Cozonacei de noiembrie-decembrie2008 (40)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns malinas spune:

sunt obosita, sunt suparata, n-am chef de nimic.

Care-si face mila si de mine sa-mi recomande o menajera, femeie care face curat, sau cum s-o mai numi.Pls, pls, pls.Aia de a fost ieri, de am zis ca a trebuit sa sterg praful eu dupa ea, ca sa nu zica sotu' ca i-am dat banii de pomana, nu a catadicsit sa ridice carutul sau papucii de pe hol cand a dat cu aspiratorul si a sters pe jos (asta am vazut azi dimineata cand am iesit afara).Pe cuvant ca nu sunt carcotasa, vreau un aspirator si-un sters de praf dar cu simtul raspunderii, nu fleosc-fleosc si gata. Tanti a fost mai preocupata, cand a ajuns, sa se intereseze unde se poate fuma decat ce ar trebui sa faca.Ar fi trebuit sa o trimit de atunci acasa, dar venise cu recomandari si am zis ca merita sa incerc.Ma bucuram ca zicea, cine mi-a recomandat-o, ca pot s-o las sa faca curat si sa plec linistita afara, ca nu pune mana sa ia nimic.Este drept, nu pune mana, inca, nici sa faca nimic.A dat un pic deasupra, ca pisica.Deci...pls, pls, pls...vreau si eu o data pe saptamana, o data la 10 zile, o femeie care sa vina sa-mi faca curat.Eu nu snt capabila sa ma organizez astfel incat sa fac si lucrul asta.Le admir pe toate cele care reusesc sa faca treaba asta, dar eu, cum zicea si spiridusul, nu stiu cum sa fac.

De cand ii dau lui david papa s-a terminat cu tot timpul meu.De cand ma rezesc (pe la 8) si pana la 11.30 fac de mancare, spal aparatele insirate, hranesc copilul, il schimb, spal, mai bag o masina de rufe la spalat si mai fac, eventual, o paine, etc.De pe la 11.30 ne jucam un picutz si dormim un picutz - maxim 30 de minute- sau daca vremea e buna iesim afara.Apoi, de la 13, ma apuc sa-i fac piureul pt masa de pranz.Legumele le aburesc dimineata si la 13 doar le dau prin strecuratoare (le pasez).La 13.30 ii dau sa pape si ne ducem afara unde stam cel putin pana la 16.30 cel pult pana la 18.30. Deci...s-a dus ziua.Eu, de multe ori, apuc sa mananc pana la 18.30-19, o banana, o gura de mar, o lingura de miere cu nuca si resturile din piurel lui de legume.Cand ies afara imi mai cumpar o ciocolatica, o eugenie, un covrig si le rod in timp ce il plimb.Seara, de cele mai multe ori, cand vine sotul acasa, mancam o salata mare si uite asa se duce ziua mea.Dupa ce spal si culc copchilul ii calc sotului camasa, ma deratizez si ma culc.Deci, sa-mi spuneti mie unde gresesc, ca eu nu ma prind.Cum sa fac sa am timp si de mancare si de curatenie?Cred ca dorm cam mult.

Gata, m-am plans destul...dar sper sa sariti cu idei si recomandari de menajere...din Bucuresti, normal.

monicus, azi m-am limbat pe la 15.30 pe aleea cu castani.F frunos.Nu te-am zarit.Din pacate am plecat ca boul de acasa, si anume cu telefonul descarcat, deci nu am putut sa te sun.Poate data viitoare.

spiridusule, ce mai faci?ce face cristian, dar alex?Am citit ca ati fost la salina, e foarte frunos, dar cred ca a fost tare oositor.

ma duc sa ma culc ca s-a dat stingerea.

PS. Am constatat ca scriu cu tot mai multe greseli.Fie imi scapa cate o litera, fie o virgula in minus, fie ...voiam doar sa-mi cer scuze, ca nu-s capabila sa recitesc ce-am scris si sa corectez, dar intelegeti voi.

Va pup si va doresc o noapte linistita si 8-9-10 ore de somn.

Un gand bun pt Ginye si Stefanut .

