Atentie la datele personale

Atentie la datele personale | Autor: spic de grau

Link direct la acest mesaj

Atentie ce informatii scrieti despre voi si familia voastra pe site-uri/forumuri.. (gen facebook, hi5, viadeo, linkedin etc etc).

Au aparut site-uri care culeg toate informatiile aparute pe orice site public despre fiecare persoana in parte, ca intr-un fel de "dosar personal".

Zic - atentie, pentru ca o data informatia postata, ar putea fi folosita de firmele de recrutare si de multe ori, opiniile sau pozele, nu poate fi tocmai in avantajul personal.

http://www.123people.fr/

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cinezee spune:

multam fain de info , eu de fel nu imi dau nici un fel de nume real cand imi creez un cont undeva , totul este fictiv

iar de vreo 2 ani cand am descoperit primul forum , mi-am dat seama ca o data facut ceva public , nu mai ai cum sterge sau retrage

Din pacate multe persoane isi pun ca nick chiar si numele de familie pe forum sau intrun id de mess

pana la mai sunt cam 4 luni si cam o sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns StMihaela spune:

Exista oameni care isi dau toate datele? Ca isi pun numele real nu mi se pare chiar asa o imprudenta. Poate chiar vor sa fie identificati de prieteni.
Insa eu nu am vazut inca pe cineva care sa-si puna numarul de telefon sau adresa pe forum.

Oricum, atentionarea nu face rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Mihaela,

E suficient sa iti scrii numele real intr-o parte, sa ai nr-ul de tf in Pagini Galbene, poze pe un site public cu numele real, facultatile mai nou vad ca pun notele pe net...firmele (unele) iti pun poza si numele si pozitia de la munca pe site-ul firmei si tot asa... site-urile astea iti reunesc toate informatiile la un loc.
Ne (va) convine?
Mie una NU!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Eu tocmai am avut parte de o dezamagire, iar dezamagirea este si mai mare ca s-a intamplat aici, pe DC. Datele care m-au dat de gol au fost numele si data nasterii copilei. Un cadru didactic a intrat in posesia discutiilor de pe acest forum ( nu cred ca a stiut sa butoneze net-ul asfel incat sa gaseasca, probabil altcineva a facut cautarile) dupa care m-a invitat la o discutie urata, cu acuzatii, amenintari. Mi-am sustinut ideea spusa si pe DC, ceea ce a suparat si mai tare.
2 zile auzeam doar cuvinteel urate ale tovarasei. Inca ma gandesc daca sa-i dau satisfactie si s amut copila sau sa fac uitat incidentul.

Una peste alta eu sunt de vina, ca am la semnatura date personale, nu-i asa?
Nu vreau sa ma gandesc mai departe, sa am numele real, telefon, adresa....

asa ca....dragelor, mareeeee atentie!

Crixia mami de Alexia ( 2003) & +22 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cinezee

multam fain de info , eu de fel nu imi dau nici un fel de nume real cand imi creez un cont undeva , totul este fictiv

iar de vreo 2 ani cand am descoperit primul forum , mi-am dat seama ca o data facut ceva public , nu mai ai cum sterge sau retrage

Din pacate multe persoane isi pun ca nick chiar si numele de familie pe forum sau intrun id de mess

pana la mai sunt cam 4 luni si cam o sapt

Din cate stiu eu pe Facebook toata lumea( sau aproape...) isi pune numele real!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Apropo de Facebook. Citeam aseara ca in Elvetia, o tipa a fst data afara de patronul ei ptr ca a scris pe Facebook in ziua in care a stat acasa pe motiv ca e bolnava. Voila voila..

Altu' a fst dat afara ptr ca a scris niste comentarii nu tocmai laudabile despre firma lui, intr-o discutie "vizibila" (nu pe mesaje private).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Puppa spune:

Din aceasta cauza am f mare grija ce poze imi pun pe net....Oricum, trebuie sa ne asumam riscurile inscrierii pe tot felul de site-uri si a postarilor pe care le facem.

http://picasaweb.google.com/cristina.catana

http://puppa.wordpress.com/
http://b1.lilypie.com/SWFip3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Spic in Franta nici o facultate nu are voie sa afiseze numele si notele. Numar matricol si nota. Exista o lege care prevede in ce context se pot afisa liste pe net.. Se poate afisa in Intranet, adica vizibil doar din interiorul retelei universitatii sau firmei.

Cat despre date... e trist. Adesea daca sustii ceva mai avangardist de la ecologie, drepturile minoritatilor sau mai stiu eu ce si nu-ti dai numele nu esti credibil, daca ti-l dai ramai fara job si-ti pierzi luxul de a contribui la aceea cauza.

Dar executatul in piata publica e vechi. Pentru o vreme orasele mari si dezorganizate dpdv structura de urmarire sociala a membrilor au oferit libertate. Aceasta a fost folosita si la bune si la rele. .Dar libertatea o dus si la singuratate sociala si uite asa ne-am gasit noi insine modalitatea de a fi supravegheati inca o data

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Citat:
citat din mesajul lui spic de grau

Apropo de Facebook. Citeam aseara ca in Elvetia, o tipa a fst data afara de patronul ei ptr ca a scris pe Facebook in ziua in care a stat acasa pe motiv ca e bolnava. Voila voila..

Altu' a fst dat afara ptr ca a scris niste comentarii nu tocmai laudabile despre firma lui, intr-o discutie "vizibila" (nu pe mesaje private).

Pe Facebook nu ai cum sa vezi nimic daca nu esti prieten cu persoana pe care vrei sa o cauti.Numai prietenii isi pot vedea datele si mesajele. Ma rog daca o faci privat, sunt multi care nu au setat pagina pe privat si atunci apar probleme.

Adriana si Aidan - 3 ani
A ticket to hell has never been funnier

"Friendship is like peeing in your pants, everyone can see it but only you can feel its true warmth."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doinabita spune:

Noi ne-am luat-o...nu am stiut si pe primul site a lui Dan aveam si eu si Dan copie dupa c.i.le-am pus ca sa vada oamenii ca nu suntem tepari...si ne-am trezit cu doua abonamente pe numele lui Dan la Cosmote, facute in Constanta, amandoua la acelasi dealer si facute de acelasi angajat.Saptamana trecuta am facut plangere la procuratura pentru uz de fals si fals...nu am stiut ce se poate intampla....

Mergi la inceput