Cozonacei de noiembrie-decembrie2008 (39)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Sanatate Mav ! O floricica de la Eva pentru intepatura si un pupic dulce sa ii mai treaca durerea.
Nu ma pricep de loc la partea cu aerosolii. Sunt convinsa ca aparatul nu e foarte dificil de folosit.
Probabil farmacistele ar putea sa iti arate cumva , sumar modul de folosire. Ce substante urmeaza sa folositi in aparat ?
Imi pare rau ca s-a procopsit cu laringita dar e bine ca amnadaoua pediatrle independent una de cealalta au pus acelasi diagnostic si macar acum mergi cumva clar pe un diagnostic si pe un tratament. Asta cam se "dobindeste"?

Acum cu scaunul si ne-iesitul la noi a functionat si apa chioara dar nu in mod constant. Poate cine stie si la voi. A mers insa si para mixata(apropos am gasit la Selgros o razatoare din plastic tare , cu format lunguietz dina acela de care aveau mamicile nostre dar mai mare, super buna, in santuri se aduna si zeama si pulpa , am dat de voie rapid o para ).A mai mers fosrte bine si pepenele galben - daca te incumeti.Laxativ este si spanacul , poti pune in legumele facute crema dupa ce l-ai oparit si fiert bine. Eu am luat si am pus la frigider. Partea cu opareala am retinut-o de la mama. La fel si prazul are efect laxativ - din asta am folosit la supa necesara pt. mixtura de legume. Daca te incumeti si mergi pe principiul ca banana de fapt regularizeaza tranzitul si are efect in dublu sens poti incerca si asta. Eva , am mai spus-o , 1 scaun la 5-6 zile. Am facut nanana oparita si a avut constant 2 -3 scaune pe zi .Am papat si banana cruda si nu a avut efectul temut de constipare.

Cu iaurtul de la Nestle sa iti spun sincer asa am vazut pe cutie. Dar se prea poate sa fi vazut ce au vrut ochii mei si nu ce scria pe actibild. Acum am luat de la Humana.
Teoretic iaurtul poate fi introdus in aliemntatie de la 5 luni - si dupa virsta asta l-am si introdus. Pediatra nu a avut o retinere in a-l recoamanda.
Totusi Alra zicea ceva despre o proteina care ar trebui sa lipseasca iar tu zici despre zaharuri si concentratia lor . Zaharurile sunt greu de metabolizat si pot genera probleme la capitolul insulina. Deci mai bine dispare din peisaj. Opiniile voastre sunt ceva mai protectioniste decat schemele de dive unde se recoamanda iaurtul si nu strica sa fiu precauta.

Cert este ca de marti am icnercat sa ii dau brinza lactica. Nu o prea agreeaza.

Biscuiti fara gluten gasesti aici : www.fara-gluten.ro

Noi folosim Cicibebe , sunt recoamadati de la 4 luni(scrie pe verso in dunga pachetului) dar au gluten. Oricum daca era sa fie intoleranta la gluten reactiona pina acum.

revin. Merg sa dau tzsss...

am scris mesajul in n-tz etape.

Citat:
citat din mesajul lui mav

neatza!
iar scriu pe fuga...
anto a facut laringita, ieri a avut parte de prima injectie din viata lui (exceptand vaccinarile).... i-am facut dexametazona. doua pediatre ne-au pus acelasi diagnostic si ne-au prescris acelasi tratament, fara sa stie una de alta... (am fost la cabinet la prima si apoi la urgenta, pt tratament si acolo ne-a vazut cea de-a doua dr, pe care o cunosteam, f draguta).
trebuie sa cumparam aparat pt aerosoli (sa evitam internarea in spital)... util pt ambii copii si al mai mare e racit...
daca aveti experienta la partea cu aerosolii, va rog sa-mi dati si mie niste sugestii!
inutil sa mai deschid discutia despre dr de fam. care cu o zi inainte ii prescrisese lui anto antibiotic.... total aiurea, caci ambele pediatre au recunoscut ca e o forma virala si in niciun caz nu e nevoie de antib... bine ca anto are o mami cu cap!

mirtha, ma tot gandesc la iaurtul si biscuitii pe care-i dai tu fetei.... bebe yogo este sigur pt 8+ luni, iar biscuiti fara gluten.... pt perioada 4-6luni... nu am vazut in magazin...?!

laura, la voi mergea cu pere williams? ca eu nu stiu ce sa-i mai fac lui anto, e constipat rau.... si nu s-a 'dres' nici cu piersica, nici cu suc de portocale, nici cu supa de dovlecel, nici cu sirop lass baby (care contine sirop de pere si smochine), nici cu... pere williams.... dr ne-a recomandat acum lactogen-- e un lapte praf cu fibre... dar anto primeste cel mult un biberon cu formula pe zi.... si nush cat l-or ajuta doua-trei masuri de lactogen....??? sa vedem....

