spre ce ne indreptam?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Eliza5

LadyJ, societatea in general se transforma, desigur. In anul 2009 societatea nu este la fel ca in Evul Mediu.
Indivizii in schimb sunt aceiasi.. natura umana nu s-a schimbat prea mult in ultimele secole. Tehnologiile da, accesul la informatie de asemeni.
Si totusi, noi oamenii in esenta noastra suntem cam la fel si cautam aceleasi lucruri: dragoste, acceptare, relationare, confort. Business man-ul inflexibil si dur care da afara 100 de angajati fara sa clipeasca, de fapt cauta aceleasi lucruri pe care le cauta si maturatorul de pe strazi: sa fie iubit si sa iubeasca, sa aiba confort si sa relationeze cu alti oameni care sa il accepte asa cum este.

In concluzie eu nu cred ca generatia asta este mai rea sau mai insensibila decat cea dinaintea ei sau cea de acum 100 de ani. Este diferita, desigur, adaptata la "vremuri" dar nu este mai rea sau mai buna.

Eliza si Alex (15 nov. 2004)

Eliza, eu cred ca daca societatea se schimba este pentru ca omul , oamenii s-au schimbat.
In esenta, da, omul e acelasi, ne nastem cu totii la fel cu aceleasi instincte, dorinta de iubire, etc insa traiul nostru intr-o anume societate NE SCHIMBA astfel incat sa ne putem integra complet in acea societate.

Ca argument as putea aduce diferitele societati,mentalitati din lumea asta. Un om care toata viata lui a trait intr-o societate dura, unde pentru o bucata de peine trebuie sa fii precum leul in jungla, nu se poate compara cu un om din..Romania sa spunem unde altele-s regulile sociale.

Societatea are un mare impact asupra esentei umane. Violenta a fost tot timpul parte a caracterelor umane ,insa regulile sociale au mare, mare aport la dezvoltarea violentei. Contextul este foarte important. Nu este tot una sa omori pe cineva asa cum facea x-ulescul in timpul inchizitiei, manat de de o dogma oarba, a acelor timpuri, sau sa omori un om doar asa ´´sa vezi si tu cum moare´´-citat din interviul unui adolescent care a impuscat in cap un copilas.

Am iesit din evul mediu, am evoluat, au inceput sa fie pedepsiti cei care ucid, deci avem justitie, MORALA, dar evolutia asta e ca o apa de ploaie pentru ca NOI ne invatam urmasii sa nu se rupa de evul mediu. Nu putem ucide pe strada ca vom fi condamnati? No problem, ucidem virtual. sa prindem gustul

Sincer, imi pare rau ca traiesc o vreme cand ni se atrofiaza sentimentele de compasiune.Din cauza mediei, din cauza mijloacelor de comnunicare, suntem efectiv bombardati de violenta. Logic, exista riscul sa apara o generatie cu sange rece ca cea de acum sute de ani. Dar nu cu piatra sau focul, cu o bazuka eventual, pe la scoli si gradinite.
Se priveste violenta ca ceva funny. Haha, ce amuzant e sa vezi cum e violata o femeie sau cum isi zboara unul creierii in direct pe web

Sigur, poti spune ca si acum 200 de ani se amuzau teribil cand mai ardeau o ´´vrajitoare´´ pe rug.Dar,o fi asta ´´evolutie´´?Ca se presupune ca evoluam...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mihaelka

Citat:
citat din mesajul lui oanamada
Sunt de acord cu tine, dar trebuie sa luam in calcul ca "excesul" de informatie..adica tot ceea ce se poate vedea la Tv, pe internet, in ziare...da "idei" multor scelerati si incurajeaza violenta, lipsa de compasiune etc, etc....uite un exemplu...absolut infantil vei spune: baietelul prietenei mele are 4 ani si se uita la Cartoon Network...am fost la casa de la tara la niste prieteni vara trecuta si era plin de gaze (buburuze, paianjeni, muste...)..principala lui preocupare era sa omoare monstrii...si fiecare aveau o denumire..din desenele la care se uita el...adica buburuzele erau nu stiu ce mosntri care se transformau in nu stiu ce... Acum, vin si spun: si noi omoram gaze, le bagam in borcane, faceam tot felul de nazbatii ca experiment...in viziunea copiilor mici de azi gazele sunt doar niste monstri, roboti si tot felul de lucruri care TREBUIE UCISE! Nuanta intre cele doua generatii este fina, dar exista....

