Frustrarile unei mame din Bucuresti
Raspunsuri - Pagina 15
mariamunteanu spune:
Guestus, nu fi ironic fara rost ! Se stie foarte bine ca viata in Bucuresti este grea pt ca oamenii si-o fac grea. Deplasarea cu un carucior cand trotuarele sunt ocupate de masini devine o aventura periculoasa, traficul greoi, serviciile publice, aglomeratia, nervozitatea si lipsa de respect a oamenilor, sunt contraproductive.
Este treaba fiecaruia cum se organizeaza si cate ajutoare are, asta nu e un motiv sa negati o realitate arhi-cunoscuta.
Maria
Puppa spune:
Nici nu am zis ca nu am ajutor...Am zis doar ca ma deranjeaza rautatea oamenilor..Hai sa nu ii zic rautate...nepasare...mai degraba...Cei din familie e normal sa ma ajute, mai ales ca sunt aproape, ai mei stau la 10 minute de mine, soacra mea in Buftea...E singura lor nepoata...E normal sa dea o mana de ajutor...
Dar am deviat de la subiect. Nu cred ca m-am plans ca nu am ajutor, ci ca orasul asta nu e construit pentru mamele cu copii. De exemplu, cate dintre voi aveti rampe pentru carucior la scara blocului? Cate dintre voi va puteti plimba linistite pe strada cu caruciorul fara sa va claxoneze masinile sau fara sa faceti manevre sa le evitati? Cate dintre voi nu ati luat-o pe alta strada ca sa ocoliti cainii? Ce treaba are armata mea de ajutoare + bona cu asta? D-aia nici nu am mai vrut sa stea bona cu ea si cand vine, de 2-3 ori pe luna, nu o las sa o scoata afara...Nici macar mama sau socra mea nu ies cu ea afara, pentru ca nu pot cobori carutul de la spalatorie... Eeee, dar mai bine sa vedem doar ce e mai intresant...Sa deviem de la subiect, ca Puppa are o armata de ajutoare + bona si are nevoie si de valet...
http://picasaweb.google.com/cristina.catana
http://puppa.wordpress.com/
lisaelisa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Puppa Guestus, nu e lene....ca spal, calc, fac mancare, fac curat, am grija de bebe, ma joc cu ea, ii dau sa manance, o culc....Nu cred ca e simplu sa le faci pe toate singura....ca o tin ai mei la ei...asta ca sa pot dormi si eu duminica mai mult sau ca sa facem curat mai repede...Ma ajuta, asta e clar! Soacra mea daca vine doar ne face de mancare...Stiu, altii nu au nici macar atat! Dar a revenim la subiect,pentru ca asa cum am mai spus nu vine nici unul dintre ceio care ma ajuta sa puna rampe la trotuare, sa mute masinile parcate aiurea, sa faca rampe la magazine, sa alunge cainii vagbonzi de pe strada.. Nu cred ca sunt eu dezorganizata ca nu exista aceste lucuri. Si da, am incercat sa fac ceva, pentru ca jobul imi permite sa intervin, numai ca nu e nimeni interesat de asa ceva...Dupa ce au pus borduri noi sa le strice??? |
Puppa,
Nu vreau sa fac pe desteapta, dar pe mine NU ma ajuta nimeni de 5 ani de cand am adus copilul pe lume. Si nu ma mai revolt atat pe lume...
A fost alegerea mea sa fac acest copil. Este obligatia mea sa o cresc, sa o protejez de rauvoitori.Nu este nimeni obligat sa-ti acorde facilitati, cere-ti-le singura, vorbind la momentul potrivit.
Incearca sa intelegi ca problema se afla in modul pesimist in care percepi tu ce se intampla in imediata ta apropiere. Poate ai facut o depresie. Mamicile mai patesc asta. Vorbeste cu medicul tau de familie, sigur iti va da un tratament sa te mai relaxeze.
andacos spune:
citat din mesajul lui Puppa Dar am deviat de la subiect. Nu cred ca m-am plans ca nu am ajutor, ci ca orasul asta nu e construit pentru mamele cu copii. De exemplu, cate dintre voi aveti rampe pentru carucior la scara blocului? Cate dintre voi va puteti plimba linistite pe strada cu caruciorul fara sa va claxoneze masinile sau fara sa faceti manevre sa le evitati? Cate dintre voi nu ati luat-o pe alta strada ca sa ocoliti cainii? Ce treaba are armata mea de ajutoare + bona cu asta? D-aia nici nu am mai vrut sa stea bona cu ea si cand vine, de 2-3 ori pe luna, nu o las sa o scoata afara...Nici macar mama sau socra mea nu ies cu ea afara, pentru ca nu pot cobori carutul de la spalatorie... Eeee, dar mai bine sa vedem doar ce e mai intresant...Sa deviem de la subiect, ca Puppa are o armata de ajutoare + bona si are nevoie si de valet... http://picasaweb.google.com/cristina.catana http://puppa.wordpress.com/ |
Mey Puppa bine ca spui tu lucrurile astea ca daca venea altcineva sa spuna si intimplator flutura un alt steguletz la nick decit cel romanesc,iar apare Natynic si ne spunea cum isi demonstreaza strainatatea superioritatea aici pe forum!
Guestus,esti de milioane!
