Licurici de ianuarie-februarie 2009 (7)
Raspunsuri - Pagina 10
IRINA.C spune:
Ingrid tu faci cum faci pt ca POTI!si eu fac la fel, dar asta pt ca POT pt ca AM lapte, pt ca sanii moi nu inseamna sani goi, pt ca un copil la san poate trage in 3 min 120 ml si se satura, pt ca un copil alimentat la san care trage la 1/2 ora nu prea vrea mancare si afectiune, vrea mirosul sanului , vrea gustarea de 20 ml, vrea altceva.Dar tu si eu PUTEM si Naty vrea dar nu are la fel de mult lapte.Dc un copil vrea san si plange se contorsioneaza 1 data de 2 ori de mai multe ori te intrebi: colici, laptele?si dc descoperi ca vrei sa tragi cu pompa si nu curge NIMIC NIMIC atunci NU ai lapte si nu ai ce face, nu poti sta cu puiul la san si sa planga pt ca nu are ce manca.Despre asta e vorba cand insisti dincolo de ceea ce iti ofera realitatea.
Am avut 2 cazuri in garzile mele de copii de 3 zile aman2 veniti in garda pt febra , febra de deshidratare!In municipal se externeaza f repede copiii si uneori mama nu apuca sa aiba lapte si se insista sa fie pus Doar la san!Asfel nou nascutul nu primeste aport hidric apare deshidratarea fff usor la aceasta varsta.Din acest motiv sunt asa "infiebantata" ca de 2 ori in garda mea in miezul noptii am internat mame disperata din aceasta cauza care poate fi evitata.Copilul meu nu a primit doar san in maternitate, a mancat Nan cu seringa sau cu paharelul, eu insami i-am dat si cu seringa in spital pt ca am avut lapte din a 4 zi dupa operatie.Eu spun ca ar trebui sa existe alte cuv :Flexibilitate si adaptabilitate in functie de situatie.
Si dc ai din pacate necazuri ca Bee care are un copil ce in 2 luni a luat doar 1kg practic(3070-4100 grame) faci proba suptului si l monitorizezi ca asta e, din pacate.Dc ar merge strong puiul nici Bee nu ar afla cat mananca Alexia in mililitrii.
Pup
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=8069a40b05eaf331b3527d&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url/" target="_blank">VIDEO ANDREI
POZE ANDREI
mami cea mai fericita 
lisa79 spune:
bee refacere rapida
arya,schimba la semnatura,ca asa miguel are numai 1 luna...si ce mare e
,sa va traiasca!
irinaC
pediatra noastra
ttenika,superb filmuletul. parerea mea e sa nu8 il tii foarte mult pe youtube,ca sunt multe poze care ar putea atrage oameni cu rele intentii. sa va traiasca piticuta
,e superba
si noi avem probleme cu productia de lapte si e mama aici care ma indoapa cu mancare si lichide. Ana mananca la san noaptea,dimineata si la amiaza,seara asa 5-10 min cand vine mai tare dupa aia incepe sa planga...asa ca biberon,tot cu laptele meu. mor de ciuda cand vad ca mai papa 10 ml si gata
. acum folosesc pompa sa imi stimulez lactatia,dar nu prtea da rezultate.
avem un program destul de bine stabilkit,adoarme seara intre 9-10.30, se trezeste la 3-3.30Am,papa si somn pana pe la 7-8,papa somn pana la 10 dimineata. in timpul zilei e cumintica foc,seara plange si e mult mai agitata.
si noi mergem luni la vaccin.
rox,cum stati cu somnul?
iulia,azi ies din casa si iti trimit
29 ianuarie 2009 a venit pe lume ciufulita Ana Teodora!
asparagus spune:
buna seara mamici si licurici!
bee,ma bucur ca va este mai bine. Slava Domnului!
Eu nu as vrea sa intram in polemica cu alaptatul vs completare, dar eu am experimentat la noi si una si alta. 6 saptamani am alaptat exclusiv, fara pompa si proba suptului, concluzia, eu credeam ca am lapte suficient si bebe colici de plangea, in realitate el nu se satura si nu lua cum trebuie in greutate
. De 3 saptamani ii dau completare si uite, bebe nu prea mai plange, papa ca un haplea, ia cate 300 g pe saptamana si ii este mult mai bine. La inceput mi-am facut super mustrari de constiinta, dar m-am linistit prima data cand i-am vazut mutrisoara fericita si satula dupa un biberon cu laptic, asta dupa ce se zvarcolise o ora la san ca nu avea ce trage.
Ioana
mamica fericita de
Lucas 18.01.2009
http://www.foto-la.de/Lucas/
crisspy spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui asparagus Eu nu as vrea sa intram in polemica cu alaptatul vs completare, dar eu am experimentat la noi si una si alta. 6 saptamani am alaptat exclusiv, fara pompa si proba suptului, concluzia, eu credeam ca am lapte suficient si bebe colici de plangea, in realitate el nu se satura si nu lua cum trebuie in greutate . De 3 saptamani ii dau completare si uite, bebe nu prea mai plange, papa ca un haplea, ia cate 300 g pe saptamana si ii este mult mai bine. La inceput mi-am facut super mustrari de constiinta, dar m-am linistit prima data cand i-am vazut mutrisoara fericita si satula dupa un biberon cu laptic, asta dupa ce se zvarcolise o ora la san ca nu avea ce trage.![]() Ioana mamica fericita de Lucas 18.01.2009http://www.foto-la.de/Lucas/ |
Sunt intru totul de acord. Si eu m-am consumat foarte mult ca nu am lapte dar am ajuns la concluzia ca copilul creste la fel de bine si cu lapte praf, ca multi altii de altfel.
