Copiluti de mai-iunie 2005 (101)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

La multi ani fericiti, Fran !!! Sa fii sanatoasa si fericita, sa-ti mearga bine in viata tie si familiei tale!

Am pus cateva poze simpatice cu Raducu, vedeti aici.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Cornelia, fa supe crema de legume. Nu se poate sa nu pape, pe Tudora numai asa am reusit sa o hranesc cu ce trebuie cind nu minca. Le fac ori dintr-o singura leguma, ori combinate, iti trebuie ceva de blenduit, caci altfel dureaza mult sa pesezi si sa treci prin sita... si pun acolo la blenduit ou batut, un pic de iaurt sau smintina, chiar brinzica... fac pasta, o subtiez un pic cu zeama sau chiar cu lapte si maninca cu crutoane sau fara, cu brinza, cascaval alaturi. Si nu-i pune mult, cauta o canita frumoasa, care sa-l atraga, din aia sub forma de bol sau chiar un bol, dar sa-i placa lui sa manince din ea (da, astia mofturosi prefera sa fie serviti ca la restaurant, eu si acum o servesc pe Tudora la fel, ceilalti doi maninca de pe orice, din orice si oricum ar sta asezati, si din gunoi daca nu sint atenta, dar Tudora asteapta pina cind are masa asezata frumos, acum vrea si floare pe masa... ea e spalata pe miini, e asezata pe scaunul ei, nu al altuia... etc. si apoi maninca... o ora, atit de meticuloasa e la inghitit)).

Nu-i mai da tocane sau alte mincaruri, Tudora nici nu pune gura pe ele, doar pastele cu sos ii plac si sarmalele din mincarea gatita. Mazare, tocanita de cartofi, musaca si alte minuni, nici macar nu se uita la ele. Asa ca, in afara de supe crema, ciorba de perisoare si supa de pui cu galuste de gris sau taitei, ii mai dau ca fel doi orez, cus-cus, cartofi natur sau piure sau piure de legume (cam cum fac supa, numai ca il las gros)... cu carne (snitel sau friptura) sau peste. Plus citeva legume, dar totul taiat si frumos aranjat in farfurie, cu un fir de patrunjel, cu o felie de lamiie linga, rosii, castraveti, numai sa bage in gurita. Si nu mult, foarte putin, daca ii place, mai cere... O sa fac poze cu farfuria ei, ca sa vezi cum o servesc. Ceilalti doi nici nu au timp sa astepte la cit de mincaciosi sint, se repede la mincare inainte de a fi pusa pe masa si maninca de sparg amindoi. Sa o vezi pe Tudora cum se uita la ei... dezgust scrie pe fata ei. Mai bine ramine flaminda decit sa manince orice si oricum...

Si, din proprie experienta, cu Agata vreau sa spun, care maninca mult si orice, dar in special ii plac lucruri nesanatoase (salam, crenvusti, cartofi prajiti, dulciuri), secretul este sa nu fie in casa. La noi zici ca e saracie crunta, nu gasesti decit ce trebuie si din alea bune, organice, cind ne apuca pofta pe noi, adultii, cautam disperati ceva bun si gretos cum le spunem noi... de unde, poate la vecini. Cind nu mai putem, cumpara Octav dupa ce adorm copiii si bagam in noi ca spartii si apoi stergem urmele. De multe ori, Agata gaseste cite un indiciu dimineata si moare de curiozitate sa stie ce am mincat, de unde, se si supara ca ea nu a mincat... ca la nebuni la noi.

Iau o data la doua saptamini un pachet de 7 crenvusti de vita, cei mai naturali si mai siguri de pe aici si le fac hot-dog... sunculita buna de curcan sau de pui mai iau, ca le place si le mai fac cite un sandvich cind mergem la activitati, ca mi-e greu sa ma car tot timpul cu mincare gatita. Bate vintul in frigiderul nostru, mi-e si jena cind vine cineva la noi pe neasteptate, ca nu am nimic in casa... dar, crede-ma, ca e singura solutie pentru copii, sa nu fie decit ceea ce trebuie sa manince in ziua respectiva si nu numai... si pentru noi, astia marii si grasii, tot singura solutie e ca sa slabim si sa mincam ce trebuie. Ne mai indulcim si noi sufletele o data sau de doua ori pe luna cu ceva interzis, dar in rest, mincam ce trebuie, fortati, ca nu cumparam altceva. Noi sintem de citeva luni in regim, e greu un pic la inceput, adica foarte greu, dar dupa un timp se rezolva si a cumpara ce trebuie si a minca sanatos se transforma in obisnuinta, iar a nu face asta devine o escapada, de care ai nevoie din cind in cind.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Mergi la inceput

Newmami, ma bucur ca sinteti din nou voi trei!

Gabitza, am vazut pozele, vai, e scump tare Raducu, mai ales cind doarme, ce pozitii!!!

