Rugaciune ortodoxa pt.a dobandi prunci(36)
Raspunsuri - Pagina 19
Ioanact spune:
Multumesc fetelor:ssisica
, happymum
si tie iti doresc cele 2 II si ellenii
.. nu mi-a intarziat CM, ba chiar am avut (zic asta ca nu ma asteptam sa imi vina CM si sa raman, ma gandeam prin Iunie, sa fi trecut vreo 3 luni jum , sa ma refac, dar asa a vrut Dumnezeu..a 'vz' ca imi doresc al 2 lea bebe) mi-a venit CM, exact la 1 luna dupa pierderea sarcinii, aveam simptome si inainte de a-mi veni CM (mi se intareau sanii, si simteam ceva in burtica), pe 13 Aprilie a fost prima zi..(am ramas in post
, recunosc ca s-a intamplat sa facem 
..m-am spovedit..decat sa fi facut alte pacate..si mai ales celor tineri le este ingaduit.. dar sa fie m rar..e bine chiar deloc..dar in cazul meu, a fost sa zamislesc un prunc, si chiar m-am impartasit de Inviere sau m bine zis ne-am impartasit)..acum astept si rezultatul testului..voi m astepta
si va voi da vestea.
ALBUM
6
si 3 maselute
ALINA
de
IOANA (11 Ianuarie 2008)
angel33 spune:
Buna dimineata fetelor,
Ce mai e nou pe mapamond?
A fost cineva la Mosuni? As vrea si eu sa stiu cum e... Mie mi-a trimis cineva link-ul asta http://www.lamosuni.ro/det_subj.php?id=284
Doamne ajuta-ne si binecuvinteaza-ne pe noi pacatoasele (nu vreau sa supar pe nimeni, zic doar de mine).
Ioanact iti doresc sa fie cu ochi, desi se pare ca iti cunosti simptomele foarte bine. Sa ne anunti si pe noi sa ne bucuram pentru tine.
Eu sunt un pic ![]()

dar sper sa nu ma tina mult.
Ce mai stiti de deeva??
bebe3 spune:
Tuturor celor care si-au sarbatorit ieri ziua numelui sau cea de nastere,le doresc multa sanatate si ajutor de sus pentru implinirea dorintelor!
Eu am fost cam ocupata,ca de obicei,dar zilnic ma gandesc ce mai faceti.Celor care se asteapta sa fie insarcinate le doresc sa fie asa cum vor!
Sa ne ajute Dumnezeu pe toti!In legatura cu mine,ma gandesc ca stie Dumnezeu de ce nu imi mai da un copilas,in mod sigur pentru ca nu sunt vrednica!Am cateva cunostinte care au mai multi copii(8,7,6,5...)si par,asa le vad eu,atat de fericite,implinite,linistite in interior...dar,bineinteles ca au si o viata pe masura,cu credinta.Eu sunt cam departe,asa ca nu ma mir ca nu-l primesc!Ma rog acum,in continuare,sa ma ajute Dumnezeu sa ma apropii de modul de viata al unor oameni care fac voia lui Dumnezeu.Cam atat despre mine.Stiu ca am fost foarte fericita cand am ramas insarcinata si cand s-au nascut copiii,si va doresc tuturor sa traiti asa ceva!Va multumesc pentru rugaciunile voastre!
oanka80 spune:
la multi si fericiti ani pt toate sarbatoritele si sotii acestora. vine ceva mai tarziu urarea mea, dar sper sa o primiti si sa rodeasca in burticile voastre sambureii binecuvantarii ceresti.
va multumesc la toate si lui cipicah pt cuvintele frumoase ce mi le-ati adresat, dar nu sunt vrednica de ele, pt ca activitatea a fost a copiilor, ei au fost cei ce au sarit sa ajute, eu am stat in spatele lor cu indemnul. si trebuie sa va marturisesc ca drumul meu cu lucrusoare la fetele de la marcus se datoreaza voua, tutror celor de aici
pt ca eu aici am aflat de aceasta manastire si am avut gandul sa fac ceva pt ele. si mai recunosc fara modestie ca aici, printre voi, am aflat multe lucruri noi, oameni noi, feluri de a trai viata duhovniceasca...eu sunt tare pacatoasa in comparatie cu voi, asa ca indraznesc sa va cer sa ne pomeniti in rugaciunile voastre. va urez o zi minunata tuturor, cu multe zambete si cu vesti mari.
