Raportul LH/FSH

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amir10 spune:

LucaLuca, nu-ti mai bate capul. Ceea ce pot sa-ti spun cu certitudine (bag capul la mijloc pt asta) e ca rezerva ta ovariana nu s-a imbunatatit fata de anul trecut, chiar daca analizele arata mai bine. Nr de ovocite este fix la fiecare femeie, nu poate creste nici intr-un caz, ci doar scade cu timpul, pe masura ce mai consumam din ele in fiecare luna, cand pe langa foliculii dominanti ce vor produce ovule viabile, mai recrutam si alti foliculi, care apoi regreseaza.
Analizele tale arata super, nu-ti mai face griji. Esti candidata perfecta la FIV.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Amir, stiu ca rezerva ovariana in sine nu poate fi marita, chiar imi amintesc ca pe cand eram gravida si citeam zilnic dimineata in pat cu coautorul (aveam fiecare cartzoiul lui despre graviditate, caci imediat dupa beta ne-am precipitat ca bezmeticii in paralel si-am cumparat fiecare cate o *biblie* a sarcinii, din fericire - nu aceeasi; ma asteapta undeva pe un raft secundar al bibliotecii, le astept si eu pe ele) toate transformarile bebelusului si zambeam cand ne-am dat seama ca atat rezervele neuronale, cat si cele ovariene ale fetitelor erau deja determinate la sfarsitul primului trimestru. (Of! am pierdut si nici nu stiu ce am pierdut.)

Ideea e ca, desi ovocitele-s aceleasi, numeric, totusi pot interveni reechilibrari hormonale care pot determina un mai bun raspuns la stimulare.

Dar da, totul e prea complex si imposibil de prevazut cu certitudine. Cu siguranta la nivel macro concluziile celor mai multe dintre studiile stiintifice se confirma, ceea ce nu inseamna ca la nivel micro - al meu, al tau - nu pot aparea variatii infinite, care nu vor influenta semnificativ statistica macro.

Ca tot vorbea dr. Dracea in interviu http://.interviuri/dr-laura-dracea/ despre cazul cu fsh urias, fiv cu ovule donate, dupa sarcina se regleaza magic hormonalele si intervine sarcina spontana, foarte rapid.

Sunt constienta ca totul e prea complex si nu sta in puterea mea sa schimb/stapanesc mecanismul, dar nu ma pot impiedica sa incerc sa inteleg. :) Si sa incerc sa pun toate sansele de partea mea.

---------------------------

New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amir10 spune:

LucaLuca, iata un raspuns cu adevarat intelept. Si e foarte bine sa ne informam, ca sa detinem puterea de a decide (impreuna si cu un medic cat de cat avizat si interesat) ce e mai bine pentru noi.
Iti urez multa bafta si spor maxim la cat mai multe ovocite de calitate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Citat:
citat din mesajul lui LucaLuca
....

Insa inhibina B e mica! Am valoarea 36 pg/ml, in conditiile unei normale intre 45 si 200.

Dar scrie clar pe buletin "pragul de interpretare fixat la 45 pg/ml nu este valabil decat pentru o prelevare sanguina realizata intre a treia si a patra zi a ciclului".

Mie mi-a venit CM sambata in prima parte a zilei, deci am considerat sambata Z1, duminica Z2, luni Z3. Sangele mi-a fost prelevat luni pe la zece dimineata, deci in fapt, desi teoretic Z3, aveam doar 48 de ore. Ei zic intre Z3 si Z4, deci ca sa corespund perfect cerintei lor, ar fi fost mai logic sa fac analiza marti, nu? Credeti ca asta conteaza? Oare de-asta o fi foat inhibina B cam mica?

Data trecuta avusesem o valoare normala.

Mi-am refacut inhibina B. E bine acum. Am 50pg/ml.

Asta pentru ca am facut in Z3 spre Z4, asa cum se cere. Medicul meu mi-a confirmat ca daca ciclul vine in a doua parte a zilei, trebuie considerata Z1 ziua urmatoare. Iar eu am facut luna trecuta bilantul hormonal la doar 48 de ore, cumva la sfarsitul Z2, ceea ce explica si LH-ul cam scazut, sigur ar fi crescut si el, ca si, iacata, draguta de inhibina, daca il mai lasam 24h.

A, si pe doctorita mea a cam durut-o la basca cand am inceput eu sa ma jelesc (inca nu primisem rezultatul asta nou) ca am inhibina mica - a zis ca stau foarte bine. Ca valorile hormonale sunt volatile, ca ansamblul conteaza si ca inhibina b, pentru profilul meu, oricum nu ar fi ingrijoratoare. Iar acum, pentru ca sunt in protocolul ala de cercetare cu cocultura, am intrat pe mana directa a uneia din doctoritele cele mai experimentate din clinica, membra a Sfintei Treimi (data trecuta ea mi-a facut doar transferul norocos, acum ma urmareste din start). Deci stie ce zice, nu e un simplu ginecolog, e practician FIV cu foarte mare experienta.

In concluzie, stiu mult mai multe despre bilantul hormonal decat acum 6 saptamani. Dar nu cred ca asta e musai factor de prognostic pozitiv. :))
---------------------------

New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput