Frustrarile unei mame din Bucuresti
Raspunsuri - Pagina 14
oanamada spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Guestus
nu inteleg...copilul doarme sau ala batrinul cite 1 h/zilnic in cursul saptaminii? |
Scuze ...poate nu m-am exprimat eu foarte clar....taica-su mai prinde cate o ora de somn in timpul saptamanii (nu zilnic!)...dar asta destul de rar ...ca de regula ajunge dupa 19.30 ...e ok asa?
Oana siCati mica (1 an si 7 luni)
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti īntreaga lume."
addinel spune:
Citat: |
Cu toate acestea lucrurile sunt clare...nu mergem impreuna in parc decat extrem de rar...daca se duce unul..celalalt sta acasa sa se odihneasca, sa faca ceva prin casa sau se duce la cumparaturi. |
oanamada... tie asta ti se pare organizare buna a timpului... mie mi se pare... nici nu stiu cum sa zic... robotizare cumva! noi preferam timpul liber, atat cat e el, sa il petrecem IMPREUNA toti trei. fie ca mergem in parc, la piata sau la supermarket. pentru ca ne e drag sa fim toti trei. daca as aplica metodele tale as fi eu cu pitica si el cu pitica. eu cu el sau el cu el si cu pitica extrem de rar. e obositor, e adevarat, dar bucuria pe care o impartasim ne da putere sa nu adormim cu capul pe birou la serviciu.
ceea ce tie iti pare a fi o solutie, pentru mine e o aiureala. solutiile sunt sa fim noi, cu totii, mai civilizati si mai atenti la problemele omului de langa noi. solutia nu e sa nu mai mearga la cumparaturi cu copilul, "organizandu-si" mai bine activitatile casnice.
Guestus spune:
citat din mesajul lui natynic Aoleu, Puppa, dupa ce ti-am luat apararea m-ai ametit de tot...Pai cu atatea ajutoare CHIAR nu mai inteleg de ce te plangi atata...Ca io te aparam excat din postura inversa, a mamei cu copil mic si fara ajutor pe timpul zilei... |
pai cele care nu au ajutor trebuie sa rezolve problemele....nu au ele timp/chef sa se plinga aici.
cele care au help acasa sint cele care se pling...ca lenea naste lene
loryi1974 spune:
citat din mesajul lui Puppa Adevarul este ca sunt cam dezorganizata, dar nu chiar din vina mea. In principiu, am un program fix: 7 trezirea, mancam, ne jucam, 9.30-10 gustare, nani, intre timp eu fac prin casa ce am de facut, 12 trezirea mancam, ne mai jucam, 15.00 iesim in parc, 18 in casa...o gustare, 20.30 baie, mancam, nani si iarasi mai fac ce mai e de facut prin casa. Dar intervin tot felul de chestii...Mai am inca niste obigatii pe la job, trebuie sa ma duc, ca sa am unde sa ma mai intorc. De obicei, cand am treaba chem bona sa stea cu ea si atunci platesc si facturi, dar se mai nimeresc si urgente. Un we sau doua pe luna doarme la mama, un we sau doua vine soacra la noi, cand nu este ea la mama. Atuci mergem si la supermarket, dar mai avem si chestii de luat din piata si atunci din parc mergem amandoi in piata, cu tot cu bb. Mai vine si sor-mea sa ma mai ajute, tata ne duce cu masina unde avem treaba cand are si el timp. In general, am multe ajutoare, sotul meu sta seara cand vine de la job cu fata daca eu am treaba. Din septembrie pana in februarie cat m-am dus eu la job,a stat cu ea de la 5 pana seara la 9 cand veneam eu, si era mica atunci. Atunci aveam bona care statea cu ea de la 11 cand plecam eu la job, pana venea sotul. Poate si d-aia, pentru ca am asa multe ajutoare, as vrea sa fie mereu asa. Eu mai stiu cum e? Si da, am batrani in familie, 2 bunici si un bunic din partea mea si un bunic si o bunica din partea sotului. Numai ca ei sunt la tara, iar bunica mea din Bucuresti, nu pleaca asa de acasa fara treaba. Are 74 de ani si cand zice ca se plictiseste, matusa-mea ii zice sa se duca pe la cora ca sta aproape sa se uite pe acolo. Si ea zice mereu...pai daca nu am nevoie de nimic de ce sa ma duc? Asa ca sta prin parcul de langa ea sau in casa.... http://picasaweb.google.com/cristina.catana http://puppa.wordpress.com/ |
In concluzie ,care a fost scopul acestui subiect?
Puppa spune:
Guestus, nu e lene....ca spal, calc, fac mancare, fac curat, am grija de bebe, ma joc cu ea, ii dau sa manance, o culc....Nu cred ca e simplu sa le faci pe toate singura....ca o tin ai mei la ei...asta ca sa pot dormi si eu duminica mai mult sau ca sa facem curat mai repede...Ma ajuta, asta e clar! Soacra mea daca vine doar ne face de mancare...Stiu, altii nu au nici macar atat! Dar a revenim la subiect,pentru ca asa cum am mai spus nu vine nici unul dintre ceio care ma ajuta sa puna rampe la trotuare, sa mute masinile parcate aiurea, sa faca rampe la magazine, sa alunge cainii vagbonzi de pe strada.. Nu cred ca sunt eu dezorganizata ca nu exista aceste lucuri. Si da, am incercat sa fac ceva, pentru ca jobul imi permite sa intervin, numai ca nu e nimeni interesat de asa ceva...Dupa ce au pus borduri noi sa le strice???
