Licurici de ianuarie-februarie 2009 (7)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alina1976 spune:

Neata,

Hai sa va spun si despre noi...din ciclul
"Cati doctori atatea pareri..."

Eu am tot fost stresata ca Saby nu ia foarte bine in greutate...si am consultat 3 Dr. pe care ii stim de ceva timp.

Iata ce a zis fiecare:

1. Mda, e OK...foarte putin sub medie dar nu va faceti probleme.bebe ia si din modelul parintilor...etc.
2. E perfecta! Exact pe medie. Stiti ca graficele astea de crestere sunt neschimbate de multi ani...bla-bla...
3. Da, e cam putin...nu ingrijorator dar trebuie monitorizata bine de acum incolo.

SI EU CU CINE VOTEZ???

Evolutia a fost asa:
nastere = 3350, externare = 3220
1 luna = 3940
2 luni = 4600
2 luni si 3 saptamani = 5000

SABINA-MARIA (29 decembrie 2008)
ANA-ISABELA (9 octombrie 2006)
Mami de printesa ANA
Mami de printesa SABINA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Naty nu stiu cum sa facem, si la mine face la fel. Chiar acum a mancat si este nesatul, isi mananca mainile si nu vrea sa doarma dar in sani pare ca am lapte. Habar nu am ce sa fac.

Fetelor mersi pentru retete , mai astept in continuare idei daca nu o sa il fac in folie.

Fetele, mersi si pentru modalitatile de spalare a batistei sugarului, eu curatam cu scobitoarea.

Mami puiutului Vlad Mihai

http://www.flickr.com/photos/33042663@N07/?saved=1

"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ciufik spune:

neata si de la noi!

Copilul meu doarme toata noaptea si dimineata ! Adica de la 10:30-11 pana la 9!!! Problema ca tot pe burta. Pe la 1 azi-noapte l-am intors pe spate, a dormit nemiscat 30 min dupa care a tras 3 besinele, si-a adus genunchii la piept si s-a trezit . Luat, pus rpd pe burta, dormit bustean . Pai, eu nu am copil precoce ca al Aalinei (felicitari - se vede ca e nascut pe 23 feb ) si stau mereu cu grija sufocatului, cu toate ca capu' il tine f bine. Off...fiecare cu stresu' lui.

Naty - si eu fac ca Aalina, schimb sanii. Si asa eu dimineata pb asta, ca in restul zilei, mai ales dupa-masa si seara, el sta numai atarnat de tzatza. cand de una, cand de alta, pierd sirul..
pentru Nadia si eu zic sa ai incredere in Culcer. O sa fie bine.

Alina - pai cu cine vrei tu sa semene Sabinutza? Sor'sa e o balerina, doar, mama la fel, nu poate face nota discordanta. si relax! Aaa, citisem, nu mai stiu pe unde , ca dupa vaccinul de 2 luni unii copii iau mai putin in greutate.

Nu vreau sa isc vreo discutie in contradictoriu, dar eu am fost f multumita de Municipal. Si in Municipal se da completare la bebeii f agitati si fomisti, cu mamici care inca nu au lapte sau au sfarcuri plate. Permanent vin asistentele (si noaptea) si verifica sanii mamei, verfica copilul...si dau completare si la cerere.
Andrei a primit o singura data 1 lingurita de lapte/glucoza. Intro noapte urla fetita care era cu noi in salon, dar cand a intrat asistenta, a tacut fetita si a inceput Andrei si ea imediat i-a bagat lingurita in gura , pe urma am apucat si noi sa-i spunem ca nu el era urlatorul , da' si asa nu i-a placut.
Eu nu am in casa nicio cutie de lapte praf, tocmai sa nu cad in ispita . Asta nu inseamna ca dc nu aveam lapte sau Andrei nu lua bine in greutate, continuam cu alaptatul.

Revin cu sarbatoritii de azi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralumold spune:

Buna dimineata fetelor

Incerc acum sa incarc niste poze cu micuta mea pe photobucket, apoi va dau un link

Patricia da si tu un email sa iti scriu :) ca la telefon se pare ca nu prea ne sincronizam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ciufik spune:

Sarbatoritii de azi "e" o sarbatorita:
Clara Theodora de spic! Ce mai faceti? Spic mai intra pe la noi!

Bebelusi, nu inseamna ca ii e foame musai. Pentru linistea ta, ia-l si pune-l la san, dar dc nu vrea, lasa copilul sa exploreze .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingrid70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui bebelusi

Ingrid proba suptului se face cantarind copilul inainte de masa si imediat dupa masa, cel putin mie asa mi s-a facut in spital si asa am facut-o si eu in continuare.
Mami puiutului Vlad Mihai
http://www.flickr.com/photos/33042663@N07/?saved=1"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"
Dar al meu face pipi in timp ce mananca si nu mananca la toate mesele la fel. In plus el sta f mult la san asa incat nici nu mai stiu care e masa si care nu, sau la ce ora, ca nu are ore fixe de mancat. Uneori manaca la 3 ore, alte ori sta cu tata-n gura toata ziua, de nici nu mai stiu care e masa si care e suzetat.Mami de bebe Alexandru, 05.02.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingrid70 spune:

Am inteles, cu pampersul pe el.Mami de bebe Alexandru, 05.02.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flowerbee spune:

Buna fetelor,

Naty, imi pare rau sa aud ca puiul tau cel mic are probleme, insa sunt increzatoare ca le va depasi.
Dna dr Culcer ne-a spus si noua acelasi lucru: meteorism abdominal, varsatura e normala la sugari, intoleranta la lapte praf, alaptat exclusiv, papa la cerere, pozitie verticala la san, muls primul lapte, nu conteaza ca bebe nu ia mult in greutate, important e sa aiba un plus de 500 g pe luna.

Eu am incredere in dansa, are o experienta vasta, insa putina flexibilitate nu strica niciodata. Eu accept ideea de completare cu lapte praf desi am lapte destul. Problema e ca noi nu primim laptele praf anti-reflux sub nici o forma. Acum incerc cu lingurita.

Bebe Nadia cat a luat in greutate? Se zbate la san cand o pui? Scuze daca ai scris, dar am citit multe pagini in urma pt ca sa ma pun la curent.

Porumbita, intrebai de varsaturi. Cata vreme nu sunt in numar mare, cu lapte imbranzit, in jet si la ceva vreme dupa masa, nu se pun probleme.

Alina, mie mi se pare ca Sabina a luat bine in greutate, din cate am citit. Asa sunt copiii alaptati la san, cresc mai incet. Cum mai e cu alaptatul? Mai plange puiul cand o pui la san?

Eu fac proba suptului de nevoie, nu pt ca imi place. Bebe a mea papa in jur de 570 ml pe zi dar dr mi-a spus ca ar trebui sa pape in jur de 800 ml pt ca sa recupereze. Pana acum, mai mult de 600 ml nu a papat si asta in zilele bune. Pana la 800 ni s-a introdus completare cu lapte anti-reflux, 30 ml la fiecare masa. Deocamdata, nu a papat deloc acest lapte.

Roxana, merci mult.

Irina, iti spun si aici bafta la vaccin. Si eu tot pe acela il voi face, dar noi mai amanam pt ca abia am iesit din spital.

Pupici multi.

Bee

Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA

Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralumold spune:

Fetelor... micuta mea nu are program de somn exact... ieri a dormitat toata ziua intre mese si azi noapte pe la 1 jumate inca nu dormea, avea chef de povesti :)

Cred ca si prichindeii sunt ca noi... nu intotdeauna le e asa de foame sau de somn, cred ca fiecare copil are ritmul lui de crestere si dezvoltare

Si ia uitati cateva poze cu minunea mea

http://s596.photobucket.com/albums/tt43/ralumold/

va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

'Neata, fetelor!

Pe cand ma bucuram si eu ca Daria mea are program si ca doarme beton noaptea, cate 6 - 7 ore (basca azi-noapte a dormit de la 20.30 la 05.30), azi m-am intristat...

De regula, manca 210 ml de NAN1 in jur de 11.30. Acum a inceput sa planga de foame pe la 10. Am incercat sa o amagesc, nimic, plangea de rupea, isi rodea manutele... Am pus-o la san si... surpriza... trage de cateva ori... incepe sa planga cu sanul in gura... se face toata rosie... incep sa-i apara lacramutele...

O ridic, o linistesc, o pun iar la san... nici nu-l mai ia... plange... Iar o linistesc, iar incerc, dar la celalalt san... Suge putin, iar plange de sarea camasa de pe ea... Apas sanul, iese putin laptic, si totusi, Daria nu-l mai vrea...

Ma resemnez si o las urland, ma duc sa-i fac biberonul... Vin... Il apuca fara probleme, rade 150 de ml si cade lata de somn...

Daria Nandini

http://b1.lilypie.com/KfqTp2.png

Am adus pe lume o minune!

Lucrusoare de daruit

Mergi la inceput