As vrea sa stiu ...
Am ajuns intr-un moment in care efectiv numai stiu daca am dreptate sau nu, daca ceea ce simt si fac eu e asa cum simt sau doar e parerea mea. Chiar vreau sa aflu si parerea si altor femei despre situatia mea.
SUNt casatorita de 10 ani, am doi copii unul de 8 ani altul de 4, 2 job-uri full time, casa, etc.
Am ajuns in situatia in care fizic nu mai pot. M-i se pare foarte mult,ceea ce fac, sunt tot timpul obosita, lucru pe care sotul meu nu il accepta. Voua cum vi se pare mult sau nu urmatoarel activitati intr-o zi: Dimineata duc copii la scoala la gradi, cu ceea ce implica imbracat, spalat, etc, dupa care incep sa imi rezolv obligatiile de serviciu. Unul dintre joburi e in vanzari deci trebuie sa imi contactez clientii ca la sfarsitul lunii sa am targetul facut ca sa am salar.Printre ele trebuie sa ma ocup de clientii mei, al doilea job e in consultanta economica si juridica sa fac tot posibilul ca sa fie cat mai multumiti, sa rezolv ce imi cer, ceea ce poate implica nenumarate drumuri si telefoane, si redactat de documente, dupa care la 3,40 sa merg dupa copii sa ii duc la antrenament si sa revenim acasa. Acasa ca si fiecare pune haine la spalat, mancare etc. DA e adevarat ca am o femeie care vine o data pe saptamana si ma ajuta la curatenie dar in rest... O vreme le-am putut face pe toate dar acum am ajuns sa spun ca nu mai pot... si chiar nu mai pot. AS vrea sa stiu parerea voastra voua cum v-i se pare, ca eu nu mai am idee... Sotul spune ca ce e asa mare lucru ca toate ziua ma plimb cu masina, dar... nu e chiar asa...Vreau doar o parere... MUltumesc.
Raspunsuri
Androix spune:
Si la ce ora incepi tu ziua de ai doua joburi la full time si termini la 3:40? sau ce inseamna full time? Ca asa dupa durata e un singur job full time, chiar daca o fi in doua locuri.
Altfel la subiect ce pot sa-ti spun, nu inteleg care e de fapt nemultumirea ta ca nu mai poti sau ca sotul nu te crede ca nu mai poti. In locul tau as renunta la ceva. Ori la un job, ori as mai trasfera din responsabilitatile legate de copii si sotului.
www.flickr.com/photos/bijuteriiunicat/" target="_blank">Creatiile mele
Andreea mama de Filip si Georgia
Teodora D. spune:
Eu te inteleg ca ti-e greu, practic, pe langa servicii, tu faci totul in casa si cu copiii! Sotul tau ce face, in afara de un job pe care deduc ca il considera mai important decat joburile tale? Si probabil te vrea "proaspata" dupa ce copiii se culca.
Androix, ce importanta are la ce ora incepe ziua sau daca e full time sau nu? Corina e epuizata, ar avea nevoie de cateva zile doar pt ea! Si ar avea nevoie macar de putina intelegere de la sotul ei!
corinaczm spune:
Incep munca oricare ar fi ea la 6.30 si termin cam pe la 21.30. Nu am un program fix la niciunul dintre joburi important e rezultatul, dar singure nu se fac, deci cel putin 9 ore pe zi constant e nevoie de munca. Asta incerc sa ii explic si eu sotului meu ca am nevoie de ajutor, asta simt ca am nevoie de ajutor, dar el zice ca ceea ce fac eu e normal ca toata lumea face la fel, (inafara de el).Am pus intrebarea aceasta pentru ca am vrut poate o confirmare a faptului ca am dreptul sa m-i se ofere ajutor, si ca ceea ce cer nu e "aberant". As vrea doar in functie de programul pe care il are sa mai duca si el copii, sa ii aduca, sa ii duca la antrenament, ca sa pot mai pot si eu sa exist. Nici pentru asta nu face un efort... Sa renunt la joburi nu se pune problema, la cat castiga el, ar fi vai si amar de noi. Sursa noastra de venit ii constituie castigurile mele... deci... Plus ca am muncit foarte mult pentru tot ce am acuma, deci ar fi o prostie sa renunt...doar ca eu simt ca as avea nevoie de ajutor.
szivarvany spune:
Nu cred ca va intelege vreodata ca muncesti foarte mult si ca ceea ce faci este al naibi de greu.