"Cand traiesti cu Dumnezeu gasesti fericire si in nenorocire"-Sf. Tihon Zadon
Ioanact spune:
Buna dimineata!
Angel33 multumesc mult
, DOAMNE AJUTA, sa fie asa
..cunosc aceste simptome de la sarcinile precedente..iti doresc mult sa ai si tu aceste simptome si pana la urma sa rodeasca un bebe sanatos si voios..
sa treaca starea pe care o ai.
bebe3 nu mai gandi asa..ci roaga-te si Dumnezeu iti va ajuta.
, cu toate ca si eu am gandit ca tine, dupa ce am pierdut sarcina..
..de fapt eu ma gandisem ca ma 'departesam' un pic de Dumnezeu, tot amanam spoveditul, cu toate ca ar tb sa ne impartasim cat de des putem (mai ales in timpul sarcinii, interval de 40 zile)..etc., dar acum nu mai gandesc asa, ma rog (am credinta mea) si cred ca Dumnezeu imi va ajuta..daca vrei sa imi urmezi acest exemplu e bine, daca nu iarasi bine.![]()
ALBUM
6
si 3 maselute
ALINA
de
IOANA (11 Ianuarie 2008)
caciantoni spune:
HRISTOS A INVIAT!
Izvorul Tamaduirii - praznic inchinat Maicii Domnului
In fiecare an, in prima vineri dupa Pasti, Biserica Ortodoxa sarbatoreste Izvorul Tamaduirii. Este un praznic inchinat Maicii Domnului, menit sa arate rolul Fecioarei Maria in lucrarea mantuirii oamenilor. Numele de Izvorul Tamaduirii aminteste de o serie de minuni savarsite la un izvor aflat in apropierea Constantinopolului.
Potrivit traditiei, Leon cel Mare, cu putin timp inainte de a ajunge imparat, se plimba printr-o padure din apropierea Constantinopolului. Intalneste un batran orb care ii cere sa-i dea apa si sa-l duca in cetate. Leon va cauta in apropiere un izvor, dar nu va gasi.
La un moment dat, a auzit-o pe Maica Domnului spunandu-i: "Nu este nevoie sa te ostenesti, caci apa este aproape! Patrunde, Leone, mai adanc in aceasta padure si luand cu mainile apa tulbure potoleste setea orbului si apoi unge cu ea ochii lui cei intunecati". Leon va face ascultare si astfel, va gasi un izvor din care ii va da orbului sa bea. Ii va spala fata cu aceasta apa, iar orbul va incepe sa vada.
Dupa ce a ajuns imparat, Leon a construit langa acel izvor o biserica. Mai tarziu, imparatul Justinian (527-565), care suferea de o boala grea, s-a vindecat dupa ce a baut apa din acest izvor. Ca semn de multumire a construit o biserica si mai mare. Aceasta biserica a fost distrusa de turci in anul 1453.
De-a lungul timpului, apa acestui izvor a vindecat multe boli si a tamaduit diferite rani si suferinte.
Credinciosii care merg la Istanbul (numele nou al vechii cetati a Constantinopolului), se pot inchina in biserica Izvorului Tamaduirii. Actuala constructie este din secolul al XIX-lea, dar la subsolul acesteia se afla un paraclis din secolul al V-lea unde exista pana astazi izvorul cu apa tamaduitoare din trecut.
De Izvorul Tamaduirii, se sfintesc apele
Crestinii ortodocsi vin in aceasta zi la biserica pentru a lua parte la slujba de sfintire a apei, cunoscuta si sub numele de Aghiasma Mica.
In vorbirea po****ra, aghiasmei i se mai spune si aiasma. Cuvantul aiasma vine de la iazma. In DEX, cuvantul iazma, iezme, cu sensul de "aratare urata si rea, naluca, vedenie", este indicat ca si in DLR cu etimologie necunoscuta.
Se cere o explicatie in legatura cu sensul cuvantului iasma-iazma, de "aratare urata si rea, naluca, vedenie", contrar sensului originar de "apa sfintita". Explicatia este urmatoarea.
Dupa ce preotul a sfintit apa, ii stropeste pe credinciosi in timp ce se canta troparul: "Mantuieste, Doamne, poporul Tau, si binecuvinteaza mostenirea Ta, biruinta binecredinciosilor crestini asupra celui potrivnic daruieste, si cu crucea Ta pazeste pe poporul Tau". Astfel, s-a retinut in popor ca scopul urmarit prin aiasma este de a alunga "aratarea urata si rea", adica duhul cel rau.
