Nu mai pot!!
Raspunsuri - Pagina 2
servetel spune:
Cea ce imi cereti imi este greu sa accept, imi este rusine findca nu am mai facut asa ceva.
Am sa dau datele mele uneia dintre fete daca doriti le puteti lua de la ea, de exemplu lui Eleni.
Cred ca este cel mai greu lucru care l-am facut in viata mea, va pup.
bebestrumfitza spune:
(..scuze, am trimis mesajul anterior incomplet)
Vreau sa spun, servetel, ca o sa incerc si eu sa contribui, cu cate ceva, pt fetita ta. O sa iau datele tale de la Eleni, sa vedem cum facem. Aici, pe DC este o comunitate minunata, si sunt sigura ca o sa gasesti un sprijin real in noi.
In ce priveste sanatatea fetitei,este foarte important sa stabilesti daca are epilepsie/sau altceva.
Spune-mi , te rog, tu esti in concediu ingrijire copil?
Stiu un centru medical privat aici, in Bucuresti, unde cei care platesc asigurarile de sanatate pot veni cu o simpla trimitere de la medicul de familie si au consultatii/analize gratuit.Nu stiu daca tu /sotul va platiti asig.medicale.
Si daca nu, ma pot interesa cat costa consultatiile, si poate te ajut eu sa mergi la dr. cu copilul.
Daca imi dai ceva mai multe detalii legate de fetita, si daca poti sa faci un drum pana in Bucuresti, poate reusim sa faci in asa fel incat sa fie pus un diagnostic corect fetitei.
filofteia spune:
Am sa fiu un pic mai dura, dar soacra are dreptate sa nu vanda apartamentul.
De aici
| Citat: |
| Rate la banca avem vreo trei, una cand am luat aragazul si frigiderul, sotul a vrut cu tot dinadinsul sa isi i-a calculator mai ales ca ii trebuia la servici si a treia am scos bani cand trebuia sa se nasca fetita si ne-a trebuit si pentru nunta si botez, noi am sperat ca vom da bani inapoi din darul de nunta dar am ramas cu datori si dupa nunta deoarece nu au venit nici jumatate din invitati. |
reiese clar ca nu puteti gestiona banii, iar in vremurile astea de criza va treziti si cu apartamentul vandut si fara casa la tara.
Pe de alta parte am inteles de aici
| ea are pensie si acum mai si lucreaza iar faptul ca revenit la oras dupa mai bine de 15 ani, dupa ce a stat la tara intr-o casa unde nu ai unde sa stai de mizerie nu vrea sa mai plece niciodata, |
ca exista o casa la tara, doar ca este murdara...ati putea merge acolo s-o curatati, daca vreti sa va mutati la tara.
Faptul ca aduce gunoaie in casa este o boala din pacate, nu cred ca trebuie judecata chiar asa de rau.
lisaelisa spune:
Servetel,
Te compatimesc pt situatia grea in care va aflati.
Dar, cand nu ai bani, nu te impovarezi cu 3 (!) rate la banca.
Exista casa de la tara. Plecati acolo. Ce daca este mizerie ! Faceti curat.
Daca este atat de bolnav copilul, cu trimitere de la medicul de familie, te poti interna cu ea pt investigatii. Gratis.
Daca soacra da semne clare de lipsa partiala de discernamant, ia legatura cu medicul ei de familie si povesteste-i tot ce face.
blackpanterro spune:
Imi pare rau ca treceti prin asa ceva...Sper sa va puteti muta in final la tara sa va traiti viata linistiti si fara mari probleme.
Din cate povestesti despre soacra ta pare sa sufere de sindromul Diogenes, care se manisfesta in special la persoanele in varsta prin lipsa totala de ingrijire corporala si prin colectarea gunoaielor si a orice alt lucru pe care ei il vad folositor.
Prietena mea imi povestea de cineva din familia ei care la suferea de acest sindrom.Acea persoana avea gunoi pana la tavan, in toata casa si avea carari sa se poata deplasa.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious
Eleni spune:
De cele mai multe ori e usor de dat sfaturi din spatele ecranului. E cel mai usor. Stai intr-o camera calduta, esti ok, sanatos, linistit, vezi un topic al unui om realmente chinuit de o situatie si zici: fa aia! drege aia! nu faci rate cand esti sarac... etc... (si da aici ma refer la Lisaelisa, care mai are si lipsa de bun simt sa bage emoticonul cu alcoolul. Lisa draga, nu ai observat ca toata lumea iti comenteaza replicile? Nu te intrebi de ce? Pentru ca esti deplasata... pana acum nu ai reusit sa di nicaieri un sfat sau sa pui vreun topic care sa intereseze sau care sa ridice calitatea acestui forum. Eu in locul tau mi-as pune niste intrebari.)
Iarta-ma Servetel pentru ca am deviat de la topic. Dar decat sa ne dam cu parerea mai bine ne abtinem, ca nu facem decat sa racaim in suferinta unui om. Acest forum nu e un tabloid. Daca nu poti ajuta, nu judeca. Si da, o sa spuneti ca e un forum public. Este, nu neg asta, dar oamenii scriu aici pentru ca uneori ai nevoie sa descarci undeva suferinta si necazul si nu poti sau nu vrei sa iti incarci oamenii reali din jurul tau. Sau poate acestia nici nu exista.
Ma limitez sa dau sfaturi si sa intervin in situatii in care ma regasesc sau regasesc pe cineva apropiat mie si pot sa ajut cu o sugestie competenta. Atat!
Servetel, ti-am scris un PM.
O zi lina tuturor.
