Bunele maniere... in parc

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dov spune:

Citat:
citat din mesajul lui Oana C

Citat:
citat din mesajul lui dov

si lipsa de intelegere continua...nu toti copiii merg deja la gradi, pt simplu fapt ca inca nu au varsta. dar e greu...nu-i asa? ...e atat de greu sa crezi ca mai exista si altfel/si alte varste decat cele ale copilului tau...si te mai miri ca nu exista toleranta...nici acolo unde cica se cultiva peste tot.

Eu cred ca 1,5 ora in parc, de 2 ori/zi, ii ajunge pentru socializare, imaginatie, alergat si facut tot ce are ea chef.

Oana si Eva (29 iunie 2005)

Asta crezi tu...nu stiu sigur ce crede copilul tau...al meu sigur crede ca mai multe ore in parc ii fac numai bine...de celelalte activitati e satul...a avut timp toata iarna...normal ca-l duc si la zoo si pe unde mai pot...n-am zis ca DOAR in parc, asta ti-a placut tie sa crezi...dar vezi tu...romanul tot roman, fie el si intr-o tara ce "canta" toleranta...si de aici si concluziile tale despre ce facem eu cu copilul meu in exclusivitate.

si ce treaba are olita cu mersul la scoala?la noi se merge la scoala de la 7 ani...a, daca te referi la gradi, pey la 3 va incepe, inca nu i-a implinit p-astia 3 al meu.

a, si-al meu face la olita de fo luna doo asa, cam de cand a vrut muschiul lui...pentru ca inca o data, repet, special pentru tine...eu ma cam iau dupa ce vrea copilul meu...tu? (a, si fii atenta, am scris "cam", asta ca sa nu fii predispusa la extreme iar).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Citat:

noi stam de fiecare data cate 4 ore in parc...ai vostri reusesc sa stea atatea ore fara sa faca?

Ntzzz, ntzzz, ntzzz ...

Si, da, fiica-mea poate sa se tina 4 ore; iar daca spune ca-i vine sa faca, poate sa tina pina gasim un wc, unde sa faca.

Acum ii lasati sa faca in tufisuri, pentru ca-s mici, mai incolo, cind vor iesi la joaca singuri, vor face tot acolo, ca nu-i vede nimeni (si ce daca mama sau tata imi spune ca nu mai pot face acolo, ca-s mare, tot mai fac ei exceptii), si ajung oameni mari, si tot in tufisuri fac atunci cind ii apuca, pt ca nu vad nimic rau in asta ... Oare este normal?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Io nu as putea sa stau 4 ore in parc, nici Aidan nu ar vrea. Pe aici copiii vin, stau cate 30-45 minute si pleaca.Aidan nu vrea sa stea in parc singur asa ca niciodata nu stam mai mult de 1 ora, maxim 1.30.Si e si la 2 minute de casa deci imi e super usor sa vin numai cand aud copii. Noi mai mult mergem cu tricicleta, ca inca nu i-a venit bici in posta, la padure, pe camp, in oras la inghetata.(stiu ca situatia nu se aplica la toti dar nici nu as sta 4 ore in parc, eventual 2 dimineata si 2 seara)

Adriana si Aidan - 3 ani
A ticket to hell has never been funnier

"Friendship is like peeing in your pants, everyone can see it but only you can feel its true warmth."

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Citat:

si lipsa de intelegere continua...nu toti copiii merg deja la gradi, pt simplu fapt ca inca nu au varsta. dar e greu...nu-i asa? ...e atat de greu sa crezi ca mai exista si altfel/si alte varste decat cele ale copilului tau...si te mai miri ca nu exista toleranta...nici acolo unde cica se cultiva peste tot.

Eu cred ca 1,5 ora in parc, de 2 ori/zi, ii ajunge pentru socializare, imaginatie, alergat si facut tot ce are ea chef.

Asta crezi tu...nu stiu sigur ce crede copilul tau...al meu sigur crede ca mai multe ore in parc ii fac numai bine...de celelalte activitati e satul...a avut timp toata iarna...normal ca-l duc si la zoo si pe unde mai pot...n-am zis ca DOAR in parc, asta ti-a placut tie sa crezi...dar vezi tu...romanul tot roman, fie el si intr-o tara ce "canta" toleranta...si de aici si concluziile tale despre ce facem eu cu copilul meu in exclusivitate.

si ce treaba are olita cu mersul la scoala?la noi se merge la scoala de la 7 ani...a, daca te referi la gradi, pey la 3 va incepe, inca nu i-a implinit p-astia 3 al meu.

a, si-al meu face la olita de fo luna doo asa, cam de cand a vrut muschiul lui...pentru ca inca o data, repet, special pentru tine...eu ma cam iau dupa ce vrea copilul meu...tu? (a, si fii atenta, am scris "cam", asta ca sa nu fii predispusa la extreme iar).

Aveti voi ce-aveti cu diaspora asta. Ar fi mai bine sa vezi cum sint parcurile, locurile de joaca si regulile de civilizatie din strainatate, sa le aplicati si voi in tara, decit sa spui ca nu sintem toleranti cu indiferenta de acolo.

Cum au mai spus si alte fete, aici nu se fumeaza si nu se aduc animale in parcurile pentru copii, nu am vazut parinti/bone/bunici care sa stea in parc in nestire si nici parinti de-astia libertini cu facutul in tufis nu am vazut.
Daca aducem jucarii la playground, o facem ca sa se joace toti copiii de acolo cu ele (si noi ne jucam cu jucariile celorlalti copii); iar daca uitam ceva in parc, gasim jucariile si dupa citeva zile, pentru ca nu le fura nimeni.

Poate de-asta nu mai sintem asa de "toleranti" cu mizeria, pentru ca am trecut la un alt nivel de civilizatie.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui oanamada

Sincer, eu de cand o am pe Catinca m-am tot intrebat de ce nu exista locuri de joaca special amenjate pentru copii mici...pana la varsta gradinitei...sa zicem pana la 2 ani....in felul asta cred ca s-ar putea evita multe discutii si probleme si "neplaceri" cauzate de copiii mai marisori celor care de abia merg mai bine in picioare....da ce te faci daca ai doi copii, unul mic si unul mai mare...cum te imparti, la care loc de joaca te duci?
Acum serios...cred ca s-ar putea amenaja la fiecare loc de joaca un coltisor pentru astia foarte mici...si, in felul asta, nu s-ar mai "incomoda" unii pe altii...da eu visez....

Oana siCati mica (1 an si 8 luni)

Oana, nu visezi. Locurile astea chiar exista.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dov spune:

Citat:

Citat:

noi stam de fiecare data cate 4 ore in parc...ai vostri reusesc sa stea atatea ore fara sa faca?

Acum ii lasati sa faca in tufisuri, pentru ca-s mici, mai incolo, cind vor iesi la joaca singuri, vor face tot acolo, ca nu-i vede nimeni (si ce daca mama sau tata imi spune ca nu mai pot face acolo, ca-s mare, tot mai fac ei exceptii), si ajung oameni mari, si tot in tufisuri fac atunci cind ii apuca, pt ca nu vad nimic rau in asta ... Oare este normal?

cine are cu cine? "acum II lasati"?
dap, te-ai autodefinit"cum le stii tu pe toate bobocule...mai rar!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui oanamada

Sincer, eu de cand o am pe Catinca m-am tot intrebat de ce nu exista locuri de joaca special amenjate pentru copii mici...pana la varsta gradinitei...sa zicem pana la 2 ani....in felul asta cred ca s-ar putea evita multe discutii si probleme si "neplaceri" cauzate de copiii mai marisori celor care de abia merg mai bine in picioare....da ce te faci daca ai doi copii, unul mic si unul mai mare...cum te imparti, la care loc de joaca te duci?
Acum serios...cred ca s-ar putea amenaja la fiecare loc de joaca un coltisor pentru astia foarte mici...si, in felul asta, nu s-ar mai "incomoda" unii pe altii...da eu visez....

Oana siCati mica (1 an si 8 luni)

Oana, nu visezi. Locurile astea chiar exista.

Chiar asa! Exista si in romanaia!, mai exact chiar si in plumbuita, incredibil nu? Imi permit sa raspund la treaba asta pentru ca nu ai decat un copil si implicit libertatea de a alege din cele trei locuri de joaca din plumbuita pe cel care se potriveste varstei fetitei tale. Daca aveai doi nu puteam decat sa-ti dorect ca al mic sa fie ca fi-mea care se suie unde copiilor mai mari cu cativa ani decat ea le este frica sa se suie

www.flickr.com/photos/bijuteriiunicat/" target="_blank">Creatiile mele
SPRING SALE!!!

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lara spune:

Daca ati ajuns sa va certati aici, imi imagiez numai ce poate sa iasa daca va intalniti in parc.. Si totul de la niste lucruri elementare si de bun simt..
Ideea e urmatoarea: mergeti in parc pentru copii vostri, sa se joace si sa se simta bine, nu? Lasati-i sa imparta jucarii si sa se joace si cu ale altora, invatati-i sa imparta si sa socializeze, ca de aia si mergeti acolo.
Si ca o parere personala.. nu va duceti copii sa-si faca nevoile in boscheti, ma scuzati, dar nu mi se pare corect in primul rand fata de ei. Ii supuneti, fara sa vreti si fara voia lor la o umilinta. Eu asa vad toata chestia asta. Asa cum nu e corect sa-ti afisezi pozele nud ale copilului pe net, la fel mi se pare si expusul lui intr-un loc public. Si nu mai zic de faptul ca, asa cum mai spunea cineva, va deveni pentru ei o normalitate sa faca pe unde-o fi, ca daca mama zice ca e ok.. Ma scuzati, dar nu e ok. Si solutii sunt, chiar sunt.
Credeti-ma ca aici nu am vazut decat o singura data un copilas facand pipi la un colt de alee, langa o tufa. Am rosit cand am auzit-o pe mamica vorbindu-i in romaneste :(

Lara, mami de Ioana

www.piczo.com/Forsweetdiana?" target="_blank">Rugati-va pentru DIANA
-----------------------

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza00 spune:

pisigri, generalizezi si faci niste afirmatii lipsite de bun simt, ca tot era asta subiectul, jignind astfel multe mame de pe aici. So...daca ne petrecem timpul in parc suntem comode, iar copiii ne sunt cam prostuti din cauza asta. Evident, tu stii mai bine si ce facem noi in propriile noastre case, cat le citim, cum ii stimulam etc.
"si asa, decit deloc, dar se poatesi mai bine!".
Cum suna "Mai bine o idee fixa decat deloc, dar se poate si mai bine". Eu una prefer "deloc" .
Nivelul de educatie al piticilor mei nu ar tb sa te preocupe, sunt pasionata de subiect, am tot timpul din lume si ptr parc si ptr a raspunde "de ce urilor" si multe altele. Pentru a face asta cat mai bine am ales sa nu ma intorc la job pentru cativa ani, dar sunt convinsa ca si celelalte mame, cu job, casa, gradi, parc gasesc timpul ptr a le citi, explica, raspunde.
N am de gand sa pierd timpul sa ti raspund de ce consider diferita socializarea de la gradi fata de jocul liber din parc. Prefer sa ma alatur lui David la joaca, tu esti deja detinatoarea adevarurilor absolute si general valabile, ce sens ar avea?

Conchita
"grupuri imense de mamici cu carucioare prin parcurile patriei natale" "doar marturisesc ca nu vad de ce as lasa-o sa se joace exclusiv in nisip si la tobogan o zi intreaga." Exclusiv? Cine isi lasa exclusiv copilul la nisip si tobogan? Eu te apreciez, cum o fac multi de pe forumul asta, asta nu ma impiedica sa consider ca ai exagerat cu cateva afirmatii, de aici postarea mea, ce ti s a parut indignata. Mi am expus parerea si atat.
"dar nu, NU ma pot bucura de ce am, cand altii nu au la fel, imi sta in gat, nu-mi tihneste." Na, se pare ca eu sunt mai egoista si insensibila, atunci cand ies cu piticii in tot felul de locuri minunate incerc sa mi sterg toate pb din minte, ma bucur senina de zambetul, rasul si bucuria lor fara sa ma preocupe deloc in acele momente copiii din Africa etc

Si la subiect...
Eu as incadra la lipsa de bune maniere si privirile dispretuitoare ale unor mamici, ce se uita scarbite la unii copii prin parc....Ok, nu esti de acord cu ce fac/cum se comporta respectivii copii, dar pentru D-zeu, tine ti nemultumirea si superioritatea ptr tine , nu i nevoie sa le afisezi , totusi, esti o MAMA, iar ei sunt doar COPII.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Citat:

cine are cu cine? "acum II lasati"?
dap, te-ai autodefinit"cum le stii tu pe toate bobocule...mai rar!"

Nu intelegi nimic din ce-ti spune lumea; sau nu vrei.
Lasa, mai, nu-i nimic, du-l in tufisuri sa isi faca nevoile. Daca nu se poate altfel, asta este.
Iar daca vreodata o sa calcati intr-un #2, fugi sa joci la loterie, ca nu-i mizerie, e noroc.

Mergi la inceput