Frustrarile unei mame din Bucuresti
Raspunsuri - Pagina 18
natynic spune:
Alra, Loryi, rezume nr 2: cum e la aeroport
Acuma, zic si eu...ca esti pe Otopeni, la Chicago sau in Norvegia...chiar ma indoiesc ca undeva in lumea asta o calatorie cu avionul cu un copil mic poate fi un lucru simplu. Cu toate facilitatile puse la dispozitie! Chiar nu cred ca poate fi simplu si cine zice altfel chiar ca intra la categoria "numai la Romania e nasol, la noi e perfect"
Prin urmare...daca excludem, evident, situatii de forta majora precum a Soniei lui Kay...nene, ori te gandesti de 3-4 ori daca te inhami la un drum cu copilul mic de gat plus toate catrafusele etc, etc...ori daca e nevoie sa faci acest drum accepti neajunsurile.
La capitolul aeroporturi chiar nu prea cred ca plangerea e productiva, in avion cu copil E GREU!
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
www.onetruemedia.com/shared?p=7f4020c8ca8fe8c9c90c20&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Primul an al Iuliei...
alra spune:
o chestie care nu s-a discutat pana acuma si total ontopic - detalii de securitate pentru copii. la mall-ul de la pieptanari, la etajul 2 unde e locul de joaca pentru copii, zona centrala unde te poti uita in jos e inchisa cu geam si balustrada. geamul cred ca e inalt cam de la 80 de cm, insa nu incepe de jos!!! sunt vreo 25-30 de cm, loc tocmai bun sa scape un copil pe acolo.
relativ la trotuare cu rampa, nu sunt peste tot. in belgia sunt, in italia insa nu am vazut la fel de des. dar nu vad in asta o problema mare daca ai carucior de copil, il poti ridica usor. problema e daca esti cu cineva cu scaun cu rotile, pe ala il ridici mai greu, mai ales ca persoana din el e mai grea de regula.
ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania
CD27 spune:
Puppa ai scris foarte frumos, desi ma regasesc in mesajul tau, nu am puterea sa ma gandesc la ce se intampla in jurul nostru, fara sa imi vina in minte cuvinte de ocara la aderesa celor care ne fac viata grea noua mamicilor si femeilor insarcinate, care, clar, nu sunt handicapate, dar nici nu sunt in aceeasi forma fizica ca o femeie care nu este insarcinata
Suntem vecine de cartier si sigur o sa ne vedem la coada la cele cele 2 leagane pentru copii mici (sigurele din zona), daca nu cumva ne-am vazut deja. dar pana sa ne vedem in parc, sa avem mare grija sa nu ne calce, pe tercere de pietoni, masinile ai caror soferi accelereaza si injura in dreptul trecerilor, in timp ce mamale/tatii alearga disperate/i sa nu fie loviti.
Cele care nu v-ati regasit in postul Puppei, va spun ca sunteti niste norocoase
Mami de Mikul Robert Constantin
http://community.webshots.com/album/567717346vFUaEH
alra spune:
ntzzz, naty
e greu cu copil mic in avion si aeroport nu e de contestat, insa:
- e mai usor daca nu stai o ora la coada la check in intr-un loc de trecere si intr-o coada cu o dinamica "ciudata" unde ai senzatia ca te-ai pus ultimul, ai ramas ultimul
- e mai usor daca nu te imbarci printre ultimii si daca nu stai cu copilul in brate ca cei din fata ta sa se faca comozi/ sa umple compartimentul de sus de nu mai ai loc sa iti pui nimica
- e mai usor daca cei de langa tine nu iti maresc stresul si nu protesteaza ca "ii atinge" copilul - iti dai seama faza cu atinsul e minora fata de calaritul pe scaune/sub scaune/scarpinat pe cap pe cel din fata - chestii care unui copil de 2 ani i se par perfect normale
- e mai usor daca iti dau carutul la iesirea din avion, mai ales daca l-ai lasat la ei la intrare si nu trebuie sa explici unui copil de 2-3 ani ca e ilegal sa treaca vama fara sa arate pasaportul si ca nu e voie sa fuga de mami la controlul de securitate.
drumul cu avionul e oricum cel mai simplu cand calatoresti cu copii, deci nu prea iti pui problema altfel. nu ai cum sa nu "te inhami" la drum cu ei, e ca si cum ai zice daca nu te poti misca sprinten stai in casa.
cred ca ideea de baza e ca oricum ai intoarce-o ai nevoie de ajutor. si e normal sa il primesti cum e la fel de normal sa il acorzi si tu celor care au nevoie de el. cam pe principiul asta se merge pe aici.
ioanaradu spune:
puppa acuma pe cuvant daca mai inteleg. pai si bona si bunici - 2 perechi si sot devreme acasa, de cele mai multe ori. si atunci de unde atatea frustrari? sau te gandeai la altele, cum le-ar fi daca n-ar avea ajutor. ca aici pot sa-ti spun eu niste povesti adevarate cu trezit la 5.30 in fiecare zi, dus copil la cresa, luat copil de la cresa si prezenta tatalui cam 2-3 zile din 7 si asta numai seara, dupa 22, timp in care faci-desfaci bagaje pentru urmatoarea delegatie.
uite asa ajung la concluzia ca cine n-are probleme si griji cu adevarat isi cauta, sa fie in pas cu moda.
