Bunele maniere... in parc

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Citat:
citat din mesajul lui sinzi_ana

ABurel e mai "organic" cu pipi la tufis, decat cu scutecul!!! Acum serios, daca parcul nu are o toaleta publica, atunci cea mai buna "alternativa" mi se pare tufisul...Si stiu atat de multe parcuri (chiar si aici) cu locuri de joaca pentru copii fara toalete...incat...

O fi mai organic. Dar cand il practica o natie intreaga cam pute. Daca se intampla si intr-o tara in care se face curatenie din An in Pasti, atunci este chiar o problema sa te apropii de vreun tufis in parc. Iar parcurile in .ro sunt supraglomerate si instalatiile sanitare precare.
Eu nu le pun scutec. Il scot din sac in caz de nevoie. Olita e mai citadina, in rucsac prefer scutecul ca-i mai usor. Si cum merg cu ei cateva ore bune pe zi prin salbaticie, se-ntampla des. Dar sunt atat de fericita ca nu stau cu gura pe ei sa nu puna mana pe nimic si asta e asa pentru ca padurea sau parcul nu-s toalete publice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Nu stiu ce sa spun...mie mi se pare mai "earh friendly" cu tufisu!!! Acum nu face o natie intreaga...ci cativa copilasi care nu se pot tine...(si facand o aritmetica, cati or fi intre 2-4 ani -avand in vedere ca cei de 0-2 ani au inca diaper, si cei peste 4 ani se pot tine mai mult pana ajungi acasa eventual - care apeleaza la tufis pe zi intr-un parc cu 10 copilasi de toate varstele zilnic???)...
Io tot cred ca nu ajunge sa puta...si ca nu merita irosirea unui diaper in plus care nu se biodegradeaza...
(in Ro oricum cainii maidanezi care apeleaza la tufis sunt de 10* mai multi!!! si parca tot nu miroase)
(dar nu stiu daca sunt de bagat in seama...ca mie mi se rupe inima la fiecare punga de plastic folosita in plus in locul celor de n* folosinte cred ca un copac se bucura mai mult la un pisu langa decat la un diaper cu pipi langa)

Sinzi , Radu si David psihologul
varsta David
www.flickr.com/photos/11552209@N04/" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

ABurel,dar ce sa puta mama draga daca face in iarba,in padure???...eu nici in Ro in padure nu am simtit miros de urina...ploua si se duce in pamant,eu sincer nu inteleg..da,stiu ca put garile,locurile subterane,gangurile,unde nesimtirea e in floare si se urineaza fara greata...dar padurile,parcurile mari cu copaci si padurici,ce sa puta?

Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre aici... http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
...sau aici...
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Mey:) Sanzi in .ro copilasii is potty-trained mai repede asa ca se-nmulteste po****tia.
Mirela parerea mea e ca daca ai fi pe carari mai rar umblate are timp sa se descompuna sau sa ploua. Daca nu, nu. Si parcul sau paduricile de langa marile orase romanesti sunt bine circulate. Pe aici e salbaticie mare.

In pustietatile mele... are grija natura. Noua Anglie este infestata de poison ivy. Iesi de pe poteca, te dai cu poison ivy block obligatoriu si scoti hainele cu multa grija de pe tine ca uleiul plantei intra prin haine. Si n-as sfatui pe nimeni sa scoata la aer vreo zona sensibila. Asa o mancarime ca la poison ivy n-am avut de la altceva.
Asta-i criminalul care-i endemic. http://www.poison-ivy.org/
Imi creste in orice colt de gradina daca nu-s atenta. Si daca te uiti nitel la rashes nu-ti scoti copiii de pe poteca.
http://www.nps.gov/fiis/planyourvisit/avoid-poison-ivy.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB

Mey:) Sanzi in .ro copilasii is potty-trained mai repede asa ca se-nmulteste po****tia.

off topic...cu atat mai bine...mai putini diapers, happier planet, si un viitor mai verde pentru ai nostrii copii, au sansa ca si copiii lor sa apuce vreun tufis sa il "ude"

Sinzi , Radu si David psihologul
varsta David
www.flickr.com/photos/11552209@N04/" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

Treaba cu mancatul in parc - eu cred ca atata timp cat nu faci mizerie, aruncand aiurea abalaje si resturi, cat timp nu mananci ostenntativ in fata cuiva...e treaba fiecaruia daca si ce mananca!

Parintii au pareri diferite despre alimentatia intre mese sau in alte locuri decat acasa. Sunt parinti care nu lasa copiii sa se joace cu stomacul plin, altii care nu-i lasa sa se joace cu stomacul gol...

