FIV in Europa (17)
Raspunsuri - Pagina 17
fireyes spune:
Apropo de dr pe mana carora incapem, pot sa va povestesc de punctia mea (pe care de altfel nu o doresc nimanui).
Ma adorm ei, eu ma gandeam ca poate nu gasesc nici un out, ca batea vantul pe la mine prin burta, se punctioneaza ovarul drept, se extrage outul, bucurie... (eu sunt cazul ala rarisim/ exceptie/ etc-Oana stie saracutza despre ce e vorba- care nu e fix gaina cu oua de aur, desi analizele sau varsta ar spune altceva).
eh, si cand sa purceada strohmer la ovarul stang, sa culeaga si de acolo vreun out, ii zice sotului: nu gasesc ovarul! asta micu' al meu, desi nu se confeseaza, cred ca a impietrit. strohmer ii explica ca e un caz ffff rar(dar probabil o exceptie naste altele) cand are loc o reactie chimica si ovarul (cu tot cu outz/e) se ridica si se ascunde cumva dupa intestine. fireste, cine se baga sa faca punctie, cand e risc de perforat intestine?? dar strohmer a zis ca nu putem sa ne multumim doar cu ovocitul de pe dreptul, asa ca in 5 min toata clinica roia in jurul meu (scos ceilalti medici din consultatii, asistente, anestezist, vreo 7 oameni) care nu stiu precis ce mi-au facut, dar vreo 1/2h s-au chinuit sa-mi coboare ovarul ca sa-l poata punctiona. din cand in cand, il mai intrebau pe al meu cum se simte, ca banuiesc ca era lamaie tot. in fine, victorios, outul 2 s-a asezat langa nr 1. si nu stiu daca nu cumva el e cel din burtica...
asa ca tot respectul pt strohmer, pt clinica.
dupa punctia de vineri (eu m-am trezit dupa vreo 2h) si dupa, am dormit toata ziua, sambata, cand ne-a sunat embrioloaga sa ne zica, se hlizea toata la tel, asa ca al meu a stiut ca macar unul s-a fertilizat, prea gangurea tipa la tel, iar data trecuta avea o voce mai grava...
si imi pare doar rau ca nu ma calific sa fac fiv-uri la ei, desi nu cred ca mai e cineva din clinica aia care sa nu ne stie, mai ales dupa ultima patzanie. e chiar super simplu: ma duc la receptie, zic doar numele de familie, nu mai e nevoie de altceva, ii vad cum se uita la mine de parca sunt alien si vad in ochii lor cum le trece dosarul meu prin minte. partea buna e ca fac economie de cuvinte![]()
still counting: 1,2,...
nicole_40 spune:
hey fetelor,
nu prea va scriu eu, dar va citesc si ma bucur si ma intristez cu reusitele sau esecurile voastre..
azi am fost la un alt dr, pt o second opinion, si iata ce mi-a spus: ca ea nu mi-ar fi dat pt cazul meu suprefact, ca n-am nevoie de inhibare (primele 2fivuri), si mi-a zis, ca ea in locul meu ar mai face o incercare, cum de fapt eu nu mai fac stimulari, si dr meu vrea sa faca pe ciclu natural; ea propune o incercare cu menopur+olgalutran, si dc nu vreau, nu fac prelevarea, dc consider ca-s putini foliculi... nu stiu ce sa fac, Oana imi zise ca e schema de trat pe care a avut-o ea prima data, cu rezultate proaste... nu stiu ce sa fac... as merge sa mai consult inca si alti dri...
as vrea sa aud si parerea voastra..
oricum, si dr asta imi zise ca am situatie destul de urata...
multumesc si mult succes!
fireyes spune:
nico, esti sigura ca la Oana n-a fost puregon+orgalutran?
si eu as mai da o incercare.. eu as tot da, doar ca ma opresc dr.
varianta la mine acum (daca asta nu va fi o reusita) e sa incerc pe ciclu natural cat ma tin nervii... sau, ma rog, donate ori adoptie, ceea ce momentan exclud.
Dr imi zicea ca au avut un caz de o tipa care a incercat de 13 ori asa pana cand a reusit... bine, n-as vrea sa ma gandesc ce inseamna asta si ca timp si mai ales psihic
gandeste-te si gasesti tu var pt tine, chiar daca variantele sunt limitate
nicole_40 spune:
fire, multumesc pt reactie
eu iti doresc din tot sufletul sa nu mai ai nevoie sa faci incercari, m-am bucurat f ff mult ca ai avut un embrion bun! la al catelea fiv esti? si pana acum ai mai avut embrioni buni, transfer (ca sa compar cu situatia mea)? poate la tine mai exista ovocite bune inca, fiind mai tanara, la mine la 41 (desi dra zise ca nici la mine nu-i normala situatia), poate nu mai e nici un ovul bun...
ce e cu tipa de care zici tu? a facut 13!!! incercari pe ciclu natural??
