Examen de legislatie

Examen de legislatie | Autor: Magda20

Link direct la acest mesaj

Buna
Ma bate gandul sa candidez pentru o pozitie la stat. Stiti ca la stat se sustine atat examen de legislatie cat si interviu. A candidat cineva pentru un job la stat. Ma intereseaza sa stiu mai multe despre examenul de legislatie in general adica:ar trebui sa stii legile alea pe dinafara, se pun intrebari cu caracter general... cam cum e?

Va multumesc mult,
Va pupicesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Eu am dat grila la legislatie dar la mine a fost un examen pentru avizare, eram deja in sistem. Intrebarile nu au fost cu caracter general ci chiar maruntisuri, daca pot sa spun asa.Depinde insa ff mult de jobul pe care il vizezi..ca daca vizezi un post de jurist clar o sa dai un examen serios pe legislatie, cu chichite. Daca nu..nu cred ca e asa greu, adica la alte examene (angajari dar nu pe post de jurist) nu mi s-au parut chiar asa grele intrebarile.Cel putin din ce am vazut eu.
Mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellymer spune:

Draga Magda, incerc un raspuns(sper sa te ajute...) avand in vedere ca am fost la mai multe concursuri la diferite institutii. Ce pot sa-ti spun este ca toate au in comun o bibliografie destul de vasta, adica cel putin 10 acte normative, legi, ordonante, hg-uri maximul de legi la un concurs la care am fost eu fiind de 23.In conditiile in care sunt legi cu peste 300 de articole...iti dai seama ca e de studiat zdravan.
Bun....acuma, unde am fost eu testele au fost mixte, ca sa zic asa, adica atat grila cat si intrebari punctuale din legislatie.Si nu doar intrebari cu caracter general -dimpotriva-si, din pacate, au fost(nu o data) si intrebari "de baraj" care, desigur, nu faceau parte din tematica data.
N-as vrea sa te descurajez si nici nu-mi caut scuze sau ceva de genul asta dar, eu am fost extrem de dezamagita de felul in care s-au desfasurat aceste concursuri din toate punctele de vedere.Nu generalizez, spun doar din experienta mea.De asemenea, desi poate parea ciudat , in unele cazuri interviul a fost chiar mai dur( intrebari f grele , fara timp de gandire etc)decat examenul scris.
Scuze...am scris cam mult, daca mai ai alte intrebari iti raspund cu placere , atat cat stiu.Succes!

Mergi la inceput

Si mi-am mai adus aminte de o chestie ff importanta: sa confrunti bibliografia cu tematica. Eu am avut surpriza sa am in grila intrebari care nu se regaseau in tematica data dar care erau in bibliografie.Deci nu e suficient sa parcurgi strict tematica, punctual ci chiar trebuie sa parcurgi bibliografia data (mie mi s-a spus ca tematica e asa..cu titlu orientativ).
Daca mai vrei detalii poti sa imi scrii PM si daca e un domeniu la care ma pricep, pot sa iti dau idei legate de pe ce trebuie sa te axezi (ca ulterior am elaborat si eu grile, adica am fost si de cealalata parte a baricadei). Dar asta in ideea in care vorbim de acelasi domeniu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magda20 spune:

BUNA,

Sarbatori fericite! Paste Fericit!
Va multumesc fetelor pentru interesul acordat. M-am inscris deja la concurs pentru un post de expert debutant la CentrulNational de Formare Profesionala a Adultilor. Am inteles ca o sa fie 3 subiecte. Daca ma mai puteti ajuta cu alte informatii sau daca puteti sa-mi puneti vreo pila, nu ma supar si accept cu placere (glumeam).
Va pup

Mergi la inceput

Salut,
Sarbatori fericite!
Magda, eu iti doresc mult succes la concurs si sa ne spui si noua cum a fost.
As mai dori sa intreb(daca imi permiti, la subiectul tau)pe eunice 78 sau alte fete care stiu, daca sunt sanse anul acesta sa mai fie scoase posturi la stat, in conditiile in care prin acea ordonanta de urgenta din decembrie 2008 ele practic au fost blocate.
La noi in oras, incepand din ianuarie au fost doar 2 posturi vacante, dar si acelea pe perioada determinata si pentru gradul principal, cu 5 ani vechime.Ma intereseaza cele de debutant, pentru ca, din pacate, doar la acelea pot concura, neavand vechime in specialitatea studiilor.
Va multumesc pentru eventualele informatii de orice fel.

Mergi la inceput

Magda, mult succes!
Ellymer, greu de spus. In domeniul meu initial s-a spus ca se vor mai face angajari pentru ca e deficit f mare de personal, s-a anuntat public chiar, insa acum tac malc si mai mult decat atat am fost anuntati initial ca ne iau un procent important din venituri ceea ce ar fi fost crunt. Acum insa cica au amanat aceasta reducere salariala pana in iunie (banuim noi ca din cauza alegerilor). Iar la radio sant se spune ca sunt probleme mari cu lichiditatile pentru plata salariilor. Eu una nu mi-as pune mari baze in angajari la stat..cel putin nu acum..

Mergi la inceput

Eunice, mersi mult pentru raspuns.
Ma gandeam eu ca lucrurile nu stau prea grozav, dar am vrut sa aud o parere de la cineva din sistem, ca altfel se afla lucrurile din interior.Si aici s-a tot spus ca e deficit de personal , ca se vor face angajari si la ITM, de exemplu, chiar au mare nevoie de oameni dar.....cam atat, totul e la nivel teoretic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magda20 spune:

Buna fetele,
Revin cu informatii si cu vesti din pacate nefavorabile mie. Nu am reusit sa trec de proba scrisa datorita faptului ca nu am invatat sufiecient. Subiectele nu au fost grele insa erau mai de finete. Mie nu mi s-au parut foarte importante temele respective, motiv pentru care despre ele nu stiam decat cateva idei generale. Data viitoare o sa stiu mai binepentru ca o sa citesc mai mult .
Va pup

Mergi la inceput

Magda, imi pare rau ca n-a fost cu noroc...de data asta, stiu ce inseamna mai bine decat as vrea...ultima data cand am fost la un concurs(post de functionar public, clasa I) , am fost 19 pe un loc, am trecut de proba scrisa, am fost si la interviu dar....am picat cu 140 de puncte, pe locul II, ghinion, ce sa zic altceva. Si nu pot spune ca am mers nepregatita...
Si da....asa este, intotdeauna se dau subiecte in aparenta neimportante, dar cred ca tocmai pe asta mizeaza, prin urmare trebuie "citit" absolut tot, indiferent ca ti se pare important sau nu, am invatat asta din proprie experienta.
Ma gandesc ca in capitala sunt infinit mai multe posturi, asa ca probabil vei mai putea incerca, stii cum se spune "prima data e mai naspa...., aici, la noi....e dezastru...cel putin acum.
Eu iti doresc mult succes si , daca vrei, mai tine-ma la curent despre cum a fost.

Mergi la inceput

Magda, data viitoare va fi mai bine! Mult succes!

Baietzii mei

Mergi la inceput