....oooooffffffff.... plange asa ragusiiiiit.... imi vine sa ma dau cu capul de perete, la propriu!

Mami de baieti nazdravani: Sebi(4 feb 2004) si Antonio(27 oct 2008)

www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!

Alina mama de Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn(17.10.2008)
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

corina m-am tinut sa iti raspund din lipsa de timp

eu cred ca copiii sunt diferiti ca nevoi la mancare si cred ca fata ta e mare mancacioasa - cum era si laura mea. laura de unde de la 2 luni a dormit toata noaptea a inceput pe la 4 luni sa se scoale si la 2.30 si la 5.30 si a tinut-o asta o luna pana am schimbat laptele praf la lapte nr 2.

asa ca parerea mea personala de aia mica a ta e ca laptele tau exclusiv nu mai ii e suficient caloric, cum zicea si mirtha. in sensul ca vrea si altceva pe langa nu in sensu ca laptele tau e bun de chiuveta cred ca e pur si simplu o faza normala in dezvoltarea ei si cred ca gresesti ca vrei sa o incadrezi in carti si principii.
relativ la cerealele care pufoseaza io am mai zis ca nimica nu pufoseaza atata timp cat nu e in exces si cat in principiu nu sare necesarul de calorii pe zi. si zau ca nu sunt de acord cu faptul ca de multe ori din dorinta de a face cat mai bine parintii dau copiilor alimente de "dieta" ca aia ingrasa, ailalta nu e buna samd. de exemplu grasimea nu numai ca e buna, e foarte necesara la copii mici!
da google la food pyramide si ai sa vezi ca painea si produsele de panificatie sunt pe primul loc in consumul zilnic.

gata pauza de pranz

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

mav, ai PM

orice faci cu aerosolii aia sa nu ii pui masca etans pe fata, sa lasi 2cm intre masca si fata lui. e la fel de eficient si astia micii cica au instinct sa isi smulga ce au pe fata si fac urat. asa mi-a zis un pediatru acuma cand cu nicole si am incercat asa si functioneaza de minune. eu o tin in poala in poponeata, cu fata spre tv ii tin capsoru usor cu o mana si cu aialta ii tin masca in dreptul fetei.

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramiron spune:

Mamiseli, la noi baia nu face parte din programul de seara musai, asa ne-am obisnuit, cu baita la 2-3 zile, fara stres si fara ora fixa....daca s-a nimerit aseara sa ramanem pana mai tarziu afara (am fost la bunici), am lasat balta baia ca nu mai aveam chef, plus ca se facuse cam tarziu si se juca asa de frumos cu sora-sa incat am amanat-o pe astazi. La noi baia este pur si simplu pentru a o spala sau a se balaci cu sora-sa (cand se nimeresc impreuna la baie).
La Rebeca i-am facut baie zilnic pana la 3 luni, aprox la aceeasi ora, insa pielea ei a avut de suferit....bubite, uscaciune.
Pe Cati o spal rar, n-o dau cu absolut nici o crema sau ulei dupa baie si are o piele superba, moale si catifelata.

Citat:
citat din mesajul lui mamiseli_11

Tot citesc la voi ca seara daca nu se mai trezeste bebe, nu-i mai faceti baie. De ce??? Baia nu face parte din programul de seara? Eu consider ca daca sar o seara, zapacesc copilul. Baia la noi e punct fix ca sa zic asa, in activitatile zilei. Apr. la aceeasi ora si facut baie indiferent daca doarme sau nu. O trezesc usurel cam cu 10 min inainte, o iubesc, o alint usor ca sa nu fie bosumflata, o dezbrac sa fie treaza de-a binelea apoi balaceala de voie. Dupa baie o imbrac rapid, mananca si somn de voie pana la 3-4 dimineata (de la 8.30 seara). Am reusit somnul asta numai cu baie fixa la aceeasi ora. Vorba Alrei si a altor mamici la bb2, copiilor le place rutina si incerc sa o mentin. Stiu ca e la moda cu baie de 2 ori pe saptamana dar cred ca am trecut de perioada cand era bebe prea mic si se usca pielica lor de la apa.