La multi ani, Fran!

Sanatate multa tatalui tau si bafta cu gradinita, sa gasiti ce trebuie si cum va doriti!

Nu mai stiu ce am mai citit, dar trebuie sa ies, ca o duc pe Agata la cursul de salsa...

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Am fost azi la un gratar la iarba verde...mi-e asa ciuda pe Bianca, n-ar pune gura doamne fereste pe ceva nou, nici n-a vrut sa guste ciupercutele la gratar, file de peste, pentru ea a fost mai apetisant un mar si-o punga de pufuleti . Bine ca incepe maine gradinita si sper sa inceapa sa manance, acolo nu prea face nazuri.

Gabitza am ramas ca la dentist cand am vazut ce rapida ai fost cu viozionarea pozelor, numai ce le-am suit pe dropshots si le-ai si vazut, m-am distrat de comentariile tale...Andreas a sarit peste un raulet si a picat cu un picior in noroi de aia era doar c-o soseata . Am vazut si pozele cu baietii tai, foarte haioase ipostazele cu Raducu.

Cornelia nasol ca aveti probleme si nemultumiri la gradinita, mici nemultumiri probabil ca apar oriunde dar nu la modul molto grosso sa fi nevoit sa cauti solutii radicale, dar daca trebuie trebuie, mai bine iti sacrifici ceva timp si sa-i cauti o gradi buna cu personal dedicat copiilor acum cat inca mai poti ca dupa ce vine bebelusul (chiar, i=ati ales numele, ramane batut in cuie caruciorul albastru?) nu cred ca mai ai timp. Bafta sa gasiti ceva bun!

Anca m-a sunat, cred ca soacra ta?, maine ne intalnim sa-mi dea pachetul. Iti multumesc foarte mult, ca de obicei esti atat de draguta si atenta ! Distractie placuta in minivacanta pe care ati planuit-o!

Mercedes cum a fost cu Bianca, cum se simte? Sper ca e mai bine acum, astept sa ne dai detalii. Ce-a facut Cristi cu dansurile?

Andreea si, merge "asaura"?

Revin mai pe seara, ii fac dus Biancai si poate o pacalesc sa adoarma mai repede ca azi l-a sarit din schema

Mamisorul cu Bianca (13.06.2005) Andreas (17.08.1998)

www.dropshots.com/elisibia4" target="_blank"> Viata noastra in imagini

"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Bai deci ma trimiteti direct la casa de nebuni daca va zic.
Elisor: acum nu merge mouse-ul! Nu cu totul, doar scrollul care scroluieste o data da, de doua ori ba, de-mi vine sa-l inghit. Si acum ca am remarcat ma isterizeaza si mai tare. of... sunt de coma cu kitul asta, si macar daca as fi rezolvat cine stie ce, tot un colac de fire am sub birou...

Dupa o zi singura cu kinderii sunt cam stoarsa. Ce-i drept si faptul ca m-am lasat de fumat m-a impins sa nu stau deloc, asa ca am mers in parc si de dimineata si dupa masa, am mers pe jos, azi dimineata am fost la piata pe jos si ne-am intors cu tramvaiul, prima data ne-am suit intr-un tramvai gresit ce sa fac, eu merg cu tramvaiul o data la doi ani a fost distractiv si am ajuns acasa lati de oboseala toti trei. Am mancat, am dormit si apoi iar in parc pana acum o jumatate de ora. Si mi se face rau de oboseala cand ma gandesc ca: trebuie sa-i spal pe amandoi, trebuie sa-i culc, trebuie sa spal un teanc de vase si apoi trebuie sa cobor la masina sa duc o parte din bagajele pe care nu le voi putea maine cara de una singura. Am obosit numai cat le-am insirat...

www.flickr.com/photos/bijuteriiunicat/" target="_blank">Creatiile mele
SPRING SALE!!!

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Va multumesc din suflet de urari. Sa fiti sanatoase si voi si puiutii vostri si sa aveti o primavara frumoasa.

Olga, sa-ti traiasca printesa si sa fie sanatoasa. Io am un feeling ca o sa fie un kupil foarte cuminte - e nascuta in aceiasi perioada cu mine si eu am fost tare cuminte :). Na ca fac pe ursitoarea acum...

La gradinite m-am oprit pana la urma la Disney sau la Little Angels Nursery. Stiam de la Andutzy ca Disney e ok, sa vad daca imi pot asigura transport. Little Angels s-a mutat de curand intr-un sediu nou si e aproape de mine. In toamna vazusem niste poze cu sediul vechi si erau tare inghesuiti, o sa-i vizitez si acum.

