Frustrarile unei mame din Bucuresti

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

mama, atata v-ati plans ca mi-am adus si eu aminte o faza trista la care nu am facut nimic, desi m-a frustrat pana la sange.

Plimbam carutul de gemeni din dotare prin Tineretului; in carut nu sunt gemeni, cu un copil mic si unul mai mare, care mai merge pe jos, mai sta in carucior...
buun... prin parc pustiu, ca dupa ploaie, si liniste. Copilul mare alerga in jurul meu si se stramba la cel mic, pe ALEE.

Si de-odata... zzzzvvvvvrrrrrruuuuuummmmmmmmmm! La 20 de cm de fi-miu in miscare trece... trece.... un..... MOTOCICLIST!!!!!

Pe o motocicleta adevarata. Cu casca, protectii, barba alba de mos craciun, de am zis ca visez, unde-i sacu cu cadouri.

Am inceput sa strig la el. S-a oprit, s-a intors sa tipe la mine ca ce treaba am eu, moment in care au aparut doi gardieni timizi care l-au oprit sa se ciondaneasca cu mine, si i-au zis ca nu are voie cu motocicleta pe aleile parcului...

Ce credeti ca facu dl. Craciun? Le-a zis asa. UNDE SCRIE, BOILOR CA NU AM VOIE?! DACA IMI ARATATI, IL MANANC (semnul, probabil...).

Si a plecat in tromba, si a contiuat sa faca ture de alei pe motocicleta lui.
Ce trebuia sa fac, in afara ca ma doare si acum inima de frustrare cand ma gandesc... de neputinta.

Sa sun 112?! Nici n-avea numar la porcaria aia, sau eu nu l-am vazut.

Deci lume nesimtita exista. Si m-ar fi deranjat nesimtitul si daca eram pensionara... si daca eram tanara liceana (sau ii faceam ochi dulci?!).

La sondaj. Da, copiii mici deranjeaza. Adica, se comporta altfel, neasteptat, contrar regulilor inaltei societati, cel putin pana la o varsta.
Dar asa sunt copiii, si cei care nu inteleg asta, o duc mai greu ca mine, care ii cresc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Yasmine, faptul ca exista si cazuri f triste, nu e un motiv sa nu ne dorim mai binele pt copiii nostri si mai putine greutati pt noi.

Nu e comod de trait in Bucuresti, iar Puppa nu e vinovata pt asta.

Puppa, daca-mi permiti un sfat, ar fi bine sa inchizi acest topic. Fii sigura ca se vor mai deschide altele cu nemultumiri mai mult sau mai putin diferite de ale tale, asa cum dealtfel au mai si fost pana acum.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariamunteanu

Yasmine, faptul ca exista si cazuri f triste, nu e un motiv sa nu ne dorim mai binele pt copiii nostri si mai putine greutati pt noi.

Nu e comod de trait in Bucuresti, iar Puppa nu e vinovata pt asta.

Puppa, daca-mi permiti un sfat, ar fi bine sa inchizi acest topic. Fii sigura ca se vor mai deschide altele cu nemultumiri mai mult sau mai putin diferite de ale tale, asa cum dealtfel au mai si fost pana acum.

Maria

Departe de mine gandul de a invinovati pe cineva pt. ceva, fiecare dintre noi avem frustrarile noastre, sau de a dori cuiva sa-i fie greu, DAR, daca citesti cu atentie ce am scris, am scris ca nu exista numai jumatatea goala a paharului, exista si cea plina.
Mi se pare ca muuulti de tot uita sa se bucure, de familie, de copiii sanatosi, de o mama pe care o mai pot vizita, de faptul ca la magazin in rafturile sunt pline, ca poti petrece concediul unde vrei in lumea asta, ca in Bucuresti salariile sunt mai mari decit in alte orase din Romania ....
Din nou, nu vreau sa ofensez pe nimeni.

