As vrea sa stiu ...
Raspunsuri - Pagina 3
lisaelisa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui corinaczm Problema e ca nu face mai nimic, asteapta doar sa le primeasca pe toate de-a gata, si cand nu le primeste... e grav. Zicea cineva sa incerc o "detasare" undeva, din pacate eu am fost chiar nevoita sa ma internez o saptamana, acum o vreme, iar sotul meu a fost foarte suparat pe mine pe chestia asta, adica de ce m-am lasat sa ma imbolnavesc, suparat pe ai mei ca nu l-au ajutat cu copii, cam atat a inteles el din toate astea. L-am intrebat si eu cand am venit din spital cum crede el ca imi este mie zi de zi, dar se pare ca la asta nu se gandise nici o clipa. Din cauza copiilor si a problemelor pe care le avea de rezolvat a reusit sa vina la mine in spital o singura data... |
El este apropiat de mama lui ? Stati singuri sau cu soacra ?
Victoria_mami spune:
Corina si eu cred ca ai abordat situatia gresit cu sotul tau; parerea mea e sa nu-i ceri ajutorul, ci sa-i spui ce are de facut; ola unii barbati functioneaza. Adica, in loc de "te rog, sunt obosita, du tu copiii la antrenament." spune-i dimineata "Sa nu uiti deseara sa duci copiii la antrenament." eventual si o mica 'explicatie', de genul "eu sunt ocupata cu clientii"...
_
Victoria Isabella
http://picasaweb.google.ca/nadia.boga/VictoriaIsabella02
Deus spune:
Esti intr-o faza mai proasta...sa bei niste suplimente de vitamine si minerale plus ia-ti un weekend liber de toate si ocupa-te doar de tine.
Avem trei nivele de energie din care ne folosim doar unul in 99% din cazuri. De exemplu, dupa o zi grea ca si cea descrisa de tine, vi acasa si spui gata nu mai pot, o si simti, cazi intr-un fotoliu extenuata - daca izbucneste un incediu asa-i ca te lupti cu flacarile inca 10 ore sa-ti salvezi casa si familia? Vezi ca in noi mai sunt resurse? Ce vreau sa spun: rutina te omoara si faptul ca nu vezi luminita de la capatul tunelului fiindca altfel in tine sunt mai multe resurse decat crezi.
www.de-azi.ro
poze familia mea
inspiratie, dragoste, putere ... pentru oricine crede ca nu mai poate...
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg
ruxij spune:
Daca bani nu castiga, in casa nu participa, pe tine nu te apreciaza, la ce il mai tii pe langa tine? Nu vad ce motive ar fi.
Deianira spune:
Mie mi se pare ca sotul tau e foarte prost educat de mamicuta lui si e tare misogin. Toate se rasfrang asupra ta. Trebuie sa ii explici ca sarcinile se impart la doi, altfel pentru ce sa il mai ti pe langa tine?!
Mindy spune:
Corina, acum e momentul sa se schimbe ceva.. nu lasa sa se tot adune toate frustrarile astea..
Spune-i cat de mult te deranjeaza atitudinea lui, explica-i ce nevoie ai de ajutorul lui si ce mult s-ar schimba situatia daca ar ajuta si el. Ai nevoie de cate o mica pauza ca sa poti functiona normal, nu esti robot.
Eu i-am spus sotului la un moment dat cand nu ma prea ajuta... daca ma vrea calma si iubareata sa ma ajute si sa ma inteleaga, altfel ma duc tot injurand si bolborosind in pat, nervoasa, obosita fara chef de nimic :-)
Ii multumesc de fiecare data cand ma ajuta, ii amintesc mereu ce mult apreciez ajutorul lui iar asta il stimuleaza sa ma ajute tot mai mult.
A trebuit sa fie un pic impins de la spate venind si el din familie in care mama facea totul in casa iar tatal se delecta citind ziarul, perfect multumit de soarta lui de om linistit, cu slujba, copchii si nevasta care ii da de mancare ii pune pachet si are grija de el, de casa si de copii.