Eu nu sunt in continuare de acord cu ceea ce a spus Eliza...lumea intr-un fel s-a inrait...nu asa exagerat cum spunem noi...dar s-a dezvoltat pe parcurs o raceala si o indiferenta caracteristica omului "modern" care nu are timp sa "piarda vremea" cu nimicuri...si nu, nu suntem toti la fel asta mi se pare cea mai mare eroare...suntem diferiti (nu toti ucidem, nu toti violam, nu toti trecem nepasatori pe langa oameni care sufera sau sunt pe moarte, nu toti ne batem in casa proprie pana ne zdrobim capetele, nu toti ne legam copiii de pat cu lanturi...). Eu tare mi-as fi dorit sa vad o statistica a crimelor si violurilor de pe vremea lui Ceausescu comparata cu ceea ce se intampla acum...

Oanamada, ti-am ramas datoare cu un raspuns. Si eu sunt de acord cu tine in ceea ce priveste violenta mediatizata la care sunt expusi copiii. Si mai sunt de acord si in ceea ce priveste raceala si indiferenta omului 'modern', numai ca toata generatiile vechi s-au simtit amenintate de cele noi si au propovaduit intoarcerea la traditii si la valori universale s.a.m.d

Sunt de acord si cu Eliza, pentru ca si eu cred ca oamenii - indiferent de categorie - sunt in stare de multe rele daca anumite conditii (istorice, culturale, sociale etc) sunt indeplinite.

You cannot both dance and not pay the piper.

Am tot stat si m-am gandit la ceea ce ai scris tu mai sus...cred ca pana la urma realitatea despre toate lucrurile astea este undeva la mijloc...in mod cert ai dreptate cu faptul ca fiecare generatie se simte intr-un fel amenintata de "noutatile" generatiei de dupa ea..in mod cert violenta, indiferenta, egoismul nu sunt ceva nou...sunt vechi de la Adam si Eva...si tot in mod cert evolutia explicitarii violentei, indiferentei, egoismului, non-valorilor....este in crestere odata cu evolutia canaleolor de comunicare...
Pe de alta parte...uite iau exemplul Liseielisa...curentul Emo...parintii nostri au fost oripilati de curentele in care toti adolescentii se imbracau cu "pantalonii in vine" (pantalonii cu turul la genunchi" sau umblau imbracati ca M Jackson...sau ca Madonna (in vremurile ei de costumatie gen "pitzipoanca")...si iata-ne, nu am patit nimic...a fost si curent AC/DC si alti " rai cu lanturi si racnete ...cu ce este mai grav Emo? poate doar cu faptul ca in plus propavaduieste mascat acel sentiment de "sunt singur pe lume, neinteles si vreau sa-mi tai venele...."...da...si pe vremea hipiotilor si in timpurile flower power se propovaduia pacea cu aer si aburi de "iarba"...cred ca pana la urma fiecare generatie are astfel de "curente"...care influenteaza doar la o anumita "scara" generatia tanara....
Pe de alta parte vin si sustin totusi ideea ca evolutia...evolutia pe toate palierele...stiinta, social, tehnologie...aduce pe langa frica de "maiine" si pe langa o multime de lucruri bune o inrautatire a laturii umane din fiecare individ...s-au descoperit milioane de remedii pentru boli, dar s-au inventat in aceleasi laboratoare sau in altele miliarde de virusi letali...s-au facut progrese fantastice la nivel de genetica, dar in acelasi timp s-au descoperit si atat de multe lucruri care ne pot distruge...si astea sunt doar cateva exemple. Banul, puterea, cunoasterea, evolutia pana la urma...dezumanizeaza cumva...ne transforma incet, incet...in niste robotei...ne "rod" sentimentele si umanitatea...ne deschid si foarte multe cai spre "the dark side"..cai pe care, de ce sa nu recunoastem...nu le aveau generatiile anterioare. Nu sunt impotriva evolutiei, Doamne Fereste...dar mi-ar placea, idealist vorbind, ca "puterea" asta capatata prin evolutie la toate nivelurile sa fie folosita preponderent pentru "salvare" sau evolutie pozitiva nu pentru distrugere. Coborand la scara mica, la nivel de individ, cred ca toate aceste lucruri ne modeleaza si ne schimba caracterul si structura, emotiile, reactiile etc.
Sper ca nu am aberat extrem de rau...am vrut sa fiu cat mai clara despre ceea ce cred si simt!

