Lumina Sfanta de la Ierusalim
Raspunsuri - Pagina 15
cortexia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Natasa Cortexia, crezi ca Dumnezeu nu ar mai trimite Lumina credinciosilor daca ar asista si ei la miracol? Adica tot anul Mormintul e deschis celor care vor sa se inchine acolo, dar de Paste nu are voie decit Patriarhul. Cine a hotarit asta??? De ce el nu si altcineva? De ce nu toti? Iisus propovaduia multimilor, nu celui care avea barba mai lunga si vestimentele mai scumpe. De ce n-ar vrea sa trimita Lumina tuturor ci doar unuia ales pe nu se stie ce criterii (adica se stie, pe criterii de putere si interese). Mie hocus-pocusul asta facut in secret doar pentru Diodor I mi se pare o gluma. Altfel ai dreptate, Lumina vine pentru toti si restul e vinare de vint. |
Credinciosii asista la miracol, caci unele candele suspendate din biserica se aprind singure, asa cum spuneam, iar luminarile unor crestini, poate mai virtuosi, se aprind si ele "singure"
Recunosc ca am cunostinte limitate in domeniu: nu stiu de ce anume patriarhul este ales pentru a intimpina Lumina. Se considera, cred eu, ca el este cel mai potrivit, fiind capul Bisericii, sa se roage cu smerenie si credinta pentru pogorirea harica.
Cit despre "vrajeala pirotehnica"...Vorba francezului cu pricina: Daca e doar o vrajeala si eu cred, ce pierd? Nimic! Dar daca nu cred si e pe bune....?
Natasa spune:
Gabi, ti-am trimis un PM.
Ma retrag la culcare si de la subiectul asta. O seara placuta tuturor!
ladyJ spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui conchita
Iisus a dat cu tarabele din templu de pereti, adeca de ce nu i-am urma exemplul? nimic |
Conchi, o mare bila alba! Sper sa te auda si citeasca toata suflarea ortodox crestina. Si altii care-s cu musca pe caciula si fac bani in casa Domnului.
Denizel, ba ii place Conchitei langa tine. Doar ca, Conchita se aprinde uneori, da eu cred ca nu musca