Carti si ecranizari

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mihaelka

Citat:
citat din mesajul lui Ingrid S

A fost ecranizare dupa romanul "Femeia nisipurilor"?

Ingrid, exista. Uite www.imdb.com/title/tt0058625/" target="_blank">aici. O sa-ti placa sigur; e la fel de eerie si minunat narat precum cartea.

You cannot both dance and not pay the piper.

Mersi Mihaelka, imediat dupa postare l-am cautat pe imdb. O sa-l vad curand.
Mi-am amintit de un alt film, dupa trilogia "Kristin Lavransdatter" de Sigrid Undset, doar prima parte, Cununa. N-are farmecul cartii, dar e interesant.

Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

Ca sa raspund la mesajul Mihaelkai: in legatura cu britanicii (mai mult sau mai putin clasici), eu am un mare of, si anume ca nu sunt suficient de mediatizati in Romania. Sau poate e invers, asta deriva din faptul ca romanii, in mare parte, nu se simt foarte aproape de spiritul britanic? Nu stiu, dar e pacat ca ecranizarile BBC/ITV/A&E ajung atat de rar acolo. Eu ma consider norocoasa ca PBS-ul (canalul tv public american) are doua emisiuni excelente: "Masterpiece Theatre" si "Mysteries!" care acopera aproape toate adaptarile tv britanice, de la romanele lui Dickens, pana la cele ale Agathei Christie.

Thomas Hardy... desi incerc sa ma feresc de pesimisti , n-am putut rezista niciodata scrierilor lui. Pur si simplu imi place stilul. 'Tess' a fost ecranizat de cateva ori, dar nu am vazut varianta de care amintesti tu, Mihaelka. Am vazut-o doar pe www.imdb.com/title/tt0126100/" target="_blank">cea din '98, care mi s-a parut foarte bine realizata, in special datorita actritei din rolul principal. In 2008 a aparut www.imdb.com/title/tt1186342/" target="_blank">alta ecranizare, cu Gemma Arterton si review-urile sunt foarte bune. Ramane sa imi fac timp, atat pt varianta lui Polanski, cat si pt ultima aparuta.

In ce priveste "Far from the Madding Crowd", asa cum am mai scris, ramane sa o vad pe cea veche. Pe www.imdb.com/title/tt0157616/" target="_blank">cea din '98, cred ca o vizionez macar o data pe an, sunt realmente indragostita de Paloma Baeza in rolul Bathshebei si de ciobanul lui Nathaniel Parker. Am inteles ca va aparea o noua adaptare, in 2010. O astept cu nerabdare.

www.imdb.com/name/nm0654110/" target="_blank">The return of the native, nu mi-a placut, nu as putea sa spun de ce, desi ii are in distributie pe Zeta-Jones si pe fantasticul Clive Owen. Insa www.imdb.com/title/tt0465653/" target="_blank">Under the Greenwood Tree (2005) a fost o surpriza foarte placuta. Filmul e warm si relaxant (ceea ce nu prea se poate spune cand vine vorba de Hardy).

Nu am vazut www.imdb.com/title/tt0283474/" target="_blank">The Mayor of Casterbridge, cu Ciaran Hinds... Sper sa ajung si la el intr-o zi.

Trecand la Thackeray, daca v-a placut "Vanity Fair" (cartea), atunci ecranizarea pt tv din '98, la care am dat linkul intr-un mesaj anterior, vi se va parea pe masura. Natasha Little -care am inteles ca apare si in versiunea din 2004, dar in alt rol- a fost o excelenta Becky Sharp. Intentionam sa ajung si la versiunea din 2004, pt ca imi place de Reese Witherspoon ca actrita, dar review-urile citite (plus ce zice Mihaelka) mi-au cam potolit elanul.

In ce-l priveste pe D. H. Lawrence, imi place teribil cum scrie, dar marturisesc cu mare rusine ca nu am vazut nicio adaptare, inafara de una mai veche la "Amantul dnei Chatterley". O sa ma uit la biblioteca dupa cele enumerate de tine, Mihaelka.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

Musetto, ca sa fiu sincera cartea Pacientul englez o poti citi numai daca ai vazut filmul, altfel are un stil postmodernist destul de alambicat si plin de...flashuri. Este un roman care necesita o ecranizare si ea s-a facut .

