Casatoria
Raspunsuri - Pagina 2
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Deus Eu cred ca intr-o relatie solida, in care ajungi sa-ti cunosti partenerul nu poate sa-ti rezerve viitorul surprize monumentale ! |
ar fi frumos sa fie asa, am trai toate fericite pana la adanci batraneturi. da' nu e asa. "monumentale" e cuvant bland, as inlocui cu "galactice", sa fie mai aproape de realitate...
lisaelisa spune:
Am mai dat raspunsul asta : Oricat de bine ar incepe si ti-ar fi intr-o casnicie, in primii ani, nu poti sa stii ce va urma.
Nu poti decat sa speri ca va fi bine !
La divort se ajunge dintr-o multitudine de motive. Situatiile sunt diferite si complexe.
Nu avem voie sa aratam cu degetul spre nimeni. Nu stim, cu adevarat, ce s-a intamplat intre acei soti, de au ajuns la un deznodamant atat de trist.
catale spune:
Sase ani de convietuit impreuna ti se pare destul de mult ca sa faci pasul ? Wow, cata incredere aveam in el... nu mi-as fi imaginat niciodata surpriza lui. Mai ales ca ne spuneam totul, chiar credeam ca suntem si cei mai buni prieteni. Dar am divortat...
Sunt, desigur, unele lucruri care tin de educatie... cum ar fi bataile sau jignirile. Insa cu amantii/amantele, aici e de discutat. Cand i se face unui de dus, nu mai conteaza nimic. Si crede-ma, sunt multe cupluri care se gandesc inainte sa faca pasul, insa nu poti controla viata. Asa cum, din pacate, nu-ti poti proteja copilul de dezamagiri si asa cum nu o sa poti sa-l inveti sa se fereasca de dezamagiri... Pentru ca atunci nu ar mai iubi, totul ar fi cerebral, rational, rece, calculat... Cam asa cum vezi tu, ca patroana de agentie de organizat evenimente, cuplurile care iti trec pragul.
monabella spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Carolyne Un mic exemplu: in zilele noastre trimitem felicitari online pentru orice eveniment, dar cati mai trimit inca felicitarile standard facute din hartie? Sau oi fi eu de moda veche... |
Carolyne eu sint de parere ca nu exista casnicie perfecta asa cum nu exista nici fericire absoluta. Daca la un moment dat x in timp o casatorie pare nemaipomenita (si poate chiar e) asta nu inseamna ca va ramine asa pina la adinci batrinete. Bat in lemn, sint atit de multe lucururi care pot sa se intimple (unele involuntar de dorinta noastra, boala, moarte, catastrofe naturale, accidente) plus cele care se intimpla din dorinta noastra, incit a spune ca o casnicie e perfecta suna ca in povestile cu Fat Frumos. BTW eu cred ca chestia asta cu nunta si rochia e consecita acestor povesti. mai frate peste tot se spune "si au trait fericiti pina la adinci batrineti" de parca nunta rezolva totul. Cind de fapt problemele de abia dupa aia incep. Parerea mea.
Apoi poti sa stai cu un om si tispe ani tot nu-l cunosti 100%. In fine eu n-as critica pe nimeni. E drept ca unii se maturizeaza mai greu si trebuie sa treaca prin "starter marriage" ca sa le vina mintea la cap. Apropo intre celebritati exista notiunea asta de "starter marriage" in care prima casatorie e doar de proba, sa te obisnuiesti cu ideea pt. ca ca oricum nu stai in ea. Notiunea e identica celei de "starter house" unde o familie isi cumpara prima casa mai mica si mai putin confortabila stiind ca mai tirziu o va vinde si va cumpara o alta mare si frumoasa.
De fapt dadusem quote ca sa spun ca eu trimit numai felicitari electronice din dorinta de a salva un copac. Pt ca felicitariel de hirtie eu le arunc direct la cos. Adica ce sa fac cu ele?
Ramonika spune:
plus ca omul se mai schimba pe parcurs... chiar daca il cunosti 100% in tinerete, se poate schimba la 180 grade.