Ori il convingi ca x zile / saptamana sa duca el copiii, ori platesti pe cineva sa faca asta.
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)
violeta69 spune:
sigur nu va intelege
femile sunt super-mame,super-amante,super-baucatarese,etc
daca cumva obosesti esti defecta pe undeva....ia vezi nu tb sa fii unsa?!poate e vreun surub,o pilulita,ceva...
draga super-mama ai grija ca nu ai voie sa obosesti!
poate reusesti sa stai si noaptea treaza,asa ca o super femeie ce esti
sunt doar revoltata
Alaturi de EMMA
Alaturi de SONIA
si MIHAITA are nevoie de noi,BLOGUL LUI MIHAITA
si nu in ultimul rand donu'Bodo
Vio ,mamica lui MIHNEA viitor "descoperitor" de infinit
Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!
zepellina spune:
Eu am vazut un film pe tema asta. Nu aprecia nimeni din casa ce facea mama, si nu mai putea. Intr-o zi, nu a mai facut NIMIC. A Intrat in greva, si a tinut ceva timp pana sa isi dea seama cat de multe lucruri sunt nefacute (tatal si cei 3 copii). Au uitat si de ziua ei. Bine , filmul e american si grevei ei s-au alaturat si alte femei.
In final au realizat si au fost de acord sa imparta sarcinile.
Asa cred ca trebuie si la tine, sa reusesti sa imparti cu sotul si copiii din sarcini.
mariamunteanu spune:
Nu te supara, ai abordat gresit de la inceput parteneriatul cu sotul tau. Hotaraste-te ce vrei si apoi discuta cu el la modul serios. Eventual ia-ti un ajutor.
raresmic spune:
Era la un moment dat la televizor o emisiune in care mama pleca de acasa pentru trei zile, tatal ramanand sa se ocupe de casa si copii in timpul acesta....regizate sau nu unele episoade au fost foarte haioase...
Revenind la cazul tau, nu ai cum sa pleci la vreun curs de specializare "absolut necesar" sau vreo delegatie "fortata" astfel incat sotul tau sa fie nevoit sa se ocupe singur de gospodarie si de copii?(Eventual perioada deplasarii sa nu includa si ziua in care vine femeia sa va ajute in gospodarie). Eu cred ca cea mai elocventa modalitate de a-l face sa inteleaga cat poti fi de obosita este sa simta si el acelasi lucru....
flaviutza spune:
Valeuuu, eu credeam ca eu nu mai pot. trezirea la 6, naveta zilnic cu transportul in comun, ce implica si vreo doi km de mers pe jos, per total. ajung la 17 inapoi in oras, iau copilul de la camin (aici merg pe jos 1 km dus intors) stau cu copilul pe centru pana la 18 juma cand apare sotul si mergem toti trei acasa dimineata el duce copilul, ca incepe la 9 munca.
Acasa , unul cu copilul si ce implica el(pregatit hainute, spalat copil, jucat cu copil) , altul cu partea casnica- un aspirator, calcat, gatit rapid ceva. ajungem in pat undeva la 9 juma, 10 seara, abia mai schimbam cateva vorbe si la somn, ca eu ma trezesc la 6 .
Acelasi program ,zilnic, ca niste roboti. uneori, cand vedem ca incepem sa ne haraim din te miri ce, gata, pauza, dus copil o saptamana la bunici si atunci vin la 5 acasa si program de voie,adica nu face nici unul nimic, eventual ne relaxam.
Io una n-as rezista, punct. nu as fi in stare.
Nu ne spui ce face el, ca daca are un program naspa, nici o sansa sa te ajute.
Androix spune:
Io am limba ascutita da nici chiar asa.
Din prima postare reiesea ca faci doua joburi full time de dimineata pana la 3:40, ori daca ar fi fost pe-asa as fi vrut si eu. Pe de alta parte sunt muuuulte joburi de 9 ore deci pana la urma tot unul singur se cheama ca faci, din punct de vedere al timpului alocat. Asta nu inseamna ca nu te cred ca esti obosita si ai nevoie de un pic de ajutor din partea sotului...
Mai adaug ca pentru mine ar fi mult mai dureros decat epuizarea fizica, faptul ca sotul ia prea usor toata munca mea, ca pe ceva normal pe care il face toata lumea.
In final trebuie ca tu sa faci o alegere sa renunti la ceva.
www.flickr.com/photos/bijuteriiunicat/" target="_blank">Creatiile mele
Andreea mama de Filip si Georgia