Nu stiu cum sa procedez

Nu stiu cum sa procedez | Autor: alsa

Link direct la acest mesaj

Chiar nu stiu cum sa procedez, daca sa ma ingrijoreze ce se intampla sau sa inteleg ca sunt actiuni specifice varstei. Fetitei mele in varsta de 2 ani si 9 luni nu-i plac bebelusii. De fapt, nu-i plac copiii mai mici sau...mai slabi ca ea. Si ...ii bate. Ma rog, nu se pune problema de bataie, e vorba de o palma data, de gestica in momentul cand ii vede, indiferent ca-i vede pe strada sau la televizor ...Of, nu stiu ce sa fac, cum sa procedez. Ce atitudine sa iau, sa ma supar, sa ignor (bineinteles ca nu prea am cum sa ignor asa ceva, nici mie nu mi-ar conveni ca un alt copil sa o loveasca).

A mai trecut cineva prin ceva asemanator? Va rog, dati-mi un sfat, o parere..

Multumesc anticipat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Alsa, mai ai si un copil mai mic decat fetita?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alsa spune:

Nu, o am doar pe ea. D-asta nici nu inteleg atitudinea ei vis a vis de copiii mai mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Si fii-mea lovea copiii mici sau pe cei pe care nu-i placea. Asta cand era mai micuta.

Trebuie sa-i explici de fiecare data ca nu este bine si de ce.
Ii spui sa isi ceara scuze si sa promita ca alta data nu va mai lovi copiii.

Mergi la inceput

Lisaelisa, asta si fac. Ii explic de fiecare data ca nu e bine ce face, nu e frumos, ca bebelusii sunt foarte draguti....dar, nu-mi iese....mereu. Uneori reusesc, alteori, nu. Cand vede la televizor un bebelus si se manifesta, chiar o ignor, ma fac ca nu observ ca s-a manifestat urat la adresa bebelususlui, si parca e mai bine. De obicei cand sunt eu prea implicata face parca mai rau. Daca ma fac ca nu observ, nu mai insista nici ea.

Asta ca si cu crizele specifice varstei de 2 ani, cu datul cu fundul de pamant. Din ce am citit eu, trebuie ignorati. Fii-mea nu a avut iesiri d-astea, a incercat de vreo 2-3 ori, dar a avazut ca nu o bagam in seama si a incetat.

Dar cu bebelusii, ...nu prea ai cum sa nu o bagi in seama.

Deci si fetita ta a avut astfel de iesiri? M-am mai linistit, inseamna ca e ceva temporar (sper!!).

Oricum, daca mai aveti sugestii, sunt foarte interesata. Ma gandisem chiar sa merg cu ea la un psiholog. In afara de acest aspect, pot spune ca este un copil bun. Nu e genul de copil unde-l pui, acolo sa stea, e foarte energica si activa toata ziua. Vorbeste intr-una, se joaca, rade, e sociabila, ii plac foarte mult copiii mai mari (probabil ca se simte protejata).

Dar am aceasta problema si nu stiu daca sa o iau in serios de acum sau sa astept. Daca inseaman ceva ingrijorator sau va trece cu timpul.

Uneori si eu imi mai pierd rabdarea si nu mai pot sa stau si sa-i explic mereu fiecare lucrusor in parte. Deh, nu sunt robot.....Poate gresesc, nu stiu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebestrumfitza spune:

Buna Alsa,
daca tot spui ca vorbeste destul de bine fetita ta, ai putea sa incerci un joc cu ea:iei niste papusi-bebelusi si incepi un dialog cu ea:esti astfel atenta la ce le spune, cum se manifesta, eventual o intrebi tu unele lucruri; poate asa scoate la iveala o parte din emotiile/ideile pe care le are atunci cand spui ca vrea sa loveasca copii mai mici

stiu ca noi, ca parinti, am vrea ca ei sa nu mai faca astfel de lucruri, si le tot spunem ca 'nu e bine' , 'sa se opreasca' , 'ca e rusine', sau altele(in functie si de rabdarea pe care o avem in momentele respective), dar cred ca prin astfel de manifestari copiii vor , pana la urma , sa comunice ceva.