Mihaela de Miruna Cosmina (13.11.2008)

Pozele mele

Mirunica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

va multumesc pt raspunsuri
noi acum suntem in gradina si papam. e la partea in care ii 'canta' lu tzitzi ca-i da laptic bun

==========
Corina
Mamica de Arianna Maria
Albumul meu
POZE CU PRINTESA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darling_ spune:

Mamiseli – nu il mai trezesc pt baita pt ca am facut odata greseala asta. A plans de mi se rupea sufletul. M-am miscat intr-o viteza de curgeau apele pe mine, masajul nu am putut sa i-l mai fac pt ca era prea stresat, incordat, plangea... L-am culcat curat, dar....nefericit clar. Mai bine il las asa daca nu se trezeste. Oricum nu se intampla atat de des ca sa uite de rutina zilnica.
Amalia - sa-ti fie de bine. Foate bine iti sta. Si eu voi face o schimbare totala cam in 2 saptamani. De abia astept.
Despre premergator – si eu sunt pentru la momentul potrivit.
Anes ce Remusica cumintel ai....Nota 10 la diversificare.
Amalia, Malinas, Micky-ea
Mav pup bb Anto sa se faca bine, e norocos ca are mamica atat de prevazatoare.
Fluturasha – am cumparat si noi jucarii de dentitie dar tot manutele sunt cele mai gustoase. Si mai nou si picioarele. Ma gandesc ca inca nu a ajuns la stadiul in care sa aiba nevoie de jucariile alea, dar va ajunge, nu-mi fac griji.

Raportam o noapte asemanatoare cu precedenta. Adica treziri la 2, 4, 5 samd... La fel ca ieri noapte l-am mangaiat si a adormit la loc fara sa dea semne de foame. La 5.20 i-am dat laptic, ii era clar foame. S-a mai trezit la 9. Zici ca a baut cafea, e atat de vioi si nu vrea sa doarma deloc acum desi se vede ca ii este somn. Cred ca-l pun in carut si iesim la plimbare, afara va adormi sigur.
Vroiam sa ma laud ca am slabit si ma simt excelent de cand urmez principiile dietei Montignac.

Adriana mamica de Eduard (09.12.2008)
http://family.webshots.com/photo/2360933530103785880PQnqUK

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Mav, multa sanatate lu bebe Antonio!
Bertha, si eu am zis ca o sa ii dau noaptea de cate ori cere, dar la noi incepuse sa nu mai pape ziua si nu a luat 2sapt DELOC in greutate. Atunic am incercat programul, dar daca nu functioneaza, asta e . Nu insist. Si cred ca nu-i mai e suficient laptele meu pt ca pana acum nu accepta bibe. Acum dupa ce suge, desi eu mai amlapte in san, tipa la tzitzi, se enrveaza si accepta bibe fff usor. Faptul ca aseara a adormit fara sa se mai enerveze cu tzitzi, ma face sa cred ca procedez bine. Precizez ca s-a trezit la fel de des ca in ultimul timp, a papat tzitzi fericita si a adormit fara circ, asa cum facea si inainte cand ii dadeam noaptea la cerere. Nu ii voi da inca o masa doar de cereale. II dau maxim 60 ml de cereale si apoi bibe si la final tzitzi.

==========
Corina
Mamica de Arianna Maria
Albumul meu
POZE CU PRINTESA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Oceanborn pup dulce pofticiosul mic! Ce bine ca a gasit doctorul o solutie pentru regurgitat! Uf, sa-l lase si colicii aia in pace sa se odihneasca.
Multumesc pentru aprecieri, esti o draguta!