Oana siCati mica (1 an si 8 luni)

CATI POZE NOI

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns galushk spune:

As vrea sa cred ca generatia noastra este cea care va schimba ceva in lume...insa ceea ce se intampla zilnic ma face sa ma indoiesc ca vom fii noi...
Tot ceea ce se intampla,toata nepasarea noastra,cred ca are o stransa legatura cu credinta,familia,dragostea,mila,intelegerea=>DUMNEZEU!Sau mai bine zis,lipsa celor enumerate anterior.In zilele noastre,toti oamenii sunt prea grabiti catre o cale de succes din punct de vedere financiar,si nu numai,in mare cauta o cale spre a fii "cool",spre a fii placut in ochii lumii,si...cam atat!Divinitatea e pe ultimul loc la marea majoritate,din pacate!eu cred ca o mai mare credinta in randul maselor,si o respectare a legilor morale din Cuvant,ne-ar apropia foarte mult unii de altii,si ne-ar face sa luptam toti pentru un tel comun,o Cale spre intelegere,dragoste,credinta,intelepciune!Iar pentru nepasarea adolescentilor,de vina sunt parintii,mediul care le-a fost oferit pentru a creste,pentru a invata.O buna crestere,o buna educatie in familie este cheia spre o viata dreapta,si cu siguranta si spre scucces atat timp cat crezi ca il vei avea.
Zilele trecute veneam din Pitesti spre Campulung(Arges),si intr-o comuna pe placuta pe care scrie numele localitatii si bun venit,era si un "Dumnezeu sa va binecuvinteze"(sau ceva oricum foarte asemanator).Zambeam si ma gandeam ca uite!mai sunt si conducatori,mai mici(primar),care sunt cu credinta in Dumnezeu!Ce fain ar fii daca in conducerea tarii s-ar pune putin accentul si pe invataturile bisericii,daca s-ar respecta Legea,si nu ar fii atata coruptie,si nepasare pentru po****tie,pentru ca acela este exemplul oferit:avere cu orice pret,coruptie pentru atingerea scopurilor,nepasare pentru popor,avaritie.Asta vedem zilnic la tv,asta vad zilnic adolescentii care isi doresc si ei sa ajunga asa mari si bogati ca nea Gigi sau nea Base,si sa faca intocmai ca ei!
Si tot ceea ce spun,o spun prin ochii mei,ochii unei proaspete majore,care poate vede putin mai mult decat cei de varsta ei!

Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

Citat:
citat din mesajul lui galushk

As vrea sa cred ca generatia noastra este cea care va schimba ceva in lume...insa ceea ce se intampla zilnic ma face sa ma indoiesc ca vom fii noi...
Tot ceea ce se intampla,toata nepasarea noastra,cred ca are o stransa legatura cu credinta,familia,dragostea,mila,intelegerea=>DUMNEZEU!Sau mai bine zis,lipsa celor enumerate anterior.In zilele noastre,toti oamenii sunt prea grabiti catre o cale de succes din punct de vedere financiar,si nu numai,in mare cauta o cale spre a fii "cool",spre a fii placut in ochii lumii,si...cam atat!Divinitatea e pe ultimul loc la marea majoritate,din pacate!eu cred ca o mai mare credinta in randul maselor,si o respectare a legilor morale din Cuvant,ne-ar apropia foarte mult unii de altii,si ne-ar face sa luptam toti pentru un tel comun,o Cale spre intelegere,dragoste,credinta,intelepciune!Iar pentru nepasarea adolescentilor,de vina sunt parintii,mediul care le-a fost oferit pentru a creste,pentru a invata.O buna crestere,o buna educatie in familie este cheia spre o viata dreapta,si cu siguranta si spre scucces atat timp cat crezi ca il vei avea.
Zilele trecute veneam din Pitesti spre Campulung(Arges),si intr-o comuna pe placuta pe care scrie numele localitatii si bun venit,era si un "Dumnezeu sa va binecuvinteze"(sau ceva oricum foarte asemanator).Zambeam si ma gandeam ca uite!mai sunt si conducatori,mai mici(primar),care sunt cu credinta in Dumnezeu!Ce fain ar fii daca in conducerea tarii s-ar pune putin accentul si pe invataturile bisericii,daca s-ar respecta Legea,si nu ar fii atata coruptie,si nepasare pentru po****tie,pentru ca acela este exemplul oferit:avere cu orice pret,coruptie pentru atingerea scopurilor,nepasare pentru popor,avaritie.Asta vedem zilnic la tv,asta vad zilnic adolescentii care isi doresc si ei sa ajunga asa mari si bogati ca nea Gigi sau nea Base,si sa faca intocmai ca ei!
Si tot ceea ce spun,o spun prin ochii mei,ochii unei proaspete majore,care poate vede putin mai mult decat cei de varsta ei!

Va pup!