>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin

Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Yasmine, ai dreptate si vreau sa cred ca Puppa apreciaza ceea ce are. Numai ca nevoie uneori de mare autocontrol ca sa treci peste anumite aspecte care ingreuneaza viata de zi cu zi, mai ales cand se intampla cate ceva de amploarea fazei descrise de Gaia.nevia.

Cand te pandeste in parc pericolul sa te lovesca o motocicleta ca in plina sosea, nu e deloc in regula.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Puppa spune:

K, din partea mea topicul este inchis. Dar cu mentiunea ca stiu sa ma bucur de ce am, ii multumesc lui Dumnezeu ca am o familie minunata, nu sunt depresiva, doar poate ca sunt prea orgoliosa si nu imi place sa imi fie incalcate drepturile elementare. Cei care ma cunosc stiu ca sunt o persoana puternica, echilibrata, dar care are mania de a se face lucrurile asa cum trebuie. Nu imi place sa plec capul in pamant si sa zis "asta e"! Si cred, sper mai bine zis, ca lucrurile vor fi altfel. Am fost si eu pe afara si nu erau oamenii atat de disperati sa ajunga primii in autobuz, in magazin, la trecerea de pietoni...peste tot...oamenilor le pasa de cei din jur....aici, in bucurestiul asta care ma scoate din minti, dar pe care il iubesc, parca toata lumea este cheauna, la orice ora din zi se imbulzesc, dau coate...stiu, sunt si lucruri frumoase pe lume! amalia mea care de 2 saptamani merge in picioare, sotul meu, parintii, sora, soacra, prietenii mei... Am o meserie care ma face sa tot intru in contact cu tot felul de oameni...Unde vad multe...desi nu as vrea! Stiu cum e viata, numai ca uneori as vrea sa schimb ceva...Am reusit sa fac unele lucruri, dar pana se va schimba metalitatea...Mai avem multe de facut! Darsa facem ceva practic, nu sa dam sfaturi, nu sa tragem concluzii ca unii vor prea multe! De ce sa vreau putin? De ce sa nu ma gandesc ca merit mai mult? De ce sa ma multumesc ca am totusi pe unde merge cu carciorul, cand as putea merge pe unde trebuie? Puteti sa spuneti acum ce vreti, eu una nu am sa accept...Poate am pus titlul gresit....Nu sunt frustrari, mai degraba nemultumiri sau constatari...Acum fiecare vede ce vrea!

http://picasaweb.google.com/cristina.catana

http://puppa.wordpress.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefaniya spune:

Guestus - exista lift la Otopeni si la sosiri si la plecare,acum nu stiu daca se ridica la acelasi standard cu cele de prin alte tari,adica ce materiale au folosit,bla bla

Mariamunteanu - viata nu e grea doar in Bucuresti,se intampla in toata Romania,si eu una am spus de la inceput ca sunt de acord cu anumite frustrari ale Puppei.
Dar se mai poate face ceva,deja s-au facut alei pt biciclisti,si se mai fac.E mai greu de schimbat mentalitatea oamenilor,va dura ani,generatii,dar atunci pot cere drumuri pt biciclisti,sa acopere o parte cat mai mare a Bucurestiului.Uite,altii prin alte tari au inventat bicicletele cu scaunel,cu vagonas pt copii si au scapat de aglomeratie si de a-si mai face nervi in autobuze.Unii inventeaza in loc sa stea si sa se planga.Ideea e ca nu stiu cate din Domanele noastre vor accepta sa se urce pe bicicleta(cu toate ca asa ar face si sport )

Puppa - nu e vina gardianului,asa e legea la noi.Chiar asta vorbeam ieri cu un coleg,ca in Romania a sta pe iarba e interzis,pe cand in Dk unde gasesti o bucata de iarba poate fi un loc de relaxare.
Eu cred ca esti intr-o pasa mai aiurea si orice lucru iti pare mai grav decat e.

Lisaelisa - ei dreptate cand spui ca nu trebuie sa ne panicam cand copiii plang,tipa,sau ca ce spune vecinul...

Apropo,fetele din Canada spuneau o data,ca acolo greu gasesti sa inchiriezi un apartament daca ai copil mic.Asa ca si canadienii au frustari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

...ca sa nu mai zicem ca nici in Londra metroul nu are in toate statiile lifturi. Sunt doar cateva statii care au. Ca sa nu mai spunem ca in unele statii nici banda rulanta nu functioneaza, si ai de coborat pe jos peste o suta de trepte (si in goana, sa nu-i incurci pe ceilalti).
Da' parca mai conteaza? Pe aia ii lasa sa calce iarba in parcuri, asa ca nu se pot plange ca noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui addinel

oanamada vezi ca am avut dreptate? ceea ce mie mi se pare aiureala tie ti se pare ok si invers insa tema acestui subiect nu este cum ne crestem noi copiii. puppa a zis ca e greu cu un copil prin bucuresti si a dat exemple concrete. si tu ce faci? ii povestesti ce minunat te organizezi tu cu sotul. cu ce nu esti de acord? ca trebuie rampe la blocuri/ magazine? ca trotuarele ar trebui sa fie libere astfel incat sa putem merge cu carucioarele pe ele? ca e civilizat sa ti se dea locul in autobuz cand ai burtica mare sau esti cu bebelul in brate?

mama lu' maria

randuri pentru maria

Hai sa-ti raspund...
1. Da...sustin aiureala mea si mi se pare normal sa o sustin pentru ca ma gandesc in primul rand la copilul meu! Nu mi se pare normal sa-l tarasc dupa mine (cu taica-su cu tot!) prin magazine si supermarketuri...decat daca nu am alta optiune! Daca am, adica daca e si taica-su mi se pare normal sa-i ofer putin aer curat, putin parc, leagane...decat s-o balangan cu carutul de carat cumparaturile prin aglomeratie si stranuturi...doar din egoismul meu "ca sa fim toti trei!"

2. Afirmatia ta privind cum ma laud eu ca imi organizez timpul mi se pare jignitoare in contextul in care eu cu Puppa am avut o discutie civilizata...in care, daca vei reciti, vei vedea ca ea a raspuns clar ca da, probabil este si dezorganizata si de aceea se mai loveste de momente extreme. Ca sa intelegi mai bine...poate recitesti...aici nu era vorba despre mine si sotul meu ci despre o varianta in care iti poti usura viata...putem sa punem X si Y in loc...ok?

3. tema acestui subiect am respectat-o si am raspuns punctual la fiecare paragraf al Puppei....asa ca in prima mea postare poti vedea cu ce sunt si cu ce nu sunt de acord....

Oana siCati mica (1 an si 7 luni)

CATI POZE NOI

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Sunt pe la pagina 15 cu cititul si ma pufneste rasul cand vad ce sfaturi organizatorice primeste initiatoarea subiectului.

Sa iasa cu copilul pe rand din casa, sa mearga la cumparaturi fara copil, sa se intalneasca toti trei din an in paste...

Ba eu uite ca nu vreau! Cea mai mica clipa petrecuta cu copiii mei e pretioasa, fie ea in masina cantand pe 4 voci, fie in supermarket alergand printre rafturi, fie in parc si mai ales toti patru.

Nu inteleg de ce trebuie eu sa organizez o adevarata iesire speciala ca sa merg la supermarket cand putem merge toti patru, nu inteleg de ce sa nu imi vad sotul in pauza de masa in parc numai asa ca traiesc in Romania si trebuie sa ma adaptez junglei si rautatii?

Ba sa ma scuzati, copilul meu e om are aceleasi drepturi sa se afle intr-un supermarket, restaurant, magazin de orice fel la fel ca si restul oamenilor.

Daca ati vedea cum e aici la cumparaturi in supermarket in weekend ati zice ca e cresa. Rar vezi persoane fara copii. Si mi se pare normal, copilul exista in toate aspectele vietii mele.

