Frustrarile unei mame din Bucuresti

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Citat:
citat din mesajul lui lisaelisa

Citat:
citat din mesajul lui cait

Citat:
citat din mesajul lui lisaelisa

Desi fii-mea si pe la 10 seara tropaie si alearga peste tot, nu mi s-au plans cei de la etajul inferior ca i-ar deranja. Mai mult chiar, cand m-am intalnit cu unul dintre ei si le-am cerut scuze ca fetita ii deranjeaza, mi s-a raspuns ca nu-i nici-o problema; si ei au fost copii.

Sa fi facut fetita ta asta aici si sa vezi cu ce reclamatie te trezeai pe cap.
Nu am stat sa citesc toate paginile dar eu in fiecare zi vad mame care cara singure caruturile pe scari la metrou in Marsilia pentru ca nu exista lifturi si ceea ce m-a intrigat si mai mult e ca, mai nimeni nu le ajuta.Mai ales dimineata cand toata lumea e grabita si nu stie cum sa fie prima/primul la distributorul de bilete.

Ma certi cumva pt faptul ca fetita mea ar putea deranja niste vecini, cu care tu nu ai nici-o legatura... ?!

ECSZ : nu ai vrea si sa vii pana la noi ca sa ne amendezi pt tulburarea linistii publice?

lisaelisa

mami de Ancuta ingeras iubit si dragalas

Lisa cred ca nu ai inteles ce vroiam sa zic de asta fraza ta f glumeata.
Iti apreciam vecinii ca, inteleg ca un copil poate face galagie fara sa te reclame cum fac pe aici la cel mai mic zgomot.Spuneam de asta pentru ca se vorbea ca in alte tari se respecta mama si copilul,etc.

Cait
Home is where heart is...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Cait,
Ma bucur ca te-am inteles gresit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

atata am citit despre locuri libere in autobuze la topicul asta, ca mi-a virusat subconstientul. azi-noapte am visat ca m-au prins controlorii fara bilet pe 282 si io ii intrebam de ce nu lasa copiii sa se joace pe iarba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Citat:
citat din mesajul lui stefaniya

Mihaelak - Daca citesti doar ultimul mesaj,intelegi gresit.Puppa in ultimul mesaj de aseara spunea ca pt ea topicul e inchis si cum eu nu aveam chef de o incaierare cu Dov,i-am spus Puppa stins lumina,trage si tu usa,cu alte cuvinte Puppa a inchis subiectul,eu ma retrag,fa si tu la fel.Deci nu a fost o referire la tara,ca am plecat eu din Romania.

ps.tu esti una din cele ce au scris la topicul cu,reguli care trebuiesc respectate cand se posteaza la un subiect.Si una din reguli era sa citesti tot,ca sa poti raspunde,ca facand fragmentari se inteleg altele.

In cazul in care acest post mi se adreseaza - desi nu sunt foarte sigura - am doar doua cestiuni de spus:

1. Ultimul meu post e(ra) pe pagina 23, asta unde mi se spune sa ma retrag fiind a 29-a; si chiar acum, in timp ce scriu, imi dau seama cum de ti-am picat prost. E vorba de 'a stinge lumina'. To be honest, e un cliseu atat de rasuflat incat cu greu ma poate banui cineva ca l-am 'luat' de la tine sau de la Papa Ioan Paul, for that matter. Poti sta linistita - nu te-am remarcat si nu tie iti raspundeam.

2. Eu sunt cea care a initiat topicul cu regulile unei polemici civilizate. Sunt foarte flatata ca ma tii minte si stiu destula retorica ieftina ca sa nu ma desumflu la fiecare face-threatening act.

