*LMA!!*Puiuti de Randunici 2008!! (233)
Raspunsuri - Pagina 20
gecko spune:
Dezvoltarea intelegerii
In al doilea an de viata copilul inca nu are capacitatea de a vedea lumea in ansamblu. Ei invata despre obiecte individuale. Conceptele de “timp”, “distanta”, “prea repede”, “prea incet”, “prea departe” sunt peste capacitatea lor de intelegere, de multe ori spre disperarea parintilor pentru care aceste concepte sunt dureros de reale.
Totusi, ei se straduiesc foarte mult sa isi creeze categorii de lucruri, sa sorteze lucrurile, obiectele in grupuri intelese de ei. Odata ce au vazut si au memorat conceptual de “ratza” este posibil ca sa numeasca ratza si un pui vazut pentru ca amandoua au pene si aripi. Este minunat sa analizezi puterea lor de observatie, detaliile si logica ce o folosesc pentru a grupa obiectele, personajele, animalele cu care se intalnesc.
· Capacitatea copilului de memorare se imbunatatescte si iti poate dovedi ca este capabil sa gandeasca inainte de a actiona (de ex. Isi aminteste ca ceva poate fi fierbinte inainte de a pune mana)
· Intre 18 luni si 2 ani capacitatea de a recunoaste similaritatile si diferentele intre lucruri creste si va fi interesat in a sorta obiectele in grupuri (eg masini, cuburi, animale)
· Copilul incepe sa faca asocieri (de ex. Incalta papucii tatalui cand e de iesit afara, pune impreuna creioanele si hartia)
· Incepe sa asocieze si sa potrivesca si va fi capabil sa faca puzzle-uri simple (de ex. Puzzle din 2 piese cu mama ratza si puiul ratza)
· Ii va place sa joace jocuri imaginare (vorbit la telefon, spalat papusa)
· Va avea foarte putina intelegere a ceea ce inseamna timpul, nu va pricepe ce inseamna “maine”. Nu intelege conceptele abstracte aproape/gol/greu si nu va putea sa vorbeasca despre lucruri pe care nu le vede/ nu le ia in mana/nu le atinge.
· Nu are conceptul despre marime si spatiu si ii va fi de exemplu frica sa nu cada pe scurgerea de la cada sau toaleta (exceptie fiu’miu ce isi scoate sigur dopul de la cada si cerceteaza locul cu degetele/gura/picioarele/fundul si care sta bagat pana la gat cu capul in buda).
Naty, urmeaza si pentru tine...dezvoltarea aptitudinilor fizice.
Kya spune:
'Neata!
Am avut o noapte oribila, abia imi tin ochii deschisi la birou. Zana a facut febra, a plans toata noaptea de dureri de dinti, musca tot ce prindea, nu a vrut sa adoarma decat la mine in brate. O duceam in patut, se trezea, si iar incepea cercul vicios!
Mama lor de dinti!!!
Iar randunoiul dormea foarte seren in partea lui de pat
Dimineata era fresh, eu aveam cearcane pana in gat. Si ma intreaba senin: "S-a mai trezit azi-noapte? Ca mi s-a parut ca o aud plangand..." 
Azi dimineata abia am plecat, pentru ca fii-mea efectiv s-a prins de mine si nu-mi mai dadea drumul. "Mama" in sus "mama" in jos, plansete, urlete, si tot tacamul.
Am vazut ca vorbeati de gelozie... Sa va povestesc cum face Sanziana cand ma ia randunoiul in brate: maraie, caraie, si intra intre noi sa ne desparta. Iar mai nou tipa la tat-su "tita" (ea stie ce-o insemna!) Cand e la mine in brate, si vrea randunoiul sa ma pupe, e teroare - tipa la el, il impinge la o parte, si se cuibareste foarte tandru la mine in brate. Asta pana vede ca pleaca, ca dupa aia ii trece tandretea ![]()
Raluca mamica de
Sanziana
God didn't bring me this far, to leave me here!
lianam spune:

La multi ani LUCA - BUBU! Fie ca prima aniversare din viata ta sa-ti dechida poarta unui viitor plin de succese, Dumnezeu sa-ti dea un curcubeu la fiecare furtuna, un zambet la fiecare lacrima,bucuria sa nu-ti dispara niciodata din suflet, sa fii sanatos si sa ai parte de multa iubire, iar cei dragi tie sa-ti stea alaturi mereu!

Liana, mami de Teo
"Invata din greselile altora, ca nu ai timp sa le faci tu pe toate" - Sigmund Freud