Frustrarile unei mame din Bucuresti
Raspunsuri - Pagina 28
mariamunteanu spune:
Oanamada, sigur ca ati facut bine luand atitudine, mai ales ca erau situatii periculoase pt. copii. Sunt situatii punctuale in care doar initiativa cetatenilor poate aduce rezolvare.
Dar cand e vorba de trotuare ocupate de masini, masini parcate ilegal pe unde vrei si unde nu vrei, inclusiv pe trecerile de pietoni, rampe la borduri, piste pt biciclisti, intretinerea parcurilor publice, gunoaiele aruncate peste tot, transportul in comun etc, pt astea si inca multe altele nu este suficienta initiativa ta si inca a unui mic grup de oameni, ci tin de administratia locala.
oanamada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mariamunteanu Oanamada, sigur ca ati facut bine luand atitudine, mai ales ca erau situatii periculoase pt. copii. Sunt situatii punctuale in care doar initiativa cetatenilor poate aduce rezolvare. Dar cand e vorba de trotuare ocupate de masini, masini parcate ilegal pe unde vrei si unde nu vrei, inclusiv pe trecerile de pietoni, rampe la borduri, piste pt biciclisti, intretinerea parcurilor publice, gunoaiele aruncate peste tot, transportul in comun etc, pt astea si inca multe altele nu este suficienta initiativa ta si inca a unui mic grup de oameni, ci tin de administratia locala. |
Off Maria, din pacate totul este un cerc vicios...de asta spun eu ca lucrurile trebuie luate pe rand, cu calm si cu atitudine nu cu dat cu capul de pereti si lamentari...in tara asta sunt multe de facut...asa este...da' uite cercul vicios...fara parcari...masinile alea trebuie sa stea undeva...sunt mama, dar sun si conducator auto...si stiu ce inseamna sa alergi dupa un loc de parcare...la mama mea sunt in jur numai si numai firme...este o zona de vile cu strazi inguste (ca de' asa au fost facute "cu cap" din start....lumea trebuie sa-si parcheze undeva masinile din moment ce nu exista parcari amenajate...
1. Eu, locatar al zonei respective daca vin de la piata cu sau fara copil mic, dar cu 500 de plase pe care trebuie sa le car in casa trebuie sa parchez la drak in pepeni, eventual chiar pe trotuar si sa car cu carca in cateva drumuri plasele...
2. Pe o strada ingusta, cu doar doua benzi si alea trasate cu spirit de economie de spatiu...nu ai unde sa-ti proptesti masina decat pe trotuar ca altfel, daca se parcheaza si pe stanga si pe dreapta strazii, blochezi benzile...
Si uite asa...ne invartim in cerc...eu ma infurii ca nu am loc sa trec pe trotuar de masini, tot eu ma infurii ca trebuie sa-mi parchez masina doua strazi mai incolo si acolo pe trotuar...DAR INCERC SA SCHIMB CEVA...macar acolo unde se poate...si daca fiecare ar incerca sa schimbe ceva...poate atunci lucrurile s-ar misca mai repede...indiferent despre ce este vorba....de plans stim toti sa o facem - este mult mai simplu, de cele mai multe ori, sa ne revoltam si sa injuram decat sa punem mana pe telefon sau pe calculator si sa face o reclamatie....
Oana siCati mica (1 an si 7 luni)
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
mariamunteanu spune:
Oanamada, vorba ta , te organizezi sa-ti poti duce cumparaturile in casa fara sa vii neaparat cu masina pana la scara blocului. In multe alte capitale europene nu ai voie sa parchezi pe unde vrei, ci doar pe unde e permis si chiar si acolo, costa. Lasi masina in loc nepermis, ti-o gasesti ridicata si te costa 400 euro ca s-o aduci inapoi. Sa vezi ce s-ar elibera strazile.
Vezi ? E treaba primariei sa amenajeze parcari (contra cost).
