urgent problema

urgent problema | Autor: iulia1977

Link direct la acest mesaj

baietelul meu de 5 ani s-a inrosit pe piele ca dupa arsuri solare. am mers la medicul de fam care l-a banuit de scarlatina si ne-a trimis la contagioase, acolo d-na doctor ne-a trimis la pediatrie, zicand ca nu-i scarlatina. d-na doctor pediatru s-a uitat cam nelamurita la el, i-a prescris claritine si eritromicina si ne-a trimis acasa sa revenim dimineata pt un nou consult.
intre timp pielea e tot mai rosie si eu tot mai innebunita pt ca nu stiu ce sa cred.
mentionez ca in afara de roseata asta care cedeaza la presiune, pielea nu e umflata. temp e 37,6 intrarectal si are un pic de rosu in gat.
va rog, spuneti-mi daca v-ati mai confruntat cu asa ceva pt ca pana dimineata mai e atat de muult.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

E posibil sa fie o alergie de aceea sa-ti fi si prescris Claritine. A intrat in contact cu vreo substanta dupa care sa fi atins pielea? Este localizat pe anume parti de corp sau pe tot corpul? Sau sa fi mancat ceva sa-i provoace o alergie?

_
Monica, the best mommy for Claudiu, Luana, Alma
Every day brings new blessings.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia1977 spune:

e pe aproape tot corpul si nu pare sa se retraga desi a luat claritine acum aproape 3 ore

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Este posibil sa fie eritem multiform, uite aici cateva informatii:

"Afectiune cutanata caracterizata prin leziuni in forma de cocarda, dovedind o stare de hipersensibilitate. Printre cauzele eritemului polimorf, se gasesc in principal infectiile virale, bacteriene sau consumul de medicamente (peniciline, tetracicline, sulfamide, estrogeni, antiinflamatorii). El afecteaza indeosebi barbatii tineri si se manifesta prin aparitia, cel mai des pe membre, a unor placi rosii care se intind si iau, in general, un aspect tipic: o bula centrala inconjurata de o prima coroana deprimata si aiba, apoi de o a doua coroana cu mai multe bule. Se asociaza o febra si dureri articulare."

Baietelul meu a avut asta cam acum o luna si mi s-a explicat ca e fie din cauza unor medicamente (la el asa a fost) fie din cauza unor virusi, bacterii (cum pare a fi cazul vostru, ca spuneai ceva de rosu in gat).
Eu am mers cu el la urgente si l-au tinut sub supraveghere cam 12 ore pentru ca i se inrosise si fata, iar pleoapele erau umflate. Dupa injectie cu antialergic nu a avut aproape nici un rezultat, asa ca i-au prescris corticosteroid pentru 5 zile. Cam la 3 zile dupa tratament petele au disparut, insa am inteles ca pot sa persiste si pana la 2 saptamani.
Supravegheaza-l cu atentie, am inteles ca inflamatiile astea pot sa existe si intern, pe mucoase, pot sa apara varsaturi, diaree. Daca ti se pare ca se umfla si fata mergi cu el la urgente neaparat.

Daca vrei fa o cautare cu eritem multiform sau erythema multiforma, sunt mai multe info in engleza.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

zonele rosii sunt mai fierbinti decat restul pielii. ce sa fac?

Mergi la inceput

Asa erau si la baietelul meu.
Eu nu stiu ce sa-ti zic, depinde mult de starea copilului. Daca ti se pare ca se chinuie, ca il doare ceva, ca respira mai greu, ca gafaie, ca are orice fel de disconfort, atunci du-l la urgente.
Daca el pare a fi bine in afara roselii, atunci stai doar cu ochii pe el si du-l doar maine, oricum cred ca e bine sa fie reevaluat de un medic.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

multumesc pt raspunsuri Donia, el nu are o stare generala rea, cred ca vom astepta pana dimineata.
totusi ingrijorarea ramane, pielea lui e ca dupa o insolatie puternica, e rosu aproape tot cu exceptia capului. ma rog lui Dumnezeu sa nu fie ceva mai grav. la prima ora plecam oricum la spital.

Mergi la inceput

Nu cred sa fie ceva grav, insa stiu ca pare dramatic cand il vezi asa rosu... dar e bine ca starea lui generala e buna!
Sper sa va intoarceti maine cu niste raspunsuri mai clare, ca incertitudinea asta e cea mai grea.

Mergi la inceput

am tot citit pe net si incep sa cred ca diagnosticul initial a fost corect. doar in cateva locuri am gasit ca forma de debut a scarlatinei poate fi aspectul de arsura de soare sau de 'rac fiert'. in majoritatea descrierilor bolii sunt prezentate simptomele din plina evolutia bolii.
astept cu infrigurare dimineata, tot medicii stiu mai bine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayaione spune:

Dupa cum descrii tu, pare totusi o boala contagioasa, chiar sunt curioasa ce vor hotari medicii. O prietena de-a mea insa a avut probleme asemanatoare, insa diagnosticul a fost dermatita cauzata de o scadere brusca a imunitatii. Sper sa va reveniti cat mai repede!

Mergi la inceput

Iulia, cum mai sunteti?

Mergi la inceput