Tic nervos sau ceva mai grav?

Tic nervos sau ceva mai grav? | Autor: anangel_lexi

Link direct la acest mesaj

Fetita mea de 2 ani si 6 luni obisnuieste ca, atunci cand ii e somn si uneori chiar si in timpul somnului sa-si rasuceasca parul pe degetel. Uneori i se incalceste parul, trage mai tare si ramane cu par in manuta, dar nu reactioneaza in niciunfel, parca nu ar simti nimic. Am observat ca acest gest il face si daca o cert pentru vreo nazbatie si se supara (ca nu se supara intotdeauna cand o cert). Dupa o discutie cu o prietena, aceasta mi-a spus ca ar putea fi o problema mai grava decat doar un tic, asa a citit si ea pe undeva dar nu-si mai amintea amanunte. Imi poate spune cineva ceva? E grav? Chiar imi fac griji, pana acum il consideram doar un tic de care as fi incercat s-o dezvat la un moment dat.

de www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
EMMA INVINGE cancerul!
Putere si iubire pentru pretioasa Emma!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Da, o problema mai grava, ii place sa faca asta . Doamne fereste ! ce problema ar putea fi?

Incearca cand adoarme sa ii dai sa tina ceva in manute, poate o jucarie de plus si in mod sigur va uita de asta.

am fetita de 9 ani!

si :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Eu am facut toata copilaria asa si din cind in cind mai fac si acum, daca nu mi-e mila ca-mi stric freza. Nu stiu daca e grav, dar nu pare :) Si baietelul meu face asa, dar in parul meu, al lui e prea scurt. Cred ca e o chestie linistitoare, nu stiu cui i-o fi venit ideea ca e o problema grava.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lilith spune:

Si eu mi-am rasucit parul la culcare cand eram de varsta fetitei tale. Nu imi aduc aminte ca parintii mei sa fi incercat sa ma dezvete; pur si simplu m-am oprit singura la o anumita varsta (pe la vreo cinci ani cred). Din discutiile ulterioare cu parintii, am aflat ca ei considerau ca unii copii adorm cu jucaria sau paturica preferata, iar eu cu buclele. Ei erau multumiti ca nu imi sug degetul .

Daca chiar te ingrijoreaza obiceiul ei, poti sa ii oferi sa doarma cu un ursulet sau alta jucarie, ca sa ii tina degetelele ocupate. Nu stiu daca o sa mearga, pentru ca nu am copii si nici experienta in psihologie.

Am vrut doar sa iti dau un exemplu in care obiceiul asta nu a semnalat nimic grav. Adica in ziua de azi nu am nici un tic nervos legat de smulsul parului (si nici de alta natura).

Multa sanatate fetitei si sper sa fie un obicei trecator, cum a fost in cazul meu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Eu si acum dorm cu mana in parul sotului Stai linistita ca nu are fata nici o problema

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Off topic- Anangel, ce le-as mai face eu prietenelor astora care te baga in sperieti presupunand nu stiu ce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Si fi-miu a facut asa de cand era mic si face si acum, la 7 ani. Deasemenea si eu sunt ingrijorata ca nu se opreste, zice ca face asa pt ca ii place. Dar ma linistiti cele care spuneti ca faceati si voi cand erati mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Mesaj de la o prietena care va citeste:

"Chiar daca pare un simplu joc, poate deveni foarte serios. Se numeste Trichotillomania, si dincolo de consecintele estetice tradeaza o tulburare importanta.
.... nu te-as bate la cap cu asta, dar este, din pacate, foarte serios. Am suferit de asta, nu s-a prins nimeni la vreme (pe principiul raspunsurilor de la subiect, se joaca, trece...) si a trebuit sa ma tratez la maturitate, psihiatru plus psiholog, deci nu-i de gluma."

Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Citat:
citat din mesajul lui anangel_lexi

Fetita mea de 2 ani si 6 luni obisnuieste ca, atunci cand ii e somn si uneori chiar si in timpul somnului sa-si rasuceasca parul pe degetel. Uneori i se incalceste parul, trage mai tare si ramane cu par in manuta, dar nu reactioneaza in niciunfel, parca nu ar simti nimic. Am observat ca acest gest il face si daca o cert pentru vreo nazbatie si se supara (ca nu se supara intotdeauna cand o cert). Dupa o discutie cu o prietena, aceasta mi-a spus ca ar putea fi o problema mai grava decat doar un tic, asa a citit si ea pe undeva dar nu-si mai amintea amanunte. Imi poate spune cineva ceva? E grav? Chiar imi fac griji, pana acum il consideram doar un tic de care as fi incercat s-o dezvat la un moment dat.

Eu cred ca ar fi fost mai rau daca si-ar fi tinut degetelul in gurita. Dar, pt linistea ta, intreaba pediatra sau psihologul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Am citit despre Trichotillomania, dar zic ca persoanele respective isi smulg parul si raman cu parti din scalp neacoperite. Fi-miu nu il smulge, doar isi trece mainile prin par. Oricum e un tic care cred ca e generat de anxietate si sunt putin ingrijorata. Totusi vad ca sunt persoane care au facut asta cand erau mici si au trecut peste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Uff, nu stiu ce sa mai zic. O sa ma mai documentez. Maria nu-si smulge parul propriu-zis, in niciun caz nu se vad parti din scalp si nici parul din gene sau sprancene nu si-l smulge. Totusi uneori ramane cu fire de par pe degetel.
Va multumesc mult tuturor pentru raspunsuri!

de www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
EMMA INVINGE cancerul!
Putere si iubire pentru pretioasa Emma!

Mergi la inceput