considera needucat pe copil sau a avea asemenea sentimente negative ca cele care au razbatut de aici fata de copii si chiar fata de parinti, eu una cel putin mai am de strabatut cale lunga... si nu o voi strabate pentru ca nu-mi doresc sa aflu cum e cind simti asta fata de oamenii din jur si fata de copiii lor. Mai ales fata de copii... Cam trist totusi subiectul, nu vi se pare!?!
oanamada spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Androix
Chiar asa! Exista si in romanaia!, mai exact chiar si in plumbuita, incredibil nu? Imi permit sa raspund la treaba asta pentru ca nu ai decat un copil si implicit libertatea de a alege din cele trei locuri de joaca din plumbuita pe cel care se potriveste varstei fetitei tale. Daca aveai doi nu puteam decat sa-ti dorect ca al mic sa fie ca fi-mea care se suie unde copiilor mai mari cu cativa ani decat ea le este frica sa se suie www.flickr.com/photos/bijuteriiunicat/" target="_blank">Creatiile mele SPRING SALE!!! Andreea mama de Filip si Georgia |
In Plumbuita si mai unde????? De aia am zis ca visez....pentru ca in Floreasca nu exista, in Herastrau, unul din cele mai mari parcuri nu exista, La Constructii (stii tu la ce ma refer!) exista ceva...dar nu este respectata varsta sunt tot la un loc..., in Parcul Verdi nu exista, in Kiseleff nu exista, in Bordei nu exista...na' ca ti-am enumerat toate parcurile in care merg eu...acum, eu vorbeam de o chestie ideala, in care in fiecare parc sa existe asa ceva...dar era doar o idee...nu ma cramponez de ea
Oana siCati mica (1 an si 8 luni)
CATI POZE NOI
Povestea iepurasului Bocanila
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
AB spune:
citat din mesajul lui oanamada spunea cineva de haine de joaca...ok, nici eu nu o duc imbracata ca la petrecere, dar poate chiar exista parinti care tin la hainele alea indiferent ca sunt de joaca sau de petrecere, poate chiar exista parinti care nu-si lasa copilul sa se joace in nisip (dintr-un considenrent sau altul, intemeiat sau nu!) si ar vrea sa considere toboganul un loc de joaca unde copilul nu se umple de praf, mizerie sau noroi proaspat, ud (iaca, ieri fi-mea a venit plina de noroi de sus pana jos de la tobogan -nu m-ar fi deranjat atat de tare daca nu era in acelasi timp si foarte uda si daca din cauza asta nu trebuia s-o aduc destul de repede acasa ca sa nu se imbolnaveasca!- era spre seara si deja afara era destul de racoare) |
Eu stau pe o insula si cel mai adesea atrasi de mirajul apei scapa cu picioarele prin ea. Sau sunt pacaliti de baltoacele lasate de maree. Deci noi nu plecam de acasa fara un rand de haine si incaltari daca nu-i vreme de cizme de ploaie sau crocs.
Asa ca noroiul ud e bun...fata de scapatul pan la brau in oceanul rece. Se intampla...ii schimbi repede un ceai cald acasa si un tzuc si ioi ce fain ii sa fii copil.
Aici de pe tobogan poti fi asa putin aruncat cu efect de trambulina direct in nisip. Jocuriler nu se monteaza decat pe nisip sau rumegus sau o platforma speciala semielastica pentru a minimiza consecintele accidentelor. Cum platforma e scumpa ideea de mers la tobogan curat este exclusa.
Daca nu-s resturi de mancare sau "nevoi" nisipul si pamantul pe haine fac parte din copilarie. Treninguri, pantaloni usor lavabile si asta-i tinuta de parc, gradina sau mers in parcurile/rezervatii naturale.
Daca va necajiti din nisip va propun sa vedeti cum venea fatuca mea de la o gradinita gen Montessori. Unde invata sa toarne lichide, prafuri, pietricile ca sa aiba hotarare in miscari. Sau cum arata dupa a facut olarie sau gradinarit. Sau dupa ce lasi copilul la ferma .