In plus obisnuim sa iesim mai multe prietene la cafea in cursul saptamanii, in Mall daca e urat afara si am toate facilitatile necesare, in plus nu mi s-a intamplat niciodata sa se uite cineva urat ca imi plange copilul sau mai stiu eu ce. Mi-a zimbit intelegator. Asta inseamna o tara child friendly. Si Romania ar trebui sa se adapteze ca e tara Europeana, nu?

Nu voi mamicilor trebuie sa va adaptati la lipsa de respect fata de voi si copiii vostri ci statul.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui Luna1

Sunt pe la pagina 15 cu cititul si ma pufneste rasul cand vad ce sfaturi organizatorice primeste initiatoarea subiectului.

Sa iasa cu copilul pe rand din casa, sa mearga la cumparaturi fara copil, sa se intalneasca toti trei din an in paste...

Ba eu uite ca nu vreau! Cea mai mica clipa petrecuta cu copiii mei e pretioasa, fie ea in masina cantand pe 4 voci, fie in supermarket alergand printre rafturi, fie in parc si mai ales toti patru.

Nu inteleg de ce trebuie eu sa organizez o adevarata iesire speciala ca sa merg la supermarket cand putem merge toti patru, nu inteleg de ce sa nu imi vad sotul in pauza de masa in parc numai asa ca traiesc in Romania si trebuie sa ma adaptez junglei si rautatii?

Ba sa ma scuzati, copilul meu e om are aceleasi drepturi sa se afle intr-un supermarket, restaurant, magazin de orice fel la fel ca si restul oamenilor.

Daca ati vedea cum e aici la cumparaturi in supermarket in weekend ati zice ca e cresa. Rar vezi persoane fara copii. Si mi se pare normal, copilul exista in toate aspectele vietii mele.

In plus obisnuim sa iesim mai multe prietene la cafea in cursul saptamanii, in Mall daca e urat afara si am toate facilitatile necesare, in plus nu mi s-a intamplat niciodata sa se uite cineva urat ca imi plange copilul sau mai stiu eu ce. Mi-a zimbit intelegator. Asta inseamna o tara child friendly. Si Romania ar trebui sa se adapteze ca e tara Europeana, nu?

Nu voi mamicilor trebuie sa va adaptati la lipsa de respect fata de voi si copiii vostri ci statul.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Da Luna maica...da' tu nu te-ai plans de toate astea!!!! Asta este diferenta! In plus, dupa cum bine zici...la tine nu se intampla "intamplari". Discutam un caz concret, din Romania...cu solutii bune sau proaste...solutii!
Uite na, imi manifest si o frustrare ca sa nu zica lumea ca vad totul in roz!!!! Nu suport frate cand vad cum parintii isi cara prin parc sau mai ales prin magazine copiii muciosi, bolnavi sau cu febra...ca sa-i imbolnaveasca si pe ceilalti (lasand la o parte ca poate si copilasului ii este rau si nu are stare de asa ceva!)! In afara de cei care au situatii speciale si chiar nu au cu cine lasa un astfel de copil pe restul ii bag in categoria NESIMTITI fara margini! Vin si intreb: aici nu va mai sesizati? Asta nu dauneaza gravidei sau copilului mic? Nu este grava? Am stat la casa, gravida fiind...in spatele unei mame care avea copilul in brate si vorbea foarte relaxata cu prietena ei..."acum am venit cu ea de la doctor...aseara i-a erupt...mi-a zis padiatra ca cel mai probabil este varicela...dar sa asteptam pana maiine..."...ce mama naibii cauta aia acolo? De aia nu vreau sa-mi car copilul dupa mine in aglomeratie...nu are rost...tin mai mult la sanatatea ei decat la "pretioasele momente petrecute impreuna in fata raftului cu sos de tomate"

Oana siCati mica (1 an si 7 luni)

CATI POZE NOI

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."

Mergi la inceput