Clopotei de ianuarie-februarie 2008 (209)
Raspunsuri - Pagina 22
godzila spune:
Placintica 2:![]()
Roxana ce scumpa e Adeluta cu palarioare asortate.
Anca bafta la munca.
Creata felicitari pt proiect. O sa-mi bag si eu nasul cand am un pic de timp.
Ramona eu il spal pe dinti de la 1 an ii pun un pic de pasta pe periuta Colgate 0-2 ani si evident o inghite caci nu stie sa scuipe...ii place pt ca o vede pe Iulia...dar nu o fac regulat...nu avem decat 5 dinti si o masea... asa ca nu e bai daca mai uit cateodata. Il las si pe el sa se perie...ii place, dar mai mult o suge si imi cam face greata asa ca il las putin. Am vazut si pozele...pai normal ca ti-a zis ca e fetita...e atat de frumoooooooooooos si delicat. Nu ca nu ar avea cu cine semana.![]()
Lala 20 am vizionat pozele cu frumusica.
Shose, a fost singura si nu a avut probleme s-a adaptat imediat...a fost f incantata pt ca ii plac calutii...chiar ma gandeam sa ii achizitionez un ponei cand plecam la casa noastra. Am inebunit de-a binelea...pe lista mai e si un catel.
Elle ai gija mami. Si eu sunt sigura ca e bb ok. Mey, o sa radeti dar minivacanta noastra a fost de fapt la viitoarea casa...unde am carat lopeti la greu la nivelat pavajul, am sapat pamantul cu motocultorul(asa in joaca dar fuse ceva), am ajutat-o pe soacra sa scoata balegarul de vaci...si multe alte activitati de jos...adica am petrecut la un fel de pensiune agroturistica
...dar am luat o pauza de astia mici si am fost singurei.
Mada, LalaD, Codruta, Shose, Ioana, Stancutza, Roxi, Ramona multumim de vizionare.
Stancutza despre adaptare si mamosenie.
Eu am o alta teorie despre cum isi capata independenta copilul. Copilul care se simte protejat si in siguranta va fi un copil independent si cred ca se simte asa numai cu noi si cu disponibilitate maxima din partea noastra, asa ca nu cred in strategia indiferenta. Cu cat esti mai prezenta pt el cu atat va avea mai mult curaj. Si mai am o teorie de mama omida: cu cat vor fi mai dependenti cand sunt mici cu atat vor fi mai independenti cand vor creste. Si asta cred ca e influentata si de modul cum te raportezi la ei ( vei respecta-intelege- sau vei fi jenata de anxietatea lui, il vei indemna\restrictiona sa faca anumite lucruri, etc). Varsta alor nostrii e varsta de maxima mamoseala, acum incep sa descopere lumea si e normal sa se teama de necunoscut. Si ca sa fiu schematica voi spune avantajele si dezabantajele unui copil mamos. Avantaje: nu se pune in pericol, nu pleaca cu necunoscuti , e atent la ce spui, te asculta mai mult, este axat pe emotii –ar fi bine sa ii vorbesti raportat la emotiile lui, va fi un bun ascultator, etc. Dezavantaje: nu poti pleca de langa el decat cu scene, e ca o umbra- te urmareste peste tot, va fi micul adult, se adapteaza greu. Oricum toate dezavantaje pot fi minimalizate printr-un comportament adecvat care zic eu se aplica la toti copiii indiferent de gradul de anxietate, respectiv sa il anunti de fiecare data cand pleci, sa nu te furisezi, sa beneficiezi pe cat poti de ajutorul unei persoane de increde\atasament a copilului nu raportat la tine, sa ii cultivi un supliment de atasament cand nu esti in preajma lui- un ursulet, o paturica, etc., si care va fi foarte folositor cand sunteti in deplasari in mediu necunoscut si evident anxios pt el.
Oricum patania prietenei cred ca e cauzata de stresul bb 2. Ea nu mai disponibila pt copilul 1 asa ca saracului multe perne i-au zburat de sub fund.
E normal, candva se va regla situatia, eu sper ca mai are ajutor si sotul se\poate se implica.
Shose spune:
Lala am retinut ce mi-ai zis. Nu am de gand sa i'l dau. Mi'a explicat doc ca e un antibiotic care se face injectabil, dar io sa i'l dizolv in 4 ml apa si sa i'l dau pe cale orala, ca actioneaza local numai la ce ii trebuie ei. Cand a fost tata sa'l cumpere i'a zis farmacista ca asa se prescria mai demult si ca are efect.