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
Directionati 2% din impozitul pe venit si viata animalutelor comunitare va deveni mai buna www.asociatiaclopotel.com
oocristina spune:
Casnicia este ... CASNICIE s. casa, casatorie, menaj, (livr.) mariaj, matrimoniu, (rar) gospodarie, (pop.) insotire, (inv.) maritagiu, (grecism inv.) sinichesion. (O ~ fericita.)
simali spune:
Sa va spun o poveste.
Meregem cu un grup de prieteni intr-o seara la Sinaia la restaurant. Doua cupluri casatorite, noi si inca un grup necasatorit. Vine la un moment vorba in discutie despre femeile de afaceri. Si zice unul - sa-i zicem X - asa, la general, "da... ca mai stim noi femei de-astea de se dau sefe". Acuma nevasta-sa - sa-i zicem Y - se ofuscheaza pentru ca ea tocmai isi incepea timid propria afacere si el o tot sabota. Eu sar normal ca nu ma rabda pamantul. Ma rog... plecam de la restaurant. Cuplul cu x si y pleaca spre casa ca aveau bona pe termen limitat (au 2 copii de 3 si respectiv 5 ani) iar noi, cuplul doi si cei doi necasatoriti plecam mai la deal. La un moment dat primim un telefon de la Y. Aflam ca pe drum X si Y s-au certat in masina, ca la un moment dat Y a spus nervoasa "opreste sa cobor" - undeva prin padurile de la Posada, mentionez ca actiunea se petrecea pe la 10 noaptea si iarna - el opreste, ea coboara, el pleaca si dus a fost. Y a ramas la margine padurii, imbracata subtire dar foarte elegant si in acelasi timp provocator (fusta scurta, cisme, etc.). X s-a dus acasa si s-a culcat. Noi eram deja departe... Y a stat mult in padure. Au oprit diferite masini din proprie initiativa dar normal ca ei i-a fost frica sa se urce. A facut frigul. L-a chemat pe fratele ei care era cel mai aproape si a luat-o.
Acum urmeaza insa parte interesanta. Pentru ca barbatii au inceput sa-si dea cu parerea.
- Al meu sot a spus ca X e un magar. Ca nu are nici un fel de importanta ca Y i-a cerut sa coboare. Pur si simplu nu o lasi pe mama copiilor tai noaptea in padure. Oricat de nervos ai fi pe ea, daca vrei sa mai ai si maine dimineata cu cine sa te certi o lasi cel mult intr-o benzinarie.
- ceilalti doi barabti au spus ca X a avut perfecta dreptate. Ca femeile trebuie sa invete sa nu se mai joace cu cuvintele. Ca i-a dat o lectie, etc.
Si eu ma uitam la cuplul necasatorit; el spunea asemenea aberatii si ea nu avea nici o problema. Cand un barbat de care vrei sa-ti legi viata face asemenea comentarii trebuie sa-ti dea de gandit. Ineamna ca in viata lui ceva nu este pus bine. S-au casatorit cei doi. pana la urma.
Ce vreau sa spun este ca in perioada de inceput a unei relatii viata te pune in fel si fel de ipostaze. Si tu trebuie sa stai cu ochii larg deschisi si sa incerci sa vezi DACA AI ACELEAI VALORI CU CEL DE LANGA TINE. Da... e frumos ca Romeo. Da... iti umple casa de trandafiri rosii. Si-ti ofera parfumuri. Si miroase a parfum scump. Si face 5000 EUR pe luna. Dar nu vede nici o problema in a lasa o femeie singura noptea si iarna in padure.
Cred ca sunt semne. Dar sunt oameni care nu vor sa le vada. Era un baiat la noi la scoala foarte iubit de fete. Si eu l-am vazut intr-o zi cum a palmuit o fata pe hol. Si i-am spus iubitei lui (care intamplator imi era prietena). Ea mi-a raspuns "cine stie ce i-a facut" si a continuat sa-l iubeasca. Adica o gandire de genul "o palmuia pe X, nu pe mine; mie asa ceva n-o sa mi se intample niciodata". Si daca intr-o zi o sa-i faci si tu ceva, ca X? Dar ea nu mai gandea atat de departe.