Andreea B

nici odata in istorie nu s-a pus accentul mai mult pe religie sau mai bine sa zicem...in numele bisericii si al religiei au fost nenumarate crime si barbarii

Cred ca nu exista o lume perfecta decat in unele povesti sau cine stie poate in lumea spiritelor care intr-adevar nu mai au pt ce sa concureze pt ce sa se lupte sa simta invidie.
Cat timp vor fi doi oameni pe pamant o sa existe si ceva probleme(:

www.de-azi.ro
poze familia mea

inspiratie, dragoste, putere ... pentru oricine crede ca nu mai poate...
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mihaelka

Citat:
citat din mesajul lui lisaelisa

gabi3604,

Tii un monolog pe cinste.

In vremurile apuse, despre care te tot minunezi atat, nu exista informatia de acum. In zilele noastre, noi stim ca nu este bine sa dam cu bata si sa spargem capul cuiva ca il doare sau chiar poate muri prin pierderea sangelui daca nu este dus repede la spital.

Despre curentul emo, razi tu razi, da' sa te fereasca sfantu' sa fii direct afectata...

Adeptii emo parca ar adeptii unei secte.

Te pomenesti ca aia din Evul Mediu habar n-aveau ca daca spargeau capetele barbarilor chiar ii doare si fac buba. [emoticon cu scarpinaturi in barba]

Recunosc ca eu una sunt foarte curioasa despre ce si cat stii tu despre curentul emo (nu de alta, dar vad ca o tii una si buna).

Inca ceva si no offence intended: eu as scoate emoticonul ala cu beuturica de la inceputul mesajului; mi se pare nepoliticos si nu vad ce-a facut Gabi ca sa-l merite. Combate-i ideile daca ai cum.

You cannot both dance and not pay the piper.

Mihaelka , merci

Am zambit si io cand am vazut chestia cu "acum avem informatie, am aflat ca daca lovesti pe cineva, il doare" .

Cu beuturica , lasa-l ashea, ca nu-i bai... Fatza de cate betze iti poti lua fara vreo vina, kestia asta e inocenta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

gabi3604,

Am scos emoticonul cu beuturica si l-am inlocuit cu altul.

Mesajul tau mi-a atras atentia prin cinismul vehement.

Bineinteles ca si in antichitate oamenii stiau ca daca dai, doare...sau face buba...Dar noi ar trebui sa ne simtim evoluati, sa profitam de multitudinea de informatii, nu sa ne scarpinam in cap si sa radem smechereste : Bey, eu stiu ca in evu'mediu era tot ashea...Nu va mai vaicariti voi, ca tot ca atuncea ramanem.

In rest, mai citeste inca odata mesajul lui Lady J. Cu atentie.

Mergi la inceput

Citat:

gabi3604,

Am scos emoticonul cu beuturica si l-am inlocuit cu altul.

Mesajul tau mi-a atras atentia prin cinismul vehement.

Bineinteles ca si in antichitate oamenii stiau ca daca dai, doare...sau face buba...Dar noi ar trebui sa ne simtim evoluati, sa profitam de multitudinea de informatii, nu sa ne scarpinam in cap si sa radem smechereste : Bey, eu stiu ca in evu'mediu era tot ashea...Nu va mai vaicariti voi, ca tot ca atuncea ramanem.

In rest, mai citeste inca odata mesajul lui Lady J. Cu atentie.

lisaelisa

mami de Ancuta ingeras iubit si dragalas

Oh, dear :( Preferam sticlutza in locul Nikitei sexy ... n-are nimic , anyway

Dar crezi ca noi nu profitam de evoluarea tehnologica a ultimelor zeci de ani? Io cred ca da. DC-ul se datoreaza internetului... si aici nu doar aflam si transmitem lucruri importante, interesante, dar avem ocazia sa ajutam oameni pe care nici nu-i cunoastem. eu incerc sa fac asta cat pot, si stiu ca si voi.
In fine, voiam sa spun ca "it's not all bad" cu TV, net samd...

Mergi la inceput

gabi3604,

Ma amuza ca ai schimbat brusc tonul si ai devenit off topic.

Oricum, pt ca ajuti pe cei suferinzi.

Mergi la inceput

Citat:

gabi3604,

Ma amuza ca ai schimbat brusc tonul si ai devenit off topic.

Oricum, pt ca ajuti pe cei suferinzi.

lisaelisa

mami de Ancuta ingeras iubit si dragalas

Sunt exact aceeasi persoana, chiar de-ti pare ciudat. Cea care rade la expresii ca "unde-o sa ajungem, maica? ", e miscata de problemele altora si gata sa ii ajute. Poti fi cinic in exprimare si saritor in fapte. Cred ca e mai bine decat invers, tu ce zici ?

Mergi la inceput

gabi3604,

Daca vrei sa facem schimb de impresii, am activat PM-ul.

Mergi la inceput