Izvoare tamaduitoare la noi in tara
Manastirea Ghighiu este cunoscuta nu doar prin icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, adusa aici in anul 1958, ci si prin izvorul ei tamaduitor.
La Manastirea Dervent, pe locul unde Sfantul Apostol Andrei a facut o minune, exista un alt izvor cu apa vindecatoare.
Un alt loc in care putem gasi izvor cu apa vindecatoare este Manastirea Horaicioara. Pelerini din toata tara vin la cele trei manastiri sa primeasca apa de la aceste izvoare minunate.
happymum spune:
Dragele mele si draga cipicah, bine v-am regasit.
Abia ce am ajuns acasa de la Braila, de la biserica Izvorul Tamaduirii. De dimineata, de la ora 6 sunt la coada, care fu imensaaaaaaaa. Cu greu si din pacate, cu ceva nervi... dar in final cu mare rabdare... am reusit ca pe la ora 4 si jumatate sa ajung la izvor.
Cine stie cum este?
Sunt mai multe butoaie mari, fiecare cu un robinet. Aici se aduna apa sfanta despre care se zice ca sunt Lacrimile Maicii Domnului. A trebuit sa asteptam 2 ore si un pic pentru ca aceste butoaie sa se umple iarasi, caci de la izvor curge mai incetisor.
Pe la 10 si ceva a venit si Preasfintia Sa Casian si a oficiat slujba.
Ce mi-a placut tare mult e ca a pomenit despre biserica mea - Sfantul Atanasie Patelarie si despre programul din saptamanile urmatoare. La Braila vor fi aduse o parte din moastele Sfantului Grigore Palama, mai exact o particica din mana sa dreapta. Apoi vor veni la Galati, chiar la biserica mea.
Va pun cateva poze:
in pelerinaj la Braila pentru a lua Apa Tamaduitoare
Preasfintia sa Casian - poza 1
Preasfintia sa Casian - poza 2
Tare mult as fi vrut sa fac o poza si inauntru la izvor, dar era mare graba si nu am vrut sa incurc sau sa supar pe nimeni.
Din pacate, au fost si incidente neplacute. Oamenii sunt tare rai, si uita in fata lui Dumnezeu ca trebuie sa fie smeriti. S-au imbulzit, s-au impins, s-au certat... Eu insami m-am suparat pe o doamna (sa ii zic asa), care parca nu avea stare. Atat ce s-a foit si dupa ce am indurat cateva lovituri bune, nu am mai rezistat si m-am luat de ea. Am renuntat insa repede caci era o adevarat mahalagioaica, si nu am vrut sa ma cobor la nivelul ei. M-am retras cu mult mai in spate unde era mai lejer si nu am mai avut probleme. Cred ca am lasat cam 30 de persoane sa mi-o ia inainte... chiar ii rugam frumos pe cei pe care ii vedeam ca se imbulzeau, sa treaca in fata mea. Tot ajungeam la izvor, mai devreme sau mai tarziu si nu avea rost sa ma ingramadesc.
Tiganiiiiiii... foarte multi... Si tare tupeisti, ca sa nu le zic nesimtiti. Bineinteles ca nu respectau randul si chiar radeau in fata oamenilor cand le-o luau inainte. Dar nici domnii insarcinati cu paza si ordinea nu au luat masuri. Au inchis ochii pur si simplu si astfel tiganii au facut ce au vrut.
La tv au spus ca s-a oferit nu stiu ce mancare de post si ca exista un cort unde se puteau adaposti cei care nu se simteau tocmai in putere. Total neadevarat: nu s-a oferit nimic de mancare (si mai bine ca asta mai lipsea ca agitatia sa fie si mai mare)... Cat despre cort, era foarte mic si doar de decor, ingradit de gard, peste care doar se putea sari. eu personal am vazut 2 persoane care au lesinat, iar domnii de la salvare s-au mobilizat cam greut. Din fericire, respectivele persoane si-au revenit.
Ma bucur ca am putut ajunge la Izvorul acesta. Atunci cand am coborat la subsol, unde se afla apa tamaduitoare, o liniste imensa m-a cuprins si am uitat de toata oboseala de 10 ore la coada. Multumesc lui Dumnezeu si Maicutei Lui pentru ca mi-a calauzit pasii intracolo.
Cate putin pentru Casa Domnului: sa ajutam biserica Sf. Atanasie Patelarie
Alex, hai la mama! Cand sa vie...
? Repede sa vie...
Infertilitatea. O boala tratata ca atare in Uniunea Europeana. Nu si in Romania!
Au nevoie de ajutor ACUM
www.feminitate.org/" target="_blank">A fi femeie---------Amintirea cea mai draga mie---------Poze noi cu maruta mea
ellenii spune:
Ioanact, bafta multa si sanatate. Sa fie niste ochisori acolo. Si eu am avut simptome odata, eram convinsa ca sunt insarcinata, dar nu a fost asa. Doar ma dereglasem hormonal si asta a fost si explicatia simptomelor. S-a intamplat tot dupa pierderea sarcinii. Sper ca la tine nu este asa!
Happymum, ce bine ca ai reusit sa ajungi la izvor. 10 ore inseamna ceva!
www.inimacopiilor.ro/campanie/campanie.php" target="_blank">INIMA COPIILOR 
May be Baby
cami_antonia spune:
HRISTOS A INVIAT!
ce faceti mai fetelor cucuietelor????
nu am mai apucat sa intru din motive de fata si sarbatori ...
am vrut sa dau un raspuns lui CIPICAH ... asta asa ca sa nu creada ca nu am dreptul la replica si ca sotul meu este preot cu inclinatii protestante .... cum a reiesit din discutia capitolului trecut ...
ma refer la intrarea femeilor in biserica atunci cand sunt la CM ...
EU POATE NU SUNT IN MASURA SA RASPUND ... ii voi face aceasta onoare sotului meu cand va avea putin ragaz ... eu voi spune doar ca parintele cleopa a zis VAI DE CEL CARE NU VA LASA FEMEIA SA SE ROAGE ... probabil referindu-se la acele zile de cm ....
este o chestiune care trebuie interpretata ortodox si care se interpreteaza mai mult iudaic si nu protestant ,... asa cum am inteles eu de la un preot cu mare experienta duhovniceasca si profesorala ... si care nu este sotul meu ...
nu vreau sa supar pe nimeni dar as vrea sa nu se mai spuna cuvinte mari si extremiste ... fiecare invatam cate ceva ... fiecare ne dam cu parerea ... este foarte bine ... asa ne ajutam ... dar de data asta am tinut sa fac aceasta precizare ...
va pup pe toate
sunteti niste dragute
virginia si livsy 
ma bucur ca ati mai trecut pe aici
Camelia
analuci spune:
HRISTOS A INVIAT!!
si La Multi Ani!! celor care si-au serbat ieri ziua !!
vreau sa va povestesc o experienta din aceasta saptamana luminata. luni noapte spre marti a murit bunica sotului meu. era bolnava la pat de multi ani si toata lumea se astepta, dar tot a fost un soc. inmormantarea a fost chiar ieri, de sf. gheorghe, si a fost incredibila.
in primul rand m-am gandit daca sa merg in starea mea, pt ca, in mod normal, ma simt rau la inmormantari. dar am vrut sa fiu cu sotul si familia si bine am facut ca m-am dus.
am avut noroc de o zi frumoasa, insorita, dar ce m-a impresionat cel mai mult a fost slujba. nu stiam ca o slujba de inmormantare poate fi asa frumoasa. a fost mai mult de inviere.
din cate am inteles, daca cineva se duce la Domnul in Saptamana Luminata se face o slujba deosebita. preotul a spus ca e a doua oara in viata lui cand face aceasta slujba. a vorbit foarte frumos. am aflat ca, in aceasta saptamana, portile raiului sunt deschise, iar sufletul nu mai trece prin vami ci ajunge direct la Judecata de Apoi.
ma asteptam sa-mi fie rau si ma gandeam chiar sa plec din biserica daca nu mai pot, dar am stat cu drag. a fost o mare tristete pt familie, dar n-am putut sa nu am senzatia de frumos, de liniste si de sarbatoare. ma gandeam la sufletul bunicii, la faptul ca a suferit mult in ultimii ani, dar a murit impartasita si in aceasta perioada de mare sarbatoare. oricat am incercat, n-am putut sa fiu trista. ma gandeam doar ca a fost o mare bucurie pt bunica scapand de suferinta intr-un mod asa frumos. imi pare tare bine ca m-am dus.