8+

Mihnea 15 mai 2006
Irina 10 august 2008
www.dropshots.com/carminabulina#albums/2008" target="_blank">Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Musetto, pur si simplu trebuie sa vezi 'Tess'. Polanski at his best. E adevarat ca am o slabiciune pentru Polanski - mai ales pntru filmele lui din anii '60, '70 - dar cred ca ma duc sa dezgrop subiectul cu filme vechi ca sa va faceti o idee.

Carmina, hai mai, cum nu se poate citi daca n-ai vazut filmul? E adevarat ca exista carti foarte greu (if not imposibil) de ecranizat dar pana si pe-alea (cum ar fi 'The Life and Opinions of Tristram Shandy, Gentleman') si-a batut cineva capul sa le ecranizeze, spre nenorocul nostru (rezultatul in cazul de fata fiind www.imdb.com/title/tt0423409/" target="_blank">A Cock and Bull Story, care rateaza esenta postmoderna a cartii - desi e scrisa in 1759! - transformand-o intr-o naratiune clasica Dickens-like.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

Mihaela, tocmai asta era ideea, ca romanul este fix pentru a fi ecranizat ca asa ca roman nu are niciun sparc. Filmul are coloana sonora , imagini frumoase...si urate. Nu stiu daca poti simti toata tristeatea acelei iubiri citind romanul dar sigur o simti in carne proprie dupa ce vezi filmul.
La prima vizionare a filmului am ramas asa...puzzled...nu intelesesem mai nimic, simteam doar ca am vazut ceva incredibil de emotionant, iar in timp ce se sucrgea genericul am inceput sa plang.
La a doua vizionare am plans in timpul filmului...asa sunt eu mai empatica, ma incarc cu toate emotiile chiar daca nu sunt ale mele.
Si tot asa ma pot uita la filmul asta intr-una ceea ce nu pot spune despre roman. Ca sa spun adevarul in general mie nu-mi place sa recitesc cartile.

Mihnea 15 mai 2006; Irina 10 august 2008 si acum 8+ cu bb3
www.dropshots.com/carminabulina#albums/2008" target="_blank">Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eloise spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mihaelka
E adevarat ca exista carti foarte greu (if not imposibil) de ecranizat dar pana si pe-alea (cum ar fi 'The Life and Opinions of Tristram Shandy, Gentleman') si-a batut cineva capul sa le ecranizeze, spre nenorocul nostru (rezultatul in cazul de fata fiind www.imdb.com/title/tt0423409/" target="_blank">A Cock and Bull Story, care rateaza esenta postmoderna a cartii - desi e scrisa in 1759! - transformand-o intr-o naratiune clasica Dickens-like.)

Mihaela, cum asa? Gasesti ca filmul ala e o naratiune clasica ? E discutabil daca a surprins esenta cartii, insa postmodern e, o-ho-ho! Eu cred ca e o ecranizare pe potriva cartii. In sensul ca, desi n-are cine stie ce treaba cu cartea in sine, e totusi in armonie cu ea.

Mergi la inceput

Eloise, I may have overstated my case

Carmina, stiu si eu... Cred ca ai dreptate, desi eu nu vibrez la fel ca tine la filme gen 'Pacientul englez'.
Hei, acum ti-am vazut semnatura! Sarcina usoara si bebe sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eloise spune:

Sint de aceeasi parere cu Mihaelka in privinta Pacientului englez. Intii am vazut filmul, care, indiscutabil, are o poveste de dragoste sfisietor de trista si pe Ralph Fiennes si pe Kristin Scott Thomas, amindoi superbi :), si totusi nu mi-a ramas in memorie ca unul dintre cele mai impresionante filme. Povestea care se afla in centru filmului e in in plan secund in roman. Cartea mi s-a parut remarcabila, intens poetica si tehnic foarte bine scrisa (toate acele planuri si voci narative intercalate perfectly mastered).

Vorbind de Polanski si ecranizari... mi s-a parut extraordinar www.imdb.com/title/tt0067372/" target="_blank">Macbeth in regia lui. Ne-vorbind de ecranizari si in afara filmelor mentionate aici, imi plac mult de tot scurt-metrajele lui de debut. Si sint de parere ca, din pacate, incepind cu anii 90 a inceput sa se indrepte spre zona comoda a filmelor mainstream, deloc originale, care-ar putea fi semnate de orice alt nume. De exemplu pe mine palmedorizatul www.imdb.com/title/tt0253474/" target="_blank">Pianist (ecranizare la rindul sau) m-a lasat destul de rece, regret s-o marturisesc.

