Experimente in bucatarie - nu gluten/ faina grau

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Andreea: felicitari!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Citat:
citat din mesajul lui puisorul

Si aici sunt cateva retete GF: http://www.elanaspantry.com/fig-tapenade-with-walnut-crackers/.

Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele



Am facut de pe blogul doamnei asteia crackeri cu susan:
215g faina de migdale
1 ou batut bine
55g susan
1 lingura ulei
sare

si prajitura de migdale cu portocale:
2 portocale
4 oua
285g faina de migdale ( din migdale decojite)
un praf de sare
1 lingurita praf de copt
zahar sau fructoza dupa gust( eu am pus o lingura de fructoza)

Portocalele se fierb intregi ( dupa ce le-ati spalat in prealabil bine de tot) pana se inmoaie. Dupa ce s-au racit se baga in blender ( intregi, cu tot cu coaja) si se fac piure. Se adauga ouale unul cate unul, praful de copt, sarea, indulcitorul si se mixeaza bine.
Se toarna compozitia asta peste faina de migdale si se amesteca bine cu o lingura. Compozitia care se obtine este destul de compacta, nu curge. Se pune in tava si la cuptor.


Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Citat:
citat din mesajul lui carina
Conchita: eu in Ro nu gasesc faina de migdale, dar o fac in food processor (robotul ala cu cutite).



Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/


Am gasit faina de migdale la 250 gr in Metro cu 10 lei.

Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Andreea, te astept (m-am uitat pe pozele cu pernita. Nu pare chiar asa de gelos baiatul, mai degraba curios, zic si eu, un semn bun ).

Carina, am recitit reteta ta... merge cu faina de quinoa in loc de fulgi? Nu raspunde acum, cand ai timp de urmatoarea reteta.

Puisor, am gasit si eu "prajiturica". Ai fost multumita de gost, consistenta? Ma gandeam sa inlocuiesc nectarul de agave cu miere (n-am fructoza), dar trebuie sa ma interesez, sa fiu sigura ca se poate.
Chiar asa, stie cineva... cum este nectarul de agave?

Crista, Mika, ce mai ziceti?


Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

ML, mie imi place foarte tare insa piticei nu i-a placut. Este un pic de tot amaruie dar mie tocmai asta imi place. Eu cred ca poti face si cu miere pt ca oricum e o cantitate mica. Aluatul e oricum dulce de la portocale si migdale. E foarte consistenta si blatul nu e pufos. Dar merita facuta

Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Puisorule, interesant. Data viitoare cand ma duc la cumparaturi, pun si portocale pe lista.

Carina (Oana), fac azi a doua oara cupcakes cu hrisca si ciocolata. Merg pe mana ta de acum incolo. Sunt minunate ca gust, au si crescut, sunt coapte si pufoase si plac tuturor din casa .

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

Citat:
citat din mesajul lui carina

ML:
100 g ciocolata neagra
100 g unt
70 g faina de migdale/ nuci
40 g faina de hrisca
3 oua
100 g zahar brun

1. Incalzesti cuptorul la 180 grade celsius (360 F cred)
2. Intr-un castron perfect uscat pui ciocolata si untul si pui castronul pe o oala cu apa care fierbe usor (castronul sa nu atinga apa). Amesteca din cand in cand si ai grija sa nu se incalzeasca prea tare.
3. OUale+ zaharul se bat pana se albesc si isi dubleaza volumul.
4. Peste oua se adauga amestecul ciocolatos si se amesteca usor (cu o paleta din plastic)
5. Se adauga amestecul de faini si se incorporeaza bine.
6. Se toarna in forme de muffins (nu mai mult de 3/4 pline)
7. Se coc aprox 15 min.

Imi pare rau ca nu am vazut ce tort vrei sa faci inainte de a-l face ca iti spuneam sa nu il faci. Daca vrei blat fara faina: http://andaoana.wordpress.com/2009/02/05/coffee-addiction-and-a-new-twist-on-tiramisu/. Eu l-am folosit in tot felul de prezentari (http://andaoana.wordpress.com/2009/05/11/white-chocolate-mousse-and-coffee-caramel-cake/)

Spor,

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/



ml, asta-i reteta de cup cakes pe care o faci?

US

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Da, Andreea, scuze, nu prea stiu care-i diferenta intre cupcakes si muffins ca nu mananc de la magazin. Dupa mine sunt cupcakes, imi inchipui ca muffinsurile sunt mai mari si au praf de copt sau bicarbonat poate in ele.
Spor la treaba (le-am tinut la 375 F pt. 27 de minute, insa poate cuptorul meu e diferit)!

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui ML

Conchita, ce surpriza cu reteta! Am incercat cu ceva timp in urma la restaurant tapenade cu anghinare, tare bun a fost! Habar n-aveam ce mancam!
Tu folosesti proaspete sau conservate?


te referi la artichoke? proaspete. maslinele din borcan...cand ma loveste imaginatia culinara, arunc si niste sun dried tomatoes in amestec. :-)

Carina, adica dai migdalele prin procesor? o idee buna, multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Multumesc, atunci am sa citesc mai mult despre felul in care se pregatesc. N-am mancat niciodata proaspete.

Take joy! (poze)

Mergi la inceput