Experimente in bucatarie - nu gluten/ faina grau
Raspunsuri - Pagina 10
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ML Multumesc, atunci am sa citesc mai mult despre felul in care se pregatesc. N-am mancat niciodata proaspete. Take joy! (poze) |
eu le bag la steamer, dar exista si gata preparate la conserva, mai mult ca sigur...
ML spune:
Am mancat saptamana trecuta murate si mi-au placut; am sa cumpar si proaspete, multumesc!
Take joy! (poze)
ML spune:
Citat: |
citat din mesajul lui carina Daca vrei tarta cu iaurt poti face asa: Aluat: 100 g faina de orez integrala de preferat 30 g fulgi de quinoa 60 g faina de orez dulce sare, 4-5 g de xanathan gum (nu e neaparat dar face aluatul mai workable) Se amesteca cele de mai sus. Apoi se adauga 100 de g de unt si se amesteca cu degetele pana aluatul arata ca si fulgii de cereale. Apoi adaugi 4-6 linguri de apa fff rece (60-90 ml) si amesteci doar pana cand aluatul se desprinde de pe bol. Se pune in folie de plastic si se baga in frigider pentru 1-2 ore. Dupa ce s-a racit se intinde, se pune in forma (o forma de aprox 18-20 cm diametru). Se inteapa cu furculita peste tot si se baga din nou in frigider pana pregatesti umplutura. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Anda si Carina (deja domnisoara) http://community.webshots.com/user/andamihai http://andaoana.wordpress.com/ http://flickr.com/photos/32304863@N04/ |
Carina, ce-ti face rubarba? Ai pus in gradina? Duminica am primit si eu cozi de rubarba, am taiat cateva mici si de la planta mea, as face o tarta cu ele si capsuni. Ce zici, sa folosesc aluatul pe care l-ai trecut mai sus?
Sau, daca ai incercat/cunosti o reteta GF asemanatoare, mi-ar folosi...
Andreea, ti-au iesit cupcakes cu hrisca?
Take joy! (poze)
carina spune:
ML: rubarba mea abia am plantat-o. Am pus in gradina, dar am vrut sa experimentez si hot house rhubarb ca sa am tot timpul (http://www.rhubarbinfo.com/rhubarb-forcing.html#TOC28). Din fericire am gasit tije de cumparat la supermarket, asa ca am tot experimentat cu ele.
Legat de tarta:
1. poti folosi aluatul de mai sus, dar il prebake 10-15 minute.
2. Rubarba o tai in bucatele de 3-4 cm, o pui intr-un vas, pui zahar brun si scortisoara/ vanilie peste si o bagi la cuptor la 175 C (350 F) cam 10-15 minute.
3. Cand crusta s-a racit, pui rubarba de mai sus inauntru (fie asa cum e, fie o pasezi putin cu furculita), iar deasupra faci frangipane (http://andaoana.wordpress.com/2009/06/27/daring-bakers-berries-bakewell-tarts/)
4. O coci la 200 C (400 F), aprox 30 minute.
5. O poti servi cu frisca, inghetata sau simpla.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/
philip spune:
hahaha, am reaparut cu reteta aia bestiala de eclere. pregatite?
uite aici:
1 cup apa
1/2 cup shortening (eu folosesc unt)
1/3 cup faina de amidon de porumb
2/3 cup faina de orez
1/2 tsp sare
1 tbls zahar
4 oua
pui apa la fiert cu untul, cand a fiert adaugi ingredientele uscate si amesteci pana se formeaza o minge care nu se mai lipeste de peretii vasului. racoreste mingiuta si adauga ouale unul cate unul cu mixerul.
pune bilute pe hartie de pergament unsa cu ulei, ele trebuie sa aiba aprox. 2 inci in latime si 1 1/2 inci inaltime, lasa-le loc sa creasca si coace-le timp de 20 de min la 450 de grade apoi redu tenperatura la 350 si mai tine-le inca 20 de minute. cand sunt gata, gaureste-le cu un cutit ca sa iasa vaporii de caldura din ele.
umplutura e facuta din 1 pachet instant de budinca de vanilie (GF), 3 cups de lapte si 1 pint de heavy whip cream. amesteca budinca cu laptele si adauga frisca batuta (eu nu pun frisca si pun mai putin lapte la budinca sa fie tapanoasa). deasupra unge-le cu ciocolata topita.
sunt bestiale!
si mai am una:
clatite sanatoase
2 cups cottage cheese
2/3 cup faina GF
1/3 cup rolled oats (GF)
2 oua
4 egg whites
3 tbls miere
1/2 tsp vanilie
1 sau 1 1/2 banane
se amesteca toate ingredientele si se gatesc la foc mediu. atentie se ard foarte usor. ar trebui sa iasa 16 clatite.
US
ML spune:
Wow, Oana esti curajoasa! Am sa te intreb mai incolo cum ii merge.
Ieri am facut tarta cu fragipane si tot tacamul, azi am taiat-o. Ne place si data viitoare voi pune mai multe fructe (am folosit rubarba, afine si capsuni, dar parca tot nu suficiente), eventual mai putin zahar. Iti multumesc, voi incerca si cu iaurt.
La fel eclerele, le voi face cat de curand. Ha, deci ai gasit reteta, Andreea! Nu am apucat sa o incerc pe cealalta si vad ca bine a fost. Imi plac si clatitele, ca de altfel tot ce se bazeaza pe ingrediente simple si cat mai naturale. Oare merg clatitele si in tigaie de fonta?
Take joy! (poze)
ML spune:
Adreea, abia azi m-am apucat de eclere. Ai un pic de timp sa ma descurci?
Nu stiu unde am gresit la "gogosele", mi s-au latit de cand le-am pus in tava, au crescut dar prea putin, nu cred ca le pot taia in jumatate. Nu sunt necajita, vreau doar sa stiu cum sa le reusesc data viitoare.
Ma intreb daca sa masor faina in cana indesata sau aerisita, nebatuta, asa cum masori la faina de grau? Acum mai gandesc ca poate trebuia sa o bat mai bine, poate am pus prae putina... Apoi, cand am pus ingredientele uscate peste apa si unt, s-au legat, s-au desprins de peretii vasului, dar apoi untul s-a separat de aluat si se vedea ca uleiul in craticioara (ti s-a intamplat si tie?). Apoi, s-a legat frumos toata compozitia cand am pus ouale.
In tava nu le-am putut forma ca bilute, compozitia curgea, ca o ciulama groasa. Coapte, arata cam ca niste palariute de ciuperci(sunt putin bombate). Am folosit faina asta de orez:
https://www.navanfoods.com/files/BRM%20Swt%20Rice%20Flour.jpg
Vreo sugestie? Umplutura am s-o fac maine, n-am avut timp azi.
http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/" target="_blank">Take joy! (poze)
ML spune:
Cu ochii dupa faina de orez am dat peste un fel de galuste cu... fasole, nu cu prune. Imi imaginez ca se pot pune si prune in mijloc. Ce credeti? Oana, tu spuneai ca ai o reteta pe undeva, seamana (he, mi-e si rusine sa te intreb cand vad ce minunatii ai pe blog. Eu mai putin cu talentul, mai mult cu admiratul...)?
http://www.maangchi.com/recipe/gyungdan
Crista, Mika, Conchita, Puisor ceva nou interesant prin bucatarie? Eu am incercat tortuletul acesta crud (nu stiu daca va pasioneaza) si fata si cu mine il mancam cu drag, baiatul si sotul nu se ingesuie:
http://retete-vegane.blogspot.com/2009/06/tort-de-capsuni-raw.html
Take joy! (poze)
Macrina spune:
ML, stiu de reteta cu eclere, eu le fac cu faina obisnuita.
Cred ca la reteta ta nu ai pus destula faina, adica nu trebuia sa curga ca o smantana, trebuia sa stea teapana lingura in compozitie.