Genul ala de barbati nici macar nu se intreaba vreodata daca 'nevasta' lor e fericita.
Carolyne spune:
Subscriu la cele spuse de Ruxij: bani nu prea aduce, in casa nu te ajuta, etc, etc, (tu stii mai bine), de ce il mai tii???
Inceteaza sa ii mai faci de mancare, spalat, calcat etc, sa si le faca singur si ocupa-te strict de copii. Ori tu ori el, deoarece vad clar ca in momentul de fata nu prea exista cale de mijloc.
Poate dupa ce spala cateva camasi dupa tura de noapte, isi gateste si mai face si piata incepe si el sa aprecieze mai bine ceea ce faci tu pentu casa.
Cand ti se va umple paharul vei stii tu singura...Fiecare are limita lui. A ta care este?
larissa_79 spune:
Nu cred ca deciziile radicale ajuta constructiv relatia dintre voi. Adica lucruri de genul nu-ti mai calc, nu mai fac mancare nu mai spal. Cel mult va face sa fie si mai rau totul. Eu as face altfel. As incerca sa discut cu el. Mi-as face o lista cu programul meu, programul lui si lucruri de facut in casa/copii etc. Si l-as ruga sa discutam la o masa eventual in oras ce poate face din acele treburi si ce nu. Ar fi un fel de comunicare/discutie/negociere daca vrei foarte importanta de altfel. Daca nu vrea sa faca nimic si as ramane tot cu sarcina grea de dus as face in asa fel incat sa imi aduc un ajutor, o femeie sa ma ajute la menaj etc. si as taia evident din cheltuielile lui si ale familiei.
Programul tau este f incarcat si nu neaparat pentru ca ai multe de facut ci pentru ca frustrarea ca el nu face nimic te face sa iti para tie totul mult mai greu de facut.
Doamne ajuta si insista mult pe comunicare si vorba buna! Cu scandal, amenintari si reposuri nu cred ca rezolvi nimic!
Larisa si Alexia (13 iulie 2006)
http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/
S-o ajutam pe Alexia!
aura_m spune:
Eu de la inceput mi-am educat sotul, de la inceput i-am aratat ca asa cum munceste el, asa muncesc si eu, acelasi stres, daca am avut chef sa fac mancare am facut, la fel si cu curatenia daca nu, m-a ajutat cand era liber sau cand il solicitam si o face si acum, ma intelege cand sunt obosita, cand nu am chef sa fac ceva prin casa si eu nu am copii. Si la partea cu imbolnavitul si cu internataul in spital sotul tau a exagerat mult. Acum 2 ani am fost si eu internata in spital, era in week-end-ul dinaintea concediului, sambata am mancat un Fornetti si mi-a fost rau toata ziua, am varsat si sotul lucra la schimbul II atunci, l-am sunat ca imi este rau, a lasat totul si a venit acasa, am chemat un taxi si fuga spital acolo unde lucram. Sotul a stat toata noaptea cu mine, eu cu perfuzii, doctora care era de garda i-a dat un bilet sa justifice ca a plecat de la serviciu din motive personale, asta in cazul daca avea o problema, a doua zi am plecat acasa ca imi revenisem. Nu stiu, cred ca mai mult a fost din cauza stresului, ptr ca de fiecare data, in week-end, mai ales sambata fara 2 agocalmine nu imi trecea durerea de cap, ptr ca lucram cu publicul si foarte greu.
Cam greu acum sa-l scoti din ale lui, dar orice invat are si dezvat.
AURA
corinaczm spune:
Sunt multe lucruri pe care nu cred ca le va putea invata vreo data. El are doua viteze incet si deloc,de aceea ii este asa de greu sa se mobilizeze. Cu amenintarile nu fac nimic bun, doar si mai rau. Pentru mine e suficient sa stiu ca am dreptate ca intradevar e mult, de cele mai multe ori prea mult.Asta imi da putere sa i-au atitudine. Parerile si opiniile voastre m-au ajutat foarte mult. Multumesc.