Aspirante din GALATI (5)
Raspunsuri - Pagina 19
sorinake spune:
bravo, taty ana!!!
ce urmeaza acum???
http://lt1f.lilypie.com/76gqp2.png
http://www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html
taty_ana spune:
vineri ma duc la dr si sper sa dam startul la fiv...m-am saturat sa astept...din februarie ma tot chinui sa fac fiv-ul asta si numai piedici am avut...sper in septembrie sa fiu cu testul in mana ..pupici
sorinake spune:
multa bafta, taty ana! asteptam vesti bune! 
http://lt1f.lilypie.com/76gqp2.png
http://www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html
adyrem spune:
Sorinake, multumesc pentru primire. Sincer va urmaresc de foarte multa vreme, incercand sa gasesc rezolvarea problemelor mele, dar pana acum, sincer, nu am avut curajul sa-mi fac un cont ca sa pot participa activ la discutii. Dar acum, SUNT DISPERATA! Vrea un bb, si se pare ca DD nu vrea sa-mi asculte ruga.
Pe scurt, am 29 de ani, incercam de 2 ani sa facem un copil fara nici o reusita. Sotul are 30 de ani.
Pupici la toate fetele, felicitari celor care au reusit si fruntea sus celor care incercam.
adyrem spune:
Vreau sa va impartasesc "povestea mea". Initial nu am vrut sa dau numele doctorilor pe la care am fost, dar pentru fetele care cauta un doctor bun in Galati, cred ca le este util sa mai aiba un punct de referinta.
In 2004, intr-un moment total nepotrivit, am ramas insarcinata. Bineinteles ca m-am indreptat catre un avort la cerere, avand atunci 24 de ani, inca nu eram casatorita, parinti cu prejudecati si un viitor sot care inca nu-si dorea un copil, si cu toate ca nu am fost de acord de la inceput, pana la urma am ajuns la concluzia ca e mai bine sa le facem pe rand. Intai nunta si apoi copii. Am zis ca sunt tanara si am toata viata inainte pentru a face copii. Mare greseala. Dupa multe cercetari si intrebari in stanga si-n dreapta, pentru ca nu stiam la cine sa ma duc ca sa fie totul bine, ceasul rau m-a indreptat catre dl dr Draghincescu. Acest doctor, pe langa faptul ca nu mi-a facut anestezia bine, am simtit toata procedura, nici nu m-a curatat bine. Asa ca, dupa o saptamana de febra si sangerari, m-am intors la dansul la cabinet si dupa ce a trebuit sa-l conving un sfert de ora ca nu si-a facut treaba cum trebuie in sfarsit a acceptat sa-mi faca un consult in urma caruia m-a bagat de urgenta la un nou chiurejat de data asta cu chiureta
. Cred ca din prea multa sarguinta de data asta m-a curatat prea tare. Tin sa mentionez ca nu mi-a dat tratament cu antibiotice si m-a trecut pe anticonceptionale Microgynon. Din acest moment CM meu a devenit din 5-6 zile abundente, in 2-3 anemice. Abia daca murdaream 1 tampon / zi.
In 2005, dupa nuta, ne-am gandit ca ar fi bine sa vedem daca totul este in regula cu mine ca sa intrerup AC si sa trecem la treaba pentru un bb. Insa surpriza, in urma controlului facut cu d-na dr Alina Calin, aceasta mi-a pus diagnosticul de sterilitate secundara cu suspiciunea de sinechie uterina si mi-a zis sa vin la spital pentru histro-salpingografie. Dupa 1 luna fara AC, m-am dus eu frumusel la Maternitatea de pe Chicos, si mi-a confirmat ca uterul este alipit in cornul din dreapta in proportie de 25% si mi-a recomandat sa facem histeroscopie la ea la cabinet. Din diverse cauze si din teama, auzisem eu ca este foarte dureroasa, am amanat histeroscopia pana in 2006 cand m-am reintors la Calin Alina pentru histeroscopie, determinata mai mult de faptul in Aprilie CM nu mi-a venit si credeam ca am ramas insarcinata cu toate ca luam AC. Mi-a dat tratament cu Duphaston si dupa o luna de CM normal dupa cel provocat, sa ma intorc la ea. Nu va puteti imagina prin ce durere am trecut. Eram aproape sa lesin. Pe tot parcursul procedurii i-am tot spus ca ma doare ca ma ia cu ameteala ca am transpiratia rece si ca de-abia mai pot respira. Nici nu m-a ascultat, pana cand asistenta ei mi-a pus mana pe frunte si pe piept si a vazut ca nu ma vaitam aiurea. Atunci a hotarat ea ca e cazul sa umble un pic mai incet cu aparatura aia prin mine si sa-mi mai faca o injectie in vena
, nu stiu daca era anestezic sau altceva, dar oricum ma mai calmat. Dupa ce a terminat de sectionat aderentele de pe uter, mi-a montat un sterilet pe care urma sa-l tin 2 luni de zile pentru a-mi tine peretii uterului departati pentru a nu reaparea aderentele. In urma histeroscopiei mi-a scris pe foaie ca aderentele au fost sectionate de pe conul stang al uterului si din colul uterin. Timp de 1 luna m-am chinut cu steriletul. Dureri abdominale, febra, sangerari. Mi-am facut din nou programare la ea ca sa mi-l scoata si in urma consultului, mi-a spus sa-l las, ca daca-l scot degeaba mi-a facut histeroscopia si ca or sa apara din nou aderentele, si am acceptat sa-l tin in continuare. NU MI-A DAT NICI UN TRATAMENT! Un antiinflamator sau un antibiotic! Dupa inca o luna de zile m-am dus sa mi-l scoata. In momentul in care a extras steriletul, nici nu va pot explica ce fata a facut inspre asistenta. Avea pe el numai urme de puroi. Cand am intrebat-o ce a insemnat acea grimasa, ce a vazut, parca am injurat-o. Mi-a prescris o reteta cu un antibiotic si un antiinflamator, asa parca imi facea un favor imens, si parca abia astepta sa ies mai repede din cabinet. Reactia ei m-a determinat sa nu-i mai calc pragul cabinetului. Oricum, nu eram multumita de ea. Aveam o problema si vroiam sa discute mai mult cu mine, iar consultul niciodata nu a durat mai mult de 5min. Ceea ce mi-a placut la ea si sincer nu am mai vazut alti doctori sa faca, tine evidenta pacientelor pe calculator, asa ca atunci cand mergi la ea nu trebuie sa-i povesteti de fiecare data care este problema ta, ce ti-a facut pana atunci si ce tratamente ti-a dat, deci pentru asta are o bila alba. A urmat o perioada in care am luat din nou AC pentru ca eram convinsa ca sinechia nu se rezolvase, si nu vroiam sa risc sa pierd o sarcina din cauza asta. Dupa toate chinurile prin care am trecut, CM meu era tot anemic. Partea buna e ca macar venea la timp 28-29 zile.
Din toamna lui 2007 am intrerupt AC complet. Am incercat sa ramanem insarcinati dar sincera sa fiu, nu ne-am chinuit in aceea perioada sa tinem cont de perioada fertila pentru ca nu vroiam sa fie totul "programat". Dupa un an de incercari, in Octombrie 2008, m-am dus la dr Ioana Pop, plina de incredere. Auzisem eu ca este o draguta, hmmm, doctorii nu trebuiesc alesi pentru ca sunt draguti. La primul consult m-am prezentat la ea cu tot dosarul meu de analize si diagnostice. M-a consultat, mi-a facut ecografie endovaginala, si mi-a pus din nou diagnosticul de sterilitate secundara. La ecografie mi-a aparut ca aveam un folicul dominant pe ovarul drept de 18mm, dar endometru mult prea subtire pentru ziua 12 de CM, de numai 5.6mm, deci o eventuale sarcin nu avea cum sa se fixeze. Mi-a prescris tratament 3 luni de zile cu Cycloproginova si vit Elevit si sa vin pe parcursul tratamentului la monitorizari sa vedem cum evolueaza endometrul si nici nu am apucat sa ma imbrac bine ca o cheama inauntru pe urmatoarea pacienta. Inainte sa ies pe usa, o intreb daca-mi da de facut analize pentru mine , pentru sot, si-mi zice ca "A, da! Daca vrei fa-ti analizele de gravida. Si cu sotul ai mai ramas o data asa ca nu trebuie sa-si faca nimic ca e ok." Am plecat. Am urmat tratamentul si in prima luna am avut rezultate, la monitorizare mi-a iesit endometrul de 6.4mm, mai crescuse deci era un progres si am plecat increzatoare. Luna urmatoare la monitorizare, pe tot parcursul ecografiei a fost ocupata sa vorbeasca la telefon, si la telefon a vorbit pana cand am iesit din cabinet
. Am zis ca vin peste 2 zile si poate avem atunci timp sa vb mai multe. Nici atunci nu am avut ocazia sa vb, era ocupata cu asistenta sa barfeasca pe cineva din spital. Mi-a zis sec ca tot 6.4mm am endometrul si daca dupa ce termin tratamentul nu avem rezultate bune ma trimite la Iasi pentru o noua histeroscopie, ca nu mai are rost sa vin la a 3-a eco, si sa vin luna urmatoare. Luna urmatoare cum era de asteptat, nici o imbunatatire. Intre timp imi facusem cateva analize, cele uzuale de sange si urina iesisera foarte bine, toxoplasmoza negativ, CMV, dar nu mai stiu care IGG sau IGM, putin marit dar mi-a zis sa nu-mi fac probleme ca o sa-l urmarim in sarcina daca mai creste si atunci imi da un tratament. [red]Acum va intreb pe voi asa este sau sa-mi fac probleme? Ce pot sa fac ca sa-l scad? Acum sunt la munca si nu am analizele la mine ca sa va dau valorile.[/red] A urmat programarea la Iasi la dl dr Socolov Razvan, in luna martie 2009. M-am internat la Maternitatea "Elena Doamna" unde lucreaza dl dr Socolov, care este un om atat de bland si blajin si foarte rabdator si are o mana extrem de usoara. A urmat o noua histero-salpingografie care a iesit foarte bine, ambele trompe permeabile, uterul avea forma normala, nu se mai vedeau pete de la aderente si chiar nu a vrut sa-mi mai faca histeroscopia ca sa nu ma mai "chinuie" pentru ca totul este ok. Urmatoarea intrebare fireasca zic eu, a fost daca sotul si-a facut sperograma, ii zic ca a mai rams cu el in 2004 si ca d-na Pop a spus ca e ok. Bineinteles ca mi-a recomandat sa facem neaparat spermograma ca din punctul lui de vedere eu sunt ok dar daca vreau neaparat imi face si histeroscopia ca sa fiu eu linistita. Bineinteles ca am spus da, doar pentru asta venisem. Rezultatul a fost bun, neasteptat de bun pt mine, se mai vizualizau urmele de aderente si cateva foarte subtiri pe pliul uterului care dupa spusele lui nu erau nici o problema. Nu am avut nici un fel de durere. Jena da, dar nu durere. A avut mare grija de mine, mereu ma intreba daca doare si-mi spunea la ce sa ma astept si ce-mi face in acel moment, ce vede, etc. Am venit la Galati plina de sperante. Totul parea ok si urma sa merg la dr Ioana Pop sa-i arat rezultatele. Pana am ajuns la Galati mi-a trecut efectul anesteziei, si am avut ceva dureri de burta mai mari care m-au tinut cam 2 zile si daca faceam ceva efort sangeram putin, dar cred ca si din cauza ca mi-a luat o proba de biopsie de endometru. Ok, ma duc dupa 3-4 zile cu analizele in dinti la Ioana Pop, dupa cum spuneam, plina de speranta si foarte increzatoare. Nu mai eram suspecta de sinechii, dar de ce nu se ingrosa endometrul? Raspunul doctoritei? "Nu-ti dau nici un tratament. Daca te bag pe progesteron, acesta iti subtiaza si mai mult endometrul." Serios? "Esti ok dute acasa, cumpara-ti niste teste de ovulatie si da-i bataie!" Serios? Pai asta puteam sa fac si pana acum.... si-mi da in dorul lelii sa-mi fac luna viitoare in ziua 21 de CM progesteronul sa vedem ce nivel are. Luna urmatoare zis si facut. Ma intorc la ea cu rezultatul. Aveam, daca tin bine minte valoarea de 16, si-mi spune ca sunt ok si ca o sa ma bage pe stimulare ovariana. Atunci m-am enervat destul de tare si i-am spus ca nu i-au nimic pana cand nu-l testam si pe sot. A ramas perplexa! "Cum nu ti-am dat pana acum sa-i faci spermograma sotului?" (mergeam la ea deja de 5-6 luni)si-mi da ce sa facem pentru recoltare, ies din cabinet si-mi jur ca la ea nu ma mai intorc. De jumatate de an m-a plimbat analize-cabinet de pomana, inca bajbaia raspunsul. De fiecare data isi aducea aminte ca ar trebui sa-mi mai fac cutare analiza, alta fata de precedenta, cand putea sa-mi dea tot setul de la bun inceput, dar scopul era sa trec mai des pe la ea. Stiti voi de ce.
A urmat o perioada de trei luni in care am zis ca nu mai vreau sa am de a face cu doctorii, sa luam o pauza sa vedem ce se intampla. Luna de luna am calculat perioada fertila corelat cu teste de ov, prestat exact in zilele 10-12-14-16, nimic...la ce doctor sa ma duc...framantari... Sotul refuza sa-si faca spermograma, sustinand ca el este ok, ca nu bea, nu fumeaza si nu a fost niciodata bolnav. In sfarsit in iunie 2009 m-am hotart sa merg la dl dr Ciobotaru la Romar, cu toate ca era implicat in cazuri de malpraxis, nu m-a interesat. M-am dus iar cu tot dosarul de analize, si am reluat povestirea de la cap la coada. Din start m-a uimit rabdarea cu care ma asculta. S-a uitat pe TOATE foile mele si m-a intrebat din prima daca sotul a facut spermograma si m-a "certat" ca de ce nu a facut-o pana acum pt ca trebuia sa fie primul lucru facut inainte sa ma chiunui eu atat ca sunt foarte investigata din punct de vedere clinic. Apoi, mi-a cerut sa vada ultimele dozari hormonale
Poftim, nu am facut asa ceva pana acum? Mirat ca nu mi-au fost date de fosta mea doctorita imi scrie el frumos pe hartie ce am de facut si urmeaza ecografia. Endometrul 6mm ca de obicei, cu folicul dominant de 19mm pe OS. Dar mai gaseste si ce Ioana Pop nu a gasit, microchisturi pe OS si anexita stanga. Acum ma intreb, cum a putut d-na Pop sa nu-mi vada chisturile cu toate ca mereu o intrebam daca am. Aaa, pai stiu, era ocupata cu barfa cu asistenta sau prea ocupata sa vb la telefon. Dl dr Ciobotaru imi da bineinteles tratament pentru anexita, imi da recomandare pt spermograma si-mi spune sa revin dupa urmatorul CM cu toate rezultatele. A, si am uitat sa spun, in timpul ecografiei ma intreaba cat de des ma epilez?