You cannot both dance and not pay the piper.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita
fara bilet pe 282

Ha! 282? Incep sa ma clatin. Daca-mi spui c-ai stat in Tei inainte sa emigrezi, esti absolut si de-a dreptul obligata sa vii cu noi la 2 Mai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Pina sa ajungeti la 2 mai, daca sinteti in Bucuresti hai sa incercam sa facem ceva cu Lacul Circului

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=136106&whichpage=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Citat:

atata am citit despre locuri libere in autobuze la topicul asta, ca mi-a virusat subconstientul. azi-noapte am visat ca m-au prins controlorii fara bilet pe 282 si io ii intrebam de ce nu lasa copiii sa se joace pe iarba.

Cand ti-am zis ca esti savuroasa...nu m-ai crezut! Na, o mai zic!

Oana siCati mica (1 an si 7 luni)

CATI POZE NOI

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgi spune:

Citat:
citat din mesajul lui Puppa

Cum e sa fii mamica in Bucuresti?

Pai sa vedem. Esti insarcinata. Te urci in autobuz...Esti invizibila, desi ai o burta imensa...Te duci in dreptul scaunelor rezervate si speri...Lumea se uita pe geam. Frumos peisaj! Foarte frumos! Te doare spatele! Bajbai un "va rog frumos, imi dati voie?" ..."Vai dar nu v-am vazut..." Adevarul e ca la cele 90 de kg, la cat ajunsesem la sfarsitul sarcinii eram cantitate neglijabila.

Te duci la magazin. Cumperi ce ai de cumparat. Te asezi la coada pentru gravide. Nimeni nu te vede. Te enervezi. Faci scandal. Se uita la tine ca la felul 14. Cine te pune gravida fiind sa vii sa fac piata?

Vine momentul sa nasti. Emotii si multi bani. Asistente, doctore, cine se nimereste numai sa scapi cu bine si sa nu ajungi pe la stiri.

Pleci cu copilul acasa. Cauta pediatra. "Imi pare rau si asa am multi pacienti."...Tu te rogi frumos, implorim pana la urma se indupleca. Se termina cu bine.

Trebuie sa botezi copilul. Te duci la restaurant. "Puteti veni cu ce vreti dvs., da' e mai scump. Daca acceptati meniul stanard e mai ieftin, dar nu aveti decat blablabla..." Ce sa faci? Prima petrecere a copilului...te cauti prin carduri si buzunare si alegi ce e mai bine...

Iesi cu copilul din casa. Iti trebuie carut. Stai la 4 din 4. Nu il poti urca pe scari. Nu poti lasa copilul singur in casa. Nu poti lasa nici carutul jos. Plin de mila, administratorul iti da cheia de la spalatorie. Il lasi acolo. Te observa vecinii, ca nu ai cum sa ii fentezi mereu, desi ai fost avertizata sa fii discreta. "Pe mine nu m-a lasat sa pun bicicleta u fi-miu..." se aude in urma. Asta e!

Iesi cu carutul din bloc. Sa mergem pe trotuar...Greseala! Acolo sunt masini! Hai pe strada. Si de acolo vin masini...Faci slalom...Opaaa...Urmeaza un trotuar...Nasol! Ia carutul in brate si urca-l! Inca doua-trei miscari d-astea si trebuie sa treci strada nesemaforizata...Ce tupeu! Stai acolo ce stai pana i se face cuiva mila de tine si opreste!

Ajungi in parc! Cand copilul se face mai mare, vrei sa il dai in leagan...Trebuie sa ai rabdare, ca sunt doar 2 pentru bebelusi, asa ca distractia e aproape pe baza de tabel. Se sta la coada, cu copilul in brate sa nu pierzi randul.

Sa zicem ca ai treaba sa platesti o factura. Intri in posta, cu copilul in brate. Te pui la rand. Sta copilul ce sta linistit, dar i se face cald, se plictiseste. Lumea draguta, se zgaieste la el, vai ce dragutz, cat are, ce manance...Copilul incepe sa planga.."Vai, doamna, ii e cald!" Stiu, dar celor dinaintea mea nu le pasa, asa ca va veti plati facturile pe acorduri pe copil plictisit.

Vrei a pleci cu carutul mai departe. Nimic anomal. Te asezi in statie, sa astepti un tramvai modern, fara scari. Stai 20 de minute. Te plictisesti. Decizi sa te urci intr-unul normal. Lumea te ajuta, dar bombane ca de ce nu ai asteptat unul cu trapa. Daca vine unul cu trapa pentru carucioare, nu are cine sa o dea in jos. Domnii se uita pe geam, nu ar pune mana sa te ajute. Mai se gaseste cate unul care iti da sfaturi: E obligatia soferului sa coboare, sa va ajute. Vrei sa cobori cu copilul in brate din autobuz... Ei, ce tupeu! Mai intai trebuie sa treci de babele care dau navala sa ridice lumea de pe scaune. Vrei sa stai jos? Hai ca esti culmea? Pai ce e autobuzul tau? Te-am pus eu sa pleci cu copilul din casa?

Te duci la medic. Pe usa scrie ca ai prioritate. Si ce daca? Doamnele trecutede prima tinerete se grabesc. Lasa bebeusii ca nu au ei treaba. Bomabani, te infurii...si atat!

Cam asa e sa fii mama in Bucuresti!

In rest, totul bine si frumos!

http://picasaweb.google.com/cristina.catana

http://puppa.wordpress.com/

Imi pare rau, dar trebuie sa te contrazic si sa-ti spun ca nu ai dreptate in absolut niciun rand pe care l-ai scris aici. Oamenii sunt la fel peste tot in lume. Am calatorit mult in perioada cat am fost insarcinata si mai tarziu cu bebe dupa noi, am mers cu metroul in multe capitale " asa zise civilizate", si crede-ma ca nu s-a ridicat nimeni sa-mi ofere locul sau sa ma lase in fata, ca eram cu un copil in brate. Oamenii sunt stresati, obositi,poate nici nu te vad, ca te-ai urcat in metrou, autobuz cu un copil in brate. In parc, mi se pare normal, sa-ti astepti randul, toata lumea face la fel in orice loc din lumea asta. Fiica-mea sa obisnuit cu statul la rand in parcurile care le frecventam. Stie, ca trebuie sa-si astepte randul pentru orice si la muzeu stam la rand, nu doar la casa de bilete, ci si in interior la diferite obiective. La banca, imi iau bonul de ordine, si astept civilizat pe o banca pana mi se afiseaza numarul. Fiica-mea are intodeuna la ea ceva de joaca sa nu se plictiseasca.
Asta este viata oricarei mame, indiferent de tara in care traieste. Tu trebuie sa-ti adaptezi programul dupa rabdarea si varsta copilului. Am invatat ca trebuie sa ma bazez doar pe propriile mele forte, sa nu am pretentii de la cei din jurul meu, sa ma gandesc foarte bine inainte sa plec cu copilul undeva. Am invatat chiar sa intreb inainte daca invitatia este si pentru copil sau nu, am invatat ca nu trebuie sa deranjez pe nimeni cu copilul meu. Cei care nu au copii, au alte probleme si atat timp cat stau la rand, eu sunt obligata sa-i respect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mihaelka

Citat:
fara bilet pe 282

Ha! 282? Incep sa ma clatin. Daca-mi spui c-ai stat in Tei inainte sa emigrezi, esti absolut si de-a dreptul obligata sa vii cu noi la 2 Mai.

daaa, chiar pe Blvd Lacul Tei, in spatele Lacului Circului, prima statie de 282 dupa dupa cea din dreptul cupolei! nu mai stiu nr. blocului...parca 71? etajul 9? poate ne cunoastem deja, ar fi miraculos!!

Oanamada, pe cuvant de onoare ca asta am visat! :-))

Natasa, nu stiu ce-as putea sa fac eu, doar sa ma rog...sorry de off topic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

stai asa, Mihaelka, si tu esti doimaista? mai mai.(lol)
sigur ne-am vazut p-acolo, sigur sigur;))))

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput