Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (89)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anamona spune:

claudinna nu tre sa multumesti...simteam ca trebuie sa o fac...uite ca am mai gasit si m-a impresionat foarte tare
http://www.cristianstefan.ro/

imi pare tare rau de acesti copii....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CosmyB. spune:

Anamona noua ne-a ramas doza de Vigantol, dar numai 10 zile luna trecuta si 10 luna asta cate 5 pic La controlul de 7 luni, decide daca ne da Ca sau nu. E super ca ati scapat si e totul bine

LE: perfect de acord cu expunerea copilului

Pozici
Mamica deMaya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laureta spune:

Boo, super. Cred ca in weekend o sa tragem o fuga sa vedem, sunt tare curioasa.

de Inisa Ana-Maria si Bianca Nicole

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andy.p spune:

Eva multumim,o seara cat mai frumoasa

Laureta,ce fac galushcutzele??

Cosmy am dat pe el 215 Ron,multumim

laura, andy (07.04.2002) &alexia(14.09.2008)
Alexia
Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Paula-Laura spune:

seara buna de la noi!

In legatura cu cerealele(sa-mi dau si eu cu parerea [), eu stiu de la un doctor nutritionist(f.bun) ca nu au ce cauta in dieta unor persoane cu probleme de greutata deoarece au aport caloric mare si nu sunt satioase. Citez: "cerealele nu ingrasa doar daca respecti portia recomandata. Portia recomandata este de 30 grame de cereale(cam o lingura-doua, asa) si 200 ml de lapte. Noi ne umplem bolul cu cereale si pune putin lapte deasupra, normal ca ingrasa"
asa ca eu mananc cereale cu mult iaurt daca am chef.

In ceea ce priveste recomandarea doctorilor de a incepe cu cereale: cand am avut stagnarea in greutate(pe la 4 luni) doctora mi-a propus inceperea diversificarii cu cereale deoarece sunt bine tolerate de copii, sunt imbogatite cu fier si copii in general le accepta usor.Nu a mai fost nevoie ca si-a revenit Mihnea.
Cand am hotarat sa incepem diversificarea mi-a spus sa incep cu fructe sau legume, cerealee nu au intrat in discutie, doar daca o sa vreau eu la un moment dat, dupa ce introducem si carnea si iaurtul pentru ca Mihnea e un bebelus maricel(8400 gr si 72 cm la 5 luni si 10 zile)
Deci dupa mine cerealele sunt ok pentru copii care incep mai devreme diversificarea sau sunt mai slabuti.
Eu recunosc ca nu am vru sa ii dau lui Mihnea si in viitor as fi fericita daca ii voi da nu le voi da in combinatie cu fructe(fructul se mananca intre mese, de sine statator)
Totodata cred ca bebelusii fac destul de mult efort sa compenseze aportul caloric, altfel de ce ar obosi asa de repede?

In alta ordine de idei noi ne-am diversificat astazi a papat cateva lingurite cu supa de morcov (pe care le-a tolerat) si apo putin morcov care nu l-a incantat prea tare. A inceput sa se strambe si m-am oprit, mai incercam si maine
Dar am eu un feeling ca nu va manca niciodata 100 ml morcov simplu9cum ne-a zis noua pediatra), asa ca pentru duminica pregatesc un dovlecel, pe care il voi face la steamer

m-am lungit

Mami de Mihnea (09.10.2008)
poze
www.onetruemedia.com/shared?p=7a2406b2610465e5331ebf&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laureta spune:

Andy nu facem asa bine. Galusca mica refuza total mancarea inclusiv laptele. I am facut analizele de sange si a iesit o anemie usoara. Astept si analiza de pipi. Cauze pot fi multe, dintisori, anemia, o posibila infectie urinara, inca nu stim. Sunt cam chiauna de somn de aia nici nu apuc sa citesc tot, ma scol noaptea si i dau lapte sa aibe ceva in burticel.
Stagneaza in greutate de 3 sapt, macar nu scade.
Sper sa isi revina ca io nu mai poci

Pitica ta e tare dulce si arata supeeeer

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamona spune:

Citat:
citat din mesajul lui Paula-Laura
In ceea ce priveste recomandarea doctorilor de a incepe cu cereale: cand am avut stagnarea in greutate(pe la 4 luni) doctora mi-a propus inceperea diversificarii cu cereale deoarece sunt bine tolerate de copii, sunt imbogatite cu fier si copii in general le accepta usor.Nu a mai fost nevoie ca si-a revenit Mihnea.

Deci dupa mine cerealele sunt ok pentru copii care incep mai devreme diversificarea sau sunt mai slabuti.

mi-ai luat-o inainte....
perfect de acord...eu vreau sa incep cu cereale la care sa adaug avocado
thea a inceput sa ia putin in greutate...in luna 4 aprox 250g...mai sunt cateva zile dar nu stiu ce salt semnificativ sa mai faca.

Citat:
citat din mesajul lui Paula-Laura
Eu recunosc ca nu am vru sa ii dau lui Mihnea si in viitor as fi fericita daca ii voi da nu le voi da in combinatie cu fructe(fructul se mananca intre mese, de sine statator)

niciodata fructele nu se combina cu alte chestii...mai ales atunci cand e vorba de stomacele de bebei

eva mi-a placut faza cu razganditul :) mi-a mers la inima si la orgoliu personal...in ulti mul ma razgandesc destul de des, mai ales cand e vb de thea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa si mami spune:

Laura, sa stapiniti sanatoase scaunul! nu o pot vedea ca sunt pe tel. Andreea, pup, suntem f bine, ne bucuram de vremea buna. Tin pumnii sa fiti bine dupa vaccinel. Babytza

alexa, cipri si mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nausica spune:

Citat:
citat din mesajul lui EvaF
Fetelor, legat de cereale si baby processed food vs home made (...) daca stiti pe careva care lucreaza in domeniu si stie ce inseamna baby processed food (borcanele, LP, cereale) discutatati cu el la rece si vedeti ce ingrediente ascunse apar totusi pe ambalaj dar disimulate.

Moda a intrat tare de tot si in Europa pt ca e practic si rapid sa le "prepari" instant dar ganditi-va si voi in istorie existau de-a lungul timpului bebei hraniti cu orez? Pe bune acum...care e treaba cu orezul asta cel mai bun aliment pt bebe? Sau porumb? Descoperit fff tarziu, de altfel. Mie imi pare alimentatie strict furajera ( iertare dar asta e adevarul!)

Generalizarea nu e ok si cerealele s-au generalizat, toti bebeii papa cereale. De ce? Adultii nu mananca diferit? Obiceiurile alimentare nu difera de la familie la familie, in functie de gust, predispozitie, sanatate, educatie, etc?

Eva, eu te inteleg ca ai ales sa nu ii dai lui Noah cereale, dar nu inteleg de ce vrei sa faci din aceasta alegere the only reasonable thing to do.

In primul rind, am observat ca tu pui la un loc borcanelele, formulele de lapte si cerealele. Pai ce legatura au unele cu altele? Nu cred ca iti trebuie eu stiu ce inside information ca sa stii ca laptele de sin este net superior formulelor de lapte. S-a stabilit de mult acest lucru si nimeni nu cred ca are vreo indoiala. Si totusi, formulele comerciale de lapte sint second best pentru alimentatia sugarului, cel putin in primele sase luni de viata. Second best dupa laptele de sin, evident, si campaniile intensive pe care le fac OMS si AAP cred ca se adreseaza pupezelor care se gindesc ca, daca alapteaza, isi deformeaza sinii, sau mai stiu eu ce. Dupa cum ai observat, nu am spus second best choice pentru ca uneori nu e niciun choice. Sint mame care, din varii motive, nu (mai) pot sa alapteze. Si eu una, daca as fi in situatia asta, nu as vrea sa aud in fiecare zi pe forum de ce beneficii nepretuite e privat bebelusul meu. Slava Domnului, iti vor spune aceste mame, ca exista formulele comerciale. Slava Domnului ca sint affordable si usor de preparat. Ok, pe vremea lui homo sapiens nu existau. Ghinionul lui. Nu existau nici premergatoare, nici bouncere, nici steamere - si totusi cit ne usureaza gadgeturile astea viata.
Deci, eu as scoate din aceasta insiruire blamabila laptele praf.

In al doilea rind, spui de cereale ca sint “alimentatie strict furajera”. Nimic de comentat. Doar ca, istoric vorbind, lucrurile evolueaza. Ceea ce ieri era “ca la carte”, astazi ne pare de neconceput. Iar dihotomiile astea formate pe modelul good vs. bad evolueaza si ele. Eu cred ca, in zilele noastre, “alimentatia furajera” e mai degraba good decit bad, desi n-am fost niciodata de acord cu formularile radicale, de genul home made=good/processed baby food=bad sau breastfeeding=good/commercial formula=bad. Cred ca breastfeeding+home made=better e o pozitie mai aproape de realitate.
Cit despre ce se intimpla in istorie, de-a lungul timpului: hmm, m-am intrebat de multe ori ce mincau bebelusii pe atunci, in Evul Mediu, de exemplu. Probabil ca ai dreptate aici, nu mincau orez si nici porumb (descoperit tirziu). Dar majoritatea mureau de gripa, oricum, iar norocosul care ajungea la matusalemica (pe atunci) virsta de 34 de ani nu mai avea decit doi dinti in gura, probabil.

In al treilea rind, vorbesti de cereale la modul generic. Sint feluri si feluri de cereale, unele procesate si rasprocesate, altele simple, organice, integrale.

Nu in ultimul rind, ai dreptate cu importul de obiceiuri - fie ele culinare, sociale, comportamentale, vestimentare - din Statele Unite (chiar, oare cind o sa ajungem sa sarbatorim Thanksgiving?). E un mimetism uniformizant care distruge multe valori si toceste identitatea. Dar asta nu inseamna ca tot ce se face in America e rau. “Cerealele s-au generalizat”, cum spui tu, adica sint prezente mai peste tot. Dar asta nu inseamna ca “toti bebeii papa cereale”. Uite, al tau nu papa. Bebelusii, ca si adultii, maninca diferit. E chestie de alegere. Al meu papa si e bine, multumesc.

Am inteles foarte bine pozitia ta, doar ca ai un fel de a te exprima care implica, printre rinduri, ca e unica pozitie logica si cumpatata si ca, prin extensie, cine face altfel e neinformat si iresponsabil. Dar poate sufar eu de mania persecutiei.

si felicitari din toata inima pentru evolutia lui Noah, nu il ultimul rind intr-ale diversificarii.

Nausica si Ania
poze

"Life is what happens to you while you're busy making other plans" (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andy.p spune:

Citat:
citat din mesajul lui laureta

Andy nu facem asa bine. Galusca mica refuza total mancarea inclusiv laptele. I am facut analizele de sange si a iesit o anemie usoara. Astept si analiza de pipi. Cauze pot fi multe, dintisori, anemia, o posibila infectie urinara, inca nu stim. Sunt cam chiauna de somn de aia nici nu apuc sa citesc tot, ma scol noaptea si i dau lapte sa aibe ceva in burticel.
Stagneaza in greutate de 3 sapt, macar nu scade.
Sper sa isi revina ca io nu mai poci

Pitica ta e tare dulce si arata supeeeer

Laureta imi pare tare rau,sper si eu sa-si revina cu mancatul ca stiu cum e cu nopti nedormite
Nici Alexia nu e fan mancare,dar ei ii place laptele.
ici multi ptr voi frumoaselor!!!

laura, andy (07.04.2002) &alexia(14.09.2008)
Alexia
Andrei

Mergi la inceput