FIV la Cluj 16
Raspunsuri - Pagina 19
denissa_k1 spune:
georgetani..drum bun..si incununat de realizari....oricum o sa ti se acreasca de atatea drumuri....si bag de seama ca ale tale vor fi mai lungi decat ale mele ....
uratica spune:
fetele
si multam fain!
da am si eu o intrebare acum-ce sa iau ptr tuse????????ca tuseste soata atat de tare pana vomita!
si mai-nu su nt dura cu intrusu..numai ca ma dispera cat de cacacios poate fi..de parca ar avea 2 ani!
uratica spune:
iar referitor la fiv-toate aveti dreptate!
si eu ma gandesc ca poate mi se vor reface aderentele....pana cand ma hotarasc eu..dar oi vedea!acum vreau sa scap intrusu de gripa asta!da nu stiu ce sa iau maine ptr tuse!
apoi vad eu ce hotarasc!insa-vad ca ajung tot la dorinta dr-ului micu-sa astept 6 luni dupa operatie!
deci stia el ce stia!
si tot prin iunie se fac 6 luni..asa ca madule-nu stiu..poate nu o sa fii singurica..poate ma hotaraasc sa vin si eu..daca nu-la anul cu mara..mai vedem..
insa inainte vreau sa fac si histeroscopie..sa sti eu ca e totul verificat si pus stampila!![]()
duia-
georgie-bafta multa!
denissule-lasa mama ca vei uita de toate cand iti va urla
la crestet!![]()
madutzule-
si saru'mana!
uratica spune:
fetele ma duc sa dau tatica la intrus sa adoarma!
si sa-i dau 2 pmni in bot!ca m-a suparat rau!el si cu faina de maicasa!
auzi frate-il pune sa faca gargara cu spirt!!!nebuna!acu re cerul gurii varza!daca il vedeam cand facea lucrul asta si-o lua pe coaja rau de tot!acu nici nu mai vb cu el!de asta eram nervoaasa!suparata pe el!
asa ca..noapte buna va urez acum fete dragi!

maddutz spune:
uratica stai linistita si...obisnuiteste-te!
asa sunt barbatii!
cand is bolnavi....vai de capul tau!
...nu al lor!
denisule uite ce am gasit eu despre embriotransfer pe net:
Embriotransferul. Procedeul este simplu, nedureros si nu necesita anestezie, se realizeaza la 72 de ore de la aspirarea ovocitelor. Dupa aspirarea embrionilor intr-un cateter special (un tub flexibil si subtire), acestia sunt plasati in cavitatea uterina. Cateterul este introdus in cavitate prin colul uterin, iar mediul de cultura cu embrionii este injectat in cavitate cu ajutorul miscarii pistonului seringii amplasate la cateter. Dupa introducerea embrionilor, pacienta va ramâne in repaus timp de doua ore. Nu se recomanda sa se bea lichide pentru a impiedica producerea de presiuni asupra vezicii urinare. La sfârsitul celor doua ore, pacienta se externeaza si va ramane in repaus in ziua urmatoare. In continuare, ea poate sa-si reia activitatea obisnuita. Ea va evita contactul sexual o perioada de doua saptamani. In acest interval de timp, va fi necesara administrarea medicamentelor pentru suport hormonal (Utrogestan, Geston).
Riscuri ale embriotransferului. Introducerea embrionilor in uter este o operatie relativ usoara care se realizeaza de regula fara a fi necesara anestezia. Uneori, colul uterin este prea stramt pentru a permite manevra, iar dilatarea lui presupune o durere usoara. Embriotransferul presupune un risc minim de infectii ale bazinului si de complicatii.
Dupa 12 - 14 zile de la embriotransfer se fac analize de sange pentru dozarea HCG. Daca nu se confirma o sarcina, trebuie asteptat pana la urmatorul ciclu menstrual pentru inceperea unui nou tratament.
Numarul tentativelor FIV este, in mod teoretic, nelimitat, dar este necesar sa precizam ca atunci cand tratamentele sunt mai numeroase, sansele de reusita sunt mai mici, ele putand pune in evidenta situatii de infertilitate greu de rezolvat.
maddutz spune:
salutare fetelor! 
ce faceti? ce e cu linistea asta aici?
eu am avut azi noapte insomnii. m-am pus sa dorm la 5.45. dimineata!
si asta asa....ca sa nu zic ca nu m-am pus in pat inainte de a pleca la lucru! acum sunt ca un mic zombi! ![]()
crinule ce-ti fac strumfii? sper ca e totul ok la voi 
denisule cum te simti?
uratica ce e cu linistea asta la tine? e cam suspect...stii tu, cand e liniste in camera copiilor....sigur fac vreo boroboata! tu ce "coci" acolo?!
mara cum a fost in maramu? ai mai prins zapada?
anamy tu cum te simti?
julia ce face "burtica"? ai grija de ea si menajeaz-o!
turquoise tu cum te simti?
petruta? tu ne dai ceva vesti?
duia tu la ce medic vei fi? nu am retinut ![]()
gerogetani iti tinem pumnii sa primesti ok de la dr maine! sa ne tii la curent!
ennni ce-ti fac puiutii? povesteste-ne! suntem tare nerabdatoare sa ne impartasesti din povestile de poraspata mamica. si pooooooooooze! vrem poze! of...de ce nu esti aici! asa as fi vrut sa-i pot zmotoci un pic pe strumfii tai dolofanei! ![]()
jovana speram ca totul e ok la tine. daca ai un pic de ragaz intra si ne da de veste! 

la toate fetele 
anamy spune:
buna fetele
maduttzule

eu va citesc in fiecare zi dar noutati nu am ,astept z 13 cand ma duc la eco sa vad daca ovulez pe natural si sa ma apuc de
,nu vreau sa pierd luna,oricum voi incepe din nou stimularile luna asta cand vine CM.....offff...de nu ar mai veni!!!!!
fetelor voi ce noutati mai aveti?unde ati disparut?
va
,tin pumnii la DENISU....viitoarea noastra
,care va sparge geata si va veni cu II liniute!!!!
denissa_k1 spune:
madutz, multumesc pentru informatii,...m-am descaltat....la un control de rutina mi s-a mai precizat asta ..chestia cu colul uterin prea stramt (care si el- din cauza ca-i prea ingust ar fi putut reprezenta un obstacol in calea spermatozoizilor, oricum cam lenesi de la natura)..si dupa cum am povestit mi-a aplicat un departator...cred ca aplicarea lui si presiunea creata de seringa mi-au pricinuit durerile neplacute....oricum au trecut....si inca o data multumesc, madutzule...
denissa_k1 spune:
auzi, madutz, am vazut ca ai postat ceva mai devreme si ma gandesc ca esti pe net, ....hai mai "descalta-ma " cu o chestie, te rog,... daca o sa ai timp si rabdare sa ma "asculti" !!! asta in cazul in care o sa reusesc sa ma fac inteleasa, adica daca o sa stiu sa explic...vrei ???