Cauzele opririi din ev.a sarcinii(V Leiden+MTHFR)4
Raspunsuri - Pagina 20
LucaLuca spune:
Miki, eu acum in drum spre casa trec pe la farmacie, sa-mi iau acid folic, ca l-am terminat. Vreau sa imi iau si B12 (nu mi-a recomandat nimeni, sper ca nu trebuie reteta), ce doza trebuie - 1 mg?
Mi-e frica sa fac analiza aia - pe de o parte, aici nu prea e cu autodiagnosticarea si libera initiativa, ar suna ca si cum as contesta ca e suficient ce mi-au facut medicii mei (si mi-au facut un car de analize!!), pe de alta, mi-e teama ca cine stie ce naiba se intampla si ma intarzie. Nici eu, nici conjugalul nu am mai putea suporta o alta amanare, am innebuni, suntem la capatul capatului rabdarii, am facut praf trei calendare tot incercuind date cand vom face fiv-ul si trebuind s-o luam de la capat cu alte date/amanari. :(
Imi pare nespus de rau de problemele tale! Ce naiba sa mai zic? Poate nu e totusi asa grav...
---------------------------
New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/
profa spune:
miki,parca tin minte ca esti din Craiova,nu?Uite,daac te uiti pe Fiv in Ungaria,la ultimele 2 capitole,e o fata ,miha 2004,care e tot din Craiova,a reusit la al 7-lea fiv,in ungaria(nu stiu unde le-a facut pe celelalte)si a nascut si si-a supravegheat sarcian pretioasa la Timisoara.Eu nu o cunosc,dar am mai citit prin postari,si mi-a povestit de ea d-na pe acre am luat-o sa-mi traduca,atunci cand am fost la Szeged.Daca sunt probleme,asta e,o sa iei anticoagulante mai multe,sau doze mai mari pe perioada stimularii,o sa monitorizezi mai atent tot procesul de stimulare,poti merge la Bucuresti,sau in Ungaria,sau unde crezi tu ca e bine.Si eu am MTHFR si o sa fac stimulare,asta e.Imi imaginez cat esti acum de bulversata,dar,asta e,maine o sa vezi ca o sa gandesti altfel,mai optimist.Promiti?
claudia79 spune:
Miki-miki, nu trebuie sa fii atat de suparata, este o mutatie f des intalnita. iar la tine care ai pierdut o sarcina ar fi fost prima suspiciune de investigat. o sa reusesti cu tratament si o sa si duci sarcina la termen.
miki-miki spune:
Profa , mi-e frica ca imi gresesc doza de clexan si nu reusesc sa duc la capat sarcina. Hematoloaga la care am fost mi-a spus ca toate pacientele care le-a avut au dus sarcina pana in 32 sapt(paciente numai cu V Leiden) iar in art acela de pe I pag "Trombofiile obstreticale" scrie ca majoritatea au dus la sarcina la capat. Mi-e teama ca ac dr e prea "blanda" da doze prea mici de clexan si in cazul meu cu 2 mutatii ar tb sa fac mai mult
.
Ieri am citit ca C677T combinata cu V leiden e f nasoal
, chiar m-ai uitat la Danny dc e homozigota la ac mutatie si am vazut ca e la cealalta.
Va pup, ma duc la gine sa-i duc "bomba".
Miki Anul asta pun de-un pui
profa spune:
lucaluca,mai bine sa aiba dr. diverse senzatii,decat sa ai tu de suferit.Cere analiza aia,si gata!Uite,pe noi ne-a ajutat sa aflam ce si cum!da,B12 se ia 1 mg/zi(1000micrograme),B6 100mg/zi si ac.folic 5 mg/zi.In Germania,exista un produs,care se numeste MEDYN FORTE,si contine astea 3 la un loc,dar pt. aceste doze,ai nevoie de 2 capsule/zi.Poate il gasesti si tu.Daca nu,le iei separat.La noi in farmacii nu se gasesc B-urile in concentratii atat de mari,eu le-am comandat pe net.Succes!
profa spune:
miki,din cate m-am informat eu pe cand credeam ca am deficit de proteina S,cea mai tare in hematologie la noi e d-na dr.Vladareanu de la Institutul de Hematologie din Bucuresti.Si am mai primit recomandarea catre Institutul de hematologie din Nimes,Franta,unde sunt specializati si fac cercetare pe trombofilii in sarcina,pe la cap.II,cred ca luca-luca a scris ceva despre ei,poti incerca!Si poate si hematoloaga ta,dupa ce ii vei duce rezultatul,isi va schimba parerea.Sunt curioasa ce-ti zice gine,iti dai seama,ca ma intereseaza si pe mine,sunt si eu cam pe-aproape de tine...
LucaLuca spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui profa Si am mai primit recomandarea catre Institutul de hematologie din Nimes,Franta,unde sunt specializati si fac cercetare pe trombofilii in sarcina,pe la cap.II,cred ca luca-luca a scris ceva despre ei,poti incerca! |
Acum am sunat la laboratorul hemato din Nimes, unde am facut eu bilantul. In mod surprinzator, desi eu voiam sa las doar mesaj/intrebare, de la receptie mi s-a facut legatura direct cu dr. Mercier, din echipa profesorului Gris, care a intrat in ordinator si mi-a zis ca bilantul meu si al sotului sunt normale, sa iau doar un supliment de B12 zilnic.[Era foarte uimit ca stiu deja doza de 1 mg. :))] Sau sa ma programez la o consultatie cu profesorul Gris, nu stia exact dr. Mercier cum se sta cu programarile, dar probabil ca ma putea primi prin decembrie. :rasu-plansu:
Telefonul secretariatului Laboratorului Hamatologic din Nimes este 0033 4 66 68 32 12.
---------------------------
New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/
danny1 spune:
ei, ei, miki,pai lupta continua.ce-i asta?pe de alta parte, te inteleg .asa bulversata am fost si eu cand am primit rez.acel homo, daca am inteles bine, e legat tot de trombofilii.deci, eu zic ca ti-ar trebui doar o doza mai mare de clexane.at fi bine sa te poti consulta cu niste medici, dar vad ca noi suntem mai documentate decat ei.si apoi, mi s epare mie, sau tu esti cea mai harnicut adintre no?cu atatea articole postate?daca vrei, o sun pe doct mea care s-a mai ocupat de cazuri asemanatoare si o intreb.poate-poate.aaa si articolul acela, al doctorantei vb despre asta. gata, a trecut buba?

mami de
Amira, premiata cu argint la concursul de dans![]()
profa spune:
lucaluca,tu ce fel de analize ti-ai facut la Nimes?Ai facut si MTHFR cumva?Mie mi-a recomandat acest institut un hematolog din Timisoata,mi-a zis ca el a facut acolo specializarea si ca sunt superperformanti...