Nu ii dau inca.
Biotics ii face bine? Ca pare sa vrea sa bae cate putin.
Mai astept pana maine, si daca persista i'as da Ercefuryl daca la tine a avut efect.
Te pup si iti multumesc din inima.
PS
Are si un 37,7 are caputul cald si manutele, daca e ceva bag si un nurofen.
Shose si
Pipetzica (12.02.2008)
Poze si www.youtube.com/view_play_list?p=17800CD9A2531E0C/" target="_blank">Filmulete
[/url]" target="_blank">Sunt mare
Povestea Nasterii
ceska777 spune:
Godzila,
.
Shose,
da de ce antibiotic la diaree? Uf! Sper sa va treaca repede! Sarmana Iulia!
LalaD,
acuma sunt cam nesimtita dar.... vin in iunie in Romania si de exemplu aici nu am gasit smecta.... si nici alte cele medicamente care sunt in Ro si am tot auzit ca le folositi voi cu succes. As vrea sa le cumpar sa fac o provizie de un an...
Daca ai cumva timp poti pune eventual pe mailul comun/blog o "farmacia casei" pentru pici? Sau si una de concediu? Mii de scuze si mii de
. 
Ceska, mamica de Benjamin
mic si scump (23.12.2007)
Blogu` nostru
Filmulete!
Poze f. noi
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra
Lala_D spune:
Shoseb ercefurylul nu cred ca ti-l da la farmacie fara reteta. Eu numai cu reteta de la dr am luat.
Acum tu nu te lua dupa mine sa nu ii dai fetei medicamentele. Eu am spus doar ca nu stiu nimic de cel indicat de tine ![]()
O zi excelenta !
Lala.
Bogdan si
Andrei (27.12.2007)
Poze
honey79 spune:
Salutare zuzilici. Ce mai faceti voi? V-a fost dor de noi?
Eu am tot fost ocupata cu casa, cu gradina, cu copilul, cu munca, cu organizatul baby-shower-ului pentru prietena graviduta.
Am citit pe sarite,recunosc..si..am vazut ca ati vorbit de tuns zero : am vrut si eu sa-l tund pe Andrew, dar nu ma lasa tati.A zis ca aici se tund copiii zero doar daca au paduchi. 
Am citit si despre adaptarea in alte locuri,dependenta de parinti:
- ce pot sa spun e ca, din puctul asta de vedere sunt o fericita. Poate mi-a fost de folos si faptul ca l-am dus la cresa de la 5 luni...unde a luat contact cu alte persoane, alti copii, alt loc decat acasa. Si poate si faptul ca la 4 luni am mers de-a lungul tarii asteia si am dormit aproape 3 saptamani prin hoteluri si patul bunicii.
-el si cand si-a dat drumul la mers, n-a acceptat ca eu sa-l tin de manuta. Nici acum, nu accepta.Daca il iau de mana sa mergem intr-o anume directie, prinde ideea si isi smuceste mana si-o ia la fuga.
Despre spalatul pe dinti : nu reusesc sub nici o forma sa il pacalesc. Isi inchide gurita strans si isi suceste capul stanga-dreapta de zici ca e evantai.Apoi incepe si urla pana se albastreste. Mi se rupe inima.
Tot referitor la dinti, am citit despre o anume grila.Ha! Ti-ai gasit cu al meu bondoc. El are 4 dinti... iesiti in Octombrie... si de-atunci nimic....pana, saptamana asta cand am vazut ca un colt de MASEA a spart gingia.. Dap, masea...ati citit bine... stanga sus....primul premolar, cel de langa...canini.
Sper ca ati petrecut Sfintele Sarbatori cu familiile,si ca v-ati bucurat de fiecare clipa.
Eu am fost libera Duminica, asa ca ne-am imbracat toti frumos si-am plecat spre Biserica (primisem prin email locatia unde va avea loc Slujba).Cand am ajuns la locatia respectiva, era totul gol si... 2 chinezoi pictau o camaruta.Habar n-aveau de ce vorbesc. Am sunat popa, suparata... ei erau la Bisericuta unde de obicei se tine Slujba de duminica.... ne-am dus acolo... era deja prea tarziu...ei erau la masa.... dar, am reusit sa-l impartasesc pe Andrew.
Ne-am intors acasa, cu popa, preoteasa,si inca un cuplu,am scos gratarul, am facut mititei,cartofi prajiti,salata de rosii cu castraveti, salata de boeuf,prajitura cu afine si torutletul meu cu ananas si ciocolata.