Poftim? De ce ma intreaba asa ceva? Si-mi explica ca vrea sa stie cam cum este echilibrul meu hormonal pt ca este posibil sa am un exces de testosteron in organism si-mi da sa fac 17 cetosteroizi. Am stat cam 30 de minute la el in cabinet. Eram tare incantata si curioasa daca la urmatoarea vizita va fi tot la fel de dragut si rabdator. Am luat 7 zile tratament cu Zanocin si Flamexin cate 1 /zi, mi-am facut dozarile hormonale corelate cu testele de ovulatie si mi-au confirmat ca, cu toate ca am avut un folicul de 19mm aceste nu s-a spart, deci nu am ovulat. Pe 18.07.2009 am mers din nou la dansul cu toate analizele, a trebuit sa-i readuc aminte problema mea, si mi-a spus ca nu ma baga pe stimulare ovariana din cauza secretiilor mele total aiurea de hormoni si mi-a dat sa iau timp de 3 luni de zile Diane 35. La o asa veste, sincer mi-au dat lacrimile. Momentul cel mult asteptat va fi din nou amanat, 3 luni de zile, pare o eternitate, 3 luni in care nici macar nu mai pot spera la o minune. Bineinteles ca a vazut lacrimile si mi-a spus ca el poate foarte simplu sa ma bage pe stimulare dar ca este doar o pierdere de timp ca nu se va intampla nimic pana nu ne reglam eu si sotul, iar ca la ora actuala singura mea sansa ar fi IA. Mi-a explicat care este influenta si roulul hormonilor in organism, cu toate ca stiam si eu, dar conteaza ca a avut rabdarea si mi-a acordat tot timpul de care aveam nevoie. Anexita mea inca nu a trecut asa ca mi-a dat sa iau din nou Zanocin si Aulin, tratament de 7 zile + 7, 2 reprize cu pauza intre. Spermograma sotului nu este stralucita deloc, din ce-mi aduc aminte valorile sunt 20mil spermatozoizi, leucocite rel frecvente, vol 6ml, PH 8, mobilitate 40%. Maine am sa va scriu toate rezultatele exact cu valorile care au iesit. Poate ma poate ajuta cineva cu un sfat. Mi-a dat trimitere pentru sot la endocrinolog la dl Hutanu si la urolog, dar nu mi-a recomandat nici un doctor din Galati, sfatuindu-ma sa iau calea Bucurestiului. Ma puteti ajuta cu un endocrinolog si un urolog bun din Galati? Trebuie sa merg si eu la endocrinolog sa vedem de ce rezultatul la 17 cetosteroizi mi-a iesit dublu fata de valoarea maxima. Oare am probleme cu tiroida si secret prea mult testosteron?
Trebuie sa mentionez ca sotul meu anul asta in luna martie a suferit o operatie si a fost sub anestezie locala. Credeti ca din cauza anesteziei are spermograma atat de praosta? Imi recomandati sa-i fac si o spermocultura? In ce consta asta? Oricum, intre timp i-am luat Branca Ursului sa ia 4 lingurite / zi sa vedem daca are vreun efect, am vazut ca multe fete au avut parte de minuni.
Fetelor, sper ca nu v-am plictist sau nu ati
.
Va multumesc ca ati avut rabdare sa cititi tot si astept sa va spuneti parerile si sa ma saftuiti cum stiti voi mai bine.
Inainte sa inchei vreau sa va intreb inca ceva. Astazi sunt in ziua 12 de CM. Din z1 am luat timp de 7 zile, adica pana in z8, Zanocin si Flamexin cate 1/zi pentru anexita. Cedeti ca as putea incerca inca o data sa vedem poate avem noroc chior cu bb? Poate avea tratamentul asta vreun efect negativ in cazul unei sarcini? Doctorul mi-a spus sa iau urmatoarea runda de 7 pastile cat mai repede si sa repet a 2-a runda din prima zi de a urmatorului CM od ata cu incepereea AC. A mai laut cine Diane 35 cu rezultate dupa intrerupere? S-a mai confruntat cineva cu nivelul ridicat de testosteron?
Va multumesc si astept raspunsuri.