Dana
editez sa spun ca ma bucur ca tatal meu-vaduv de ani buni,nu are posibilitatea sa citeasca ce se scrie pe aici referitor la virsta a III a!
beshter spune:
Eu am, mai nou, o frustrare maaaaare. Ma tot gandesc ce bine ar da maximele, sentintele si aforismele debitate cu atata autosuficienta daca nu s-ar insinua o virgulita sau o virguloaie intre subiect si predicat.
Puppa, ai dreptate. Orasul nu e mother-friendly. Si nimeni nu neaga asta.
You cannot both dance and not pay the piper.
mariamunteanu spune:
citat din mesajul lui lisaelisa Nu vreau sa fac pe desteapta, |
Nu vrei, dar faci.
oanamada spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui addinel
oanamada... tie asta ti se pare organizare buna a timpului... mie mi se pare... nici nu stiu cum sa zic... robotizare cumva! noi preferam timpul liber, atat cat e el, sa il petrecem IMPREUNA toti trei. fie ca mergem in parc, la piata sau la supermarket. pentru ca ne e drag sa fim toti trei. daca as aplica metodele tale as fi eu cu pitica si el cu pitica. eu cu el sau el cu el si cu pitica extrem de rar. e obositor, e adevarat, dar bucuria pe care o impartasim ne da putere sa nu adormim cu capul pe birou la serviciu. ceea ce tie iti pare a fi o solutie, pentru mine e o aiureala. solutiile sunt sa fim noi, cu totii, mai civilizati si mai atenti la problemele omului de langa noi. solutia nu e sa nu mai mearga la cumparaturi cu copilul, "organizandu-si" mai bine activitatile casnice. mama lu' maria randuri pentru maria |
Si mie mi-e drag sa stau cu sotul si ne e drag sa stam in trei...dar sa tarasc/taram copilul dupa noi prin supermarket sau prin piata, doar ca sa ne prefacem ca "petrecem" un timp de "calitate" in trei...asta este aiureala!
Pe langa asta...eu am vorbit de niste solutii nu de niste permanente...adica am subliniat foarte clar ca ne ducem impreuna in parc foarte rar...dar trebuia cumva sa spun ca mergem impreuna la Gradina Zoologica, la gratare in afara Bucurestiului in curtea unor prieteni, la plimbare pana la Predeal si inapoi asa...de dregul plimbarii? Mie timp de calitate in trei nu mi se pare ce spui tu...ci pierdere de timp si chinuirea copilului mic cand ai optiuni sa-i oferi altceva mai bun sau mai dragut (vezi un mers in parc la tobogane sau o plimbare sau ceva distractiv pentru el)..in schimbul agloemeratiei din supermarket, virusilor la care este expus permanent de cei care tusesc si stranuta (ca de' si oamenii aia tre' sa-si faca piata chiar daca sunt bolnavi)+ chinuiala si plictiseala lui....
Cat despre rezolvarea data de tine...Puppa ti-a dat raspunsul...la ea solutia este sa se organizeze....
Oana siCati mica (1 an si 7 luni)
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
mariamunteanu spune:
citat din mesajul lui Mihaelka Puppa, ai dreptate. Orasul nu e mother-friendly. |
... si nici children-friendly.
lisaelisa spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mariamunteanu
Nu vrei, dar faci. |
Serios ?!....
Multumesc de compliment.
Consider ca este normal sa-mi cresc eu personal copilul, probabil din acest motiv nici nu m-am suparat vreodata atat de tare pe oamenii din jur.
Daca vreodata, am crezut ca mi se face o nedreptate, am vorbit politicos si s-a rezolvat. Surprinzator, cat ajutor poti primi de la straini daca stii cum sa vorbesti...
Cat fetita mea a fost bebelus, doar sotul meu facea piata. Asa am considerat ca este firesc, mai ales ca el este mult mai puternic decat mine. De ce sa ma car eu si cu carut si cu bagaje din piata sau magazin ?
Niciodata nu mi s-a parut ca oamenii ar fi ostili mamelor sau copiiilor, ci doar lipsiti de bun simt. Si am procedat in consecinta, dar in mod politicos; ca nu stii cu cine stai de vorba si te mai si trezesti cu una peste fata.
Masinile parcate aiurea sunt intr-adevar o problema. Ar putea sa faca o plangere la primarie. In privinta cainilor, la fel.
Repet : Puppa, este posibil sa ai o depresie. Vorbeste cu medicul tau. Te va ajuta.
Puppa spune:
Ce inseamna sa dorm pana tarziu: 8 jumate.
Nu am facut depresie..Nu sunt pesimista, ci realista. Am mai spus,eu vad lucrurile intr-un mod idealist. As vrea ca totul sa fie perfect. Na! Asa sunt eu "o fecioara", care are mania perfectiunii..Ce sa imi fac acum?
Le apreciez pe mamele care se descurca singure! Mi se pare foarte greu...Stiu ca e greu sa faci treaba cu un bb langa tine. Daca ma apuc de curatenie imi ia o ora sa aspir o camera, pentru ca fi-mea scoate tot de peste tot apoi ne mai si jucam, ca are chef de joaca, trebuie sa ma uit unde se duce....cu mancarea la fel...dar, ma rog, nu ma plang ca e o dulceata de fata, atat e cuminte cum nici nu am visat vreodata. E haioasa, face numai pozne, bombane pe limba ei toata ziua...
http://picasaweb.google.com/cristina.catana
http://puppa.wordpress.com/