Bineinteles nu renunt la alaptat, adica la putinul pe care i-l ia de la tzitzi, macar pana la 3 luni cand ma intorc la munca.
Crisspy mamica fericita de
Razvan Andreihttp://picasaweb.google.com/cristina.pereteanu/Bebe#
lisa79 spune:
pentru fetele din State, daca va comandati scutece de pe dipers.com,aveti $10 off la prima comanda,plus free shipping si au preturi bune de tot.
iulia,ti-am trimis
29 ianuarie 2009 a venit pe lume ciufulita Ana Teodora!
ingrid70 spune:
Irina, nu asta am vrut sa spun, ci la fel ca doamna aceea celebra doctor, sa incerce cateva zile la san si apoi sa o sune sa stabileasca ce sa faca in continuare. Nici dna Culcer nu i-a zis sa-i dea lapte de la san decat cateva zile si apoi sa vada ce se intampla si sa o sune sa stabileasca in continuare.
Fiecare face cum doreste, dar si eu am vazut copii la care li s-au dat sucuri de la 1,5 luni si mancare gatita (sarmale la 4 luni) etc. Mie mi se pare ca prea mult se foloseste laptele praf in Romania, ca in afara nu stiu cum e. Si la bebele meu i s-a dat lapte praf in spital si nu mi-a convenit deloc, dar nu m-a intrebat nimeni, si sanii mei dadeau pe dinafara si cand ma duceam la alaptat bebele nici nu se trezea de imbuibat cu lapte praf.
Dar chiar ma intreb cum se face proba suptului, ca nu vad nici o metoda prin care sa-ti dai seama exact in mililitri. Si daca te mulgi, n-ai de unde sa stii ca bebe trage exact ca pompa sau cat pompa si daca-l cantaresti el poate face pipi in timpul mesei (se cantareste si ala sau cum), dar ma rog. Sper sa nu va suparati, dar daca exista vreo metoda as incerca-o si eu, ca as fi curioasa cat suge bebele meu.
Ieri de exemplu am trait cu impresia ca nu a mancat nimic toata ziua, pt ca toata ziua a scancit cu tata in gura, dar eu am insistat si i-am bagat-o in gura de cate ori plangea. El tragea de 2-3 ori fara sa se auda inghititura si apoi plangea, i-am bagat suzeta, l-am leganat, l-am scos afara, am avut mustrari de constiinta ca poate e flamand. Azi noapte a venit mai mult lapte si a supt, zic eu, bine, nu foarte bine, dar exact habar nu am. Si acum de dimineata, am lapte (daca tot l-am pus la san).
Si eu am plans de frica ca nu manaca sau ca are mucisori, si cand am citit de Bee, ca asta este cel mai rau sa ti se intample cand ai bebe mic, si cand ai fost tu in spital. Cel mai rau e sa-ti vezi puiul ca sufera, ai face orice sa nu mai sufere. Si eu am in dulap o cutie de Nan pt orice eventualitate si de vreo doua ori era cat pe ce sa primeasca lapte praf.
Bine eu am timp sa tot stau cu el la san, Naty mai are un copil si poate nu are asa mult timp.
Sper sa nu va suparati, dar asta e parerea mea.
Mami de bebe Alexandru, 05.02.2009
bebelusi spune:
Ingrid proba suptului se face cantarind copilul inainte de masa si imediat dupa masa, cel putin mie asa mi s-a facut in spital si asa am facut-o si eu in continuare.
Mami puiutului Vlad Mihai
http://www.flickr.com/photos/33042663@N07/?saved=1
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"
cristi_2003 spune:
NINGE 

Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)
http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png
http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wJzzMkE/weight.png
Aalina spune:
Bee ma bucur ca ati ramas acasa. Cum mai sunteti? 
Naty sanatate multa. Sa te refaci repede si Nadia sa depaseasca problema asta. Fie ca va fi cu lapticul tau fie cu lapte praf important e sa fiti bine.
Anuc sa depasiti raceala si apoi sa fie bine si la vaccin.
Irina cum mai esti?Dar Ochila?
Alinuk eu nu cred stirea respectiva.
Ralumond ce fetita cuminte ai. Sa va tina tot asa. Te asteptam cu vesti de acum.
Leditia spor la mutat. Si la redecorat dantura.
Selene nici mie nu mi se mai umplu sanii ca inainte dar cu toate astea cand apas iese mereu lapte.Deci asta nu e un semn.
Veronica bestiala Alice. Demential ii sta freza.
Ttenzika lasa vecinele si nu incepe diversificarea asa devreme.
Bebelusi ce seara ocupata au femeile...
Dark spor la cumparaturi.
Delia felicitari pentru ca ati fost curajosi la vaccin.
Ada iti scriu mail.
Crisspy poate daca ati schimbat lapticul va fi mai bine.
Aryia ma bucur sa citesc vesti despre voi.
Lisa dar programul vostru e super.
Ingrid si eu fac la fel si il pun la san dar la mine cum strang sanul cum tasneste laptele. Insa sunt fete la care nu e asa. Eu e adevarat daca ma solicita nu mai fac nimic si il tin la san dar imi e usor ca dimineata suntem numai noi doi, dupa amiaza daca e ma ajuta tati, iar restul treburilor le facem impreuna in weekend.
Fetelor eu il pun ziua cate un pic pe burtica. Si de ieri are momente cand se roteste pe spate. Nu e prea devreme?
zi faina