Mai greu pana intelegem noi despre ce e vorba...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Alsa,

Da, si fetita mea avea apucaturi de astea.
La mine a mers sistemul : lovesti un copil mic, care nu are forta ta, iti confisc o jucarie pana a doua zi. Cel putin, s-a oprit din a mai fi pericol pt copiii altora. Un simplu impins poate insemna cap spart.

Eu ii explic toate astea continuu, de ani de zile...

Mai poti proceda astfel : loveste un copil, o iei pe sus si o duci acasa. De fiecare data procedezi la fel. In cele din urma, se va opri.

Mergi la inceput

Multumesc pentru raspunsuri, voi incerca si eu varianta cu confiscatul jucariilor...cine stie!?

Si cu jocul cu papusa ar fi o idee...Sa vad cum reactioneaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

gelozia...gelozia pe atentia pe care vede ca toata lumea o acorda bebelusilor. Toate mamele cand vad un bebe se extaziaza si ea este geloasa. Plus ca in sfarsit isi poate arata forta! Merge la gradi? Acolo poate ca este supusa la acelasi tratament de catre copiii putin mai mari si ea daca cu ei nu poate o face cu cine ii merge. Cu cei mai mari cum este?

www.de-azi.ro
poze familia mea

inspiratie, dragoste, putere ... pentru oricine crede ca nu mai poate...
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_t spune:

cam ca deus gandesc si eu, numai ca un pic invers. chiar daca nu e agresata de copiii mai mari, poate se simte inferioara, le cauta compania si e asa de atrasa de ei cautand o infirmare a temerilor ei. iar agresivitatea fata de cei mai mici poate fi iarasi un fel de validare a pozitiei ei de forta. nu stiu...e o idee posibila...poti sa-i explici ca toti suntem initial foarte mici si ca apoi toti ne facem mari, ca suntem la fel de importanti indiferent de ce varsta am avea, ca in cativa ani va fi ca cei pe care-i place ea si va putea face acelasi lucruri ca si ei, si ca si cei mici vor creste...eu as fi impotriva pepsei de orice fel in cazul de fata. pedeapsa ar intari convingerea pe care o are ca cel mai mare detine puterea si cel mai mic trebuie sa se supuna si sa primeasca "palmele". iarasi poate fi un semn de intrebare in relatia voastra cu ea, care e felul in care voi va impuneti in fata copilului(nu e o critica, ci o posibila pista de gandire).

ralu- de bebe albastru
tudor 15.05.2008
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72e131407d80530203c592" target="_blank">montaj tudor
i believe in miracles...povestea noastra

Mergi la inceput

Ralu_t am inteles ca nu ma critici, chiar iti multumesc pentru mesaj, cum de altfel multumesc tuturor celor care mi-ati raspuns.

Cu copiii mai mari se intelege foarte bine, bineinteles ca sunt si exceptii, mai intalneste copii mai mari care o ignora sau o trateaza si pe ea cum trateaza ea pe cei mici (ca pana la urma fiecare nas isi are nasul). Dar in general este acceptata in cercul celor mari si se integreaza foarte bine. Si daca se intampla sa fie respinsa, sufera un piculet, dupa care isi vede de ale ei, adica renunta la a-i recuceri.

De pedepsit, nu am pedepsit-o pentru aceasta atitudine niciodata. Pentru alte boroboate s-a mai intamplat sa fie pedepsita, recunosc, dar pentru asta niciodata, fiindca mi se pare o problema mai profunda si am tot stat sa ma gandesc cum sa procedez. Cand spun pedepsit, nu ma refer la lucruri grave, nu e batuta, nu o incui pe intuneric undeva sau mai stiu eu ce minuni d-astea. Pedeapsa inseamna concret ca nu mai are voie sa stea pret de un minut -doua cu noi in sufragerie si trebuie sa iasa pe hol, unde o las sa stea,avand insa contact cu noi, deci ne vede, dar nu mai este in mijlocul nostru. Poate e gresit cum procedez, nu stiu... Ma tot gandesc ce sa fac...

Mergi la inceput