Citat:
citat din mesajul lui oceanborn
am uitat sa va zic, Thomas e decalotat, nu eram sigura dar mi-a confirmat dr cand am fost la control, , noi nu am avut probleme cu asta

Pt tabel am si eu o veste buna am ajuns la 62 kg, si mici mdificari dar le voi scrie lunea viitoare cand se modifica datele, acolo unde e cazul

sa va zic despre noi... colici la greu noaptea...
regurgita foarte mult asa ca am fost la dr... ne-a dat sa facem analize la urina si sapt viit s-ar putea sa mai facem un eco la abdomenul superior...am facut deja unul de-odata cu eco sold rinichi etc, toate pareau in regula... pana una alta ne-a dat dr de luat o chestie gelatinoasa inainte de masa care sa opreasca regurgitatul,...ii dau cate o lingurita aproape inainte de fiecare masa si nu mai regurgiteaza...la noi cantit erau destul de mari iar in ultim 2 sapt nu luase deloc in greutate...
cand vede lingurita e atat de bucuros ca nu mai stie ce sa faca...da din maini picioare, tipa...trage lingurita cu amandoua mainile...

in plus , noi nu mai putem manca de fata cu el pt ca ne face sa ne stea mancarea in gat asa se uita ...din cate scrieti voi el e pregatit de cam multisor de dive....psihic, ma refer....ca altfel mai are de asteptat putin...noua dr ne-a recomandat inceperea dive in jur de 5 luni ..si mie mi se pare cel mai bine asa....asa ca mai are de inghitit in sec vreo luna

Gata ca m-am lungit... va doresc o zi frumoasa!!!!!!!

mami de Thomas

poze

Ami, mamica lui David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1
si Luca Gabriel (31 octombrie 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Mav multa sanatate lui Antonio! Ce bine ai ai fost inspirata cu doctorele! Sa auzim numai de bine!

Citat:
citat din mesajul lui mav

neatza!
iar scriu pe fuga...
anto a facut laringita, ieri a avut parte de prima injectie din viata lui (exceptand vaccinarile).... i-am facut dexametazona. doua pediatre ne-au pus acelasi diagnostic si ne-au prescris acelasi tratament, fara sa stie una de alta... (am fost la cabinet la prima si apoi la urgenta, pt tratament si acolo ne-a vazut cea de-a doua dr, pe care o cunosteam, f draguta).
trebuie sa cumparam aparat pt aerosoli (sa evitam internarea in spital)... util pt ambii copii si al mai mare e racit...
daca aveti experienta la partea cu aerosolii, va rog sa-mi dati si mie niste sugestii!
inutil sa mai deschid discutia despre dr de fam. care cu o zi inainte ii prescrisese lui anto antibiotic.... total aiurea, caci ambele pediatre au recunoscut ca e o forma virala si in niciun caz nu e nevoie de antib... bine ca anto are o mami cu cap!

alra, si noi am avut antemergator ca al vostru. sebi l-a iubit f mult... probabil ca vom avea premergator la anto, dar dupa 7-8-9 luni incolo, in functie de evolutia lui... sunt de acord cu ce a scris amalia despre subiect.

mirtha, ma tot gandesc la iaurtul si biscuitii pe care-i dai tu fetei.... bebe yogo este sigur pt 8+ luni, iar biscuiti fara gluten.... pt perioada 4-6luni... nu am vazut in magazin...?!

laura, la voi mergea cu pere williams? ca eu nu stiu ce sa-i mai fac lui anto, e constipat rau.... si nu s-a 'dres' nici cu piersica, nici cu suc de portocale, nici cu supa de dovlecel, nici cu sirop lass baby (care contine sirop de pere si smochine), nici cu... pere williams.... dr ne-a recomandat acum lactogen-- e un lapte praf cu fibre... dar anto primeste cel mult un biberon cu formula pe zi.... si nush cat l-or ajuta doua-trei masuri de lactogen....??? sa vedem....

....oooooffffffff.... plange asa ragusiiiiit.... imi vine sa ma dau cu capul de perete, la propriu!

Mami de baieti nazdravani: Sebi(4 feb 2004) si Antonio(27 oct 2008)

www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!

poze

Ami, mamica lui David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1
si Luca Gabriel (31 octombrie 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spiridusul spune:

mav io si alra suntem mama lu' aerosolu
poti sa ma suni fara pb daca ai intrebari
aparat io am omron, diana avea laicA... bune amandoua

si azi am un gand bun pentru Ginye

Mary,o mamica de ian feb 2007,are nevoie de noi

Mergi la inceput