Azi am fost la tandarica la cenusareasa. Va recomand cu caldura sa nu faceti greseala- e mai violent decat desenele de pe CN :)
Incepe cu niste soareci care se bat, continua cu un tzantzar pe care il haleste un paianjen, dupa aia toti o bat si o fugaresc pe cenusareasa, muzica urla, papusile urla, copiii in sala urla de frica-aia care inca nu au plecat...Ne-au tinut nervii pana a ajuns la palat si ne-am bagat in coloana care mergea spre iesire.
Am mai fost la alte piese si a fost ok. Asta insa e un esec total.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Buna seara!
Am ras cu lacrimi de descrierea spectacolului Cenusareasa desi nu e de ras, e de plans, Fran, cred ca ar trebui sa faceti o reclamatie pe undeva!
Elisor, asa deci...te-a sunat "pachetul" sa-ti dea un pachet!? Fain de voi ca ati petrecut ziua in natura, te invidiez! Mofturosi la mancare - am si eu un exemplar acasa, n-ar gusta ceva nou nici de frica Am plans de emotie si stres cand am reusit s-o convingem sa manance bastonase de peste la cuptor, iar de la gradi cand mi-a zis educatoarea ca a mancat tortellini am plecat tropaind de bucurie!
Nelia, azi cand citeam postul tau cu mancatul pe ascuns tocmai haleam o inghetzata clandestina! Aly primeste numai vara, atfel o doare gatul asa ca nu cumparam, azi dupa ce a adormit atomica s-a dus sotzer sa ia ca-l chinuiau poftele, mie sincer mi-a cam stat in gat.
Inchid ca scriu de pe computerul sotzului si ii trebuie iar celalat e ocupat de shefa...vreau si eu sa vad pozeeee, cine stie cand apuc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

Fran, LA MULTI ANI ! Multa sanatate si tot ce iti doresti ! Sper ca mai este inca "azi" cand trimit postarea Este mortala "recenzia" spectacolului. Sincera sa fiu, am auzit chiar saptamana trecuta, in lift la serviciu, doua femei care discutau despre spectacolele "pentru copii" care de fapt sunt pentru adulti - de la Ion Creanga La Tandarica noi am prins unul frumos (mica sirena) si unul de-a dreptul grotesc (tom degetel). Deci tai Cenusareasa de pe lista.
OLGA, felicitari! Bun venit Sophiei, refacere rapida tie !
Nelia, felicitari Agatei !! Locul 2 !! Wow !
NewMami, si voi sunteti ca in bancul ala cu evreul care si-a bagat toate animalele in casa Felicitari pentru reusita pe plan profesional.
IoanaIlinca, daca mergeti la Roma cu Wizz-ul de dimineata, o sa aveti de asteptat o ora in aeroport pana pleaca primul autocar Terravision spre oras. Dar eu zic ca merita

Apropo de mancare, azi Carina si baiatul unor prieteni au gustat camembert. Le-a placut - desi a mea a facut ceva mofturi la mucegai

Va pup, noapte buna.

Mergi la inceput

Noi am fost in parc, a fost frumos, desi e frig inca... era soare, dar cu dinti. Am facut poze, filmulete, le incarc acum.

Tdi, la inceput si mie imi statea in git, dar acum m-am obisnuit, mincam pe ascuns pizza, gogosi cu ciocolata din alea supereuaose, tarte cu fructe din alea ieftine si proaste de care n-as da la copii nici sa ma bati, cartofiu prajiti, inghetata si cite si mai cite... Cind ne apuca pofta, numai ce ne uitam unul la altul, Octav iese repede si se duce si cumpara ce gaseste la primul magazin, mai luam si o bere sau un suc din ala cu bule, de care copiii nu au voie, citeodata si un vin, dar asta e din ala bun, de aia luam rar... punem un film tot din ala interzis, adica la care nu ne putem uita cu copiii si... simtim si noi ca traim!

Fran, am ris cu lacrimi la descrierea Cenusaresei... si acum rid. Nu am mai ris asa de la asaura data peste dini!

Elisor, am vazut pozele, iti sta tare bine tunsa si cred ca v-ati simtit tare bine, cel putin din poze asa reiesea.

Ma duc sa pregatesc ziua/saptamina urmatoare... eu sint tot singura, ca Octav e la facultate, invata pentru examen.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

heeeellllppppp...e trecut de ora 1 noaptea si atomica nici nu vrea sa auda de culcare, alearga si zburda fericita prin toata casa cu rucsacul (zainetto) in spate si urla "salta zainetto! salta zainetto!" Ne uitam la ea si ne umfla rasul dar din cauza oboselii mai ca-mi vine sa plang.

Sa vedeti ce ametzita sunt...azi noapte Aly a dormit fara pampersul de noapte pentru prima data, dmineata o duc la pipi...trec minute bune si nu face, eu hai, ea nu...eram tare adormite amandoua si cand ma uit mai bine imi dau seama ca nu i-am dat jos decat pantalonii si am pus-o cu chiloteii pe wc, e aia nu voia sa faca pipi saraca!

Mergi la inceput