http://picasaweb.google.com/cristina.catana
http://puppa.wordpress.com/
oanamada spune:
citat din mesajul lui Puppa Adevarul este ca sunt cam dezorganizata, dar nu chiar din vina mea. In principiu, am un program fix: 7 trezirea, mancam, ne jucam, 9.30-10 gustare, nani, intre timp eu fac prin casa ce am de facut, 12 trezirea mancam, ne mai jucam, 15.00 iesim in parc, 18 in casa...o gustare, 20.30 baie, mancam, nani si iarasi mai fac ce mai e de facut prin casa. Dar intervin tot felul de chestii...Mai am inca niste obigatii pe la job, trebuie sa ma duc, ca sa am unde sa ma mai intorc. De obicei, cand am treaba chem bona sa stea cu ea si atunci platesc si facturi, dar se mai nimeresc si urgente. Un we sau doua pe luna doarme la mama, un we sau doua vine soacra la noi, cand nu este ea la mama. Atuci mergem si la supermarket, dar mai avem si chestii de luat din piata si atunci din parc mergem amandoi in piata, cu tot cu bb. Mai vine si sor-mea sa ma mai ajute, tata ne duce cu masina unde avem treaba cand are si el timp. In general, am multe ajutoare, sotul meu sta seara cand vine de la job cu fata daca eu am treaba. Din septembrie pana in februarie cat m-am dus eu la job,a stat cu ea de la 5 pana seara la 9 cand veneam eu, si era mica atunci. Atunci aveam bona care statea cu ea de la 11 cand plecam eu la job, pana venea sotul. Poate si d-aia, pentru ca am asa multe ajutoare, as vrea sa fie mereu asa. Eu mai stiu cum e? Si da, am batrani in familie, 2 bunici si un bunic din partea mea si un bunic si o bunica din partea sotului. Numai ca ei sunt la tara, iar bunica mea din Bucuresti, nu pleaca asa de acasa fara treaba. Are 74 de ani si cand zice ca se plictiseste, matusa-mea ii zice sa se duca pe la cora ca sta aproape sa se uite pe acolo. Si ea zice mereu...pai daca nu am nevoie de nimic de ce sa ma duc? Asa ca sta prin parcul de langa ea sau in casa.... http://picasaweb.google.com/cristina.catana http://puppa.wordpress.com/ |
Na ca-ti dadusi singura cu fima in cap! Vorba lui Naty...sariseara sa te ajute si tu vii la final si ne spui ca de fapt ai o "armata" intrega din familie care te ajuta + bona! Sincer, in conditiile astea eu cred ca nu te organizezi...cum este posibil cu atata lume in jurul tau sa nu te organizezi in asa fel incat sa nu mai "ajungi" la frustrarile alea????? Bine, execptand treaba cu masinile pe trotuar si cu leaganele...
Pe bune acuma...fi-mea are un an si 7 luni si nu am fost cu ea in supermarket decat de 2 ori pana acum si atunci pentru ca eram chiar "stransa rau cu usa" in ceea ce priveste timpul.
Zau, nu vreau sa fiu rea cu tine...da... erau pe aici pe la subiectul tau MAME SINGURE! care scriau ca s-au descurcat si adaptat!
Ca sa i-o iau inainte lui Guestus, care precis se pregatea sa zica ceva legat de asta........tu crezi acum ca daca bunica ta sta in parc si nu la magazin.... nu gaseste vreo doi- trei "clienti" de genul tau pe care "sa-i calce pe nervi " cu dorinta ei de a face conversatie sau de a da sfaturi???
Oana siCati mica (1 an si 7 luni)
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti īntreaga lume."
ladyJ spune:
citat din mesajul lui Mihaelka
LadyJ, cum de-ai ajuns tocmai mataluta scapegoat? You cannot both dance and not pay the piper. |
Nici macar nu am raportat la moderator.Ohhh.. ce o sa mi se duca veste acum ca-s aia ““din cauza careia se iau avertismente““
Aura mea o fi de vina.
Raluk, ce onoare ca ma tii minte
ancadragoman spune:
citat din mesajul lui Puppa Guestus, nu e lene....ca spal, calc, fac mancare, fac curat, am grija de bebe, ma joc cu ea, ii dau sa manance, o culc....Nu cred ca e simplu sa le faci pe toate singura....ca o tin ai mei la ei...asta ca sa pot dormi si eu duminica mai mult sau ca sa facem curat mai repede... http://picasaweb.google.com/cristina.catana http://puppa.wordpress.com/ |
Ia sa incerci sa faci toate astea si cu fetita acasa sa vezi ca de cele mai multe ori nu prea iti ies toate.Tu dormi duminica pana tarziu?
anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmuletepovestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
SA IL AJUTAM PE ANDREI
UN VOT VA RUGAM
lisaelisa spune:
citat din mesajul lui loryi1974
In concluzie ,care a fost scopul acestui subiect? |
Probabil, sa se lamureasca ea insasi daca de vina este ea sau oamenii de pe strada...
Sper ca a priceput ceva din toate aceste pareri.
Mi-ar placea sa faca un rezumat cu ceea ce a inteles.
Ce spui, Puppa ?