Oana zice ca puregon e tot un fel de menopur, dar ma gandesc ca la ea a fost primul fiv, si asta nu e prea relevant in general. In fine, eu as incerca pana la ultimul ovul al meu, iti dai seama, ca mor cand ma gandesc sa nu am bbul meu; dar, curios, ca eram asa de hotarata sa nu, am inceput sa accept ideea de don, ca s-a mai oferit si alta verisoara a mea sa doneze.. m-a impresionat.. dar ma apuca plansul de fapt cand ma gandesc ca n-o sa am bble meu... asa e viata, deh, te obisnuiesti cu toate...
luna asta pregatesc un examen, dar la sfarsit, sau in mai as mai face rv-uri si pentru a 3-a, a 4-a opinie, de ce nu?
fire, sa dea domnul sa reusesti de data asta!! iti tin pumnii! :)
fireyes spune:
Nicole, eu si Oana avem cam acelasi profil din punctul de vedere al fivului, aceeasi varsta, am facut cam aceleasi protocoale, 3 pana acum, etc.
Puregonul nu e acelasi lucru cu menopur, puregon e doar fsh, iar menopur fsh+lh. am avut si eu puregon+orgalutran si rezultatul a fost acelasi: fara embrioni. deci menopur, sincer, e mai bun decat puregon pt cazuri ca ale noastre, asa ca eu as mai incerca.
de calitatea ovocitelor, nu stiu ce sa zic, ca endometrioza strica si asta.
pe scurt,eu am avut asa:
primul fiv: protocol lung:dipherelin+menopur, 3 ovo, 2 embrio
fiv 2: protocol scurt:puregon+orgalutran, 3 ovo, 0 embrio
fiv 3: protocol ultrascurt: suprefact+menopur; 2 ovo, 1 embrio (desi fertilizati 2)
Stiu cat e de greu, indiferent de varsta sa te lovesti de asa ceva (eu am implinit acum 2 sapt 30 ani) si varsta tb sa fie un avantaj, dar nu si in cazul meu.
dar cata vreme mai sunt ovocite, de ce sa nu incerci? poate chiar daca viitoaree va fi unul de calitate ceva mai buna, suficienta cat sa se faca un embrionas. mie nu-mi place sa dau sfaturi sau sa-mi dau cu parerea pe incercarile altora, ca nimeni nu stie de fapt prin ce trece o persoana, avem grade diferite de suportabilitate, sensibilitate. dar eu as incerca...
si da, tipa de care imi povestea strohmer a incercat de 13 ori cu fiv pe ciclu natural si a reusit a 13a oara si in cateva sapt naste. el spunea ca e o chestiune de cuplu, de fapt, cat de depate e dispus un cuplu sa se aventureze pe un astfel de drum, cu sanse micute micute de reusita, dar mai mari decat 0.
eu iti doresc sa iti implinesti visul in forma in care te face fericita pe tine: prin ovo donate, prin fivuri, prin ce ai tu nevoie ca sa te simti implinita. doar tu esti in masura sa judeci
hpo spune:
salutari tuturor!
am fost la wunschbaby si am luat legatura cu dr. eva liebhart. noi ne-am dus val vartej la dr ana fischelmaier cu care corespondasem de cateva ori si de la care primisem o confirmare pe mail, ca ne va primi.
la clinica am intrebat frumos unde e dna ana fischelmaier, dar era in concediu...interesanta abordare. vin cu intrebarea catre voi, daca stie cineva orice despre dr eva liebhart, care per ansamblu ne-a facut o impresie buna dar totusi, nu strica o alta opinie. am primit o lista cu medicamente si vroiam sa stiu cum le-ati achizitionat, de aici sau din ungaria/bulgaria/austria?
este vb despre puregon, merioval, orgalutran.
am gasit pe internet ca merioval si menopur sunt acelasi lucru, dar chiar asa e? si se vand doar 10 fiole si noi avem nevoie de 2...cum ati procedat...
seara buna si multumesc!
LucaLuca spune:
Pisix, unde esti, cum iti este? :)
Girls, eu tot cu cocultura. Deci din ce citesc, e de bine.