Maria
Guestus spune:
Munteanu...exact de asta e nevoie maxima....de povesti cum e la viena si in chicago si pe marte. Ce zici in sinea ta ..poate asa se desteapta si ei draga..le vine mintea la cap daca yo le spun ca aici ca e asa si asa.
de ce nu comparatii si cu alte orase...de ex. in Cairo ai loc sa*ti parchezi camila la fiecare circiuma...poate ca asa ar trebui si in bucuresti..nu?
gaia.nevia spune:
vai mie cum se circula in Cairo!!!! si mai ales, cu cat respect sunt privite si cu cata rapiditate li se face loc femeilor insarcinate.....
Guestus ai fost? (la Cairo, nu insarcinata...)
mariamunteanu spune:
citat din mesajul lui gaia.nevia Guestus ai fost? (la Cairo, nu insarcinata...) |
mariamunteanu spune:
citat din mesajul lui Guestus Munteanu...exact de asta e nevoie maxima....de povesti cum e la viena si in chicago si pe marte. |
Nuuu e nevoie maxima de povesti din Papua Noua Guinee .
ddanagh spune:
Cum sa nu te enervezi? Am sunat astazi in Hambarului, la indemnizatii 1 ora jumate si nu mi- au raspuns. Au mai bagat si un robot care iti raspundea astfel ca tie iti manca minutele. Niste nesimtiti. Le- am trimis email, fax... Astept poate imi raspunde si mie cineva si nu trebuie sa vin din Ploiesti, sa o chem pe mama sa stea cu fata si tot asa.
Alt exemplu, in parc era un mos destul de robust de altfel, cu un caine latos. Il pkeptana pe banca la vreo 10 m de locul amenajat pentru copii, asta in conditiile in care la vreo 50 m era un loc ingradit pt caini. L- a pieptanat pana a strans langa banca un ghemotoc maaareeee de blana ( cred ca umplea o punga de un leu, fara sa- l indese), l- a lasat asa, s- a ridicat si a plecat. Am vazut negru in fata ochilor. I- am zis sa- l puna macar la cos. El: vezi- tide treaba ta. Eu: va reclam la politie. El: nu ai decat. Sun la astia la 112 si le explic, le cer un tel la care il pot reclama. Habar nu aveam unde sa fac astfel de reclamatii, acum mi- am salvat in tel si politia comunitara si primaria, etc. Mosul cand a vazut ca chiar sun mi- a intors spatele si a plecat. Ce puteam sa mai fac? I- am zis si eu ca a imbatranit degeaba insa abia mi- am oprit impulsul de a- i da una. Dati- mi voi idei cum as fi putut sa- l opresc. Ca sa nu mai zic ca, in timp ce stateam acolo, a venit o rafala de vant si a imprastiat tot parul ala.
Nu am nimic cu cainii, si mie imi plac aia cu stapani civilizati.
Dana mamica gingasei Daria (20.07 2007)
stefaniya spune:
Mihaelak - Daca citesti doar ultimul mesaj,intelegi gresit.Puppa in ultimul mesaj de aseara spunea ca pt ea topicul e inchis si cum eu nu aveam chef de o incaierare cu Dov,i-am spus Puppa stins lumina,trage si tu usa,cu alte cuvinte Puppa a inchis subiectul,eu ma retrag,fa si tu la fel.Deci nu a fost o referire la tara,ca am plecat eu din Romania.
ps.tu esti una din cele ce au scris la topicul cu,reguli care trebuiesc respectate cand se posteaza la un subiect.Si una din reguli era sa citesti tot,ca sa poti raspunde,ca facand fragmentari se inteleg altele.
Guestus - ai dreptate ca in august sunt sanse mari sa fie 15C,dar n-ai nimerit-o cu iarna.In Romania sunt extremele,aici -20C iarna e ca atunci cand in Romania sunt -30C,adica foarte rar.
Cat despre iarba,unde sunt zone mai mari de iarba nu vad de ce nu ai avea voie sa te asezi.La ce sa fie un spatiu pt nimic,cand ar putea fi folosit altfel?Io zic sa pui o vorba buna pe la primarii,ca sa lase lumea pe iarba