Si vorbind de Winterbottom care a regizat Tristram Shandy, a cock and bull story , si de filme dupa Thomas Hardy, ati vazut www.imdb.com/title/tt0116722/" target="_blank">Jude (adaptare dupa Jude the obscure)? E cu Winslet, care-mi place si mie destul de mult, dar care nu mi-a placut in The reader , o sa detaliez de ce, daca prezinta interes.

Haotic mesaj, dar as vrea sa scriu multe si timpul e putintel... Oricum, va citesc, si ma bucur ca exista atitea subiecte despre filme

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui eloise

Vorbind de Polanski si ecranizari... mi s-a parut extraordinar www.imdb.com/title/tt0067372/" target="_blank">Macbeth in regia lui. Ne-vorbind de ecranizari si in afara filmelor mentionate aici, imi plac mult de tot scurt-metrajele lui de debut. Si sint de parere ca, din pacate, incepind cu anii 90 a inceput sa se indrepte spre zona comoda a filmelor mainstream, deloc originale, care-ar putea fi semnate de orice alt nume. De exemplu pe mine palmedorizatul www.imdb.com/title/tt0253474/" target="_blank">Pianist (ecranizare la rindul sau) m-a lasat destul de rece, regret s-o marturisesc.

ati vazut www.imdb.com/title/tt0116722/" target="_blank">Jude (adaptare dupa Jude the obscure)? E cu Winslet, care-mi place si mie destul de mult, dar care nu mi-a placut in The reader , o sa detaliez de ce, daca prezinta interes.

N-am vazut Macbeth-ul lui Polanski (si ma oftic:)). Am vazut Macbeth-ul lui Akira Kurosawa - www.imdb.com/title/tt0050613/" target="_blank">Throne of Blood, un film excelent, cu legendarul Toshiro Mifune, o adaptare BBC din 1983 (cuminte si bunuta) si versiunea transportata in 2005, adica www.imdb.com/title/tt0453514/" target="_blank">asta (despre care nu prea stiu ce sa spun).

Nici eu nu aprob si nu inteleg virajul brusc al lui Polanski catre mainstream. De exemplu, www.imdb.com/title/tt0142688/" target="_blank">The Ninth Gate e mai prost decat romanul lui Perez-Reverte (care e prost, oricum). Si mie imi plac filmele de tinerete (am scris despre ele la 'Filme vechi')

Am vazut 'Jude' si mi-a placut destul de mult. Imi place Eccleston. Zi-ne de ce nu ti-a placut Winslet in 'The reader' .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

Fetelor, ati fost tare simpatice cu "Pacientul englez". Pana la urma e clar ca tine de gusturile fiecaruia... Asa cum ziceam, filmul l-am vazut deja, dar cu cartea o sa mai astept, ca si asa am o lista luuuunga (cu filme recomandate tot aici) pe care nu stiu cand o sa reusesc sa o dau gata.

'Jude' nu l-am vazut (desi o iubesc pe Winslet), ma tem ca e prea deprimant. A propos de Winslet, mi-a placut mult de ea in www.imdb.com/title/tt0114388/" target="_blank">Sense and Sensibility, ceea ce nu pot spune despre Emma Thompson sau Hugh Grant, care nu mi s-au parut deloc potriviti in roluri.

In ce-l priveste pe Polanski, nu e chiar my cup of tea, dar am promis ca ma uit la "Tess" si am vazut pe youtube azi o secventa din Macbeth, care m-a facut curioasa. Sper sa gasesc toata piesa la biblioteca.

A propos de Shakespeare, asa cum iti ziceam si tie, Mihaelka, am vazut recent "King Lear" pe PBS, cu Ian McKellen in rolul regelui si Romola Garai in cel al Cordeliei, si mi s-a parut f bine realizat. Daca va intereseaza, cred ca il puteti viziona online aici:
http://www.pbs.org/wnet/gperf/episodes/king-lear/watch-the-play/487/

Carmina, felicitari si sarcina usoara !
Eloise, de mult timp voiam sa iti spun, aveai niste poze vechi la semnatura si m-am uitat prin ele, sunt f. faine. Si mie imi plac vechiturile :)

Weekend placut la toata lumea!

Mergi la inceput