Vreau sa fiu mamica si asta ma face sa pot muta muntii din loc.
adyrem spune:
Am uitat sa va spun ca eu am RH- si sotul RH+, poate din cauza RH-ului nu am suportat steriletul...?
adyrem spune:
Tot eu... Ce analize au mai facut sotii vostri sange/urina?
adyrem spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui taty_ana vineri ma duc la dr si sper sa dam startul la fiv...m-am saturat sa astept...din februarie ma tot chinui sa fac fiv-ul asta si numai piedici am avut...sper in septembrie sa fiu cu testul in mana ..pupici ![]() |
Mult noroc taty_ana vineri, sa fii increzatoare ca totul va fi foarte bine.
adyrem spune:
Asa cum am promis revin cu rezultatele la ultimele analize facute (imi cer scuze daca botez anumiti termeni, dar nu scrie prea citet):
22.06.2009 Ecografie endovaginala (z10)
Uter in antevenoflexie, diam sagetal 82.8mm, diam transversal 51.8mm, diam antero posterior 36.7mm, grosime endometru 6.4mm. Miometru cu ecostructura omogena. OD 41.5mm/23.3mm avand foliculi cu diam de 9.4mm, 6.6mm, 8.3mm, 19.1mm. OS 40.8mm/17.9mm cu foliculi de 5.3mm, 7.9mm, 3.3mm, 7.5mm, 8.1mm, 4.9mm. Fara lichid in Douglas. Diagnostic sterilitate secundara. Obs anexita chistica stanga.
26.06.2009 (z14)
FSH - 7.12mUI/ml
Estradiol - 82.10pg/ml valori referinta 0.00-508.00
LH - 7.70mUI/ml
Clar nu am avut ovulatie luna trecuta, cu toate ca mai sus la eco mi-a iesit un folicul de 19.1mm.
01.07.2009 - 17Ketosteroidis - 40.57 valori referinta 11.00-19.00
03.07.2009 (z21)
Prolactina - 20ng/ml valori referinta 1.39-24.20
Estradiol - 90.50pg/ml valori referinta 0.00-508.00
Progesteron - 14.30ng/ml
Chlamydia IGG - negativ
Chlamydia IGM - negativ
Spermograma (abstinenta 3 zile)
Examen macroscopic:
Culoare alb-galbuie, opalescenta, timp omogenizare 20min. Volum 6ml -valori normale 2-5ml; ph 8 - valori normale 7-7.8
Examen microscopic:
Examen direct - spermatozoizi prezenti, relativ rari, relativ frecvente leucocite, celule epiteliale rotunde.
Motilitate: 40% - valori normale 1h 80-100%
20% - valori normale 4h 50-60%
5% - valori normale 24h 15-20%
Numar: 20mil/ml - valori normale 60-120mil/ml
Frotiu: spermatozoizi normal structurati 40% - valori normale 80-90%
elemente imature - relativa rare
elemente efiliate - relativ frecvente
Diagnostic - Hipozoospermie accentuata. Astenozoospermie moderata spre accentuata.
In martie 2009 sotul meu a suferit o interventie chirurgicala sub anestezie locala. Credeti anestezia poate avea efectul negativ mai sus constat?
Imi poate spune cineva ce tratament naturist ii pot da sotului pentru acest diagnostic? Avem trimitere la endocrinolog si urolog, dar nu stim la cine sa mergem. Ceva sfaturi, nume?
Tinand cont de rezultatele analizelor de mai sus, sa iau BU si tinctura zmeur? Imi poate dauna? Cu ce altceva sa mai asociez?
denisa220972 spune:
adyrem Ti-am raspuns dincolo la genecologii,intr-o mica masura la prob.spermogramei, in legatura cu analize din ziua 2 - 4(hormonale) mai trebuie sa faci si progesteronul, iar ptr. endocrine sa faci T3,T4 si TSH+ analize uzuale ca atunci cand mergi la endocrinolog sa nu te mai intarzie cu diagnosticul.
BU eu nu am luat, dar am luat zmeur+coacaz negru, nu pot sa-ti spun daca mi-a facut bine sa nu la endometru,fiindca eu nu am probleme cu faptul ca este subtire, la mine este prea gros(14mm ziua 11 endometru "imbatranit")diagnostic pus de mine
si medic Szeget.Am un CM scurt intre 22 - 26 zile si apare cand doreste.
Fetelor cred ca ma lovit caldura rau de tot, nu mai pot,am o stare de nervozitate de nu ma recunosc ,abia astept sa plec in CO(sambata plec pe carari straine).
Va pup