PREGATIRI DE PASTI
Raspunsuri - Pagina 3

nasuc spune:
Fetelor, o intrebare: ce e "un plic Ole de ciocolata" e un fel de praf de budinca?
Iertati-mi ignoranta, dar nu stiu ce e si am gasit o reteta super, dar care are nevoie de
aces Ole.
Multumesc pentru raspunsuri!


alinam spune:
Nasuc, crem ole e mai mult ca o crema de tort decat o budinca, cauta in magazine o crema care se face cu lapte rece si mixerul, fara fierbere, are in compozitie amidon de aia se foloseste la unele prajituri (de ex:crem de la crem de aici de pe site) ca inlocuitor de faina.
Alina, mama de Vlad (25.09.2005)


Happiness_4_us spune:
In loc de branza dulce, pasca fara aluat se poate face si cu alt timp de branza?
Ma refer tot dulce gen Mascarpone, Philadelphia?
Multumesc.
Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!
Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!
Stelele care cad, nu pier! Stelele care cad, se duc pe un alt cer!Ramas bun, steluta iubita si scumpa, Emma!


nasuc spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alinam Nasuc, crem ole e mai mult ca o crema de tort decat o budinca, cauta in magazine o crema care se face cu lapte rece si mixerul, fara fierbere, are in compozitie amidon de aia se foloseste la unele prajituri (de ex:crem de la crem de aici de pe site) ca inlocuitor de faina. Alina, mama de Vlad (25.09.2005) |
Multumesc Alina. Exact crem à l acrem voiam si eu sa fac, dar eu n-am vazut pe aici as ceva.
Ma duc sa intrep la canadience, poate ma ajute ele cu un sfat.
Paste fericit si sa va iasa cele mai gustoase bucate de Sf. Pasti (si nu numai!)



osna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui NanaMotoc In loc de branza dulce, pasca fara aluat se poate face si cu alt timp de branza? Ma refer tot dulce gen Mascarpone, Philadelphia? Multumesc. ![]() |
eu am incercat cu quark, a iesit foarte buna.dar nu stiu daca tu gasesti.
mamica fluturasului Matei


nushulica spune:
manon cum faci pasca fara aluat?aia de zici ca-i buna rau? pui in tava doar umplutura aia cu branza sau e alta smecherie? merci


Poveste


manon spune:
am luat reteta de pe net si e asa (eu o fac anul acesta pentru a treia oara) : branza dulce (6-700 gr), zahar dupa gust (cam 12 linguri ajung ca mai pui si stafide care lasa dulceata, zahar vanilat...), evident, un pic de sare, smantana (cam 5-6 linguri), unt (eu pun o cutie de mascarpone de la napolact ca e foarte buna si e la jumatate de pret fata de cea italieneasca), un plic de budinca de vanilie de la dr. oetker (asta in loc de faina/amidon), stafide (pun cu pumnul cat ma lasa inima...dar sa nu exageram), zahar vanilat din belsug (cam 5 pliculete), coaja de lamaie si un praf de copt dizolvat in zeama de lamaie. esenta de rom nu mai pun pentru ca las stafidele la inmuiat in apa cu rom asa ca...)
amestec branza cu galbenusurile, vanilia, coaja de lamaie, crema mascarpone, smantana si praful de budinca. bat albusurile cu zaharul si le incorporez ca la chec, asa, mai delicat. praful de copt, stafidele...cuptorul e deja incalzit, ung o forma rotunda cu unt, neaparat unt (ca are prajitura un parfum aparte), tapetez cu putina faina, torn compozitia si...la cuptor cu dansa. ei...acu' i-acu' ca depinde de cuptorul fiecareia...al meu cam arde asa ca dupa vreo 10 minute pun o hartie deasupra si o ridic cand mi se pare mie ca pasca e coapta, ca sa se rumeneasca frumos deasupra. nu o scot calda, o las sa se raceasca in forma si e ok. oricum o rastorn cu grija, pe o perna, dar numai dupa ce s-a racit. daca nu-ti place ce iese ma anunti, vin si o iau si-ti aduc un cozonac.... spor la treaba. sarbatori frumoase !! paste fericit !!


LoraG76 spune:
Eu reteta asta de pasca fara aluat o fac: (dau copy-paste de unde am copiat-o si eu, de pe un alt site, nu sunt eu autoarea)
"800 gr branza de vaci
5 linguri faina
1 plic de praf budinca de vanilie nepreparata
o lingurita de praf de copt stins cu lamaie
200ml smantana grasa, 25% (cred ca a mea a avut doar 15%)
5 oua
12 linguri zahar
coaja de lamaie, zahar vanilat (cam 5 pliculete)
100 gr stafide (eu am pus 120g)
Cum se face:
Se amesteca: branza, zaharul, faina, zaharul vanilat, coaja de lamaie, praful de budinca (nepreparata), smantana, galbenusurile de ou, albusurile batute spuma si la sfarsit se adauga stafidele. Daca branza este mai moale puteti pune 2 plicuri de budinca."
Are cam multe E-uri de la budinca, dar cica poate fi inlocuita cu gris. Sau facem exceptie o data pe an si mancam si budinca...
Lora, mami de Iustina
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133766
(Niciodata sa nu spui niciodata!)


rory76 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui manon am luat reteta de pe net si e asa (eu o fac anul acesta pentru a treia oara) : branza dulce (6-700 gr), zahar dupa gust (cam 12 linguri ajung ca mai pui si stafide care lasa dulceata, zahar vanilat...), evident, un pic de sare, smantana (cam 5-6 linguri), unt (eu pun o cutie de mascarpone de la napolact ca e foarte buna si e la jumatate de pret fata de cea italieneasca), un plic de budinca de vanilie de la dr. oetker (asta in loc de faina/amidon), stafide (pun cu pumnul cat ma lasa inima...dar sa nu exageram), zahar vanilat din belsug (cam 5 pliculete), coaja de lamaie si un praf de copt dizolvat in zeama de lamaie. esenta de rom nu mai pun pentru ca las stafidele la inmuiat in apa cu rom asa ca...) amestec branza cu galbenusurile, vanilia, coaja de lamaie, crema mascarpone, smantana si praful de budinca. bat albusurile cu zaharul si le incorporez ca la chec, asa, mai delicat. praful de copt, stafidele...cuptorul e deja incalzit, ung o forma rotunda cu unt, neaparat unt (ca are prajitura un parfum aparte), tapetez cu putina faina, torn compozitia si...la cuptor cu dansa. ei...acu' i-acu' ca depinde de cuptorul fiecareia...al meu cam arde asa ca dupa vreo 10 minute pun o hartie deasupra si o ridic cand mi se pare mie ca pasca e coapta, ca sa se rumeneasca frumos deasupra. nu o scot calda, o las sa se raceasca in forma si e ok. oricum o rastorn cu grija, pe o perna, dar numai dupa ce s-a racit. daca nu-ti place ce iese ma anunti, vin si o iau si-ti aduc un cozonac... ![]()
|
Manon, dar cate oua pui?Ca zici pe acolo de galbenusuri, de albusuri, da' n-ai zis pe nicaieri cate...ah, poate raspunzi azi sa am si io timp sa fac minunatia asta...


"sky is the limit!"


simali spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui osna
eu am incercat cu quark, a iesit foarte buna.dar nu stiu daca tu gasesti. mamica fluturasului Matei va invit in bucataria mea |
Am gasit branza quark la Metro; de la firma Esquisa. Este langa Macarpone. Eu o folosesc la Chescake.
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
