Dc ar fi cutremur in Bucuresti
am citit articolul asta in care spune ca ar muri 500.000 oameni
http://www.gandul.info/societatea/oprescu-numara-mortii-unui-cutremur-din-2009-fizica-pamantului-spune-ca-nu-e-cazul-oricand-ar-fi-suntem-pregatiti-inspectoratul-de-urgenta-pica-primul-video.html?3932;4201528
E posibil asa ceva???? suma mi se pare enorma
( la hiroshima au murit 140.000 oameni si 80.000 la nagasaki, deci ar insemna de 3 ori mai mult de cat hiroshima si nagasaki la un loc).
dc cifra ar fi cat de cat corecta ar putea fi cel mai mare cutremur cunoscut in lume din istoria recenta a omenirii.
voi ce parere aveti?
si as mai avea o intrebare: aveti casele/ap. asigurate?
Raspunsuri
Deus spune:
cu cati studenti si vizitatori cate persoane are Bucurestiul acum?
2-3 mil locuitori?
Pai daca un mall nu este facut bine si se prabuseste cred ca acolo strangi cateva mii bune, pe bulevardele centrale unde toti stalpii de rezistenta au fost taiati ca sa faca magazine mari iara strangi un nr mare de persoane, blocurile vechi si neconsolidate- blocurile noi facute de mantuiala din nou strang foarte multe victime.
Plus ce-i mai grav, la noi cine o sa intervina cu adevarat sa ajute ranitii? cu ce scule/tehnica/etc?
Doamne fereste de un cutremur in zona ca nu o sa fie usor, poate ca Oprescu exagereaza dar si daca-s 300 de mii si nu 500 de mii tot este o tragedie!
In 1994 in Los Angeles a fost un cutremur de 6,7 grade si la ei care-s ultra pregatiti si ultra dotati au avut 9000 de raniti si pagube de 20 mil usd! Pai in Bucuresti in ce spitale, unde tratezi cum transporti atatea victime?
Doamne fereste de asa ceva.
www.de-azi.ro
poze familia mea
inspiratie, dragoste, putere ... pentru oricine crede ca nu mai poate...
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg
Tecky spune:
Se tot vorbeste in ultimul timp despre un posibil cutremur cu magnitudine mare dar numai D-zeu stie daca va fi sau nu.Am mai auzit de un mosulica Ioan Istrate care zicea ca va fi un cutremur de 7,8 grade anul acesta...
ddaas spune:
Mie cifra mi se pare aberanta. Cum adica 500 mii ?? Adica moare 1 din 4 oameni din Bucuresti? Adica daca iei la intamplare 4 oameni, unul moare.
Mi se pare o diferenta intre 9 mii cate victime au fost in LA si 500 mii.
Ma intreb, a fost vreun cutremur in ultima 100 de ani oriunde in lume care sa faca macar 50 mii victime (adica o zecime din ce spune Oprescu)?
Nu o fi bucurestiu cel mai dat draq oras. Mai sunt si alte zone seismice mai puternice si alte orase unde nu exista nicio regula: turcia, asia, etc.
Astept pareri din partea oamenilor care se pricep cu adevarat: ingineri constructori, arhitecti, seismologi etc.
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ddaas Ma intreb, a fost vreun cutremur in ultima 100 de ani oriunde in lume care sa faca macar 50 mii victime (adica o zecime din ce spune Oprescu)? |
Tangshan, China, 1976, 8.2 magnitudine cu o replica de 7.8 a doua zi. Cel mai ingrozitor cutremur din ultimii 500 de ani care a lovit o asezare omeneasca, si nu oricare ci una cu aproape 2 milioane de locuitori (cam ca Bucurestiul ...). Orasul a fost APROAPE RAS de pe suprafata pamantului, cifrele oficiale au fost 250000 victime, neoficiale peste jumatate de milion. Occidentalii care au avut acces la fata locului (medici, seismologi, etc) au descris scena ca fiind exact ca la Hiroshima!
andacos spune:
citat din mesajul lui Tecky ... Eu am apartamentul asigurat dar cu criza asta financiara chiar daca se intampla ceva nu cred ca vor fi bani pt despagubiri. Tecky - mamica fericita de ANA-RALUCA (4 iulie 2008) |
In situatzia in care se vehiculeaza atitea victime,aceasta grija e...
Doamne cum ne putem gindi la asa ceva in conditziile in care viatza noastra e in pericol?
Dana
editez sa intreb autoarea subiectului daca dc-ul ala din titlu "daca"s-ar traduce?
capcaunul spune:
citat din mesajul lui andacos Doamne cum ne putem gindi la asa ceva in conditziile in care viatza noastra e in pericol? |
Dar de ce nu? Poate fata a inchiriat apartamentul si locuieste in alta parte, ferita de griji.
andacos spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Dar de ce nu? Poate fata a inchiriat apartamentul si locuieste in alta parte, ferita de griji. |
Pai cum daca eu sunt la adapost,nu ma mai intereseaza numarul victimelor?
Am recitit de mai multe ori si intrebarea respectiva tot ca "nuca-n perete" este!Ceva de genul "Tzara more si baba se piaptana"!
Dana
lisaelisa spune:
In Bucuresti sunt multe blocuri vechi, neconsolidate. Deasemeni, casele sunt construite " dupa ureche ". In caz de cutremur, nu stiu daca eu sau familia mea vom fi afectati . Prefer sa nu-mi fac ganduri negre, sa ma bucur de ceea ce am si sa-mi pastrez speranta de viata.
b.nica spune:
S-a discutat despre cutremur aici la Generale si eu am postat ceva in care am dorit sa atrag atentia, ca fara sa ne panicam aiurea, ar trebui sa ne educam ..instinctele pt. ca sa fim pregatiti intr-o astfel de eventualitate nefasta:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=135985
Porumbita spune:
adacons "dc" e prescurtare de la "daca"; ai vreo problema? ca nu prea iti inteleg tonul...