Remember: In vitro fertilization with coculture has been utilized in animal in vitro embryo culture systems for over 30 years and more recently in some clinical human in vitro fertilization laboratories as well. The basic concept involves growing embryos in a culture medium on top of a proliferating monolayer of cells such as fallopian tube cells or cells from the lining of the uterus called endometrial cells. The idea is that these cells, which are sometimes referred to as "feeder" cells or "helper" cells, will stimulate development of the embryos by removing toxins from the medium, adding growth factors, or some other beneficial effect. Some studies have demonstrated improved pregnancy rates and delivery rates with utilization of coculture for human in vitro fertilization.
Aveti aici un articol generalist http://www.advancedfertility.com/coculture.htm - dar nu-mi placea, caci referintele stiintifice erau vechi.
Am facut cautare de articole recente, am gasit unul din 2008 intr-o baza de date, dar contracost. Ma pregateam sa-l cumpar online, dar mi-am dat seama din descriere ca e foarte-foarte tehnic, n-are rost sa-mi bat capul, concluzia e la liber:
Conclusion: This is the first systematic, evidence-based review of randomized controlled trials to objectively determine the potential benefits of coculture in human IVF. The pooled data of human trials on coculture demonstrate a statistically significant improvement in blastomere number, implantation rates, and clinical and ongoing pregnancy rates.
---------------------------
New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/
Beatriz spune:
Luca - suna bine cocultura
Fireyes - povestea ta cu punctia suna a profesionalism din partea lor; trebuie sa reusesti acum, iti doresc din inima rezultat pozitiv!
Hpo - nu cred ca e o problema ca ai cunoscut alt medic la prima consultatie, o prietena de aici de pe forum mi-a povestit ca ei lucreaza in echipa in timp de deruleaza pasii unui fiv, oricum ai fi cunoscut-o probabil pe doamna in timpul fiv-ului propriuzis; cred ca ai primit cam acelasi protocol cu mine, asa ca iti spun acum medicamente echivalente, mi-a zis dr.Ana:
- poti lua la alegere puregon sau gonal F
- poti lua merional sau menogon sau menopur
- poti lua orgalutran sau cetrotide tot la alegere
eu nu le-am cumparat inca, dar cred ca le voi lua de aici
Fireyes & Nicole40 - A propos de protocoalele scrise mai sus, eu am un pretratement pt "odihnire ovare" (primosiston - nu e cotat ca fiind AC, dar cam seamana la compozitie) si apoi 7 zile de fsh, in ultimele 2 trebuie sa iau si fsh+lh si tot in cele 2 orgalutran sau cetrotide
Happy Hepilica - dupa cum vezi, la prima consultatie am primit protocolul si am ales sa facem fiv cu transfer de blastocisti, stii ca e cotat cu cel mai mic risc de SEU; are si dezavantajul ca ne putem trezi fara nimic la congelator, dar zicem sa incercam asa; nu pot sa ma laud momentan cu optimism de invidiat, dar am tot timpul pana in vara sa mi-l refac - trebuie - pt a trai momentele magice de care povestesti 
toate fetele
nicole_40 spune:
fire, iti dai seama ca as incerca pana la ultimul ovul, desi emotional e extrem, extrem de dificil, n-as fi crezut!! dar, pana la urma ma intreb cum pot sa-si permita altii sa plateasca atatea fivuri, ca eu nu ma pot plange de situatia materiala, dar cred ca 13 incercari nu mi-as permite, avand in vedere ca un fiv costa 4000 €, iar eu il fac la 2 luni (acum am mai sarit inca una), ca sa nu se termine rezerva... :) ca mie imi 'pastrase' dr un fiv, rambursat pt donor, desi eu sunt dispusa sa fac mai multe...
adevarul e ca m-a cam enervat ca nu mi-a mai facut stimulare, deja de la al 3lea fiv... poate ca are dreptate, dar vreau sa mai incerc... o, Doamne, cata suferinta, mie mi-e greu sa inteleg cum poti rezista ani de zile cu o asemenea incarcatura emotionala...
nu, marturisesc ca nu 'accept' inca alte variante, dar ma linisteste gandul ca exista si altceva, ca altfel ma spanzur... :)
fire, iti tin pumnii si de altfel tuturor ce sint in 'focuri' :)
pupici
hpo spune:
Multumesc mult pt raspuns Beatriz.
E mult mai logic si mai normal ca intr-adevar sa nu se ocupe de intreaga procedura un sg medic cum imi imaginasem.
Tratamentul meu prevede 2 fiole de menopur, dar din farmacie am inteles ca se vand cate 10. Stie cineva daca se pot achizitiona si mai putin de 10? Eventual, are cineva de vanzare doar 2 fiole?
seara buna tuturor!