Separare financiara?!?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxij

Adica cum sunteti voi la comun, dc toate sunt pe numele lui? Ati fi fost la comun dc. te punea si pe tine pe actele casei si masinii. Poate ramai cu fundu'n balta.

tu ai ramas ca pe vremea lui mamaie...pai yo pun pariu ca au si casa si masina in rate si acum azi 2009 ...ei au de dat la banca cit nu primesc pe masina si casa in caz ca le vind.
asa ca este mai inteligent sa nu fie trecuta in acte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tog_of_war spune:

Multumesc mult celor care mi-au dat sfaturi sau impartasit din experientele traite sau auzite.

Vin cu un update al situatiei noastre: suntem tot impreuna bine mersi, mai fericiti ca niciodata.
Experimentul s-a incheiat de 2 luni, am tras multe concluzii si am invatat cum sa facem unele lucruri sa mearga.
Avem din nou banii la comun, luam deciziile tot impreuna, dar nu se mai cramponeaza nici unul din noi daca celalalt simte nevoia sa faca o cheltuiala, chiar daca pare inutila de cel care nu o face .
Eu, personal, ma simt mai independenta sa decid asupra unei cheltuieli sau daca consider ca o feliuta din castiguri ar trebui sa mearga in contul de savings. Am luat mai mult asupra mea atributiile de plati ale facturilor si daycare, iar sotul simte ca nu mai are acea "povara" in spate.

Nu am mai auzit niciodata de la sotul meu "cum impartim ce avem?" ci doar "cum facem, pui, sa putem cumpara si noi chestia aia?". Atitudinea lui este clar mult mai pozitiva, mai deschisa la o alta parere, diferita de a lui.

Concluzia mea este ca acest experiment a fost bine venit, am avut invataminte de tras din el si am ramas impreuna, ne iubim (poate mai mult decat inainte) si tot ce facem este pentru familie.

Mergi la inceput