Lumina Sfanta de la Ierusalim
http://www.credo.ro/lumina-sfanta.php
Am inteles ca anul acesta Patriarhia Romana s-a ocupat de aducerea Luminii Sfinte si in Romania...ce parere aveti despre acest miracol?
Raspunsuri
Simo27 spune:
Eu am fost incantata la aflarea vestii!simt asa o bucurie ca am in casa Lumina Sfanta!sper sa ma ajute Bunul Dumnezeu sa nu se stinga pana la anul
Simo,mami de DAVID- 3 iulie 2002,si de SAMUEL -1 martie 2008
cortexia spune:
Dovada (a cita....?) a marinimiei lui Hristos.
S-a intrupat, a trait intre oameni, s-a daruit umanitatii prin jertfa, dar toate astea nu au fost suficiente oamenilor: ei au nevoie de dovezi. Iar El se indura de fiii Sai si le trimite, an de an, dovada...
Ce ne-am putea dori mai mult?
IonescuOana spune:
Simo, se poate lua de undeva?
Chiar este un miracol...la inceput nu-mi venea sa cred, dupa care mi-am dat seama ca e pacat sa te indoiesti...Sincer, mi se pare extraordinar
Tzuni spune:
O sa cred cand o sa vad filmare DIN INTERIORUL mormantului, nu cand iese patriarhul afara cu lumanarile aprinse. Ca daca e un miracol si e doar al ortodoxiei ar trebui sa fie aratat lumii intregi, nu? De ce nu lasa o camera de filmat sa vedem si noi "minunea"?
Astept raspunsuri documentate. Multumesc.
_
Tzuni mic si drag si scump si pisicos si fericit siiii.... IN LUPTA CU KILELE
www.youtube.com/watch?v=VCAx2YciYx8&eurl=http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134738&whichpage=13" target="_blank">MELODIA MEA ZILNICA
si....
www.imdb.com/title/tt0846789/" target="_blank">SECRETUL MEU
IonescuOana spune:
Da...si eu am fost la inceput "Toma Necredinciosul", dar crezi ca ar face smecherii cu asa ceva? Totusi nu sunt in Romanica.
gaba-rema spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Tzuni O sa cred cand o sa vad filmare DIN INTERIORUL mormantului, nu cand iese patriarhul afara cu lumanarile aprinse. Ca daca e un miracol si e doar al ortodoxiei ar trebui sa fie aratat lumii intregi, nu? De ce nu lasa o camera de filmat sa vedem si noi "minunea"? Astept raspunsuri documentate. Multumesc. |
Ce vorbesti tu, Tzuni ?
Sa-ti arete tie la teveu cum fonctioneaza miracolul, īn loc sa mergi tu la fatza locului ? Pai, asta nu face bine la turism, bre
Īti dai seama cāte sute de mii de oameni au vrut sa vada cu okii lor... si-au platit excursia la Ierusalim.
Secretul acestul spectacol pirotehnic e strasnic pazit si asa va ramāne, iar mie mi-e destul de limpede de ce .
PS: As avea si eu o īntrebare, ca si tine: cica toata lumea de la Sf.Mormānt are lumānari fabricate si distribuite ACOLO... nimeni n-are voie cu lumānari din afara. De ce?
EDIT:
pun si un link cu un filmuletz...
http://www.youtube.com/watch?v=j5KUCaWrg70
sincer, nu prea vad atmosfera de miracol in filmarea asta ... ci o mare īmbulzeala... Cred ca adevaratul miracol ar fi sa nu iasa nimeni cu fracturi din ceremonie
Tzuni spune:
Departe de mine ideea de a lua in ras ortodoxia si nu consider acest lucru o "smecherie", dar poate fi foarte bine o strategie de a tine credinciosii aproape si de a declara ortodoxia "cea mai cea" - normal, desconsiderandu-i pe ceilalti.
Oricum, cand am fost la Mormantul Sfant am ramas socata cat de comercial era totul in jur - in Biserica!!!! Chiosculete cu iconite, mir, apa din Iordan, pamant sfant....Galagie cat cuprinde. In Mormant m-au lasat cu aparat foto cu blitz, cu camera de filmat profesionala cu lumina fff puternica. Am stat si am filmat f mult.... Mi s-a parut ciudat, ma asteptam, sincer (imi doream chiar), sa fie interzise lucrurile astea, sa fie liniste, sa fie un loc inaltator, plin de "sfintenie"... Am gasit, de fapt, un loc turistic, comercial. Mai mari emotii am trait in moscheea de langa.
Si inca ceva: tot circul ala de la iesirea din Mormant (cand se iese lu lumina) mi se parte de un prost-gust si o nesimtire fantastice. N-ar fi mai frumos un culoar marcat cu panglici care sa asigure iesirea frumoasa, in liniste a luminii? Dar nu, se prefera circul ... probabil ca sa dea si mai tare senzatia de "minune".
PS. sunt ortodoxa
_
Tzuni mic si drag si scump si pisicos si fericit siiii.... IN LUPTA CU KILELE
www.youtube.com/watch?v=VCAx2YciYx8&eurl=http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134738&whichpage=13" target="_blank">MELODIA MEA ZILNICA
si....
www.imdb.com/title/tt0846789/" target="_blank">SECRETUL MEU
IonescuOana spune:
Nu stiu ce sa zic Tzuni...in adevar spiritul comercial face rau multor lacase de cult...Din cauza circului si a imbulzelii nici eu nu m-am mai dus la multe slujbe, din pacate...
Cat despre fenomenul in sine, eu inclin sa cred ca e adevarat, dar mai astept pareri...
Cristos a inviat!
ladyJ spune:
Aceiasi impresie am avut-o si eu, Tzuni, cand am fost la Ierusalim. Se ““vinde““ mult prea banal credinta ortodoxa. Prea mult circ. prea multe imbranceli.
Celelalte religii de acolo, in speta evreii si musulmanii au mai mare grija si respect fata de locurile lor sfinte. Se roaga, se reculeg, se smeresc.
Ma intreb daca lui Iisus i-ar placea sa vada cum se fac bani de pe urma lui.
Iar chestia asta cu lumina pogorata taman la Pastele ortodox, eu nu o cred.
cortexia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ladyJ Se ““vinde““ mult prea banal credinta ortodoxa. |
Nu credinta se vinde, ci niste obiecte; sa nu facem confuzii.
Iar chestiunea imbrincelilor si a comertului... Mai bine sa nu intram in detalii, ca s-ar putea ca multi sa iasa sifonati aparindu-si religia.
O camera de luat vederi nu se poate monta in interiorul Sfintului Mormint, cred ca ar fi culmea nesimtirii sa-l pindesti pe Dumnezeu cind mestereste la minunile pe care le face.
Iar daca e asa de simplu de obtinut Lumina prin luminari inmuiate in fosfor alb (nu ma pot abtine sa nu zimbesc in sinea mea), de ce nu fac si altii aceasta "smecherie"?
Ortodocsii nu au nevoie sa apeleze la solticarii ca sa arate lumii ca religia lor este credinta cea dreapta, pentru credinciosi este evident. Pentru sceptici e inutil, caci oricum ei gasesc explicatii...