Atentie la datele personale
Raspunsuri - Pagina 2
lara_c spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui blackpanterro
Pe Facebook nu ai cum sa vezi nimic daca nu esti prieten cu persoana pe care vrei sa o cauti.Numai prietenii isi pot vedea datele si mesajele. Ma rog daca o faci privat, sunt multi care nu au setat pagina pe privat si atunci apar probleme. Adriana si Aidan - 3 ani A ticket to hell has never been funnier "Friendship is like peeing in your pants, everyone can see it but only you can feel its true warmth." |
In UK o tipa a fost concediata pt ca a spus ca jobul ei e boring....Nu stiu daca seful era intre 'prieteni' dar poate era prieten de-al vreunui prieten.Si eu pot sa vad statusul prietenilor prietenilor...
spic de grau spune:
Citat: |
citat din mesajul lui AB Spic in Franta nici o facultate nu are voie sa afiseze numele si notele. Numar matricol si nota. Exista o lege care prevede in ce context se pot afisa liste pe net.. Se poate afisa in Intranet, adica vizibil doar din interiorul retelei universitatii sau firmei. |
AB - cnd spuneam de facultati - m-am referit la cele din RO. Si stiu caz sigur, din cercul de cunostinte, ca i-am gasit notele pe net.
spic de grau spune:
"Une salariée licenciée pour avoir utilisé Facebook à domicile"
http://www.ecrans.fr/Une-salariee-licenciee-pour-avoir,7049.html
copiloi spune:
Citat: | ||
Pe Facebook nu ai cum sa vezi nimic daca nu esti prieten cu persoana pe care vrei sa o cauti.Numai prietenii isi pot vedea datele si mesajele. Ma rog daca o faci privat, sunt multi care nu au setat pagina pe privat si atunci apar probleme. Adriana si Aidan - 3 ani A ticket to hell has never been funnier "Friendship is like peeing in your pants, everyone can see it but only you can feel its true warmth." |
Am citit si eu in presa germana despre tipa din Elvetia. Isi luase o zi libera, spunand ca ii este rau si nu poate sta sa se concentreze la computer....
Cu ceva timp inainte, o tipa ii ceruse "prietenia" pe Facebook, pretinzand ca ele se cunosc nu stiu de unde....Dupa ce a fost concediata (ca s-a aflat ca in ziua in care isi luase liber a intrat 20 de minute pe Facebook), si-a dat seama ca individa necunoscuta era de fapt un spion de la firma....In fine....
Legat de datele de pe net....nu stiu ce sa zic....daca imi dau numele pe google, ma gasesc, si cam poti sa-ti faci o idee ce hram port ....Deocamdata nu am avut probleme din cauza asta
La Uni, in Germania, asa era, nu-ti apareau datele "la vedere", in schimb ma mira atitudinea multor (!) profi de a-si trece in CV pana si adresa privata ....si cu google earth vezi din satelit exact unde locuieste
Nu mai zic de cartile de telefon de pe net....unde gasesti inclusiv adresa postala ....si cu google earth vezi si cat de mare e gradina si ce culoare are tzigla de pe casa
Alina
spic de grau spune:
citat din mesajul lui copiloi Nu mai zic de cartile de telefon de pe net....unde gasesti inclusiv adresa postala ....si cu google earth vezi si cat de mare e gradina si ce culoare are tzigla de pe casa Alina *** |
corect
Cinezee spune:
nu am facebok , deci nu stiu care ii faza cu el , am doar hi5 si 2 forumuri , unde am ca nick userul , nicaieri numele sau date reale
Oricum am mai aflat ceva nou , inclin sa cred ca oriunde se pot pune date fictive fara a fi nevoie neaparat de datele reale
Din cate stiu eu pe Facebook toata lumea( sau aproape...) isi pune numele real!! |
p.s: mi-am cautat numele pe goole nu am gasit nimic nici cand aveam numele de fata si nici dupa ce m-am casatorit , iar facultate facuta nu am
Din cate stiu eu facultatea spiru haret afiseaza datele si notele pe net , dar numai daca ai un cod = parola si utilizator pti vedea
pana la mai sunt cam 4 luni si cam o sapt
blackpanterro spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui lara_c
In UK o tipa a fost concediata pt ca a spus ca jobul ei e boring....Nu stiu daca seful era intre 'prieteni' dar poate era prieten de-al vreunui prieten.Si eu pot sa vad statusul prietenilor prietenilor... |
Numai daca asa e setat. Altfel nu. Eu am setat ca numai prietenii ma pot vedea si pot vedea ce am in pagina.Si mai am setat ca prietenii sa nu vada restul listei de prieteni.Cu putina atentie poti sa ai privacy.Eu as vrea totusi sa stiu cine e "desteptul" care il pune pe sef in lista de prieteni LOL.
Adriana si Aidan - 3 ani
A ticket to hell has never been funnier
"Friendship is like peeing in your pants, everyone can see it but only you can feel its true warmth."
spic de grau spune:
Citat: | ||||||
Numai daca asa e setat. Altfel nu. Eu am setat ca numai prietenii ma pot vedea si pot vedea ce am in pagina.Si mai am setat ca prietenii sa nu vada restul listei de prieteni.Cu putina atentie poti sa ai privacy.Eu as vrea totusi sa stiu cine e "desteptul" care il pune pe sef in lista de prieteni LOL. Adriana si Aidan - 3 ani A ticket to hell has never been funnier "Friendship is like peeing in your pants, everyone can see it but only you can feel its true warmth." |
Cred ca nu e greu de imaginat... Gandeste-te ca iti trimite chiar el invitatie...ce faci? Il refuzi?
Si apoi - e suficient sa ai un coleg " binevoitor" in lista de prieteni care sa deschida ochii sefului.. Nimic nu e imposibil.
blackpanterro spune:
LOL, normal ca il refuz, LOL, explici frumos ca nu vrei sa amesteci viata de le lucru cu ce personala si gata.
Si oricum daca ai colegi "binevoitori" tot te pot turna la sef ca ai lipsit de la lucru ca voiai sa mergi la plaja si nu erai bolnava. Daca comunici prin mailuri nici nu ai nevoie de facebook sa intri in bucluc.
Adriana si Aidan - 3 ani
A ticket to hell has never been funnier
"Friendship is like peeing in your pants, everyone can see it but only you can feel its true warmth."
popescudora spune:
Ca sa va panichez de tot exista un program Politia romana, unde bagi numele persoanei, eventual si primele cifre din CNP, daca ii stii sexul si data nasterii si iti apare adresa si CNP-ul complet!
POZE