Au plecat de la noi seara in jur de 10.
Sper ca s-au simtit bine. Eu una sigur m-am simtit.Andrew a alergat in toate partile si a mancat de toate, mai putin mititei,caci mi-a fost frica sa ii dau.A cazut lat la 10 seara.
Acum ma pregatesc sa plec la munca...iar Duminica in sfarsit e petrecerea de baby-shower,pentru care mai am de luat doar baloane si un platou de fructe.
Ellenuta, sper ca sunteti bine si tu si bebe din burtica.
Ven , felicitari pentru masina.S-o conduci cu placere si fara evenimente nedorite.
Ceska, am citit un pic pe blog .... si..am vazut ca l-ai tuns pe Benji.e un frumos, orisicum. Ah.... si.. sunt tare impresionata de cate cuvinte stie!!!! Se vede ca petrece mami mult timp cu el.
Va pup.
Ma duc acum sa-mi fac o baie fierbinte,caci de 2 zile ma doare intr-una in partea stanga... intre coasta si sold.... o durere continua,nici slaba dar nici puternica.Mi-e si frica sa ma gandesc oare ce-o fi. 

stoisor spune:
yupiiiiiiii

vin la voi sa va impartasesc o veste mareeeeeee
a venit pe lume finuta mea
MAYA IOANA 

sunt asa de fericita de zici ca eu am adus-o pe lume si i a mea![]()
de la 2 de cand s-a internat prietena mea sunt tot cu sufletul la gura si cu Tatal Nostru pe buze ,D-ne ce emotii am avut si mai am umpiculut pt ca se pare ca bebelina a beut umpic de lichid si era si in depasire de termen........sper sa nu apara probleme sper si ma rog
mandra are 3.200 si 51 cm
Sara Ioana 15.02.2008
am un anisor
POZELE NOASTRE
INGERUL MAMI CRESTE MARE
22.10.2008
7.11.2008
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=74ab4ff8f981e0e0705358" target="_blank">clip SARA IOANA
stoisor spune:
si ca sa vedeti ca am fost cu ochii pe voi .....
Elle MAMI DRAG TE ROG ,TE IMPLOR AI MARE GRIJA MAMI ,pup bebelu si fa eco ala daca trebe....nu de alta dar poate i vede tanti doc putulica la baiat![]()
pusic pt Iulia sa se intareasca si sa se faca bine
pupam si nemtii
si americanii ![]()
si am tot citit planurile de concediu
de ma luat asa un val si o briza de mama-mama
Sara Ioana 15.02.2008
am un anisor
POZELE NOASTRE
INGERUL MAMI CRESTE MARE
22.10.2008
7.11.2008
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=74ab4ff8f981e0e0705358" target="_blank">clip SARA IOANA
godzila spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui stoisor yupiiiiiiii ![]() ![]() vin la voi sa va impartasesc o veste mareeeeeee a venit pe lume finuta mea ![]() MAYA IOANA ![]() ![]() sunt asa de fericita de zici ca eu am adus-o pe lume si i a mea de la 2 de cand s-a internat prietena mea sunt tot cu sufletul la gura si cu Tatal Nostru pe buze ,D-ne ce emotii am avut si mai am umpiculut pt ca se pare ca bebelina a beut umpic de lichid si era si in depasire de termen........sper sa nu apara probleme sper si ma rog mandra are 3.200 si 51 cm Sara Ioana 15.02.2008************************** am un anisor ************************* POZELE NOASTRE INGERUL MAMI CRESTE MARE 22.10.2008![]() 7.11.2008www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=74ab4ff8f981e0e0705358" target="_blank">clip SARA IOANA ************************** |
Sa fie sanatoasa!!!
stoisor spune:
tati a plecat la pesti pana Duminica cu trupa asa ca sunt numai eu cu Sasa,care e o puslama de copila ,eu la laptop ea la calc mare si vocifereaza frate si aplauda de mama focului ....
in alta ordine de idei,inainte sa plece l-am avertizat ca ma bag la shoping de bb (hainute si jucarii) ca am un dor nebun de marimea 50-52
si nu prea era rasu' lui, dar am unda verde![]()
asa ca am activitate 
Sara Ioana 15.02.2008
am un anisor
POZELE NOASTRE
INGERUL MAMI CRESTE MARE
22.10.2008
7.11.2008
honey79 spune:
Felicitari Stoisor, pentru finuta.
Sa fie sanatoasa si sa creasca mare si frumoasa si sa-si bucure parintii.