*LMA!!*Puiuti de Randunici 2008!! (233)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gecko spune:

sper ca le gasiti interesante si utile...

Dezvoltare socio-emotionala:
In jur de 18 luni copiii de obicei:
· Exploreaza imprejurimile prin atingere, tragere orice vad si pot ajunge (asigurate ca toddlerul este in siguranta)
· Savureaza coontactul fizic (imbratisari, alint, gadilat)
· Prezinta instabilitate emotionala, trec repede de la fericire la tristete la nervozitate
· Le este frica de straini
· Arata un atasament PUTERNIC fata de parinti
· Sunt nefericiti cand sunt lasati (parasiti) de parinti si se arunca in bratele acestora la intoarcere.
Ar putea fi o problema cu copilul tau daca, pana la 18 luni, copilul:
· Nu arata preferinta pentru persoanele familiare
· Nu prezinta anxietate de separare
La aproximativ doi ani copilul de obicei:
· Exploreaza mult mai larg, deschide usi, sertare
· Se joaca langa alti copii dar nu interactineaza cu acestia (exceptie daca copilul de alaturi este mai mare si este capabil sa isi adapteze joaca unui copil de 2 ani)
· Nu este capabil sa imparta o jucarie
· Este foarte separate de separarea de cei apropiati
· Are un “comforter” (un obiect de care este atasat si ii adduce alinarea: suzeta, paturica, o jucarie etc)
Ar putea fi o problema cu copilul tau daca, pana la 2 ani, copilul:
· Nu arata ca este constient de prezenta diferitelor personae

Mergi la inceput

Dezvoltarea motorie
· Merg destul de bine dar cad daca incearca sa alerge (mearga mai rapid)
· Se catara pe mobile joasa
· Pot impinge o jucarie (trenulet etc)
· Sunt capabili ca puna o jucarie (un cub) cu intentie peste o alta
· Incep sa mazgaleasc cu creionul
· Sunt capabili sa prinda obiectele mici
· Nu merge
· Este capabil sa alerge repede fara cazaturi cand iau curba sau se opresc
· Poate sta “gugu” (pozitia schiorului sau a vanatorului in tufisuri) cand vrea sa ridice un obiect de jos
· Poate sa aduca un scaunel la masa si sa stea pe scaunel
· Poate merge inapoi tragand o jucarie, un carucior etc
· Nu merge cu siguranta (in special daca copilul schiopateaza)

Mergi la inceput

Vorbire si limbaj
· Vocifereaza (bubbling e cuvantul si chiar nu imi vine traducerea) cu glas tare la ei sau la altii ca si cum ar purta o conversatie
· Asculta lucrurile ce li se spun si inteleg unele din ele, cum ar fi “NU”
· Sunt capabili sa urmeze cateva comenzi simple (adu papucii)
· Sunt capabili sa identifice cateva obiecte familiare (de ex. “arata-mi mingea”, “unde este lingurita”)
· Folosesc 6 sau mai multe cuvinte cu inteles (cuvintele pot fi de fapt NEINTELIGILE, dar principala persoana ce il ingrijeste poate sa spuna ce vrea copilul prin acel sunet/cuvant)
· Daca nu vocifereaza (babbling)
· Daca nu foloseste cateva cuvinte cu inteles (din nou…aceste cuvinte pot fi neinteligibile)
· Nu asculta pe cei care ii vorbesc
· Foloseste pana la 50 de cuvinte cu inteles
· Asculta ceea ce li se spune
· Incep sa puna doua-trei cuvinte deolalta (de ex. Masina lu tata)
· Savureaza cantecele cunoscute
· Vocifereaza cand se joaca, cu cateva cuvinte cu inteles in joaca lui
· Este in majoritatea timpului tacut cand se joaca
· Nu raspunde cand altii vorbesc cu el
· Nu este capabil sa arate obiectele numite (minge, cana etc)
· Foloseste semne, gesture, maraieli doar cand vrea ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihutza11 spune:

LA MULTI ANI Oana Teodora! sa fii sanatoasa, fericita si sa ai noroc in viata!
La multi ani Raducu de Rox!
La multi ani Midasnu!]

am citit tot.. sunt la zi, dar nu e loc de scrisorica.. dar m-am amuzat cu mancacioasa lui Nicol si nazdravania lui Ginerica-pofticios! deci sa pregatesc special pt el un castronoi de mancare ..

apropo de cereale Andra nu mai vrea sa le manance.. sau daca mananca parca le mananca cu gura altuia.. asa ca incerc sa ii dau altceva.. azi i-am dat lapte de vaca cu paine, cum mancam la bunicutza mea.. in alta seara i-am dat ciulama cu mamaliguta.. si tot incerc sa ma gandesc ce sa ii dau seara asa mai usor..
aaa... si azi a mancat si ea paine cu unt.. ce drag imi era de ea cum musca, desi are 2 capatzani de dintzisori acolo amarati, dar stie ce are de facut cu ei ...

va !

Mihaela, mamik fericit de Andra - 29 martie 2008

Pozici
Creste gargaritza
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5211d37ef93faf418fe040&source=category&category_id=all" target="_blank">Povestioara

Mergi la inceput

Dezvoltarea sociala si emotionala

In cursul acestui an (1-2 ani) copilul tau intelege ca este o fiinta complet separata de tine. Aceasta nu numai ca il face sa fie temator de posibilitatea de a fi parasit dar determina si aparitia cuvintelor repetitive “eu” ,“al meu”. Facand lucrurile in felul “meu”, declarand ca un obiect apartine “mie” sunt modurile prin care copilul incearca sa coopereze cu aceasta inspaimantatoare dar foarte interesanta idee de a fi o persoana separata de parinti, un corp propriu cu actiuni proprii.
De asemenea, este greu pentru ei sa inteleaga ce este un anumit lucru fara a aflat ce este si opusul acestuia (de exemplu pt a invata ce inseamna “fierbinte” va trebuie sa afle ce este “rece” etc)
Desi inteleg multe cuvinte, copiii in al doilea an de viata nu pot intelege conceptele abstracte- ei sunt ganditori “concreti” (nu inteleg comanda "mergi acolo" dar inteleg comanda "mergi la frigider"). De cele mai multe ori nu raspund comenzilor verbale si trebuie sa fie ridicati/mutati/ distrata atentia/dati la o parte etc foarte des (chiar daca par a sti intelesul cuvantului “NU” ei nu sunt inca capabili sa isi controleze impulsurile si vor face in continuare lucruri interzise). Ingrijirea unui copil de 18 luni este epuizanta fizic la fel ca si un curs intens de fitness.

· Copilul va fi curios si energic dar inca se va baza pe prezenta unui adult pentru ingurajare si necesita multa atentie din partea adultului
· Copilul este foarte atasat si dependent de parienti si este posibil sa se teama de separare pentru ca inca nu intelege ca parintele se va intoarce la el
· Copilului ii place sa se joace cu un adult si ii plac jocurile repetitive
· Arata interes fata de alti copii dar de obicei se joaca singur. Nu are conceptual de “a imparti” si nu trebuie sa te astepti sa o faca.
· Va imita actiunile, gesturile si jocurile celor din jur (de ex. Va vorbi la un telefon de jucarie ca sa imite parintele)
· Va incepe sa fie ma cooperative la imbracare datorita dorintei de a imita adultii si de a face de unul singur
· Va vrea sa faca lucrurile correct si va arata frustrare atunci cand nu va fi capabil sa realizeze acest lucru
· Capacitatea de a se hrani se imbunatateste si va incepe sa fie mofturos in ceea ce mananca (va scoate pe marginea farfuriei toate minunatele legume puse cu atata atentie de mamica in ciorba)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Neata!
LA MULTI ANI TEODORA!
Mami Liana, sa-ti traiasca frumusica "terorista"! Sa stii ca si eu am acelasi sentiment, al unui an in care poate nu m-am bucurat destul, dupa tot chinul de a avea pe mica mea minune. Totusi sunt sigura ca fiecare ne-am bucurat din toata fiinta noastra, ca pentru noi toate a fost un an minunat si de neuitat (si, posibil, irepetabil) si care ne-a transformat mult, fundamental...
Gecko, multumim de initiativa si de efortul de a mai si traduce! E cam tot ce stiu si eu de la Maxinne. Concluzia...am un copil normal, dar majoritatea puilor de randunici sunt super-extra precoce!
Nicol, am vazut fata pofticioasa la copan! Mai, eu nu stiu cum nu-si rupe bratara de la mana...A primit si Iulia una de martisor de la cumnata-mea, i-am pus-o pe mana cateva minute asa, ca sa-i fac placere si gata, a si tras de ea si a rupt-o. Dar probabil Antonia ii seamana lui mami si e ff cocheta...Cauza hormonala la problemele tenului e f posibila (si eu in ultimele luni am un dezastru pe fata si nu prea stiu incotro sa ma adresez) dar legatura cu steriletul, sincer nu o vad-sau e din ala cu progesteron?
Ccris, eu zic ca bine faci sa o duci pe Andreea la oftalmolog. Bun, se zice ca pana la 3 ani strabismul poate fi normal dar si eu vreau sa scormonesc pt ca uite, la Iulia ar putea fi cauza tinerii capului pe o parte (care o dezechilibreaza si la mers) si, in plus, am un coleg care a fost la fel sfatuit sa stea linistit cu copilul pana la 3 ani; a stat linistit, strabismul nu s-a remis defel, a facut exercitii, nu a mers...l-a operat si tot nu a scapat de ochelari Pe mine parintii nu m-au crezut ca nu vad pana la 7 ani cand a devenit clar pt...invatatoare. nu zic ca daca ma duceau la oftalmolog scapam complet de miopie dar poate nu ajunge sa fie de -8 cum e acum Cu ochii nu e de jucat.
Si, hai mai, cum sa-i faca tomografie?? Pai spune-i randunoiului ca va mai lua multe trante Andreea, asta e doar inceputul. Sunt rezistenti astia micii

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
www.onetruemedia.com/shared?p=7f4020c8ca8fe8c9c90c20&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Primul an al Iuliei...

Mergi la inceput

pauza de pandispan...luati de poftiti si serviti

si ma duc sa mai traduc...sper ca nu ma punti sa fac capitol nou

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca2107 spune:

[s]La multi ani Oana Teodora!!!sa ai o viata minunata lipsita de griji

Zoze, , pe cuvant ca nu stiu ce-am omis, m-am dus in urma, iar am citit . Daca e vorba de mutat eu am mai scris cum merge treba, la poze stiu ca sunt restanta, dar nu stiu pe unde am bagat cablu de descarcat, asa de bine l-am pus . Daca am omis altceva, iertare...

Raluca - mami de Briana Maria (06.06.2001) si Sabin Matei (13.03.2008)
poze
www.onetruemedia.com/shared?p=831d37be48d348ed78a9b4&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj primul anisor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Gecko, era sa plang cand am vazut ce frumos e pandispanul...dar mi-am inchipuit ca e de plastic si gata, mi-a trecut. Las ca daca nu apare Zoze fac eu capitol nou, tu ai de tradus! (da' de invatat cand inveti?)
Raluca, apropo de mutat si de cablul ala...tu cum naiba ai facut, ti-ai facut liste de lucruri, pe unde sunt puse fiecare?

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
www.onetruemedia.com/shared?p=7f4020c8ca8fe8c9c90c20&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Primul an al Iuliei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mstela spune:

LA MULTI ANI CU MULTA SANATATE TIZA NOASTRA FRUMOASA!!!
SA CRESTI MARE,SA FII ASCULTATOARE SI SA II FERICESTI PE MAMI SI PE TATI TOATA VIATA!!!

SA-TI TRAIASCA DOMNISORICA SCUMPA, DRAGA LIANA!

Stela,
mami de TEODORA (1 apr. 2008)

Mergi la inceput