Frustrarile unei mame din Bucuresti
Raspunsuri - Pagina 10
Marox spune:
Cind a fost sa vin cu ai mei copii in Romānia, am luat cu noi un carut, sa zicem sport. Traducerea ar fi "carut baston" pt ca se stringe si seamana, oarecum, cu un baston. Era foarte lejer si practic. Nici o problema cu scarile, rulante sau nu. In Romānia nu exista asa ceva, eu parca n-am vazut?
Si tot din ciclul "aventuri in Romānia", pentru prima data in viata, am fost chemata in fata, la casa, pt ca m-a vazut vinzatoarea cu carut. Era la Mega Image-ul de la Sincai. Asa ceva nu mi s-a mai intimplat, nici in Franta, nici in alta parte.
beshter spune:
Mai, mai, adicatelea in loc sa apreciati lectiile de bune maniere, crestere a copilului, exprimare eleganta, s.a.m.d oferite gratis si abundent de catre o doamna de prima mana care-si face mila si pomana de voi ...voi va ofticate si va ofuscate. Zau asa...
puppa - pe mine un singur lucru m-a intrigat si amuzat, ca, in rest, povestea e veche. Numai acilica pe forumache a fost dezbatuta si paradezbatuta. Chestia cu botezu' la carciuma. Tu zici asa: "Trebuie sa botezi copilul. Te duci la restaurant". Eu zic asa: copilul se boteaza la biserica, nu la restaurant, iar daca mai vrei si sa te veselesti, poti sa chemi nasii (si alti cativa convivi) frumusel acasa.
La un singur lucru as mai dori sa chibzuiesti - si anume la felul in care te referi la batrani. Eu stiu foarte bine ca gerontofobia - sau cum ii zice mai pompos 'ageism'- e raspandita pe scara larga dar e bine sa te gandesti ca batranii nu s-au inventat ca sa te incurce pe tine. E si mai frumos si mai sanatos. Daca gravida nu trebe discriminata apai nici baba cu iaurtu-n traista nu trebe.
You cannot both dance and not pay the piper.
Puppa spune:
dov, deci tot in drumul taberei stai..inseamna ca ma intelegi...eu, in principiu, nu am nimic cu ei...dar de exemplu, seara la billa, 7 jumate-8...lumea venita de la job cumpara una alta...o pensionara care nu gasea o coada mai mica zice: "aoleu, ce o fi venit lumea asta la ora asta la magazin?". La pranz cand ma duc, la fel... dimineatza la fel...eu inteleg ca nu au ce face in casa, dar eu nu m-as putea duce sa ma plimb asa de nebuna prin magazine. imi povestea cineva ca socrul ei merge in fiecare zi metro/cora/carrefour si se uita! atat! il stiu toti, el ii stie pe toti...
mihaelka....ai dreptate, dar eu lucram de la 11 pana cand se termina programul. uneori ma trezem pe drum spre casa ca imi lipseste cate ceva....si ma duceam la magazin. eu la serviciu mergeam si pe teren, oameni multi, alergatura, stress, dead-line-uri din scurt...cand ajungeam in billa (cu sau fara sot)si stateam la coada juma de ora si in fata meau erau numai batrani cu cate un pachet de malai, o paine sau alt nimic...ii lasam in pace evident, dar in sineam mea ma gandeam ca u ar trebui sa fie acolo la ora aia.
am si un alt exemplu frumos: m-am ridicat sa ii dau locul unei babutze si cand sa ma prind cu mana de bara mi-a pupat-o. M-a impresionat profund, dovada ca si acum dupa aproape 10 ani tin minte...
http://picasaweb.google.com/cristina.catana
http://puppa.wordpress.com/
beshter spune:
Ooops, in timp ce-mi compuneam elegantul mesagiu, aparu Dov. Ia si de la mine o .
Asa mesaj plin de ura, sexism si ageism n-am citit de mult. Exemplu perfect de hate speech.
Sa-mi mai racesc gura explicandu-ti ca nu te priveste cine si cat se plimba cu autobuzu'? Creca nu.
beshter spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Puppa La pranz cand ma duc, la fel... dimineatza la fel...eu inteleg ca nu au ce face in casa, dar eu nu m-as putea duce sa ma plimb asa de nebuna prin magazine. imi povestea cineva ca socrul ei merge in fiecare zi metro/cora/carrefour si se uita! atat! il stiu toti, el ii stie pe toti... |
Puppa, nici pe tine nu te priveste de cate ori se duc in magazine, cat stau acolo si daca mai si cumpara sau nu. Pur si simplu e treaba lor. Capisci?
claujro spune:
Puppa, eu stau langa Billa Drumul Taberei si acolo fac cumparaturile. Prin natura jobului ma pot duce la ora pranzului si da, sunt multe persoane in varsta cu o paine si un suc Clever. Nimeni nu s-a uitat urat la mine, nimeni nu a blocat culoarul cu carutul, nu m-a deranjat sa stau la coada formata din 2-3 pensionari...
Niciodata nu m-am simtit dernajata de ei, din contra.
Pacat ca gandesti asa!
Mara si Matei
anca_a spune:
Puppa, exact cum gandesti tu despre acei batrani care se misca incet si te incurca prin supermarket, gandesc altii despre gravide si mamele cu copii mici...
Oricum subiectul asta a devenit foarte urat. Nu-mi vine sa cred pana unde s-a intins coarda.
Somnul ratiunii naste monstri.
Natasa spune:
Ce jenant. Ne plingem ca femeile gravide sau cu copii nu-s respectate, ajutate, gidilate si pe urma jignim gratuit niste pensionari care isi permit sa umble linga majestatile sale mamele eroine. Pensionarii sa stea acasa sa-si astepte moartea, sa nu se mai plimbe cu autobuzul cind Dov sau alta "doamna" -care sigur nu va imbatrini si nu va avea baston- se plimba cu un scop precis cu acelasi autobuz. Urit, mitocanesc, trist si mai ales fara sansa de evolutie in ceva mai civilizat si mai intelegator, asa mi se pare comportamentul multora dintre semenii mei (desi, ca tot erau numiti pensionarii "alta specie", de multe ori refuz sa cred eu si mitocanii/toapele din jur sintem aceeasi specie).
dov spune:
ohoho, ba ma priveste, pentru ca isi permit sa umble asa, toata ziua, pentru ca au gratuitate pe mijloacele de transport in comun...gratuitate suportata de cei care platesc abonamente/bilete. I sa le dea un nr fix de calatorii pe luna, sa vedem cu cat scade procentul? a, si pe mine, sincer, nu ma deranjeaza bilele, fie ele albe, fie negre. din contra.