_
"You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt
You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand

Alina, mama de bebe David (10 noiembrie 2008)
poze

povestea, povestilor: de la fasolica la soricutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

malinas, nu zic cu nici un pic de rautate sau ironie insa nu ai cum sa nu ai timp numai cu un bebe asa mic in grija. eu cand patesc asa ma gandesc la cei de la cresa fetelor care au 10 copii in medie in casa si fac si de mancare si curat.
si ce mai fac eu e sa imi pun taskurile pe ziua respectiva pe lista si sa le tai usor usor. iar curatenia nu am facut-o niciodata calup caci e demoralizator sa speli/cureti 5 ore in sir ci am impartit-o pe bucati pe zile.

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo5979 spune:

Malinas, si eu cum zice Alra, pe bucati mama ca nu dau turcii! Si inca eu stau la garsoniera si am un singur copil, nu stiu ce or face mamele cu 2-3-4 camere si doi copii, dintre care unul le "aranjeaza" la loc dupa ce termini
Intr-o zi fac baia, alta bucataria, alta dezghet frigiderul si spal ... etc...cam asa sta treaba. Eu doar asa ma descurc, in conditiile in care dl.Damian nu binevoieste sa ma lase sa ajung pana la baie pentru treaba mare. Am ajuns asa de constipata, mai rau ca in sarcina

Leeloo
Lacra a lui Damian (13 octombrie 2008)

http://community.webshots.com/album/570749187xRZWvi?start=0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malinas spune:

alra, leeloo, pe bucati incerc si eu sa fac, nu toata casa o data, ca nu am cum, dar...nu-mi iese niciodata.Am zis din start ca nu stiu cum se descurca alta lume, ca mie nu-mi iese. Ba da, mint, as putea sa fac toate astea in detrimentul statului afara cu David, al jucatului, facutului zilnic de mancare pt el.Si atunci prefer sa angajez pe cineva care sa-mi faca curat.Si cam de o luna am mereu in derulare cate un proiect si parca nu as vrea sa renunt la asta, nu imi ocupa mult timp, dar seara cand vine sotul si sta cu David si cand as putea sa mai trebaluiesc prin casa, de regula, lucrez.

Amalia, tu pe unde te plimbi?Stiu sigur ca ai mai scris pe undeva...dar nu mai tin minte.

Un gand bun pt Ginye si Stefanut .

_
"You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt
You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand

Alina, mama de bebe David (10 noiembrie 2008)
poze

povestea, povestilor: de la fasolica la soricutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anes spune:

malinas, eu empatizez puternic cu tine, pt. ca mie copchilu` imi ocupa TOT timpul. Am si o femeie care vine zilnic la curatenie, mai face si ceva de mancare daca ii spun, mai sta si cu bb daca tre` sa merg la wc , sau tre` sa mai pun o masina de rufe. Nu ma plang, nuuu, dar daca nu as avea ajutor, as fi surmenata. Din fericire reusesc sa dorm noaptea (sunt rea de somn).
Cand Remus este treaz, trebuie sa stau NUMAI cu el, nu sta singur deloc. Cu femeia nu il las decat daca sunt in casa, in rest, daca am de plecat vine mama.

Din pacate, este f. greu sa gasesti o femeie "ca lumea" acum. A mea mi-a spart pana acum doua obiecte cu valoare sentimentala, mi-a aruncat nuca de cocos la gunoi ca nu stia ce e aia, mi-a patat perdeaua cu clor, mi-a botzit perdeaua cu fierul de calcat prea fierbinte, s-a urcat cu picioarele pe blatul de la bucatarie, a sters colacul de la wc cu buretele cu care a sters interiorul lui , imi consuma un sul de servete de bucatarie de hartie, la doua zile (ca sterge pe jos cu ele), taia cartifii felii dupa ce ii curatza apoi ii spala, si mai sunt exemple . Dar inca mai sper ca "se da la brazda" .

alra, am mai spus...cu doi copii mi se pare de-a dreptul imposibil! De aceea va apreciez mult pe cele care mai aveti copii si niciun ajutor, sau trebuie sa mergeti si la serviciu.
Mama mea este exemplu in sensul asta, pt. ca intre mine si sora mea este diferenta de fix un an. Dupa patru luni, a trebuit sa mearga la serviciu (este profesor) ca pe vremea aceea asa era.

Eu nu pot sa zic decat ca huzuresc, nu ma plang, mai ales ca am si un copil sanatos si care sta bine cu somnul si papica.

http://community.webshots.com/user/anes74

Mami de Remus , o minune!(10.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wndyctygirl spune:

nah ca azi chiar am timp de stat la taclale...ca tot nu v-am aburit de multisor...multam fain de primire...moah moah moah in toTE PARTILE...tzuc cu drag!
da' am uitat sa scriu cu culori...las' ca imi reamintesc io...
Tanti Alra, ia mai lectureaza tu mesajul meu sugubatz,si vei intelege panica mea ancestrala...ziceam ca m-am intors la munca la o luna dupa ce-am adus-o pe anna pe lume(adica la jumatatea lui decembrie..si de fapt, dadeam meditatii pe skype la 2 zile dupa ce-am nascut daca vrei sa stii cat de eroina sunt), muncesc full-time, anna e acasa cu nannny draga mea 10 ore pe zi, barbatu' pe drumuri, si io cu sapa obamica...iar io ajung la 8 seara franta si incep laundry, mancare, curatenie and such...si culc copila care nu adoarme decat cu mine si decat dupa 11...asa ca zau nu stiu cum faceti voi cu mai multi copii , nene...ca io mai am putin si caut funii( dibuiti voi pentru ce) caci peretii i-am terminat de bushit cu capatana mea valoroasa..

Mirtha, what's up cu husbandelul tau???

Amalia baby, merci de primire...esti o dulce , dulce dulce...
Referitor la cocotzat progeniturile in fund, io o tin in scoica...nu aia de masina, ca nu mai intra demult in ea, dar una asemanatoare...daca-as lasa-o de caputzul ei, fata ar si merge, zau, atat e de batoasa, dar m-a averitzat doctoritza sa nu o tin prea mult in funduletzus ca-i periclitez coloana vertebrala...

38+ cu

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cameliam
Si apropos de statul in fundic, ce ma sfatuiti sa fac, sa ma joc cu ea asa in carucior cu ridicatul in fundic tinuta de manute, sau mai bine nu, ca e prea mica inca (peste 2 zile face 5 luni) si sa nu avem probleme cu coloana?

Exercitiul asta este foarte ok. Il tii ridicat 1-2 min, apoi il lasi pe spate si tot asa. Ii intareste musculatura spatelui, gatului si manutelor.

wndy, bine ai revenit!! Mai baga cate un ochi pe la noi (mai des nu o data la juma` de an) ! Bine ca sunteti ok amandoua!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo5979 spune:

"Din pacate, este f. greu sa gasesti o femeie "ca lumea" acum. A mea mi-a spart pana acum doua obiecte cu valoare sentimentala, mi-a aruncat nuca de cocos la gunoi ca nu stia ce e aia, mi-a patat perdeaua cu clor, mi-a botzit perdeaua cu fierul de calcat prea fierbinte, s-a urcat cu picioarele pe blatul de la bucatarie, a sters colacul de la wc cu buretele cu care a sters interiorul lui , imi consuma un sul de servete de bucatarie de hartie, la doua zile (ca sterge pe jos cu ele), taia cartifii felii dupa ce ii curatza apoi ii spala, si mai sunt exemple . Dar inca mai sper ca "se da la brazda" .

Aoleu Anes mama...mai bine lipsa, eu nu am nervi de asa ceva, este clar ca remedieri nu se prea poate din moment ce face asa ceva! Mi-e peste puteri sa pricep unele chestii pe care le face ea...de aia zic, imi scapa pur si simplu uzului ratiunii.

Leeloo
Lacra a lui Damian (13 octombrie 2008)

http://community.webshots.com/album/570749187xRZWvi?start=0

Mergi la inceput

leloo, si mie imi scapa, pe bune! - uzul ratiunii. A insistat mama sa o mai tin ca ii mai arata ea ce si cum, ca nu gasesc alta si am nevoie de ajutor. Incet-incet invata (desi are 52 de ani) .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wndyctygirl spune:

Anes, Malinas si io simpatizez cu situatiunea voastra...nasol fara sprijin si ihi, mare dreptate aveti, tot ce facem in plus in casa e in detrimentul quality time-ului cu bebeul...
Anes, hai ca detin un ranjet controlat pe fatzau..cum puii mei n-a stiut ce-i aia nuca de cocos???cum o cheama mai stie? Unde gasiti nene bleambele astea???Mai bine angajati chinezoaice, c-am inteles ca emigreaza multe in romania...cel putin asa exista o scuza...

38+ cu

Mergi la inceput