Moldovence aspirante sau gravidute(10)
Raspunsuri - Pagina 12
pogonici1977 spune:
amir..dar tu acum unde te vei indrepta?? catre ce medic pana la urma???? saua stepti sa se limpezeasca apele la chisinau si fuga la ei..
cat despre analizele hormonale le fac acum, asa cum e la carte si apoi vom vedea, daca treb sa le repet dupa ce se constatat corect perioada mea de ovulatie< la mine luna trecuta mia venit CM la 32 zile....iar temperatura bazala era mare in ziua 21-25
eu tot acolo ma voi indrepta..nu stiu de ce dar sufletul imi spune ca fara FIV la chisinau nu voi reusi sa am copiii..vb cuiva inot voi trece prutul si tot ajung
doamne ajuta
oanka80 spune:
La multi tuturor celor cu nume de floare,iar aceasta zi binecuvantata sa va aduca multa bucurie in casele voastre si impliniri duhovnicesti cat mai multe.
revin cu o intrebare la voi. cate luni se ia dufastonul? ma intereseaza cate luni ar trebui sa se ia sa isi faca efectul?
"Cand traiesti cu Dumnezeu gasesti fericire si in nenorocire"-Sf. Tihon Zadon
Delphinas spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui oanka80 La multi tuturor celor cu nume de floare,iar aceasta zi binecuvantata sa va aduca multa bucurie in casele voastre si impliniri duhovnicesti cat mai multe. revin cu o intrebare la voi. cate luni se ia dufastonul? ma intereseaza cate luni ar trebui sa se ia sa isi faca efectul? "Cand traiesti cu Dumnezeu gasesti fericire si in nenorocire"-Sf. Tihon Zadon |
mie mi-a recomandat 3 luni
poze, Just Me
Infertilitatea este o boala, Bazar pt Mihaita
ambitioasa
oanka80 spune:
delphinasmultumesc de raspuns. dupa 3 luni se face pauza si la nevoie de repeta? sunt oare medicamente puternice? eu le iau de o luna si sincer nu simt nici o modificare, dar trebuie sa am mare mare grija ce medicamente iau pt ca am o mastoza chistica mai sensibila si trebuie sa fiu precauta.
"Cand traiesti cu Dumnezeu gaesti fericire si in nenorocire"-Sf. Tihon Zadon
happymum spune:
oanka 
si mie mi-a recomandat duphaston pentru 3 luni la rand. cate 2 pe zi din Z16 cate 10 zile.
de efecte, nu cred ca ai ce simti... doar ca iti regleaza CM-ul. altceva... am auzit ca ar cam ingrasa, dar nu stiu sigur.
mai mult nu stiu sa iti zic.
Cate putin pentru Casa Domnului: sa ajutam biserica Sf. Atanasie Patelarie
VA ROG FRUMOS SA IMI VOTATI FINUTA LA CONCURS. MULTUMIM DIN INIMA!
http://concurs.pampers.ro/profile/28618
_
Asteptand o minune... stau cuminte... cu sufletul la al meu viitor 
Alex, hai la mama! Cand sa vie...
? Repede sa vie...
Infertilitatea. O boala tratata ca atare in Uniunea Europeana. Nu si in Romania!
Au nevoie de ajutor ACUM
www.feminitate.org/" target="_blank">A fi femeie
Amintirea cea mai draga mie
Poze noi cu maruta mea
amir10 spune:
OK, iaca subiectul meu preferat - progesteronul, ca am dat examen la endocrinologie din el. ![]()
Duphaston este progesteron sintetic, adica sintetizat in laborator. Alt medicament cu progesteron este utrogestan, care are 2 mari avantaje:
- este mai ieftin
- se poate administra intravaginal cate 2 cps moi seara, cu mai multe beneficii: absorbtie mai buna la nivel pelvin unde este nevoie, micsorarea efectelor adverse de la nivel hepatic, nu mai produce greata, somnolenta, ameteli.
Din pacate in orice forma luat, produce ca efect cresterea in greutate. Cel putin la mine, mi-a dat promotional ca tot n-aveam nevoie, vreo 10 kg in decurs de 2 ani.
Progesteronul se ia incepand cu ziua 16 cand ovulatia are loc in ziua 14, asa ca va rog sa socotiti 2 zile dupa ovulatie si apoi sa incepeti sa luati, de multe ori medicii nu mai au timp sa explice acest lucru. Se ia pentru insuficienta luteala, care produce dereglari ale ciclului menstrual, dar si pentru a sustine endometrul in caz de implantare a unei sarcini in primul trimestru, pana cand se formeaza placenta, care e secretoare de progesteron, astfel prevenind avortul spontan de alta cauza decat imunologica.
M-am intins, dar sper ca v-am lamurit. Daca nu, cu drag va stau la dispozitie.
Pogonici, eu merg la Ominic clinic la dr. mihaila, am povestit despre cum au decurs tratativele cu el la cap FIV Iasi.
Inca nu ma duc la Chisinau, mai sper intr-o minune pt ca la mine e infertilitate de cauza necunoscuta, asa ca bag si eu in mine ca tot se poarta puregon, pregnyl si utrogestan. Luna asta poate fac o inseminare daca are cine sa-mi faca si nu or fi liberi dupa paste cand pica la mine ovulatia. Daca nu, fac doar stimulare cu pregnyl si asteptam....
Va pup cu drag pe toate floricele.
amir10 spune:
Am uitat. Progesteron se ia atat cat este nevoie. Adica, pt dereglari menstruale minim 6 luni, iar pt infertilitati pana ramaneti gravidute si primul trimestru. Adica patru luni la noi, una pana ramanem gravidute si trei in primul trimestru de sarcina.
.
oanka80 spune:
amir ai un foarte mare talent in arta scrisului si multumesc pt lamuriri. eu inteleg mai greu unele lucruri dar dupa cuvintele tale m-am luminat
. eu iau dufaston din ziua a 15 asa mi-a zis doctorita si ce e drept e la 2-3 zile de la ovulatie. pana acum nu am luat nici un gram in plus, cu toate ca tare mi-as mai dori asta pt ca ma ia vantul pe strada.
mi s-a zis sa iau dufaston si metformin pana raman insarcinata, dar uitasem sa intreb daca se poate lua si mai multe luni la rand
si doctorita e plecata din tara pana dupa pasti. asa ca lamuririle tot de aici le-am primit
. 
happymum
o seara placuta tuturor.
"Cand traiesti cu Dumnezeu gasesti fericire si in nenorocire"-Sf. Tihon Zadon
arinaa spune:
salutare fetelor,am fost in sfarsit la iasi sa-mi fac primul set de analize(dozarile hormonale corespunzatoare z 2) astept acum rezultatele....si e grea tare asteptarea pt ca abia a 3 zi dupa Paste imi vin(atunci ma duc si pt recoltarile corespunzatoare z 13).Pretul nu a fost unul de speriat(201 ron)
Vrem si noi un bebe
http://tt.lilypie.com/z0OAp3.png