Dar, oricat ai sta deoparte cand mananci, uneori te trezesti fata in fata cu un alt copil. E asa ingrozitor daca-i dau voie acelui copil sa ia un pufulet sau un biscuit de la noi?
Ideea e ca nimeni nu-i bag eu in gura ceva. Daca e prin apropiere parintele, care sa spuna "Nu", cred ca totul e in regula, n-as trece niciodata peste cuvantul parintelui (chiar daca mi se pare un parinte absurd, nedrept sau sadic - tot ii respect decizia).

Problema e cand parintele nu spune "Nu", ca sa nu-si supere copilul, dar se supara pe mine ca i-am dat si ca nu m-am gandit ca-i stric pofta de mancare, de exemplu. Sau sta relaxat ca "copilul tre sa se descurce si singur", nu-l baga in seama, iar apoi se supara pe mine ca i-am dat, nu pe copil ca a cerut.

(Treaba cu alergiile alimentare o inteleg foarte bine, pentru ca si baietelul meu a avut anul trecut mari probleme si a tinut un regim foarte strict. Dar, desi avea numai 4 ani, i-am explicat ca nu toti copiii au alergie si de-aceea altii pot manca ceea ce lui ii face rau. Si spuneam politicos oricui ii oferea ciocolata (si multe alte "bunatati"!) ca tinem regim. Mai mult, l-am invatat si pe el sa refuze politicos astfel de alimente. Iar pentru ca mergea la gradi, trebuia sa asiste cum alti copii isi mancau napolitana din desert sau din "plecare" si sa reziste tentatiei. Puteam eu sa impun altor copii sa nu manance, pentru ca baiatului meu sa nu i se faca pofta?)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns light spune:

Citat:
(Treaba cu alergiile alimentare o inteleg foarte bine, pentru ca si baietelul meu a avut anul trecut mari probleme si a tinut un regim foarte strict. Dar, desi avea numai 4 ani, i-am explicat ca nu toti copiii au alergie si de-aceea altii pot manca ceea ce lui ii face rau. Si spuneam politicos oricui ii oferea ciocolata (si multe alte "bunatati"!) ca tinem regim. Mai mult, l-am invatat si pe el sa refuze politicos astfel de alimente. Iar pentru ca mergea la gradi, trebuia sa asiste cum alti copii isi mancau napolitana din desert sau din "plecare" si sa reziste tentatiei. Puteam eu sa impun altor copii sa nu manance, pentru ca baiatului meu sa nu i se faca pofta?)
Evident ca nu poti sa impui nimanui nimic, si evident ca intelegi mai bine situatia de care vorbeam mai devreme, daca ai trecut sau treci prin asa ceva. Cu un copilas mai mare cu care poti comunica e mai usor, cu unul mic, e mai dificil si mai frustrant.Lara c, am explicat mai sus, si cred ca stii si tu, ca in general copiii nu vor de mancare ceea ce are mamica in sacosa ci exact ceea ce vad la ceilalti. Ce te faci daca are interdictie la acel aliment si in plus e un copilas mic care nu intelege ce inseamna interdictie alimentara. In rest mi se pare normal sa ai la tine mereu apa si gustari pentru copil, care se pot oferi dupa parearea mea, mai departe de grupul de copii.Acum eu am spus ce ma deranjeaza, si am dat chiar exemple concrete.Mai cred ca exemplele mele sunt mai usor de inteles de catre cei care au trecut prin ceva similar. Pana la urma nu mai vorbesc de alte argumente gen maini murdare, stricat pofta de mancare ci doar de ce m-a durut pe mine cel mai tare, copil mic, care nu intelege cum e cu interdictiile, privind cu jind si dorind sa manance exact alimentul pe care mamica il indeasa in gura tovarasului de joaca, si refuzand categoric orice alta varianta oferita de mamica.
my deviantArt Gallery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns usorlili spune:

Eu am un copil alergic la alune, ou si proteina de lapte. Pentru el nu numai icrele de manciuria ar fi problema.

Baietelul meu are doi ani si 7 luni si este greu sa-i explic problema alergiei si mancatul de la alti copii. Spun asta pentru ca in mod constant in parc se mananca "in grup". Iar eu nu pot sta de fiecare data sa citesc etichetele produselor pe care le servesc mamele in parc. Sau ma rog, nu asa trebui sa-l educ pe Tudor.

Oricum ideea este ca din fericire baietelul meu a inceput sa inteleaga ca are voie "doar biscuitii nostri". Pentru mine prioritar este sa-l educ pe el sa nu manance de la alte persoane decat cu acordul meu. Este o lupta grea, dar deja ne intelegem. Iar cand isi mananca el biscuitii lui "fara ou" ne retragem unde nu sunt copii, stam in fund, si mancam. Ca de... ce tie nu-ti place altuia nu-i face.
Am scis lucrul asta pentru ca sunt multi parinti sau bunici care ofera mancare copilului fara sa ma intrebe. Si-mi vine sa urlu sa ma stie tot cartierul ca NU se face asa ceva.

Si DA fetelor care dati mancare copiilor in parc, sunt si situatii in care mi se strange sufletul cand va vad plimbandu-va cu borcanasul de iaurt dupa copilul vostru. Iar al meu dupa voi, intreband el de ce nu are voie. Dar, repet, norocul meu este ca Tudor este un copil intelegator, care intr-un final cedeaza cu zambetul pe buze spunand "lasa, o sa ma fac si eu mare si o sa pot si eu".

Asta este singura problema care ma doare cand ies cu Tudor in parc. In rest: cantec, joc si voie buna.

Si totusi exista iubire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza00 spune:

Conchita, o fi Romania plina de ferme, insa prin orase nu gasesti niciuna. Nici in Milano nu sunt, tb sa merg vreo 60 km in week si 15 euro min bilet de persoana ca sa am avem acces la animalute&co
Esti norocoasa, locuiesti intr o tara unde spatiul nu i o pb, si mare parte a pop sta in case cu peluza, curte sau gradina...e ceva diferenta fata de orasele mari, suprapo****te, trafic infernal, autobuze pline ochi... crezi ca i asa usor ptr o mama cu 2 copii plus un carucior sa ajunga in tot felul de locuri minunate? Isi ia copilul de la gradi, dar el poate nu are chef sa mearga juma de ora cu masina, vrea doar sa se joace cu amicii lui din grupa, ce se duc in parcul din spatele gradinitei. Sau nu are chef de nimic, vrea acasa, ptr ca si el e un pic obosit de ziua plina. Intra in cutiuta de ciment in care locuieste si se joaca linistit cu jucariile lui in mijlocul sufrageriei. Din nefericire nu are la dispozitie o curte frumoasa, dar viseaza la ea si o intreaba pe mama "De ce nu ne mutam la casa, sa am si eu curte, cum are Alexia" - verisoara mai norocoasa ce locuieste intr o casa frumoasa in varful unui deal impadurit. :( Cum sa i spun...trebuie sa locuim intr un oras mare ptr ca aici sunt firmele de top, aici sunt salarii mari, intr un oras mic nu ne am descurca. De ce nu inchiriem ceva langa marele oras...ptr ca preferam sa aibe un tata macar si ptr 3 ore seara in loc sa stea 2 ore dim , 2 ore seara in trafic sa ajunga acasa(nu mai vb de cosmarul secret al mamei, 4 ore de condus zilnic...cresc sansele sa intre vreun idiot cu masina in el).
A, unii mai au si pb financiare, poate chiar si biletele de tramvai plus cele de intrare la un muzeu etc sunt o cheltuiala pe care nu o pot sustine.
Crezi cele care zac prin parcuri, dupa parerea ta o fac ...de lene? Eu nu le as condamna, ma bucur ca sunt atat de disponibile ptr ai lor copii incat sa reziste la un maraton de alergat 2 (eu dupa 2 am clacat), 3, 4, 5 ore dupa ei, e de preferat zacutului la TV, nu? Aici cred ca suntem toate de acord.
E trist, suna patetic, nu? Mai bine ma bucur de ce am fara sa condamn asa usor pe altii. Asta e, ne bucuram de ce avem, cum putem. Sunt fericita ca in maj weekendurilor (exceptand cele in care sunt bolnavi cum se intampla azi.. ) ii ducem cat mai departe de Milano, ca avem munte, lacuri, mare, relativ aproape de noi, ca sunt o gramada de parcuri de distractie pe o raza de 100 km. Iarna, sau cand e innorat etc ii ducem si prin muzee, acvarii, teatru....in rest, in timpul saptamanii, ne alaturam resemnate sau nu cetelor de mamici mai mult sau mai putin isterice, critice sau vesele si de treaba...ca mai sunt si din astea, nu? Ca mine, ca tine , ca majoritatea celor de pe aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns light spune:

Usolili ai spus foarte frumos, e cel mai bine, e ideal sa iti educi propriul copil si sa il inveti ca nu are voie si de ce nu are voie sa manance ce mananca ceilalti, unde e cazul. Daca se poate asta e minunat. Din pacate nu la toti se poate, chiar si cei mai mari, devin uneori frustrati in astfel de situatie si chiar daca teoria o stiu nu vor sa inteleaga si gata. Depinde de copil si de situatie.

my deviantArt Gallery

Mergi la inceput