Legat de impartirea mancarii. Copii cer daca vor si daca parintii zic da le dai. Si eu nu ma jenez sa zic nu. Copii mei manca kosher si e clar ca majoritatea lucrurilor sunt nu. Au marait o data de doua ori. Nu am cedat si s-a termint discutia asta. Vin cu ei mancati. Si de obicei primesc apa vara sau vreun fruct in drum spre masina.
Jucariile aduse in parc sunt pentru toti. Asta-i regula. Si pana acum n-am vazut s-o incalce cineva. Daca doi o vor, se imparte timpul petrecut cu ea. De obicei parintii vad orice sclipire in ochii altuia si sunt ei prevenitori. Niciodata nu am cerut cuiva ceva in schimb ni s-a oferit adesea.
Androix spune:
Da, dar la nivel practic, nu idealist, nu teoretic ci fix practic, pana cand fetita ta mai creste eu ti-am spus ca in plumbuita, chiar aproape de tine, exista locuri de joaca pe varste. Iar daca in plumbuita exista inseamna ca cel putin inca un om a visat. Ca tie nu-ti place in plumbuita asta e alta poveste. Nici mie nu-mi mai place de cand am depasit faza plimbarilor in carucior cand imi era la indemana sa traversez strada.
Exista si in herastrau sigur sigur chiar vreo doua, dar tocmai pentru ca este unul din cele mai mari parcuri mi-e greu sa iti explic pe unde vin asezate. CUm intri dinspre arcul de triumf faci imediat la dreapta si tii aleea care merge paralel cu soseaua, ducandu-te spre quatro stagioni. Si dupa vreo 2-3-5 minute de mers ai sa vezi un spatiu de joaca pentru copii mai mici.
Iar in kisseleff e un deliciu sa mergi in timpul saptamanii, indiferent ce varsta au restul copiilor din parc ca sunt putini oricum, si in atatea dispozitive de joaca, sunt cel putin vreo 3 pe care le poate folosi si Catinca ta. Nu o dau pe fi-mea de exemplu ca ea singurul loc in care nu se da este chestia aia care are si bara de coborat pe ea, gen bara de pompieri, care e pentru copii de 7-8-10 ani. In rest calareste tot ce se poate
Oricum cine citeste subiectul asta ar crede ca nu iesim in parc cu copiii nici o zi fara sa ne invinetim la ochi Si o alta nedumerire pe care o am si tin neaparat sa mi-o exprim! De unde ati inteles unele din voi ca daca copiii fac la tufis inseamna ca fac si caca??? Am si eu un copil care e scos din pampers dar in 2 ani de cand a iesit nu cred ca ni s-a intamplat mai mult decat O DATA sa il gaseasca kk, si atunci nu a fost in parc tocmai plecasem de la bunici spre casa si fusese la olita inainte sa iesim pe usa. So?
Si nu va mai laudati atata ca au aparut si la noi dispenserele cu pungi pentru caca, de caine sau de copil
www.flickr.com/photos/bijuteriiunicat/" target="_blank">Creatiile mele
SPRING SALE!!!
Andreea mama de Filip si Georgia
AB spune:
citat din mesajul lui Androix Si o alta nedumerire pe care o am si tin neaparat sa mi-o exprim! De unde ati inteles unele din voi ca daca copiii fac la tufis inseamna ca fac si caca??? Am si eu un copil care e scos din pampers dar in 2 ani de cand a iesit nu cred ca ni s-a intamplat mai mult decat O DATA sa il gaseasca kk, si atunci nu a fost in parc tocmai plecasem de la bunici spre casa si fusese la olita inainte sa iesim pe usa. So? Si nu va mai laudati atata ca au aparut si la noi dispenserele cu pungi pentru caca, de caine sau de copil |
Pai din postari Unii pipi, alti pipi si kk fiecare cu stomacul lui
Mey noi chiar n-avem dispensere de pungi Da venim cu ele de acasa si le folosim .