A fost o data o printesa ... Emma!
mamica lui Matei Stefan 12.03.2007
Varsta lui Matei
Matei, mami si tati te iubesc mult ... mult ... mult de tot!
natynic spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CD27 Cele care nu v-ati regasit in postul Puppei, va spun ca sunteti niste norocoase |
nu in totalitate...Eu de ex nu m-am regasit, in aceea ca nu am sora sa ma ajute, nu am bona, am parinti bolnavi si care nici aproape nu stau si nici nu m-am intors inca la job. In rest, de toate chestiile de care se plange Puppa m-am izbit si eu (mai putin faza cu tramvaiul si autobuzul, recunosc). Sunt mai norocoasa?
SUNT...pentru ca am o fetita minunata pe care mi-am dorit-o enorm si care mi-a schimbat total perspectiva asupra vietii...pentru care cu siguranta as fi in stare de sacrificii, strans din dinti si opinteli de care inaintea ei nu as fi fost in stare...
Naty
www.onetruemedia.com/shared?p=7f4020c8ca8fe8c9c90c20&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Primul an al Iuliei...
natynic spune:
Revenind la aeroport: Alra, nu neg, cu niste reguli care te ajuta e mai usor. Dar pana la urma tot bagajele alea le ai, tot copilul care alearga, trage de par pe ala din fata, tipa, varsa si e super-plictisit il ai...In sensul asta am spus ca e greu, e o situatie ce iti solicita nervii, eu asa cred...Da' na, de-aia esti parinte, e o meserie frumoasa dar cine a zis ca e usoara???
Naty
mariamunteanu spune:
citat din mesajul lui Guestus Spune munteanu....spune tu aici cum le povestesti la doamnele din Viena..."vai dragelor...un cosmar a fost excursia in bucuresti".....si cum iti spun ele..."vai..da stiam...ti-am spus tu dar nu m-ai ascultat"....cind oare se va civiliza si orasul ala"... |
Guestus falsh . Razi tu, dar sa stii ca ma abtin sa fac comparatii de genul asta pt ca stiu ce ar iesi.
Am vrut sa vin cu piticii de 6 luni sa petrec vreo luna in Bucuresti in apt. meu de la et 5 si mi-au spus prietenele bucurestence cu copii ca sunt . M-au convins pana la urma sa aman proiectul.
stefaniya spune:
citat din mesajul lui ioanaradu puppa uite asa ajung la concluzia ca cine n-are probleme si griji cu adevarat isi cauta, sa fie in pas cu moda. A fost o data o printesa ... Emma! mamica lui Matei Stefan 12.03.2007 Varsta lui Matei Matei, mami si tati te iubesc mult ... mult ... mult de tot! |
de acord in cazul Puppei
Alra - nu trebuie sa stai la coada la check-in,ori cauti sa stai prin apropiere sa fii in fata,ori astepti sa fii mai la urma.
- gandeste-te ca pt unii care poate se simt rau in ziua respectiva e mai usor sa nu fie deranjati de un copil
- carutul il poti lua la iesirea din avion,trebuie doar sa-l ceri la baieti
- faptul ca nu sta foarte linistit la control,ei trebuie sa inteleaga ca e doar un copil
- drumul cu avionul poate fi cel mai greu,cand copilul e sub doi ani si trebuie sa-l tii in brate,si gandeste-te ca daca la control nu sta,nu va sta nici pe un scaun nemiscat timp de 2-4 ore sau cat e zborul.Pe coridor trec tot timpul stwardezele cu carutul cu mancare,bauturi,apoi tot trec sa curete,sa mai aduca apa,bere,cola unora si copilul tau vrea sa ia laptop-ul vecinului(cazul meu),...ei transpiri,rosesti dar stiai ca va fi greu si nu din vina altora,ci asa e cu copil mic.Apoi ajungi acasa si spui ca nu mai vrei,si dupa o saptamana iti planifici urmatoarea vacanta,tot cu copil.
alra spune:
citat din mesajul lui stefaniya - gandeste-te ca pt unii care poate se simt rau in ziua respectiva e mai usor sa nu fie deranjati de un copil |
ce???? pai si ce mama naibii sa faci cu copilu ala? sa il arunci pe geam sa taca? sa ii pui calus in gura sa nu mai urle ca pe nenea de langa il doare capu? sa urli la el ca nebunu ca sa vada restul calatorilor ca "iti pasa" de linistea lor. clar ajunge sa urle si sa faca numa tampenii dupa ce ai epuizat toate cartile de colorat si joculetele luate special pentru ocazia cu pricina.
hai ca ma isterizai de mi-am pierdut coerenta.
asta cu "deranjatu" de catre copii mici mi se pare aiurea in tramvai. da' nu e prima data cand o aud.
deci - supun dezbaterii: copiii mici "deranjeaza"?
citat din mesajul lui stefaniya - drumul cu avionul poate fi cel mai greu,cand copilul e sub doi ani si trebuie sa-l tii in brate,si gandeste-te ca daca la control nu sta,nu va sta nici pe un scaun nemiscat timp de 2-4 ore sau cat e zborul.Pe coridor trec tot timpul stwardezele cu carutul cu mancare,bauturi,apoi tot trec sa curete,sa mai aduca apa,bere,cola unora si copilul tau vrea sa ia laptop-ul vecinului(cazul meu),...ei transpiri,rosesti dar stiai ca va fi greu si nu din vina altora,ci asa e cu copil mic.Apoi ajungi acasa si spui ca nu mai vrei,si dupa o saptamana iti planifici urmatoarea vacanta,tot cu copil. |
super tare, asa am facut si eu numa ca mi-a luat o luna sa imi revin