Eu cred ca este foarte bun subiectul. Se refera la un anumit tip de preventie. Nu poti preveni orice, recunosc. Omul se schimba, apre o tentatie, etc. Asta chair nu avem de unde sti. Dar daca am fi mai atenti la inceputurile relatiei cred ca am avea mult de castigat. Sau macar putem invata sa ne crestem copiii in niste principii sanaoase, sa-i invatam cavalerismul si altruismul si, nu in ultimul rand sa-i crestem in respectul de sine. Poate ca astfel ei vor sti ca un om se judeca dupa faptele lui in general si nu dupa modul in care se comporta numai cu noi personal.
Daca vecinul isi bate nevasta si copilul ma vede pe mine ca sunt prietena sau politicoasa cu el va trage indirect concluzia ca e OK ce face vecinul. Chiar daca pe mine nu ma bate sotul acasa. Dar daca ma vede indignata; sau vede ca nu-l salut si nici nu vorbesc cu el, poate chiar mai mult, chem politia cand o bate pe vecina, el o sa vada ca asa ceva nu este de acceptat.
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
mariamunteanu spune:
Da, Simali, ai dat niste exemple concludente pt ideea ca nu, casatoria nu e chiar o loterie. Daca esti o persoana cu respect de sine, realista si independenta, ai sanse foarte mari sa faci o alegere potrivita. Chiar si in cazul unui esec, ai destula putere sa te desprinzi dintr-o relatie in care nu te mai simti bine.
Cine este superficial si traieste cu [,] capul in nori, o va lua in freza de n ori si tot nu va intelege ce i se intampla si de ce.
Maria
Deus spune:
Asta asa-i, trebuie sa vezi semne si sa ai ochii deschisi...daca se indragosteste de alta si baga divortul si divortam poate civilizat este una, nu te pui cu dragostea, dar de aici si pana la a-mi cere sa traim in trei, sau eu sa ma duc sa-l urmaresc noaptea pe strazi, sa-mi intorc copilul impotriva lui, sa ne batem, sa ne uram este cale lunga. Asta am vrut eu sa spun, ca ne putem educa copii sa vada ce este normal, cum trebuie sa fie o relatie normala - nu perfecta.
Am o tanti care vine odata pe saptamana la curatenie, din cate am inteles in tinerete a cam mancat bataie de la sot care era extrem de gelos. Fetele ei au vazut au crescut intr-o casa in care este normal ca femeia sa se supuna barbatului. Va dati seama ca atunci cand fata mica a primit vreo doua palme de la sot, mama ei a inteles de ce! nu a vazut in asta ceva anormal. Fata la randul ei are un baietel care dac avede in casa ca tata este Gigi duru are toate sansele sa devina la fel sa pretinda supunere totala de la viitoarea nevasta.
V-am spus ca am avut firma de organizat nunti timp de 5 ani, multe viitoare mirese erau ca niste catelusi si mirii erau "barbatii" care stiau ei cum este mai bine, se vedea din start ca erau nemultumite...unde ajung peste 10 ani cand se strang tone de nemultumiri?
Nu am judecat si nu judec pe nimeni fiindca stiu ca pot sa fie multe persoane marcate de trecut sau care au ajuns in anumite situatii din greseala sau disperare. Doar ca putem macar putin sa schimbam optica viitoare sa le explicam de exemplu baietilor, eu am baietel, ca treburile intr-o casa se impart ca nu este doar munca mamei, ca la femei le place putin romantism, ca violenta este umilitoare si o greseala si ca el nu este mai putin barbat daca se comporta civilizat.
www.de-azi.ro
poze familia mea
inspiratie, dragoste, putere ... pentru oricine crede ca nu mai poate...
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg