Frustrarile unei mame din Bucuresti
Raspunsuri - Pagina 34
oanamada spune:
Puppa, cum spuneam...orice problema are so rezolvare...ca sa va distrez putin......la mine in bloc, la niste vecini se faceau renovari...nu stiu din ce motiv nu se utilizau wc-urile lor...cert este ca vreo 2 muncitori tot coborau si se usurau pe o casuta din aceea de beton unde sunt nordurile de la reteaua electrica. Pur intamplator, acea casuta este exact langa locul meu de parcare...adica, daca vreau sa intru in masina trebuie sa o iau printre casuta si masina mea...azi asa, maiine asa...intr-o zi plec cu fata si ala facea pisu, pisu exact sub ochii mei si eu trebuia (se presupune!) sa astept politicoasa sa termine....ei bine, i-am zis sa-si inchida pantalonii si sa se duca sa se p...in alta parte ca vreau sa ma sui in masina...si ca daca-l mai prind acolo il filmez si pun filmuletul pe internet!(ca nu sunt obligata eu sa calc in p..atul lui in fiecare zi!) N-a dat doi bani pe ce am zis, drept care, a doua zi s-a dus din nou...drept care am iesit la geam l-am strigat si i-am zis "zambeste ca sa se vada bine pe internet!" ...asta in timp ca ma faceam ca-l filmez! Evident ca m-a injurat, dar a plecat aproape cu pantalonii in vine si o luna cat au mai durat lucrarile...nici nu a mai calcat pe acolo!
Apropo de ridicatul poalelor in cap si facutul in mijlocul drumului...in India este la ordinea zilei...am vazut poze facute de matusa mea cu "doamne indience" foarte bine imbracate care fac in mijlocul drumului...
Oana siCati mica (1 an si 7 luni)
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
lisaelisa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oanamada Apropo de ridicatul poalelor in cap si facutul in mijlocul drumului...in India este la ordinea zilei...am vazut poze facute de matusa mea cu "doamne indience" foarte bine imbracate care fac in mijlocul drumului... |
Pai de ce ? La ei nu exista wc-uri publice ?
Bic spune:
Pupps am citit doar mesajul tau initial si m-am distrat de minune.
Dincolo de distractie, stiu ca e tare trist. Si eu m-am enervat cumplit cind a trebuit sa stau in Bucuresti 3 luni de zile cu tot cu copil.
Nu stiu care este solutia si cum se vor schimba lucrurile. Cred ca una dintre solutii este ca voi, societatea civila, sa reactionati cumva, nu sa asteptati de la stat sa faca el. Am mai citit mesajul cu nenea care se usura in public. Nu stiu daca sint legi impotriva exihibitionismului sau a igeniei. Mai intii trebuie aflat daca exista aceste legi. Daca nu, trebuie un lobby pentru ele. Daca da, raportat la politie. Cerut echipaje in plus pentru acel parc, etc. Si asta e doar un exemplu de ce puteti face.
Tin minte ca a fost un thread cu o mamica indignata care a scris la politie atasind si poze cu o masina parcat pe trotuar din cauza careia a fost obligata sa puna in pericol viata cpillui, mergind pe carosabil. Ei bine, greu de crezut, dar politia a reactionat si a luat masuri.
Acuma ceea ce ai semnalat tu sint multe sechele ale societatii romanesti, dar cred ca daca societatea civilia e activa si militanta lucrurile se pot schimba.
Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!
Cum se poarta un bebelus in wrap si discutia de pe DC
oanamada spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui lisaelisa
Pai de ce ? La ei nu exista wc-uri publice ? Matusa mea zice ca ea nu a prea vazut asa ceva... lisaelisa mami de Ancuta ingeras iubit si dragalas |
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
lisaelisa spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui oanamada
Matusa mea zice ca ea nu a prea vazut asa ceva... |
Mi-a starnit curiozitatea, o asemenea " civilizatie "!
Mai povesteste-ne despre India. Ce alte diferente mai sunt intre noi si ei ? Exceptand filmele cantate si lacrimogene...
Asta asa...ca sa nu ne vaicarim atata, de lipsa civilizatiei de pe la noi.
notquiteso spune:
Corect! Societatea civila ar trebui sa ia atitudine! Sa organizam o liga a mamelor isterizate de jegul din Bucuresti, si sa incepem sa facem educatie civica in parcuri, pe strazi si in autobuze.
Hai sa fim seriosi :))
Dora mea a dormit 7 luni in carut, afara, iar cand ploua prea tare sau era mult prea frig, dormea in casa in bratele mele, leganata pana ametea, pe Cesaria Evora data la maxim. De ce? pentru ca intre lunile aprilie si octombrie in 2007, fostii mei vecini dintr-un bloc de fitze de undeva de langa Mall Vitan, renovau. Renovau la 7 dimineata, la pranz, noaptea la 2..
Bormasini, ciocane..Nu au putut intelege ca macar intre 1 si 4 sa faca un pic de liniste ca sa doarma si copilul meu. Sau sa nu mai dea cu bormasina la 1-2 noaptea. Am vorbit cu ei, i-am rugat, am chemat politia.. DEGEABA! Tot blocul ma stia drept aia nebuna care se cearta cu oamenii nevinovati.
Ma trezeam dimineata, ii dadeam sa mananace in zgomot de bormasina, puneam repede mancarea la fiert, fugeam afara cu fata ca sa doarma un pic (era foarte mica), alergam inapoi cand se trezea, blenduiam mancarea, ii dadeam sa manance in zgomot de bormasini (va dati seama cat manca ea in conditiile in care zgomotul asta o speria), dupa care fugeam iar afara pentru al doilea somnic. Si tot asa... O alaptam prin parcuri, o schimbam in carut..Adevarul este ca eram intr-o forma fizica de invidiat de la atata mers pe jos si alergat incontinuu.
Asta e viata?? Mi-era destul de greu sa ma bucur ca-s vie in conditiile in care ma simteam ca un zombi.
Iar aici unde stau acum, daca cumva ma apuc sa chem politia..chiar nu cred ca e o idee buna. Nu de alta, dar din pacate tiganii din zona asta nu sunt prea dusi la biserica. N-am nici un chef sa ma trezesc cu molotoave in casa. Si nu, nu stau in Rahova. Stau in zona Popa Nan. Adica o zona destul de "curatica". Vecinii mei din stanga, cei care au Maseratti, X5 si inca cateva mai mici, sunt aproape invizibili. Intra si ies din casa ca dintr-o fortareata. Vecinii mei din dreapta, tiganii adica, considera ca toata lumea e a lor. Asa ca cel putin odata pe saptamana ies pe geam la ei si le fac educatie civica, dupa care atunci cand incep sa ma injure in surdina le aduc aminte ca pot sa chem politia. Norocul meu este ca astia-s niste amarati si le e frica de politie. Ca daca eram vecina de gard cu tiganii care stau un pic mai sus pe strada, vis-a-vis de casa doctorilor, nu scapam eu asa usor.
oanamada spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui lisaelisa
Mi-a starnit curiozitatea, o asemenea " civilizatie "! Mai povesteste-ne despre India. Ce alte diferente mai sunt intre noi si ei ? Exceptand filmele cantate si lacrimogene... Asta asa...ca sa nu ne vaicarim atata, de lipsa civilizatiei de pe la noi. lisaelisa mami de Ancuta ingeras iubit si dragalas |
Mare lucru nu stiu nici eu...dar am inteles ca in afara de un praf infernal...o alta "eleganta" la moda este sa te scarpini intre degetele de la picoare in timp ce stai la masa...eventual sa te clatesti intr-un castron (fara apa si sapun) pe care-l treci mai departe si la ceilalti meseni care trebuie sa se clateasca si ei! Asta, inteleg insa ca se petrece la familii instarite...bleahhh
CATI POZE NOI
mariamunteanu spune:
Nu va inteleg. E consolator sa te gandesti ca undeva e mai rau ? Vrem sa comparam Romania cu India, Bangladesh si altele asemenea sau cu tarile civilizate ale Europei ?
Maria
Alinutza1979 spune:
Te duci la medic. Pe usa scrie ca ai prioritate. Si ce daca? Doamnele trecutede prima tinerete se grabesc. Lasa bebeusii ca nu au ei treaba. Bomabani, te infurii...si atat! |
Tin minte ca anul trecut m-a apucat o criza renala de imi venea sa ma urc pe pereti! Nu stiam ce era pentru prima data cand eliminam o pietricica! M-am dus la medicul de familie!MARE GRESALA...
Era a 2 a persoana venita 8.30 AM. La 3 minute a venit o doamna cu un bebelus, a intrat glont in cabinet si a stat 20 min!
A plecat primul copil, a intrat persoana din fata mea, a mai venit alt bebelus, a intrat! In cabinet erau persoana din fata mea + un bebelus!
A mai venit alt bebelus cu o mamica foarte intepata ca ea nu poate sa astepte, si intra...!
Era ora 9.45AM...lesinam de durere, nu puteam sa merg, nu puteam sta pe scaun, aveam si o senzatie de pipi din minut in minut! Am batut la usa si am cerut sa mi se faca un analgezic "dati-mi ceva orice ca mor aici!
Sa va scriu ce a urmat?! A tipat asistenta la mine "nu-i spital de urgente", ce caut acolo...sunt copii mici inauntru (care asteapta retete cu lapte praf....)!
...am plecat cu coada intre picioare fix la o clinica particulara, scriu si numele MEDLIFE!
Am fost usurata de cateva milioane, insa am fost tratata in alt mod!
Nu vreau sa se inteleaga ca-i vina mamicilor si scumpicilor mici, NU!
De vina este sistemul de kk din Romania si proasta organizare!
De ce exista MEDICI DE FAMILIE, sa scrie retete, trimiteri si adeverinte pentru care trebuie sa stai cu orele la cozi si eventual sa plasezi si cate "o atentie"?!
N-ar fi mai corect sa existe o Polinica pentru copii, fiecare copil sa aiba medicul lui, si cabinet de urgente ptr copii; separat o alta Policlinica de adulti cu cabinet de urgente...sau nu stiu cum ...insa nu asa!
oanamada spune:
citat din mesajul lui mariamunteanu Nu va inteleg. E consolator sa te gandesti ca undeva e mai rau ? Vrem sa comparam Romania cu India, Bangladesh si altele asemenea sau cu tarile civilizate ale Europei ? Maria |
Nu Maria, nu asta era ideea...ideea era sa ne mai destindem si noi, sa mai relaxam spiritele...mai ales ca se incinsesera rau de tot dupa faza cu obraznicele alea de fete care au comentat la coada ca sunt prajituriule naspa!
CATI POZE NOI