CorinaDani spune:
| citat din mesajul lui Eleni si da aici ma refer la Lisaelisa, care mai are si lipsa de bun simt sa bage emoticonul cu alcoolul. Lisa draga, nu ai observat ca toata lumea iti comenteaza replicile? Nu te intrebi de ce? Pentru ca esti deplasata... pana acum nu ai reusit sa di nicaieri un sfat sau sa pui vreun topic care sa intereseze sau care sa ridice calitatea acestui forum. Eu in locul tau mi-as pune niste intrebari |
Ai pus punctul pe i...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
giulia71 spune:
Hmm, grea situatie...
Poate macar il convingi pe sotul sa-si trimita mama inapoi la tara si apoi macar va linistiti din punctul asta de vedere.
Cat priveste soacra, faptul ca, colecteaza gunoaie este o forma de tulburare anxioasa ce se rezolva cu multa terapie cognitiv-comportamentala. Banuiesc ca n-are sens sa aduci in discutie subiectul ca...
Iti doresc multa bafta sa treci aceste momente dificile!
uneori gandesc prea mult....
servetel spune:
Buna !
Blackpantero sa sti ca nu ma supara cea ce ai spus, da ai dreptate, dar nu prea am avut de ales. Cum am mai spus sa luam aragazul si freigiderul cu bani jos nu aveam nici o sansa iar fara este greu, cam 1 an si ceva pana sa luam aragazul faceam mancare la resou, iar fara frigider mancarea se strica, calculator am l-am luat cand s-a nascut fetita fiindca daca nu il luam sotu ar fi trebuit sa stea dupa servici sa scrie pentru ziar si chiar sa mearga si in weekend iar eu nu as fi avut pe nimeni sa ma ajute cu un copil nou nascut.
Iar cea de a treia daca nu o faceam nu as fi avut bani la spital sa nasc (da stiu nasterile sunt gratuite dar sa fim seriosi daca nu cotizezi de la doctori, moase, sistente nu te baga in seama mai ales daca ai colege de camera cu dare de mana esti obligat sa dai si tu, asta este valabil si cand te internezi si cu un copil de exemplu ultima data am fost internata la sfarsitul anului trecut cand a facut fetita convulsia febrila aveam in salon o fata care baga zilnic bani la doctor si asistente iar eu neavand ce sa dau in conditiile in care atrebuit sa amanetam a nu stiu a cata oara verighetele sa am ce imi trebuie la spital eram tratata cu raceala) si din bani ramasi am facut botezul si cununia noastra religioasa.
Din pacate la noi ghinionul a inceput inainte de a ne casatori cand a murit socrul meu pe care nu l-am vazut decat o singura data, atunci am amanat nunta, bani cheltuiti pe inmormantare, pomeni pe care le facem di 6 in 6 luni in august o avem pe cea de 7 ani si atunci o sa avem cheltuiala mare.
Soacra mea nu a contribuit nici macar cu prezenta la pomenile sotului ei iar cand venea facea mereu scandal si se certa cu toata lumea inclusiv cu preotul, la ultima din februarie anul acesta eu am facut totul ( ea a dat la rugamintea sotului 30 ron) dar am trimis-o pe ea si sotul meu la biserica cu coliva colac si pachete. Ma trezesc la vreo ora dupa ce au plecat ca vine bombanind si dracuind ca nu se mai duce in viata ei cu el nicaieri ca e o proasta ca a mai dat si bani, am intrebat-o ce are dar nu am inteles mare lucru.
Mi-a zis sotu ca nici nu au ajuns in biserica si a inceput cu cearta de ce da atatia bani la preot ( 5 ron) iar la pachete dupa primele doua a rabufnit ca de ce nu da pachetele la cine vrea ea le-a trantit si a plecat si ne-a blestemat pomanu cum a facut-o de fiecare data. Este suparata ca de ce cheltuim bani pe pomeni dar noi vrem sa le facem fiindca stam in casa lui, el a cumparat acest apartament, el a facut sacrifici enorme pentru a plati luna de luna la apartament, ea nu a contribuit cu nimic dar acum este proprietara fiindca i-a fost sotie chiar daca toata viata la hulit, il alunga si ii reprosa ca stamai mult pe la mama lui.
Sotul meu a zis ca cel mai bun lucru care la putut face a fost ca a plecat la tara, s-a simtit ca si cum ar scapa de la puscarie fiindca era foarte persecutoare cu el.
L-am intrebat de ce a chemat-o daca stia cum e si mi-a zis ca a sperat ca s-a schimbat dar din contra ea daca a stat 16 ani singura fara sot, copil a facut ce a taiat-o capul si asa face si acum.
Cum a zis si sotul meu, nu o intelegem de ce nu vrea sa ne mutam cu toti la tara unde ne-ar fi mai bine nu numai noua ci si ei fiindca nu este normal ca la 60 de ani sa te mai angajezi, credeti-ma ca nu vrem sa o pacalim in nici un fel.
Sper sa imi fie mai usor dupa ce imi voi gasi si eu de lucru si mai ales ne rugam sa treaca cat mai repede acesti 2 ani si sa scapam de banci dar ce imi pare cel mai rau este ca ne facusem planuri ca dupa ce terminam cu bancile sa ii mai facem o surioara sau un fratior Anei dar acum stau in dubii fiindca daca ea va ramane aici noi vom sta 4 intr-o camera si ea in dormitor ceea ce mi se pare foarte greu, si acum ne descurcam greu 2 in pat si unu pe jos.
Sincer sa va zic este prima data cand vorbesc cu persoane necunoscute despre viata mea si chiar parca simt ca mi-am mai varsat oful.

si va doresc toata sanatatea din lume.